Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@17:03:35 GMT

ظرفیت‌های پنهان گردشگری در زیر زمین‌های یزد

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۱۷۸۷۷

ظرفیت‌های پنهان گردشگری در زیر زمین‌های یزد

سازه‌های تاریخی و کهن آبی ظرفیتی مغفول مانده در زیر زمین یکی از قطب‌های گردشگری کشورمان یعنی یزد است در حالی که اهتمام به آن در قالب توسعه گردشگری آب می‌تواند تحول جدید در رونق گردشگری این منطقه ایجاد کند.

به گزارش ایسنا، گردشگری به عنوان سومین صنعت درآمدزا در جهان شناخته شده است و کشور ایران در کنار جاذبه‌های تاریخی و معماری فراوان دارای اقلیم‌های متفاوتی است که سایر گونه‌های گردشگری را در خود جای داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گردشگری آب نیز یکی از انواع گردشگری و ایده‌ای تازه برای کشورمان است که به ویژه می‌تواند در مناطق کویری نظیر یزد که از سازه‌های کهن آبی مانند قنوات برخوردار است و زندگی مردمانش نیز بر پایه آنها شکل گرفته است، نقطه آغاز تحولی بزرگ باشد.

البته اگر چه این صنعت می‌تواند باعث رونق گردشگری و اقتاد منطقه شود ولی از طرفی نبود  مدیریت صحیح در این حوزه نیز می‌تواند منجر به آسیب منابع آبی مهم و محدود منطقه شود و قطعاً جلوگیری از این امر تنها با مدیریت صحیح و سیاست‌گذاری مناسب امکان‌‌پذیر است.

«محمد‌مهدی جوادیان زاده» مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای یزد هم وجود بیشترین قنوات در این استان را عامل مهم در توسعه گردشگری آب در منطقه می‌داند و در گفت‌وگو با ایسنا در این باره اظهار می‌کند: گردشگری آب از این جهت در منطقه‌ای مانند یزد مهم است که در گذشته ابنیه، تاسیسات و سازه‌هایی وجود به دست گذشتگان ایجاد شده که در این منطقه‌ی کم‌آب به بهترین شکل آب را تأمین و مدیریت می‌کرده‌اند.

به گفته وی، این سازه‌ها و میراث برجای مانده از گذشته با برنامه‌ریزی دقیق ایجاد شده تا از آب هر چقدر هم به میزان کم، بهترین استفاده صورت گیرد.

جوادیان‌زاده با بیان این که ترویج فرهنگ گردشگری آب در دنیایی که برای همه مردم نحوه استفاده گذشتگان از آب مبهم است، بسیار حائز اهمیت است، می‌گوید: سازگاری با اقلیم تنها راهکار نجات بشر امروزی است بنابراین لازم است افراد با شیوه‌های درست مدیریت مصرف آب آشنا شوند.

وی با اشاره به این که عمده سازه‌های استان در حوزه قنات و مدفون شده در زیر زمین است، خاطرنشان می‌کند: این موضوع، گردشگری در این حوزه را سخت می‌کند چرا که به سادگی قابل لمس کردن نیست و از دیدگاه فرهنگی در واقع یک میراث ناملموس به شمار می‌آید.

جوادیان‌زاده با تاکید بر لزوم شفاف و روشن شدن این میراث ناملموس، بیان می‌کند: موزه آب در مجاورت بافت تاریخی یزد یکی از اقدامات انجام شده در راستای این شفاف‌سازی است که به عنوان میراثی ارزشمند، ابنیه زیبایی را در چندین قرن قبل نشان می‌دهد.

وی با بیان این که موزه آب می‌تواند به عنوان مبنای توسعه گردشگری آب قرار گیرد، یادآور می‌شود: طرح توسعه موزه آب یکی از اقدامات در دست اقدام شرکت آب منطقه‌ای یزد برای توسعه گردشگری آب است.

