Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@04:23:02 GMT

بررسی دقیق تاثیر شیردهی بر لاغری

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۱۵۸۲۶

بررسی دقیق تاثیر شیردهی بر لاغری

خبرگزاری آریا -
تاثیر شیردهی بر لاغری
تاثیر شیردهی بر لاغری را نمی توان نادیده گرفت و تاثیر شیردهی بر لاغری را می توانید با رعایت کردن مواردی کنترل کرده و از لاغر تر شدن جلوگیری کنید.
تاثیر شیردهی بر لاغری را نمی توان نادیده گرفت و تاثیر آن طی بررسی های انجام شده رقم خاصی نخواهد بود و با راه های درست می توان از لاغر تر شدن جلوگیری کرد و یا به آن کمک کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه توضیحات کامل تری در رابطه با تاثیر شیردهی بر لاغری ارائه نموده ایم:
تاثیر شیردهی بر لاغری:
بسیاری این سوال را دارند که آیا شیردهی بر لاغری مادر تاثیر خواهد گذاشت؟ شیردهی یکی از مواردی است که حتما باید در یک دوره زندگی مورد توجه قرار گیرد. شیردهی به کودک در رشد و نمو او بسیار حائز اهمیت خواهد بود و شیر مادر از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار می باشد. تاثیر شیر مادر بر رشد و افزایش قدرت بدنی کودک را نمی توان نادیده گرفت و بی شک شیردهی به کودک باید به مدت معین انجام شود و در برخی موارد شیر مادر وجود ندارد و به جای آن از شیر خشک استفاده می شود و معمولا کودکانی که از این شیر استفاده می کنند قدرت بدنی کمتری خواهند داشت چرا که شیر مادر تمامی مواد مغذی مورد نیاز رشد کودک را خواهد داشت.
توجه داشته باشید که عوامل متعددی بر ترشح شیر مادر تاثیرگذار خواهد بود و بسیاری تصور می کنند که در صورت لاغر بودن مادر امکان ترشح شیر در بدن وی وجود نخواهد داشت اما این تصور باطلی است و این سلامت جسمی مادر است که می تواند بر ترشح شیر تاثیر داشته باشد. تاثیر شیردهی بر لاغری را نمی توان در همه مادرها یکسان دانست و نمی توان به صورت دقیق در رابطه با آن اظهار نظر کرد.
ارتباط شیر دادن و لاغری
شیر دادن و لاغری:
بی شک تاثیر شیردهی بر لاغری صفر نخواهد بود و شیر دادن به کودک سبب سوختن کالری در بدن مادر خواهد شد و سوخت و ساز بدن را افزایش خواهد داد. بسیاری از مادرهای چاق تصور می کنند که با تولد نوزاد و شیر دادن به آن می توانند وزن خود را کاهش دهند اما این تفکر درست نیست و به هیچ وجه نمی توانید از این طریق وزن خود را کاهش دهید.
در حالت کلی نمی توان شیر دادن را یک دلیل کلی برای لاغری مادر در نظر گرفت و در صورتی وزن مادر کاهش پیدا خواهد کرد که همزمان با شیر دادن به نوزاد تغذیه مناسبی نداشته باشد و بی شک نداشتن تغذیه مناسب برای افراد معمولی نیز سبب کاهش وزن خواهد شد، چه بسا در دوران شیردهی 500 کالری سوزانده شود. به همین دلیل تاثیر شیردهی بر لاغری به عوامل متعددی بستگی خواهد داشت و رعایت کردن موارد متعددی در هنگام شیردهی ضروری می باشد که حتما باید مورد توجه قرار گیرد و از جمله مهمترین آنها می توان به تغذیه مناسب مادر اشاره کرد که در مواد مغذی شیر نیز تاثیر خود را خواهد گذاشت.
تاثیر شیر دادن به سوختن کالری و لاغری
تاثیر شیر دادن به سوختن کالری
بی شک "تاثیر شیردهی بر لاغری" با سوختن کالری بدن اندازه گیری می شود و در این باره باید گفت: روزانه و در صورتی که مادر 10 وعده شیر به نوزاد خود بدهد شاهد سوختن 500 کالری در بدن وی خواهیم بود و حال اینکه چرا با اینکه این حجم از کالری در بدن وی می سوزد شاهد لاغری شدید مادر در این برهه نمی شویم؟ این امر دلایل متعددی می تواند داشته باشد و یکی از مهمترین دلایل آن را می توان وارد شدن کالری بیش از پیش به بدن مادر دانست و علاوه بر آن مادر در این برهه خاص تاثیرات هورمونی زیادی خواهد داشت که سبب مصرف کمتر کالری در بدن شده و میزان انرژی را به خوبی جذب خواهد کرد.
بسیاری از مادرها این تصور را دارند که در صورت نخوردن غذا پس از زایمان و خارج شدن شیر از بدن آنها شاهد لاغر شدن خود خواهند بود اما در این باره باید گفت: مادری که پس از زایمان از خوردن غذا اجتناب کند بدن او احساس قحطی زدگی خواهد کرد و به همین دلیل شاهد انباشته شدن چربی در بدن او خواهیم بود و بی شک این مورد برخلاف تصور سبب چاقی فرد نیز خواهد شد.
میزان تاثیر شیردهی بر لاغری
میزان تاثیر شیردهی بر لاغری:
