Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@00:50:06 GMT

ترامپ در چه شرایطی استیضاح و برکنار می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۱۳۷۹۲

به گزارش تسنیم، به دنبال افشاگری یک مأمور مخفی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با هدف بی‌اعتبار کردن «جو بایدن» رقیب بالقوه‌اش در انتخابات ۲۰۲۰، از زلنسکی،همتای اوکراینی خود خواسته پرونده قضایی علیه هلدینگ «بریسما» را که «هانتر بایدن» پسر جو بایدن عضو هیأت مدیره آن است، پیش ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند ترامپ این موضوع را رد می‌کند، اما ظاهرا ترامپ برای تحت فشار قرار دادن کی‌یف، کمک‌های نظامی ۴۰۰ میلیون دلاری آمریکا به اوکراین را تعلیق کرده و تنها زمانی با پرداخت این کمک‌ها موافقت کرده است که زلنسکی به او اطمینان داده دادستان کل اوکراین پرونده بریسما را پیش می‌برد. همچنین براساس آنچه در رسانه ها منتشر شده است، ترامپ از زلنسکی خواسته برای دسترسی به سرور ایمیل‌های حزب دموکرات به او کمک کند. به دنبال این اتفاقات اکنون رئیس جمهور آمریکا متهم است از اختیارات رئیس‌جمهور و روابط خارجی آمریکا سوء استفاده کرده و منافع ملی کشورش را به خطر انداخته است.

در همین راستا، این روزها صحبت های جدی از استیضاح ترامپ از کنگره آمریکا به گوش می رسد. نانسی پلوسی، رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا سه‌شنبه گذشته(۲ مهرماه) طرح انجام تحقیقات در موضوع استیضاح دونالد ترامپ را کلید زد. همچنین بیش از ۳۰۰ نفر از دیپلمات‌ها و مقامات امنیتی پیشین ایالات متحده آمریکا روز جمعه ۵ مهر با صدور بیانیه‌ای، از تحقیقات کنگره در موضوع ضرورت استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده حمایت کردند.

در چه صورتی ترامپ استیضاح و برکنار می شود؟
قانون اساسی آمریکا سه جرم مشخص کرده است که به موجب آن هر مقام فدرال از جمله رئیس جمهور را می‌توان استیضاح کرد. دو جرم اول، خیانت و رشوه تقریبا واضح است خیانت به معنای کمک به دشمنان آمریکا و رشوه به معنای قبول پول یا هدیه در قبال لطف سیاسی است. اما تعریف جرم یا بزه عام دشوار است.معنای آن خطای جدی علیه جمهوریت و نقض عمده اعتماد است. روند استیضاح از مجلس نمایندگان آغاز می‌شود. هر نماینده می‌تواند قطعنامه استیضاح را امضا کند. اما این درخواست باید به تصویب اکثریت کمیته قضایی مجلس برسد. بعد از آن کل مجلس نمایندگان درباره انجام استیضاح رای می‌دهند. اگر اکثرا موافق باشند. رئیس جمهور رسما استیضاح می‌شود. اما لزوما به معنی از دست رفتن ریاست جمهوری نیست. این تصمیم در مجلس سناگرفته می‌شود. سناتورها در واقع هیات منصفه هستند. آنها دلایل دو طرف را می‌شنوند و اگر ۶۷ نفر رای به محکومیت بدهند رئیس جمهور برکنار می شود.

سابقه استیضاح روسای جمهور آمریکا
آندرو جانسون اولین رئیس جمهوری (1875 ـ 1808) است که برای عزلش اقدام شد. وی یک دمکرات بود که با کنگره تحت کنترل جمهوری‌خواهان اختلاف پیدا کرد. کنگره او را به علت برکناری وزیر جنگ به دنبال جنگ داخلی به قانون‌شکنی متهم کرد. مجلس نمایندگان از او سلب اعتماد کرد؛ اما در مجلس سنا تنها با اختلاف یک رای توانست به کار خود ادامه دهد و عزل نشد.