این مسئول با اشاره به این که تا‌کنون میراث ناملموس آب مغفول مانده و فعالیتی جدی در این بخش انجام نشده است، عنوان می‌کند: به تازگی وزارت نیرو به حوزه گردشگری آب توجه ویژه‌ای داشته و با وزارت میراث فرهنگی در این زمینه تفاهم‌نامه ای منعقد کرده تا بر اساس آن بتوان در این حوزه اقدامات جدی‌تری نسبت به گذشته انجام داد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای یزد در پایان با بیان این که گردشگری در حوزه آب، ظرفیت و پتانسیل بسیار خوبی برای جذب گردشگران خارجی است، تاکید می‌کند: ظرفیت خوبی در زیر زمین یزد مدفون شده که به واسطه آن می‌توان گردشگری این استان را متحول کرد.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گردشگري شركت آب منطقه اي يزد قنوات یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۷۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهانِ زیبا ظرفیت بالایی برای گردشگری و تجارت دارد

حمید محمد بن سالم در حاشیه برگزاری اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا(ACD) در اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درخصوص تأثیر این اجلاس بر بهبود روابط تجاری ایران و کشورهای عضو، اظهار داشت: همواره زمانی‌که کنفرانس‌هایی به این شکل برگزار می‌شوند که ۳۵ کشور که تحت یک چتر دنبال چالش‌ها، ایده‌های جدید و حل مشکلات و دنبال تجارت بیشتر کشورها باشند، می‌توانند هر مسأله‌ای را روی میز بگذارند و حل و فصل کنند، رو به جلو پیش بروند و این بسیار مهم است.

وی ادامه داد: مجمع گفتگوی همکاری آسیا مانند یک تشکل و گروه بوده و توسعه روابط در این تشکل خیلی راحت‌تر است تا اینکه بخواهیم با کسی خارج از این تشکل مذاکره کنیم.

دبیرکل اتاق بازرگانی امارات با اشاره به اینکه در این سفر از اتاق بازرگانی اصفهان و مکان‌های تاریخی این شهر بازدید کردم، افزود: اصفهان شهر بسیار زیبایی است که هم برای گردشگری و هم بازرگانی و تجارت ظرفیت بسیار بالایی دارد.

محمد بن سالم ادامه داد: با صاحبان کسب و کارهای زیادی در این شهر زیبا صحبت کردیم و تنوع زیاد و ظرفیت‌های بالایی در اصفهان وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به صنایع فولاد، کشاورزی و داروسازی و … اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: ابزارهای متنوعی نیز بین اصفهان و امارات وجود دارد که می‌توان استفاده کرد تا این دو کشور تجارت بیشتری داشته باشند؛ برای مثال اصفهان و امارات پروازهای مستقیم و ارتباطات خوبی دارند.

دبیرکل اتاق بازرگانی امارات تصریح کرد: بی تردید در آینده با ملاقات‌ها و گفتگوهای بیشتر می‌توانیم قدرت و ابتکار عمل بیشتری برای کمک به یکدیگر و تجارت بهتر داشته باشیم.

به گزارش مهر، اصفهان طی روزهای دهم و یازدهم اردیبهشت میزبان دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD بود.

این اجلاس شب گذشته با حضور نمایندگان بیش از ۲۰ کشور عضو با تصویب معاهده اصفهان به کار خود پایان داد.

مجمع گفتگوی همکاری آسیاAsia Cooperation Dialogueبا هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است.

کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سیریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.

کد خبر 6091975

دیگر خبرها

  • حقایق پنهان درباره ماه
  • کاوشگر ماه چین به سمت پنهان قمر می‌رود
  • بیکاری جوانان از مهم‌ترین معضلات آبادان است
  • منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری
  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • اجرای پروژه توسعه زیرساختی پارکینگ باران در مجتمع گردشگری صفه
  • ظرفیت شهرهای خواهرخوانده در گسترش دیپلماسی فرهنگی در اصفهان
  • اصفهانِ زیبا ظرفیت بالایی برای گردشگری و تجارت دارد
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است