برای تاثیر شیردهی بر لاغری نمی توان یک میزان دقیق در نظر گرفت و در این باره تنها می توان گفت: عوامل متعددی هستند که می توانند میزان خروج کالری از بدن مادر را تغییر دهند و مهمترین آنها را می توان تعداد دفعاتی دانست که مادر به نوزاد خود شیر می دهد. بی شک چنانچه تعداد دفعات شیر دادن به نوزاد بالا باشد در نتیجه میزان کالری که از بدن خارج می شود نیز افزایش خواهد یافت. به همین دلیل در حالت کلی می توان گفت: نوزادی که تازه به دنیا آمده است بیشترین انرژی را از مادر خواهد گرفت.
شاید شما فکر کنید که نوزاد با بزرگتر شدن میزان حجم بالایی شیر می خورد اما باید بدانید که نوزاد تازه به دنیا آمده تنها با شیر تغذیه می کند و به همین دلیل نیاز به مقدار زیادی شیر خواهد داشت و مادر به دفعات مکرر اقدام به شیردهی خواهد کرد. با بزرگتر شدن کودک چون خورد و خوراکی ها و غذاهای به غیر از شیر نیز به کودک داده می شود تنها بخشی از نیازهای آن توسط شیر مادر برطرف می شود و مادر می تواند تعداد دفعات شیردهی را کاهش دهد.
تغذیه در دوران شیردهی برای لاغری
دلایل عدم تاثیر شیردهی بر لاغری:
عدم تاثیرگذاری شیردهی بر لاغری دلایل متعددی دارد که از جمله مهمترین دلایل آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- کم خوابی: مادری که تازه نوزاد به دنیا آورده باشد حتما کم خواب خواهد شد و کم خوابی سبب کاهش سرعت سوخت و ساز بدن شده و سبب تغییرات هورمونی در بدن مادر خواهد شد و تاثیر مستقیم بر سیگنال های گرسنگی خواهد گذاشت و در نتیجه مادر به خوبی و حجم بالا غذا خواهد خورد.
- فعالیت کمتر و در عین حال خوراک بیشتر: مادر تازه زایمان کرده بی شک کمترین فعالیت را خواهد داشت و به دلیل اینکه مقدار غذای بیشتری می خورد سوخت و ساز بدنش دچار تداخل خواهد شد و در نتیجه میزان وزن بدن او افزایش خواهد یافت.
- استرس: استرس یکی از مهمترین مواردی است که جلوی خورد و خوراک را می گیرد و استرس سبب آزاد شدن کورتیزول در بدن فرد خواهد شد و کورتیزول ها در هنگام خواب نیز در بدن مادر باقی خواهند ماند.
رژیم لاغری دوران شیردهی
هورمون ها در طول دوره شیردهی مادر
یکی از موارد تاثیر شیردهی بر لاغری را می توان به هورمون های بدن نسبت داد چرا که در این دوره هورمون هایی که از بدن ترشح می شوند به حالت کلی تغییر می کنند و همین امر سبب تمایز سوخت و ساز بدن خواهد شد. هورمون های تستسترون و استروژن قابلیت چربی سوزی دارند که پس از زایمان ترشح آنها در بدن با کاهش مواجه می شود و در عوض میزان پرولاکتین افزایش خواهد یافت و این پرولاکتین است که سبب تولید شیر خواهد شد.
در زمانی که مادر باردار می شود میزان پرولاکتین افزایش می یابد اما با کاهش تستسترون و استروژن پس از زایمان می باشد که شیر در بدن تولید خواهد شد. با تحریک نوک سینه مادر پرولاکتین ترشح خواهد شد و بی شک هرچه تعداد دفعات تحریک آن افزایش یابد میزان شیر بیشتری نیز ترشح می شود. پرولاکتین سبب جلوگیری از سوخت و ساز بدن خواهد شد و به همین دلیل چربی ذخیره شده در بدن افزایش یافته و انرژی بدن حفظ خواهد شد. معمولا مادرها بین ماه چهارم تا ششم بعد از زایمان دچار لاغری می شوند و دلیل آن را می توان کاهش مقدار ترشح پرولاکتین در این برهه دانست.
برنامه غذایی در دوره شیردهی برای لاغری
برنامه غذایی در دوره شیردهی برای لاغری
مادر در دوره ای که به فرزند خود شیر می دهد باید برنامه غذایی خاصی داشته باشد و از خوردن غذاهایی اجتناب کرده و غذایی را بیشتر مصرف کند که از جمله این برنامه غذایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مادر برای حفظ متابولیسم بدن خود باید اوقاتی که احساس گرسنگی می کنید غذا خورده و در اوقاتی که سیر هستید غذا نخورید.
- از ظرف غذایی مملو پروتئین و سبزیجات استفاده نمایید و خوردن غلات و حبوبات را نیز فراموش نکنید.
- خوردن سیب زمینی، پاستا و نان را نیز کاهش دهید.
- چنانچه می خواهید میزان کالری وارده بر بدن را کنترل کنید و وزن خود را کاهش دهید حتما هفته ای بیش از 50 کالری از خورد و خوراک کم نکنید تا بدن احساس قحطی نکرده و چربی انباشته نکند.
برنامه سال اول پس از زایمان
مادر برای یک سال اول پس از زایمان باید حتما برنامه خاصی داشته باشد که در این رابطه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- غذاهایی را بخورید که به شما حس خوبی می دهد و از غذاهای پر انرژی استفاده نمایید.
- ورزش کردن به مادر انرژی می دهد و نباید از آن اجتناب کنید و حتما نیم ساعت از روز ورزش کنید.
- تمرکز خود در طول روز را از دست ندهید.
- برنامه زندگی و غذایی خود را متعادل نمایید.
گردآوری: بخش کودکان بیتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۵۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد

بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد که در یک دهه اخیر میانگین کالری مصرفی سرانه ایرانیان کاهش یافته و در سال 1401 به میزانی پایین‌تر از حداقل کالری مورد نیاز برای یک نفر رسیده است.

به گزارش ایران جیب، برخی از نکات این گزارش قابل تامل است. این گزارش می‌گوید که میزان مصرف کالری نیمی از جمعیت ایرانی‌ها در سال۱۴۰۱ کمتر از حد استاندارد (یعنی ۲۱۰۰کالری در روز) است. از سوی دیگر، همه دهک‌ها از میزان کالری خود نسبت به سال۱۴۰۰ کم کرده‌اند. این کاهش کالری در دهک‌های متوسط شدیدتر بوده است.

تورم علت اصلی کاهش کالری

از نگاه گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، دو عامل در این روند، نقش اصلی را ایفا کرده‌اند؛ نخست اینکه خانوار‌ها به‌دلیل تورم بالای مواد غذایی و افزایش سایر هزینه‌ها نظیر مسکن، سعی کرده‌اند که مصرف غذایی خود را کاهش دهند.

نکته دیگر اینکه خانوار‌ها به‌دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد، سعی کرده‌ا‌ند که از میزان کالای خوراکی خود بکاهند تا بتوانند کالا‌های بادوام بیشتری خریداری کنند. این گزارش برآورد کرده است که در سال۱۴۰۲، خط فقر خانوار سه‌نفره در تهران ۱۵.۳ میلیون تومان و برای کل کشور ۸.۲ میلیون تومان بوده است.

بررسی داده‌های مربوط به مصرف کالری ایرانیان در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که بیش از نیمی از افراد کشور کمتر از کالری استاندارد، یعنی کمتر از ۲۱۰۰ کالری در روز استفاده می‌کنند. در سال‌های گذشته تورم مزمن موجب شده قیمت مواد خوراکی افزایش پیدا کند و قدرت اقتصادی مردم کاهش یابد.

با‌ این‌حال دهک‌های مختلف درآمدی واکنش یکسانی در مواجهه با تورم مواد خوراکی نداشته و دهک‌های میانی بیشترین واکنش را به این تورم نشان داده‌اند. با توجه به کاهش حدود ۰.۴ واحد درصدی نرخ فقر در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش میانگین کالری مصرفی می‌تواند به دو دلیل رخ داده باشد. اول آنکه خانوار‌ها به دلیل تورم بالا مصرف موادغذایی را کاهش داده‌اند.

دوم آنکه به دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد کشور، ترجیح داده‌اند کالا‌های خوراکی کمتری مصرف کرده و به جای آن کالا‌های بادوام بیشتری خریداری کنند. در چنین شرایطی پیشنهاد می‌شود که بستر‌های مناسبی برای رشد اقتصادی پایدار و فراگیر ایجاد شود تا وضعیت فقر نیز به دنبال آن بهبود یابد. مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش «وضعیت فقر در ۱۴۰۱» ابعاد مختلف این مساله را بررسی کرده است.

