Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روزنامه آمریکایی با افشای محتوای تماس تلفنی رئیس‌جمهور این کشور با نخست‌وزیر استرالیا برای دخالت در تحقیقات بازرس ویژه پرونده ارتباط با روسیه، نوشت که این نمونه دیگری از سوءاستفاده ترامپ از دیپلماسی است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، بعد از انتشار محتوای صحبت‌های محرمانه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با سران و مقامات کشورهای مختلف از جمله اوکراین و روسیه، اکنون نوبت به افشای تماس تلفنی وی با «اسکات موریسون» نخست‌وزیر استرالیا و فشار به او برای دستاوردهای سیاسی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه «نیویورک تایمز» بامداد سه‌شنبه به نقل از دو مقام آمریکایی آگاه نوشت، ترامپ اخیرا با موریسون تماس گرفته و از او خواست تا به «ویلیام بار» وزیر دادگستری آمریکا کمک کند تا اطلاعاتی را برای بی‌اعتبار و بی‌وجهه کردن تحقیقات «رابرت مولر» بازرس ویژه در مورد دخالت دعایی روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ ایالات متحده (و ارتباط ترامپ با مسکو) در اختیار کاخ سفید قرار دهد.

بر این اساس، کاخ سفید دسترسی کارمندان و مقامات خود به متن این گفت‌وگو را شدیدا محدود کرده و فقط برای تعداد کمی از مشاوران ترامپ آزاد گذاشته بود،‌ زیرا ترامپ با این تماس تلفنی قصد داشت از وزارت دادگستری به عنوان ابزاری برای فشار به متحدان خود استفاده کرده و مبنای تحقیقات مولر را «جناحی و فاسد» جلوه دهد.

نیویورک تایمز با تشبیه کردن این تماس، به فشار تلفنی چند هفته پیش ترامپ به «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین برای تحقیقات درخصوص پسر «جو بایدن» معاون رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، نوشت: «گفت‌وگو با موریسون نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور [ترامپ] از سطوح عالی دیپلماسی برای پیشبرد منافع سیاسی شخصی خود استفاده می‌کند».

این منابع می‌گویند که ابتدا وزیر دادگستری آمریکا از ترامپ خواسته بود تا با نخست‌وزیر استرالیا صحبت و درخواست کمک قضایی کند.

نیویورک تایمز با بیان اینکه در اصل ترامپ از موریسون خواسته بود که دولت استرالیا را مورد تحقیق قرار دهد، توضیح می‌دهد: «زیرا تحقیقات اف.بی.آی درباره دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا، بعد از آن آغاز شد که مقامات استرالیایی به آنها درباره اطلاع‌رسانی روس‌ها به تیم انتخاباتی ترامپ درباره انتشار اطلاعات مخرب درباره هیلاری کلینتون گزارش دادند».

مقامات استرالیا این اطلاعات را بعد از دیدار با «جورج پاپادوپولوس» مشاور سیاست خارجی تیم ترامپ در می ۲۰۱۶ در لندن به اف.بی.آی ارائه دادند. پاپادوپولوس در آن دیدار  به استرالیایی‌ها گفته بود روس‌ها هزاران ایمیل کلینتون را در اختیار دارند.

دقایقی بعد از انتشار گزارش نیویورک تایمز، شبکه «اِن. بی. سی. نیوز» نیز گزارش داد که یک مقام وزارت دادگستری آمریکا با تایید آن خبر، گفت که ترامپ اخیرا در تماس تلفنی از نخست‌وزیر استرالیا خواسته بود در تحقیقاتی درباره خاستگاه تحقیقات مولر کمک کند. وی البته تاکید کرد که این فقط یک تماس عادی و درخواست بوده نه یک فشار و اجبار.

بامداد پنجم فروردین بود که دادستان کل آمریکا خلاصه‌ای ۴ صفحه‌ای از گزارش مبسوط مولر به کنگره ایالات متحده ارسال کرد که در آن تاکید شده بود هیچ مدرکی دال بر تبانی و ارتباط آگاهانه تیم انتخاباتی ترامپ با روسیه نیافته و مدارک کافی برای اعلام جرم علیه وی وجود ندارد.

بعد از کشمکش‌های طولانی درباره تحقیقات مولر در خصوص ادعای دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ و تبانی کارزار انتخاباتی ترامپ با مسکو، روز شنبه ۳ فروردین بود که این تحقیقات کامل و گزارش نهایی آن به دادستان کل تحویل داده شد.

تحقیقات مولر که از حدود دو سال پیش آغاز شده بود، حدود ۲۵ میلیون دلار خرج روی دست دولت آمریکا گذاشته و در جریان آن ۱۹ وکیل، ۴۰ مامور ویژه و تحلیلگر اف‌بی‌آی حضور داشتند. مولر همچنین در جریان تحقیقات خود حدود ۲۸۰۰ احضاریه، ۵۰۰ حکم بازرسی و ۱۳ درخواست ارائه مدرک از دولت‌های خارجی صادر کرده بود. از ۵۰۰ نفر نیز مصاحبه حضوری به‌ عمل آمد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا رابرت مولر انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۰۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن

وزیر امور خارجه آمریکا بدون فرش قرمز و حضور مقام‌های عالی رتبه وارد چین شد. رئیس کمیته حزب کمونیست در شانگ‌های و یکی از اعضای دفتر سیاسی، عالی رتبه‌ترین مقامی بود که از بلینکن استقبال کرد.

به گزارش ایسنا، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا برای تحت فشار قرار دادن پکن در مورد مسائلی از جمله حمایت این کشور از روسیه و ظرفیت مازاد صنعتی، با تهدید تحریم‌های جدید آمریکا در جریان این سفر، وارد چین شده است.

بلینکن در سفر سه روزه خود ابتدا در شانگ‌های رفته و سپس در پکن توقف خواهد کرد تا با دانشجویان صحبت کند و در یک بازی بسکتبال شرکت کند.

براساس گزارش بلومبرگ، بلینکن تلاش خواهد کرد تا مقامات چینی را متقاعد کند تجارتی را که به رغم محدودیت‌های غربی اعمال شده پس از حمله روسیه به اوکراین، پایگاه صنعتی دفاعی روسیه را قادر به بازسازی کرده است، متوقف کند.

یک مقام ارشد آمریکایی گفت: همچنین ادعا‌های ارضی پکن در مورد تایوان و دریای چین جنوبی در دستور کار قرار دارد.

«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته پکن را «بیگانه هراس» خواند و قول داد که تعرفه‌های بیشتری بر چین اعمال کند و تحقیقاتی را در مورد صنعت کشتی سازی این کشور آسیایی آغاز کرد.

قبل از دیدار بلینکن، رسانه‌های دولتی چین تناقض در تلاش برای تثبیت روابط و در عین حال تشدید رقابت تجاری را مطرح کردند.

گلوبال تایمز، نوشت: «چرا طرف آمریکایی یک دیدار عادی را به چیزی که به نظر می‌رسد یک اولتیماتوم است تبدیل می‌کند؟ در این تفسیر هشدار داده شده است: «اگر این مشکل حل نشود، مانند راه رفتن در شب با چشم بسته است و به راحتی منجر به اشتباه و حتی خطر می‌شود».

بلینکن تنها چند ساعت پس از تصویب یک بسته کمک اضطراری ۹۵ میلیارد دلاری برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان توسط سنا وارد چین شده است.

بلومبرگ می‌گوید هیأت ایالات متحده به دنبال این خواهد بود که سیاست‌های خود را به طور واضح به پکن ابلاغ کند تا از تشدید تنش‌ها جلوگیری کند. سفر بلینکن همچنین همزمان با برگزاری مانور‌های نظامی آمریکا و فیلیپین در نزدیکی دریای جنوبی چین و تایوان است.

بعید است که مقامات ایالات متحده از این نشست‌ها با پیشرفت‌های مشخص یا قابل ارائه خارج شوند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • چین و روسیه؛ تنها شرکت‌ کنندگان خارجی نمایشگاه ریلی
  • (ویدیو) استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • معاون وزیر دفاع روسیه بازداشت شد
  • معاون وزیر دفاع روسیه به ظن دریافت رشوه بازداشت شد
  • بازداشت معاون وزیر دفاع روسیه