Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ دکتر ارسلان زارع صبح امروز در مراسم گشایش بیست و دومین اجلاس دانشگاه‌های دولتی حاشیه دریای کاسپین ضمن خیرمقدم به دانشگاهیان و محققان به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران و با قدردانی از برگزارکنندگان این نشست در آغاز فصل پاییز و همزمان با شروع سال تحصیلی جدید در بیشتر دانشگاههای جهان، افزود: بر خود می‌بالیم که امسال، بهار دانش با حضور فرهیختگان در این اجلاس، رنگ و جلایی دیگر به خود گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: این اجلاس می‌تواند بشارت‌دهنده‌ی سال تحصیلی سودمندی باشد و فصل نوینی از همکاری‌های علمی و چند جانبه را برای پیوندهای استراتژیک در سومین دهه از فعالیت اتحادیه، پیش روی کشورهای حاشیه دریای کاسپین قرار دهد.

نماینده عالی دولت در گیلان اظهار داشت: مصوبات و دستاوردهای 21 اجلاس گذشته این اتحادیه، نشان دهنده این است که نگاه دوستانه و مبتنی بر توجه به اشتراکات و سوابق فرهنگی و تاریخی و نیز توانمندی‌های علمی و فناوری کشورهای حاشیه دریای کاسپین منجر به ایجاد همکاری‌های علمی بین‌المللی مفیدی بین دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و مراکز تحقیقاتی این کشورها شده است.

وی برگزاری این نشست­ها را فرصتی برای شناخت بهتر از امکانات و قابلیت‌های کشورهای عضو این اتحادیه و برنامه‌ریزی در مسیر همکاری‌های مشترک آینده دانست و گفت: آنچه این مجموعه را دور هم جمع کرده است مسائل علمی مشترک بین کشورهای منطقه دریای کاسپین است.

استاندار گیلان با بیان اینکه دیپلماسی علمی مقدمه‌ای برای دیپلماسی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است، افزود: این نشست‌ها زمینه لازم برای نزدیکی بیشتر میان مردم کشورهای مختلف حاشیه دریای خزر را فراهم می‌آورد.

وی دریای کاسپین را دریای صلح و دوستی عنوان کرد و اظهار داشت: کشورهای حاشیه دریای کاسپین دارای اشتراکات فرهنگی بسیاری هستند و بیگانگان را در آن راهی نیست.

دکتر زارع خاطرنشان کرد: اگر چه دریای کاسپین به عنوان یکی از موهبت های الهی موجب نزدیکی ملت‌ها شده اما اکوسیستم شکننده این دریای با ارزش، با فعالیت‌های انسانی کنترل نشده، تحت فشار قرار دارد.

وی افزود: کلید حل مشکلات این دریا در دست دانشمندان و محققان کشورهای حاشیه آن است و وقت آن رسیده که کمیته‌های علمی برای حل مشکلات اکوسیستم دریای کاسپین شکل گیرد.

وی به برخورداری استان گیلان از موهبت‌های الهی بی‌شمار به عنوان سرسبزترین استان کشور اشاره کرد و اظهار داشت: استان گیلان از نظر استراتژیک امکان برقراری ارتباط با 4 کشور و استان‌های ساحلی‌ آنها را دارد و بنادر شمال ایران و به خصوص منطقه آزاد انزلی، فرصت‌طلایی برای برقراری ارتباط با کشورهای شمالی را فراهم آورده است.

استاندار به نقش ویژه استان گیلان در مسیر کریدور شمال-جنوب اشاره و خاطرنشان کرد: متخصصان و اندیشمندان استان‌های ساحلی دریای‌کاسپین نه تنها در برقراری ارتباطات علمی می‌توانند نقش‌آفرینی کنند، بلکه قادرند زمینه لازم برای برقراری ارتباط بین سازمان‌ها و نهاد‌های اجرایی استان‌های ساحلی را نیز فراهم آورند.

وی وجود دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی متعدد در استان گیلان و تحصیل بیش از یک صدهزار دانشجو در این استان را پشتوانه مناسبی برای توسعه ارتباطات علمی منطقه‌ای عنوان کرد وگفت: به طور حتم در دیگر دانشگاههای ساحلی کشورهای دریای خزر نیز امکانات بسیار زیادی وجود دارد که می‌تواند عامل مهمی برای بسط و توسعه همکاری‌های بین دانشگاهی باشد و مراکز تحقیقاتی که دراین کشورها وجود دارد نیز می‌تواند زمینه لازم برای تحقیقات مشترک علمی را فراهم کند.

دکتر زارع اظهار داشت: استان گیلان در کنار‌ ظرفیت های علمی موجود از نظر موقعیت‌های اقتصادی نیز شرایط خوبی دارد که در بخش گردشگری به عنوان مهمترین فرصت‌های موجود می تواند پذیرای سرمایه‌گذاران و گردشگران کشورهای حاشیه دریای‌کاسپین باشد.

وی وجود برندهای معتبر و کالاهای صادراتی را از مزیت‌های اقتصادی گیلان عنوان کرد و گفت: در بخش درمان نیز گیلان دارای بیمارستان ها و مراکز درمانی پیشرفته ای است که سالانه پذیرای بیماران بسیاری از کشورهای همسایه است.