با توجه به شرایط تورمی حاکم بر اقتصاد ایران که در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه پیدا کرده، خط فقر سرانه در کشور به ۲ میلیون و ۵۶۱ هزار تومان رسیده است. با احتساب بعد خانوار، خط فقر برای خانوار ۳ نفره در سال ۱۴۰۱ در حدود ۵ میلیون و ۶۳۴ هزار تومان است.

این عدد برای مناطق شهری استان تهران ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان محاسبه شده است. همچنین خط فقر شدید در سال ۱۴۰۱ در حدود ۸۷۵ هزار تومان برای هر نفر برآورد شده که این عدد معادل حداقل نیاز‌های غذایی فرد است. برآورد می‌شود که خطر فقر خانوار سه نفره برای کل کشور در سال ۱۴۰۲ به ۸ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان و در تهران به ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزارتومان برسد.

جمعیت ۲۵ میلیونی فقرا

بر اساس خط فقر محاسبه‌شده، نرخ فقر در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰ تغییر چندانی نکرده است. در نتیجه جمعیت فقرا در ایران در سال ۱۴۰۱ در حدود ۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود.

علاوه بر این، شکاف فقر نیز نسبت به سال گذشته تغییر چشمگیری نداشته است. به بیان دیگر نه‌ تنها نرخ فقر در کشور ثابت باقی مانده، بلکه میانگین فاصله از خط فقر نیز در سال گذشته تغییر نداشته است.

مقایسه داده‌ای حداقل دستمزد و خط فقر استانی نشان می‌دهد که حداقل دستمزد در استان‌های تهران، البرز و قم، نمی‌تواند هزینه‌های سبد مصرفی فقر برای یک خانواده ۳ نفره را تامین کند.

به عبارت دیگر در این استان‌ها برخی از افراد حتی در صورت داشتن شغل رسمی باز هم فقیر محسوب می‌شوند که از آن با عنوان پدیده شاغلان فقیر یاد می‌شود؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود در سیاستگذاری عمومی، از جمله در تعیین حداقل دستمزد، تفاوت‌های منطقه‌ای در نظر گرفته شود.

تاثیر تورم بر اقتصاد خانوارها

اثرات تورم بر اقتصاد را می‌توان در مواردی همچون کاهش قدرت خرید، فشار بیشتر بر قشر کم درآمد، افزایش نرخ بهره، کاهش سرعت رشد اقتصادی، رکود و … مشاهده کرد. افزایش نرخ تورم در یک کشور منجر به توزیع درآمد و ثروت به گونه ای می‌شود که افرادِ با درآمد ثابت را فقیرتر کرده و در عین حال، افرادِ با درآمد متغیر یا سرمایه‌گذاران را ثروتمندتر می‌کند.

کاهش ارزش پول؛ افرادی که دارایی خود را به شکل پول در سپرده‌های بانکی نگهداری کرده، با کاهش ارزش پول ضرر می‌کنند. در عوض کسانی که بدهکار هستند یا از وام‌های بلندمدت استفاده کرده‌اند، سود خواهند کرد.

کاهش قدرت خرید؛ کاهش ارزش پول به معنای کاهش قدرت خرید مصرف‌کننده است. افزایش سطح عمومی قیمت کالاها و خدمات در طول زمان، قدرت خرید را کاهش می‌دهد.تاثیر بیشتر تورم بر اقشار کم درآمد؛ ارزش پول افرادی که هر ماه حقوق ثابتی دریافت می‌کنند نیز با افزایش تورم ماهانه و سالانه، کمتر می‌شود.

مصرف‌کنندگان کم درآمد معمولا بخش زیادی از حقوق خود را صرف مواد غذایی و انرژی یعنی کالاها و خدمات ضروری می‌کنند. علاوه بر این افراد فقیر معمولا دارایی‌هایی همچون طلا که به عنوان محافظ تورم شناخته می‌شود، ندارند. بنابراین تمامی این عوامل منجر به آسیب‌پذیری بیشتر آنها نسبت به قشر پُردرآمد جامعه می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • به چه نانی نان کامل می‌گویند؟/ تاثیر نان‌های کامل در لاغری
  • میوه‌هایی که به فرایند کاهش وزن کمک می‌کند
  • رژیم تخم مرغ شما را به لاغری سریع می‌رساند
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • هشدار مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سبد غذایی خانوار
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • روز مادر سال ۱۴۰۳ چه روزی است؟
  • ماجرای واژگونی وحشتناک ام وی ام X55 چه بود؟