Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، ارسلان زارع روز سه شنبه در بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر در دانشگاه گیلان در رشت افزود: اگر چه دریای کاسپین به عنوان یکی از موهبت های الهی موجب نزدیکی ملت‌ ها شده اما اکوسیستم شکننده این دریای با ارزش، با فعالیت‌ های انسانی کنترل نشده، تحت فشار قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده عالی دولت در استان گیلان، دریای کاسپین را دریای صلح و دوستی عنوان و اظهار داشت: کشورهای حاشیه دریای کاسپین، از اشتراکات فرهنگی بسیاری برخوردارند و بیگانگان را در آن راهی نیست.

وی در ادامه سخنانش دیپلماسی علمی را مقدمه‌ ای برای دیپلماسی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دانست و خاطر نشان کرد: متخصصان و اندیشمندان استان‌ های ساحلی دریای‌ کاسپین نه تنها در برقراری ارتباطات علمی می‌توانند نقش‌آفرینی کنند، بلکه قادرند زمینه لازم برای برقراری ارتباط بین سازمان‌ ها و نهادهای اجرایی استان‌ های ساحلی را نیز فراهم آورند.

وی با اشاره به برگزاری بیست و دومین اجلاس اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر طی امروز و فردا در دانشگاه گیلان اضافه کرد:  مصوبات و دستاوردهای ۲۱ اجلاس گذشته، نشانگر اینست که نگاه دوستانه و مبتنی بر توجه به اشتراکات و سوابق فرهنگی، تاریخی و توانمندی‌ های علمی و فناوری کشورهای حاشیه دریای کاسپین منجر به ایجاد همکاری‌ های علمی بین‌المللی مفیدی بین دانشگاه‌ها، پارک‌ های علم و فناوری و مراکز تحقیقاتی این کشورها شده است.

استاندار گیلان برگزاری این نشست ­ها را فرصتی برای شناخت بهتر از امکانات و قابلیت‌ های کشورهای عضو این اتحادیه و برنامه‌ریزی در مسیر همکاری‌ های مشترک آینده دانست و اظهار داشت: آنچه این مجموعه را دور هم جمع کرده، مسائل علمی مشترک بین کشورهای منطقه دریای کاسپین است.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به برخورداری گیلان از موهبت‌ های الهی بی‌ شمار به عنوان سرسبزترین استان کشور بیان داشت: گیلان از نظر استراتژیک امکان برقراری ارتباط با چهار کشور و استان‌ های ساحلی‌ آنها را دارد، بنادر شمال ایران و به خصوص منطقه آزاد انزلی، فرصت‌ طلایی برای برقراری ارتباط با کشورهای شمالی را فراهم آورده است.

وی با بیان این که وجود دانشگاه‌ ها و مراکز پژوهشی متعدد در گیلان و تحصیل بیش از یکصد هزار دانشجو در این استان پشتوانه مناسبی برای توسعه ارتباطات علمی منطقه‌ای است، اضافه کرد:  به یقین در دیگر دانشگاه های ساحلی کشورهای دریای خزر نیز امکانات بسیار زیادی وجود دارد که می‌تواند عامل مهمی برای بسط و توسعه همکاری‌های بین دانشگاهی باشد.

نماینده عالی دولت در گیلان اظهار داشت: این استان در کنار ظرفیت های علمی، از نظر موقعیت‌ های اقتصادی نیز شرایط خوبی دارد که در بخش گردشگری به عنوان مهمترین فرصت‌های موجود می تواند پذیرای سرمایه‌گذاران و گردشگران کشورهای حاشیه دریای‌کاسپین باشد.

وی وجود برندهای معتبر و کالاهای صادراتی را از مزیت‌های اقتصادی گیلان عنوان و خاطر نشان کرد: در بخش درمان نیز استان گیلان دارای بیمارستان ها و مراکز درمانی پیشرفته ای است که سالانه پذیرای بیماران بسیاری از کشورهای همسایه است.

زراع برخورداری گیلان از راه‌ های ترانزیتی را مزیتی مناسب برای تجارت دانست و تصریح کرد: با توجه به وجود منطقه آزاد ، گمرک و بندر در شهرستان های انزلی و آستارا و سرمایه‌گذاری‌های بالای انجام شده در این مناطق سالانه حجم بالایی از کالاهای استان گیلان صادر می‌شود که سهم بسزایی در توسعه تجارت در حاشیه دریای کاسپین داشته و حجم تبادلات تجاری نشان از اهمیت وجود این بنادر دارد.

وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه جنبش علمی و فرهنگی جدیدی در جمهوری اسلامی ایران در حال شکل‌ گیری است، اظهار داشت: ما در حال رقم زدن فصل جدیدی از حیات تاریخی ایران هستیم؛ دوره‌ای که با وجود همه تنگناها و مشکلات متعدد، نشان‌دهنده شکوفایی و رشد ایران، بخصوص در عرصه‌های مختلف علمی و دانشگاهی است.

استاندار گیلان با اشاره به این که در مسیر رشد و شکوفایی علمی و دانشگاهی هنوز در آغاز راه هستیم، خاطر نشان کرد: در این مسیر پرفراز و نشیب برای رسیدن به قله‌های افتخار، علاوه بر توجه به خود، به همکاری‌های بین‌المللی به ویژه با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی علمی کشورهای حاشیه دریای کاسپین نیازمندیم.

وی در خاتمه اظهار امیدواری کرد تا همکاری‌ های بین دانشگاه‌ ها و مراکز پژوهشی عضو اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر ، بیش از پیش، گسترش یابد و اعضای این اتحادیه گام‌ های محکمتری در جهت تعاملات علمی بین‌المللی بردارند.

بیست و دومین اجلاس دو روزه اتحادیه دانشگاه های دولتی حاشیه دریای خزر امروز (سه شنبه) در دانشگاه گیلان گشایش یافت. به گزارش خبرنگار ایرنا، این اجلاس با هدف تقویت روابط بین دانشگاه های عضو اتحادیه و توسعه فعالیت های بین دانشگاهی با حضور رئیسان و معاونان بیش از ۳۰ عضو اتحادیه از کشورهای فدراسیون روسیه، قزاقستان، جمهوری آذربایجان و ایران گشایش یافت. از میان دانشگاه های خارجی شرکت کننده در این اجلاس می توان به دانشگاه های دولتی آستراخان، داغستان، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه معماری و مهندسی آستراخان، دانشگاه دولتی کالمیک، فنی آستراخان از فدراسیون روسیه، دانشگاه های آکتائو و نفت و گاز آتیرائواز کشور قزاقستان و دانشگاه دولتی باکو از کشور آذربایجان اشاره کرد.

همزمان با این اجلاس اولین همایش بین المللی محیط زیست دریای خزر و توسعه پایدار با محورهای نقش همکاری بین المللی بر توسعه پایدار دریای خزر، تغییرات اقلیم و تنوع زیستی، راهبردهای کاهش آلودگی، مدیریت زیست محیطی سواحل و نقش فرهنگ، اقتصاد و آموزش بر توسعه پایدار دریای خزر گشایش یافت.

۷۲۸۶/۲۰۰۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رشت گیلان دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۰۹۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات ارشد اکو

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با حضور در موسسه آموزشی سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) با «مهمت آکیف» رئیس این موسسه دیدار و گفتگو کرد.

 به گزارش ایسنا، «محمدحسن حبیب‌اله‌زاده» در این ملاقات با قدردانی از تلاش‌های موسسه آموزشی اکو در چند سال گذشته در جهت گسترش فعالیت‌های موسسه در بین کشورهای عضو اکو، برای مشارکت هر چه بیشتر کشورمان در برنامه‌ها و فعالیت‌های آموزشی اکو ابراز آمادگی کرد.

سفیر کشورمان در آنکارا  همچنین با اشاره به ظرفیت‌های موجود و پیشرفت‌های علمی برجسته درجمهوری اسلامی ایران به ‌ویژه در دهه‌های اخیر در زمینه‌های گوناگون مانند نانوتکنولوژی، کسب مدال‌های متعدد در المپیادهای علمی توسط دانش آموزان و نیز وجود دانشگاه‌های بسیار معتبر به عنوان بستر لازم برای جذب دانشجویان بین‌الملل به ‌ویژه از کشورهای عضو اکو، نسبت تقویت همکاری‌های آموزشی اعلام آمادگی کرد.

وی همچنین آمادگی کشورمان برای بهره‌برداری بهتر از فرصت ریاست دوره‌ای جمهوری اسلامی ایران بر سازمان اکو در سال ۲۰۲۴ برای تقویت همکاری‌های آموزشی را اعلام کرد.

 مهمت آکیف، رئیس موسسه آموزشی اکو نیز در این دیدار با اشاره به اقدامات این موسسه در سال‌های اخیر در راستای توسعه آموزش در کشورهای عضو اکو، تلاش‌های انجام ‌شده برای انطباق فعالیت‌های موسسه با نیازهای کشورهای عضو را برشمرد.

رئیس موسسه آموزشی اکو همچنین با اشاره به برخی تجارب موفق کشورمان در حوزه آموزشهای تخصصی از جمله دانشگاه‌ علمی و کاربردی، خواستار تقویت همکاری‌ها با کشورمان در حوزه امور آموزشی شد.

در این دیدار برخی زمینه های همکاری میان موسسه آموزشی اکو و وزارتخانه های آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت.

به گزارش ایسنا ، موسسه آموزشی اکو یکی از آژانس های تخصصی سازمان همکاری های اقتصادی(اکو) است که بر اساس تصمیم نشست ماه می ۱۹۹۸ شورای وزیران این سازمان تاسیس شد.

هدف اصلی این موسسه، توسعه همکاریهای علمی و آموزشی بین کشورهای عضو، تقویت زیرساخت های آموزشی و پرورشی وکمک به توسعه اقتصادی اجتماعی و دستیابی کشورهای عضو به اهداف آموزشی و دانشگاهی است.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات ارشد اکو
  • توسعه صدرا با هم افزایی مدیران شتاب می‌گیرد
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • مقوله حجاب اولویت دانشگاه است
  • ابتکار عمل رسانه ملی در انتخابات، مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد
  • رییس دانشگاه شاهد : باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهیم/ سال گذشته ۵۰ دانشجو از کشورهای مقاومت را بورسیه کردیم
  • افزایش تولیدات علمی و فرهنگی دانشگاه در راستای تحقق شعار سال
  • ۵۰ میلیارد تومان دیگر به حل مشکلات پسماند گیلان اختصاص یافت
  • گیلان باید تحت پوشش فیبر نوری قرار گیرد