ریچارد نیکسون ۳۷ امین رئیس جمهور از حزب جمهوری دومین نفری است که پرونده واترگیت تلاش‌ها برای عزلش را کلید زد؛ اما در نهایت در سال ۱۹۷۴ و سه سال قبل از پایان دور دوم ریاست جمهوری‌اش مجبور به استعفا شد. وی به دست داشتن درجاسوسی عناصر حزب جمهوری‌خواه از دفتر اصلی حزب دمکرات در واشنگتن متهم شد. واترگیت معروف‌ترین رسوایی سیاسی در تاریخ آمریکاست.

سومین رئیس جمهور آمریکا نیز که هدف عزل قرار گرفت، بیل کلینتون ازحزب دمکرات است که در پرونده رسوایی جنسی متهم به سوگند دروغ و قانون‌گریزی شد. مجلس نمایندگان در دسامبر ۱۹۹۸ حکم به عزلش داد ولی در نهایت مجلس سنا او را در فوریه ۱۹۹۹ تبرئه کرد.

براین اساس هیچ یک از روسای جمهور آمریکا تا کنون با استیضاح برکنار نشدند.

سرانجام استیضاح ترامپ چه خواهد شد؟
آنچه مشخص است براساس ترکیب و تعداد نمایندگان جمهوری خواه در سنا، برکناری ترامپ از قدرت بعید به نظر می رسد. ولی کلید خوردن پرونده استیضاح ترامپ در کنگره آمریکا می تواند چالشی سخت برای ترامپ در فاصله چندماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ باشد به گونه ای که، آینده سیاسی رئیس جمهور فعلی آمریکا را تحت الشعاع قرار دهد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۳۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

به گزارش «تابناک»، سید محمد حسینی در گفت و گو با ایسنا، درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در مجموع تکلیف ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات مشخص می‌شود که  در تهران 16 کرسی خالی مانده است که کرسی های تهران اهمیت زیادی دارد، زیرا نمایندگان تهران گرفتاری‌های نمایندگان شهرستان را ندارند و می‌توانند در مسائل کلان کشور و ملی نقش آفرین باشند و وقت بیشتری برای تهیه طرح ها و لوایح بگذارند. آنها  می‌توانند در ترکیب هیات رئیسه مجلس و روسای کمیسیون ها تاثیر زیادی داشته باشند. این نمایندگان و سایر نمایندگان باقی مانده در دو دوم اهمیت و نقش مهمی در مجلس دارند.

وی افزود: امیدوارم همانطور که در دور اول مردم حضور داشتند، در دور دوم هم مشارکت کنند به خصوص که در این دور انتخاب راحت تر است و در یک حوزه، مردم از بین دو نفر باید یک نفر را انتخاب کنند. بی تفاوتی سزوار نیست. مردم می توانند تحقیق کرده و فرد اصلح را انتخاب کنند. مردم کمک کنند افراد اصلح با پشتوانه رای بالا انتخاب شوند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که دولت نظری درباره ترکیب هیات رئیسه و ریاست مجلس دوازدهم دارد؟ گفت: نه، دولت به هیچ وجه به این مساله ورود نمی کند. خط مشی رئیس جمهور این بوده که در انتخابات فهرست نداشته باشد در حالیکه در دوره های قبل  دولت ها اینگونه نبوده اند. دولت، انتخاب را به خود مردم واگذار کرده و مردم در انتخاب حود نشان دادند، کسانی که همراهی بیشتری با دولت دارند، پایگاه مردمی بهتری دارند.

وی در پایان گفت: امیدوارم با تعامل سازنده دولت و مجلس، کارهای اساسی انجام شود. اولویت ما اقتصاد است و به این مساله بها داده شود و لوایح یک فوریتی و دو فوریتی دولت. زودتر در دستور کار مجلس قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا
  • ضرب‌الاجل به پاستور
  • حسینی: نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم در مجموع انقلابی هستند + فیلم
  • حسینی: گرایش سیاسی اکثر نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم مشخص است / امیدواریم در مجلس دوازدهم تعامل سازنده بین نمایندگان و دولت بیشتر باشد + فیلم
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • زاخارووا: پلوسی به آمریکایی‌ها توهین می‌کند
  • موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم