Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@11:12:20 GMT

بهبود وضعیت سینما نیاز به حمایت ملی دارد

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۱۰۵۳۴

بهبود وضعیت سینما نیاز به حمایت ملی دارد

بهزاد خداویسی درباره جایگاه سینمای مستقل در ایران به خبرنگار فرهنگی ایرنا، گفت: اگر سینمای مستقل به انتخاب فیلمساز، برگزیده شده باشد، یعنی آزادی، خلاقیت و فضای روایت سینمای مستقل باعث انتخاب آن از سوی فیلمساز باشد، می‌تواند نقش مهمی در مجموعه بزرگ تولیدات و روایت های سینمایی ایفا کند در واقع راوی ناگفته تر اجتماعی نگرتر بوده و سبکی هنری و رویکردی متفاوت را  می‌آفریند اما اگر این سبک به دلیل کمبودهای مالی، تنگناهای فکری و وجود مافیای صنعت سینما، به فیلمساز تحمیل شود منجر به بروز یک معضل شده و این خود یک بیماریست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص نقاط ضعف و قوت این سینمای مستقل، افزود: سینمای مستقل یک حسن بزرگ بوده و  از دغدغه یا زاویه دید هنری فیلمساز برآمده است و هرگز به سمت کار سفارشی، سوژه های توصیه شده، تمایل به گیشه و شگردهای عوام پسندانه برای فروش بیشتر و در نتیجه افول از استانداردهای هنری نمی لغزد اما قطعا نقاط ضعفی هم وجود دارد که  مهم ترین آن شاید تلاش یا تعمد برای انتخاب سوژه های محدود تر است و از این رو ممکن است به تکرار در روایت خود دچار شود.

خداویسی درباره حمایت از فیلمسازان مستقل خاطرنشان کرد: تصور میکنم هنوز به درک درستی از ضرورت و اهمیت سینمای مستقل و لزوم حمایت از آن نرسیده ایم. جای جشنواره‌های داخلی در حمایت از این شکل از سینما هنوز تا حد زیادی در ایران خالی است و اگر هم فیلم های سینمای مستقل به فستیوال های بین المللی راه می یابد،حمایتی از فیلمساز برای تامین بخشی از هزینه های این برنامه ها و حتی تسهیل در انتقال جوایز به فیلمساز صورت نمی گیرد حتی پوشش خبری لازم و کافی در این زمینه وجود ندارد . در نتیجه کسانی که در این عرصه فعال هستند، اغلب در این فضای هنری مهجورند و مخاطبان روایت های خود را به سختی می یابند.

این بازیگر سینمایی با اشاره به رویکرد برگزاری کارگاه بازیگری در جشنواره خورشید یادآور شد: هدف از برگزاری این کارگاه ها تربیت و معرفی نیروهای هنری ورزیده به سینمای مستقل است بازیگرانی که در هدف و اهمیت شکل روایت و خلاقیت بیشترین همراهی و درک متقابل را با فیلمسازان دارند و به هنر برای هنر بیش از درخشیدن بر سردر سینماها می اندیشد.

وی تصریح کرد: جای تربیت هنرپیشگان آگاه به اهمیت سینمای هنری، سینمای مستقل و محدودیت های آن در ایران هنوز خالی است  و اگر این نقیضه برطرف شود، یکی از موانع بزرگ بر سر راه فیلمساز سینمای مستقل برداشته خواهد شد.

خداویسی درباره اهداف برگزاری کارگاه در جشنواره گفت: یک جشنواره زمانی به اهداف غایی خود نزدیک می شود که نه فقط یک ویترین، یک نمایش، یک معرفی یا رقابت باشد بلکه در عمل راه ناهموار این گونه از تجربه و زیست هنری را برای دوستدارانش هموار کند. هم اندیشی عوامل این سینما در کنار یکدیگر بی تردید مهم ترین نماد این مسیر مرتفع است اما از سوی دیگر برگزاری کارگاه ها و دیگر برنامه های آموزشی جنبی در این جشنواره زمینه ای برای معرفی بازیگران به این عرصه و آماده کردن آنها برای ورود به گستره سینمای مستقل بوده و گامی بزرگ در این سینما است.

مدرس کارگاه انتقال تجربه کارگردانی ادامه داد: در فضایی که سینمای گیشه پسند و صنعتی در حال دیده شدن و حمایت در جشنواره های بزرگ است، هر جشنواره ای که در راستای حمایت و معرفی دست اندر کاران و فعالان سینمای مستقل باشد برای این سینمای مهجور مانده، ارزشمند است.
 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بهزاد خداویسی سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۰۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«شتر و آسیابان» به کازابلانکا رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره‌کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل کانون، «شتر و آسیابان» عنوان مجموعه‌ای از سه فیلم کوتاه عروسکی پویانمایی شامل «جایگزین»، «کشاورز و ربات» و «سپید بالان» به کارگردانی عبدالله علیمراد است که به ترتیب در سال‌های ۲۰۰۳، ۲۰۱۱ و ۲۰۲۲ میلادی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با شیوه استاپ‌موشن تولید شده است.

از این مجموعه در بازار فیلم هفتاد و پنجمین جشنواره فیلم کن در کشور فرانسه رونمایی شد.

این مجموعه چندی پیش نیز در بخش غیر رقابتی بیستمین جشنواره بین‌المللی فیلم مراکش، بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم انیمیشن «مکنِس» مراکش، جشنواره «بلک مووی» سوییس، بخش مسابقه «مخاطبان بزرگسال» بیست‌ونهمین جشنواره بین‌المللی فیلم سینمای آسیایی «وزوول» کشور فرانسه حضور داشته است.

سومین دوره جشنواره سینمای مستقل «کازابلانکا» از ۳ فروردین تا ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ (۱۹ تا ۲۵ آوریل ۲۰۲۴) در شهر کازابلانکا کشور مراکش در حال برگزاری است.

کد خبر 6090020

دیگر خبرها

  • زمینه بهبود وضعیت معیشتی‌ کارگران فراهم شود
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • «شتر و آسیابان» به کازابلانکا رسید
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • سینما اسیر سندرم فتوشاپ
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • ۶۵۶ ایل و طایفه مستقل در ایران زندگی کوچندگی دارند