Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@20:27:23 GMT

رونق گردشگری در گرو اقدامات علمی و پژوهشی 

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۰۴۷۹۵

رونق گردشگری در گرو اقدامات علمی و پژوهشی 

  توسعه و رشد صنعت گردشگری اکنون نه تنها به عنوان محور توسعه بلکه به عنوان راهبرد در سطوح ملی و محلی مطرح و مورد تاکید قرار دارد به همین جهت بازبینی گذشته، بررسی وضعیت فعلی و برنامهریزی برای آینده مراحلی است که به تحقق این راهبرد و تضمین چشم انداز آینده کمکی جدی خواهد کرد. 

در واقع تحقیقات در خصوص عوامل و متغیر های تاثیرگذار در صنعت گردشگری مهمترین رکن برای سیاستگذاری و برنامه ریزی در این بخش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 در این زمینه می توان فهرستی از متغیرها و عوامل تاثیر گذار را ارائه کرد و سپس در خصوص هر یک از این متغیرها به مطالعه و پژوهش پرداخت، تنها در اینصورت می توان به سیاستگذاری و برنامه ریزی درست دست یازید. 

  از طرفی سیاستگذاری در همه بخشها بویژه در صنعت گردشگری منطقه آزاد کیش نیازمند توجه به حال و هوای محیط بومی
، ظرفیتها، جاذبههای دریایی، ملاحظات ملی و بینالمللی است  که این امر نیز ضرورت پژوهشهای میدانی را مورد تاکید قرار میدهد. 

گردآوری آمار و اطلاعات پایه، چالش های پیش روی هتل داران و بازاریان، آماده سازی یا اصلاح برخی زیرساخت های پذیرش گردشگر، ساماندهی و تقویت بخش خدمات، هدف گذاری های صحیح و به موقع،  ،آسیب شناسی در حوزه گردشگری،شناخت جوامع هدف در سطح ملی و بین المللی، کاهش هزینه های حمل و نقل هوایی مهمترین مباحث در راه  صنعتی شدن گردشگری جزیره کیش است .           

 رویکرد علمی به بخش گردشگری کیش در سال جاری با برگزاری جلسات و نشستهای هماندیشی مسئولان و دست اندرکاران این حوزه  کلید خورده است و می توان گفت که ماهیت این نشست‌ها نشان دهنده نگاهی نو و جامع به بخش گردشگری به عنوان محور توسعه جزیره کیش است.

جمع بندی نتایج این گفت و شنودها و نشست های برگزار شده توسط معاونت گردشگری منطقه آزاد نشان میدهد که مسئولان در خصوص توسعه صنعت گردشگری این جزیره و ضرورت بازبینی امور اتفاق نظر دارند با این حال جای خالی پژوهش های میدانی و نیازسنجی و نظرسنجیهای علمی جامعه هدف در بخش گردشگری کیش کاملا احساس می شود.

  جزیره کیش با میزبانی سالانه بیش از یک میلیون گردشگر اکنون به عنوان یکی از قطب های گردشگری کشور و منطقه مطرح است اما در عین حال به لحاظ متغیر های اثر گذار و مشکلات و محدویتهای اقتصادی از یکسو و کمرنگ بودن کار علمی و پژوهشی، این حوزه با فراز و نشیبهایی روبرو است.

 گردشگری از جمله صنایعی است که تناسب و پیوندی گسترده با همه حوزه های، اقتصادی،خدماتی،اجتماعی، فرهنگی و مجموعه ای عظیم از مشاغل دارد به همین جهت، تقویت همکاریها و هماهنگی های درون و برون بخشی در کارکردها و رونق آن نقشی موثر ایفا می کند و از نگاه کارشناسان صنعت گردشگری مجموعه ای گسترده و فراگیر از فرصت ها برای جامعه بویژه مشاغل کوچک است. 

محمد سلطانمرادی 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری کیش فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۴۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران

معاون وزارت صنعت امارات در بازدید از "آی‌هیت" توانمندی شرکت‌های ایرانی را تحسین کرد و گفت: امارات در حاشیه توافقات بریکس، برای همکاری با ایران در حوزه‌های مختلف صنعت آماده است و به‌دنبال ایجاد سازگاری میان شرکت‌های فناوری امارات و ایران هستیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هیئت‌های دولتی و تجاری کشور‌های مختلف از جمله قطر، تانزانیا، ترکیه، عمان، امارات، اندونزی و … با حضور در خانه نوآوری و فناوری ایران (آی هیت)در دومین روز نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (2024 IRAN EXPO) با توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان ایرانی آشنا شدند و با مجموعه‌های توانمند بحث و تبادل نظر کردند.

امیرحسین میرآبادی؛ رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌اللمل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در دیدار با معاون وزیر صنعت و فناوری‌های پیشرفته امارات، اظهار کرد: از حدود 40 سال گذشته ما توسعه فناوری رو در ایران آغاز کردیم و قدرت فناوری و چگونگی استفاده از آنرا یافتیم و پس از تشکیل معاونت علمی و فناوری به دنبال آن شاهد به وجود آمدن استارتاپ‌ها بودیم.

رییس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌اللمل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه پس از توسعه فناوری به سمت تجاری‌سازی و استفاده از آن حرکت کردیم، گفت: اقتصاد دانش بنیان طبق دستور رئیس جمهور در دستور کار ما قرار گرفت.

به گفته وی، میان ایران و امارات در حوزه‌های مختلفی مانند کشاورزی، هوش مصنوعی و … موقعیت‌های زیادی برای همکاری وجود دارد. 

معرفی ظرفیت‌های صادراتی خراسان شمالی در نمایشگاه اکسپو

میر‌آبادی تصریح کرد: یکی از اهداف ما، ارتباط بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های بزرگ و پرسابقه است تا ایده‌ها، فناوری‌ها و تجربیات میان شرکت‌های نوپا و با سابقه به اشتراک گذاشته شود.

رییس سازمان توسعه همکاری علمی و فناورانه بین‌المللی در ادامه آمادگی خود را در راستا فراهم کردن بستر انتقال فناوری، میان ایران و امارات اعلام کرد.

معاون وزارت صنعت امارات نیز طی سخنانی در این دیدار ضمن اعلام خرسندی از حضور در آی‌هیت، توانمندی شرکت‌های ایرانی را تحسین کرد و افزود: امارات در حاشیه توافقات بریکس، برای همکاری با ایران در حوزه‌های مختلف صنعت آماده است و به‌دنبال ایجاد سازگاری میان شرکت‌های فناوری امارات و ایران هستیم.

وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در این زمینه در منطقه صورت گرفته است و در همین راستا ما علاقه داریم تا در حوزه‌های مختلف فناوری نظیر زنجیره تأمین، سرمایه‌گذاری کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تدوین رویدادهای فصل گردشگری در استان اردبیل
  • تدوین رویدادهای مهم گردشگری در استان اردبیل
  • فراخوان مقالات دوفصلنامه «فقه و فقاهت» منتشر شد
  • افتتاح ۱۶ پروژه شاخص در مجموعه صفه، اقدامی موثر در ارتقای صنعت گردشگری
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • بررسی زمینه‌های پژوهشی حوزه بازی میان ایران و دانشگاه سینرجی
  • سبدی از اقدامات فنی، فرهنگی، زیرساختی، عمرانی و برقی در مجتمع گردشگری صفه
  • اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری