Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@02:23:54 GMT

رشد نرخ جمعیت سالمندان

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۰۳۵۳۱

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: باید به سمتی برویم که دیگر وجود محلی به نام آسایشگاه سالمندان بی معنا باشد و سالمندان در خانه‌های کوچک سالمندی، کنار یکدیگر و بدون وابستگی به بستر زندگی کنند. ناطقان: دکتر وحید قبادی دانا در همایش روز جهانی سالمند، ضمن تبریک این روز گفت: امروزه ۱۰ درصد جمعیت کشورمان را سالمندان تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نرخ رشد جمعیت کشور در حالی ۱/۲۴ درصد است که نرخ رشد جمعیت سالمندی ۳/۶ درصد بوده و انتظار می‌رود تا سال ۱۴۳۰ شاهد جمعیت ۲۶ درصدی سالمندان در کشور باشیم.

وی با اشاره به وظیفه سازمان بهزیستی که به موحب قانون برنامه ششم توسعه به این سازمان محول شده است، افزود:  طبق برنامه باید تا ۲۵ درصد از جمعیت هدف که سالمندان هستند را تحت پوشش قرار دهیم. هدف اصلی ما این است که به این افراد درون خانواده خدمات ارائه دهیم و به ارتقا سطح اجتماعی آنها بپردازیم.

وی با تاکید بر نقش زندگی مستقل در حفظ روحیه سالمندان، ادامه داد:  این استقلال در کنار مشارکت فعال در جامعه می‌تواند به عدم افسردگی و سایر مشکلات این گروه از افراد کمک کند. موضوعی که به آن تاکید داریم این است که استقلال با احترام اشتباه گرفته نشود.

قبادی دانا افزود: پوشش بیمه و بازنشستگی برای سالمندان باید در حالت حداکثری خود باشد تا زندگی راحتی داشته باشند، این موضوع باید در سطح مدیریت شهری نیز مشاهده شود. امروزه تا چه میزان ادارات، بانک‌ها و... برای حضور سالمندان مناسب سازی شده است؟

وی با اشاره به اینکه سالمندی دوره پایان زندگی نیست، تصریح کرد: در بسیاری از کشورها می‌بینیم سالمندان فعال ترین گروه جامعه هستند و این فرصت را مغتنم می‌شمارند. ما هم می‌توانیم با توجه به نیاز سالمندان، مشارکت آنها را افزایش دهیم.

وی افزود: دبیرخانه ملی سالمندان در سازمان بهزیستی از سال ۸۳ آغاز به کار کرده و خوشبختانه پس از ۱۵ سال، امروز  با مشارکت شهرداری، وزارت بهداشت و... از سند ملی سلامت سالمندی رونمایی می‌شود.

قبادی دانا با اشاره به اینکه ۷۲۵ هزارنفر سالمند تحت پوشش بهزیستی هستند، گفت: به طور کلی ۶۰۰ مرکز برای سالمندان تحت پوشش بهزیستی داریم که ۳۰۰ مرکز آن شبانه روزی است. منبع: ایسنا برچسب ها: رشد نرخ ، جمعیت ، سالمندان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: رشد نرخ جمعیت سالمندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۳۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش طول عمر با سبک زندگی سالم

 به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، متخصصان دریافته‌اند نقش و تاثیر سبک زندگی سالم از ژن‌هایی که سبب می‌شوند برخی افراد عمر کوتاه‌تری داشته باشند، بیشتر است و کمک می‌کند عمرشان پنج سال طولانی‌تر شود.
 

مختصصان برای اولین بار در مطالعه بررسی کردند به‌رغم تاثیر شگرف ژنتیک، عوامل دیگری، چون ورزش، برنامه غذایی سالم، خواب کافی و مصرف نکردن دخانیات چگونه می‌تواند احتمال بقا را افزایش دهد.

در این مطالعه ۳۵۳ هزار و ۷۴۲ نفر از بیوبانک (Biobank ـ بانک زیستی) انگلیس بررسی شدند و داده‌ها نشان داد کسانی که از لحاظ ژنتیکی احتمال دارد عمر کوتاه‌تری داشته باشند در مقایسه با کسانی که خطر ژنتیکی کمتری دارند، فارغ از سبک زندگی‌شان، ۲۱ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ زودهنگام قرار دارند.