نماینده عالی دولت در گیلان برخورداری این استان از راه‌های ترانزیتی را مزیتی مناسب دیگر برای تجارت دانست و افزود: با توجه به وجود منطقه آزاد ، گمرک و بندر در شهرستان انزلی و آستارا و سرمایه‌گذاری‌های بالای انجام شده در این مناطق سالانه حجم بالایی از کالاهای استان گیلان صادر می‌شود که سهم بسزایی در توسعه تجارت در حاشیه دریای کاسپین داشته و حجم تبادلات تجاری نشان از اهمیت وجود این بنادر دارد.

وی با بیان اینکه جنبش علمی و فرهنگی جدیدی در جمهوری اسلامی ایران، در حال شکل‌گیری است، اظهار داشت: ما در حال رقم زدن فصل جدیدی از حیات تاریخی ایران هستیم؛ دوره‌ای که با وجود همه تنگناها و مشکلات متعدد، نشان‌دهندۀ شکوفایی و رشد ایران، بخصوص در عرصه‌های مختلف علمی و دانشگاهی است.

استاندار گیلان با اشاره به اینکه در مسیر رشد و شکوفایی علمی و دانشگاهی هنوز در آغاز راه هستیم، افزود: در این مسیر پرفراز و نشیب برای رسیدن به قله‌های افتخار، علاوه بر توجه به خود، به همکاری‌های بین‌المللی به ویژه با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی علمی کشورهای حاشیه دریای کاسپین نیازمندیم.

وی گفت: امیدواریم این همکاری‌ها بین دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی عضو اتحادیه، بیش از پیش، گسترش یابد و اعضای این اتحادیه گام‌های محکم‌تری در جهت تعاملات علمی بین‌المللی بردارند.

بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر با هدف تقویت روابط بین دانشگاه­های عضو اتحادیه و توسعه فعالیت­های بین دانشگاهی به مدت 2 روز در دانشگاه گیلان درحال برگزاری است.

دانشگاه گیلان به عنوان یکی از بنیانگذاران و اعضای این اتحادیه از سال 1996 و همچنین دبیرخانه دائمی دانشگاه های ایرانی عضو اتحادیه، میزبان این نشست بین المللی خواهد بود.

در این اجلاس روسا و معاونان بیش از 30 عضو اتحادیه از کشور های فدراسیون روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان،ترکمنستان و ایران حضور دارند.

از میان دانشگاه های خارجی شرکت کننده در این اجلاس نیز می توان به دانشگاه های دولتی آستراخان، دانشگاه دولتی داغستان، دانشگاه علوم پزشکی آستراخان، دانشگاه معماری و مهندسی عمران آستراخان، دانشگاه دولتی کالمیک و دانشگاه فنی آستراخان از فدراسیون روسیه، دانشگاه های آکتائو و نفت و گاز آتیرائواز کشور قزاقستان و دانشگاه دولتی باکو از کشور آذربایجان اشاره کرد.

اتحادیه دانشگاه­های دولتی حاشیه دریای خزر شامل 57 عضو است که 7 دانشگاه از کشورآذربایجان، 12 دانشگاه، 2 پارک علم و فناوری و 13 مرکز تحقیقاتی از ایران، 11 دانشگاه و 5 موسسه تحقیقاتی از فدراسیون روسیه شامل داغستان و کالمیک، 4 دانشگاه و 2 موسسه تحقیقاتی از کشور قزاقستان و یک دانشگاه از کشور ترکمنستان می­ باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصادی و اجتماعی دانشجو دولت جمهوری اسلامی ایران روسیه نفت و گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۹۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان وبلوچستان گفت: در این نمایشگاه و در پاویون سیستان و بلوچستان زنجیره‌های ارزش در حوزه شیلات، آبزیان، خرما و سایر ظرفیت‌های استان در زمینه‌های سرمایه گذاری در معرض دید سرمایه گذاران داخلی و خارجی قرار گرفت.
شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان در صنایع شیلاتی افزود: ۸۰ درصد تور ماهیگیری و ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در این استان تولید می‌شود.
وی ادامه داد: وجود بیش از ۳۱۰ کیلومتر نوار ساحلی و ظرفیت‌های فراوان بالقوه مناطق ساحلی چابهار، کنارک، زرآباد و دشتیاری، این استان را به مرکز تولید و اشتغال تبدیل و زمینه‌های سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف را فراهم کرده است.
وی تاکید کرد: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شیلاتی محرک توسعه اقتصادی سواحل بکر مَکُران است که می‌توان با سرمایه‌گذاری بیشتر در این حوزه علاوه بر ایجاد اشتغال و نقش‌آفرینی گسترده در صادرات آبزیان و ارزآوری، زمینه توسعه هرچه سریع‌تر این سواحل را فراهم کرد.
نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ از هشتم تا ۱۲ اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران آماده بازدید، بازدیدکنندگان است و سرمایه گذاران و علاقمندان می‌توانند برای بازدید از غرفه سیستان وبلوچستان به سالن شماره چهار غرفه شماره ۹ مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • تلاش راهداران خراسان جنوبی برای برقراری ارتباط ایمن ۳۵۰ روستا
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایرانی ماندگار است
  • مقوله حجاب اولویت دانشگاه است
  • بررسی علل مهاجرت در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی در سیستان و بلوچستان
  • افزایش تولیدات علمی و فرهنگی دانشگاه در راستای تحقق شعار سال