Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرماندار ارومیه گفت: 20 درصد از جمعیت شهری ارومیه در مناطق حاشیه نشین سکونت دارند.

علیرضا ملا محمدی زاده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود:  تعداد سکونتگاه های غیر رسمی در ارومیه در حال حاضر 25 منطقه و محله است در این سکونتگاه های غیر رسمی جمعیتی در حدود 250 هزار نفر زندگی می کنند که چیزی حدود 20 درصد جمعیت ارومیه را شامل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ملا محمدی زاده با اشاره به اینکه ارومیه به دلیل مهاجرت پذیری از روستاها و شهرستان ها و استان های همجوار دچار نوسانات جمعیتی شده است تصریح کرد: وسعت مناطق حاشینه نشین  ارومیه در حدود 471 هکتار بوده که حدود 4ونیم درصد از کل مساحت ارومیه را شامل می شود.

فرماندار ارومیه  با تاکید بر اینکه ارومیه جز معدود شهرهای بزرگی است که همیشه نرخ مهاجر پذیری آن بالا بوده خاطر نشان کرد:  امکان اشتغال  در شرکت ها و کارخانجات  و بخش مسکن ازعلل افزایش مهاجرت به  ارومیه است.

وی  در خصوص علل گسترش حاشیه نشینی در ارومیه یاد آور شد: چشم انداز طبیعی و تمرکز بخش عمده ای از مراکز درمانی و بهداشتی و پزشکی در ارومیه ،وجود امکانات تقریبا به روز در مرکز استان از علل افزایش سکونت درارومیه ،  از طرفی گرانی زمین و هزینه بالای  ساخت و ساز در نقاط مرکزی شهر سبب افزایش حاشیه نشینی و افزایش رغبت به ساخت و ساز های غیر مجاز در مناطق حاشیه شهر شده است.

ملا محمدی زاده  اظهار کرد: بهترین و در دسترس ترین شیوه و راهکار برای عدم کاهش جمعیت روستایی ،توجه ویژه به روستاها  به عنوان سکونتگاه دایمی و رسمی روستاییان و  افزایش کشش و میل نهایی به ثبات در اقامتگاههای روستایی در مقایسه با جذابیت های شهر نشینی است.

فرماندار ارومیه ادامه داد: ایجاد زیرساخت ها و به روز رسانی و توسعه آنها ، اشتغال زایی در روستاها، بهره مندی از خدمات دولتی مناسب و دسترسی سریع  و مطلوب به این خدمات ، توسعه امکانات ورزشی و اینترنت پرسرعت و رسیدگی به مطالبات جوانان از گسترش مهاجرت روستاییان و افزایش گستره شهر و شهر نشینی جلوگیری خواهد کرد.

وی مسئله حاشینه نشینی  را جز اولویت های فرمانداری و نهادهای اجرایی  دانست و گفت: ستاد باز آفرینی پایدار شهری شهرستان ها در راستای اجرای وظایف خود با تشکیل جلسات متعدد در صدد بهبود عملی شرایط شهروندان ساکن  در سکونتگاه های غیر رسمی و بافت فرسوده و ناکارامد است.

ملا محمدی افزود: احداث فرهنگ سراها و خانه محلات ، ایجاد مراکز خدمات رسان از قبیل مراکز جامع سلامت شهری و پایگاه های بهداشت توسط مرکز بهداشت ، احداث مراکز و کلاس های آموزشی  فنی و مهارت  آموزی توسط اموزش فنی و حرفه ای  در این مناطق که دارای بیشترین در صد تراکم دانش اموزی هستند، توسعه امکانات و خدمات رو بنایی در مقیاس شهری و محله ای، ، بهسازی و ارتقای فضا های شهری و محله ای  و توسعه قلمرو عمومی ،ارتقای توانمندی های اقتصادی ،ظرفیت سازی  های اجتماعی و نهادی،  افتتاح پایگاه سلامت  اجتماعی  در محله  محمد آباد ،اجرای طرح های باز آفرینی در وکیل آباد، کشتارگاه،آغداش، یورد شاه و کوی لاله ، ایجاد بازار برای بانوان ، تشکیل مراکز مشاوره ، ایجاد فضای سبز، تاسیس خانه محله  ازجمله اقدامات فرمانداری برای کاهش مشکلات مناطق حاشیه نشین ارومیه  در سال جاری است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی حاشيه نشيني سکونتگاه غیر رسمی اروميه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۷۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه که در قالب تور رسانه‌ای از تالاب‌های حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه در شهرستان نقده بازدید کردند گفت:  ۷۷ میلیون مترمکعب حقابه ۱۱ تالاب حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه در سال آبی جاری رهاسازی شده است که این میزان ۱۳ میلیون مترمکعب بیشتر از حقابه مصوب این تالاب‌ها بوده است.

سعید شهند با بیان اینکه امسال پس از ۲۰ سال تالاب‌های طالقان، قوپی باباعلی و گرده قیط و ممیند آبگیری شده و شاهد جریان یافتن حیات و بازگشت پرندگان به این تالاب‌ها هستیم، افزود: امسال نیز همانند سال گذشته وضعیت محیط زیستی تالاب‌های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه مطلوب است و با شرایط موجود این تالاب‌ها در زمره زنده‌ترین اکوسیستم‌های طبیعی کشور شاهد تنوع زیستی و گونه‌ای در این تالاب‌ها هستیم.

این مقام زیست محیطی ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی انجام شده و بر اساس مصوبه کارگروه مدیریت زیست بومی تالاب‌های استان، تابستان امسال نیز حقابه محیط زیستی سه تالاب شورگل حسنلو، سولدوز و کانی‌برازان تامین و رهاسازی خواهد شد.

وی اظهار کرد: با رهاسازی حقابه تالاب‌های حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه هم اکنون این تالاب‌ها از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردار هستند، به عنوان نمونه بسیار موفقی در سطح کشور به شمار می‌آیند.

جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه آذربایجان غربی در قالب تور رسانه‌ای از تالاب‌های حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه در شهرستان نقده بازدید کردند.

شهریستان نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالاب‌های این شهرستان، تالاب‌های درگه‌سنگی یا سیران گولی، حسنلو و یادگارلو جزو تالاب‌های بین‌المللی (کنوانسیون رامسر) است.

تالاب‌های بین‌المللی و فصلی نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست‌محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخمگذاری و جوجه‌آوری پرندگان آبزی و کنار آبزی در کشور به شمار می‌رود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • ساخت ۲۳۰ واحد برای جا به جایی ساکنین منبع آب اهواز
  • شناسایی مهم ترین عامل تصادفات درون‌شهری در کردستان
  • مشارکت مردمی در بهزیستی خراسان جنوبی ۱۱۶ درصد افزایش یافت
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم
  • افزایش ۱۶ درصدی متوفیان ناشی از تصادفات درون شهری