در این بین، احتمال مرگ زودهنگام افراد دارای سبک زندگی ناسالم، فارغ از احتمال خطر ژنتیکی‌شان، ۷۸ درصد بیشتر است.

یافته‌های این پژوهش همچنین نشان داد دارا بودن سبک زندگی ناسالم همراه با ژن‌های طول عمر کوتاه‌تر خطر مرگ زودهنگام را در مقایسه با کسانی که از لحاظ ژنی خوش‌شانس‌تر بوده‌اند و سبک زندگی سالمی دارند، بیش از دو برابر افزایش می‌دهد.

با وجود این، متخصصان دریافتند به نظر می‌رسد افراد تا حدی روی طول عمرشان کنترل دارند.

یافته‌های آن‌ها نشان داد که سبک زندگی مطلوب ممکن است خطر ژنتیکی طول عمر کوتاه‌تر یا مرگ ناهنگام را حدود ۶۲ درصد تعدیل کند.

آن‌ها گفتند: شرکت‌کنندگان دارای خطر ژنتیکی بالا با سبک زندگی مطلوب می‌توانند طول عمرشان را در سن ۴۰ سالگی حدود ۵.۲۲ سال افزایش دهند.

بر اساس یافته‌ها، ترکیب سبک زندگی مطلوب برای عمر طولانی‌تر عبارت است از «هرگز سیگار نکشیدن، فعالیت جسمی منظم، مدت خواب کافی و برنامه غذایی سالم.»

این پژوهش که در نشریه پزشکی انگلیسی طب مبتنی بر شواهد (BMJ Evidence Based Medicine) منتشر شده است، داده‌های افراد را به‌مدت ۱۳ سال دنبال کرده بود و در این مدت ۲۴ هزار و ۲۳۹ مرگ رخ داد.

افراد از لحاظ تاثیر ژنتیک بر طول عمر به سه گروه طولانی (۲۰.۱ درصد)، متوسط (۶۰.۱ درصد) و کوتاه (۱۹.۸ درصد) و سه گروه امتیاز سبک زندگی مطلوب (۲۳.۱ درصد)، متوسط (۵۵.۶ درصد) و نامطلوب (۲۱.۳ درصد) تقسیم شدند.

متخصصان با استفاده از امتیاز خطر چندژنی، متغیر‌های ژنتیکی متعدد را بررسی کردند تا زمینه ژنتیکی کلی فرد برای عمر طولانی‌تر یا کوتاه‌تر را مشخص کنند.

سایر امتیاز‌ها بر مبنای بررسی مصرف دخانیات، نوشیدن الکل، ورزش، شرایط جسمی، برنامه غذایی سالم و خواب بود.

متخصصان این تحقیق متشکل از کارکنان دانشکده پزشکی دانشگاه ژجیانگ چین و دانشگاه ادینبرو بودند.

آن‌ها گفتند: این پژوهش نقش محوری سبک زندگی سالم در کم کردن تاثیر عوامل ژنتیکی بر کاهش طول عمر را روشن می‌کند.

سیاست‌های سلامت عمومی برای بهبود سبک زندگی سالم مکملی موثر در کنار مراقبت‌های بهداشتی مرسوم است و از تاثیر عوامل ژنتیک بر طول عمر انسان می‌کاهد.

دیگر خبرها

  • آموزش پیش از ازدواج و خانواده به بیش از ۶ هزار زنجانی ارایه شد
  • بیمه محصولات زراعی در لرستان ۲۲ درصد افزایش پیدا کرد
  • لجستیک هلال احمر استان کرمان به‌روزرسانی شد
  • ۸۰ درصد بیمه شدگان سلامت همدان رایگان زیر پوشش هستند
  • بیش از۶۰ درصد جمعیت آذربایجان غربی زیر پوشش بیمه سلامت
  • ۴ هزار مددجوی بهزیستی اصفهان شاغل شدند
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • زندگی سالم طول عمر را پنج سال افزایش می‌دهد
  • افزایش طول عمر با سبک زندگی سالم
  • شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان