Web Analytics Made Easy - Statcounter

چین تلاش می‌کند از فضای سیاسی-امنیتی موجود در عراق نهایت استفاده را برده و در آینده‌ای کوتاه مدت سرمایه گذاری عظیمی در این کشور نیازمند به سرمایه‌گذاری داشته باشد. ۱۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۲ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

هفته گذشته عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق سفری چند روزه به چین داشت که اساس آن گفت‌وگو در حوزه توسعه روابط اقتصادی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخست وزیر عراق به همراه یک هیئت بزرگ اقتصادی 55 نفره متشکل از تعدادی از وزیران، مشاوران نخست وزیری، تعدادی از استانداران استان‌های مختلف و فعالان اقتصادی این کشور به چین سفر کرد.

دفتر نخست وزیر در بیانیه‌ای که پیش از سفر منتشر شد، آورده است: چندین توافقنامه مهم اقتصادی از جمله در زمینه‌های صنعت، کشاورزی و راه و ساختمان میان دو طرف امضا خواهد شد.

انقلاب بزرگ اقتصادی؟

غدیر العطار، عضو شورای کسب و کار ملی عراق - نهاد غیر دولتی فعال در حوزه اقتصاد در این کشور- نیز در این خصوص در بیانیه‌ای گفت که انتظار می‌رود سفر عبدالمهدی به چین بستر ساز یک انقلاب اقتصادی بزرگ در عراق شود.

وی یکی از طرح‌های مهم را در حوزه مسکن عنوان کرده و افزود: چین از کشورهای پیشگام دنیا در زمینه حل معضل مسکن خصوصاً مسکن عمودی به شمار می‌رود.

سومریه نیوز نیز در این خصوص اعلام کرد که 8 توافقنامه بزرگ در زمینه‌های طرح‌های اسکان و زیر ساخت‌ها، بازسازی شهرهای ویران شده (از جنگ با گروه تروریستی داعش) و جدول‌بندی بدهی‌های عراق به چین به علاوه بازسازی کارخانه‌های متوقف شده عراق از 2003 تا به امروز در این سفر مورد مذاکره قرار خواهد گرفت.

براساس این گزارش میزان کل بدهی‌های عراق به چین با احتساب سود آن بالغ بر یک میلیارد دلار عنوان شده است.

پکن همچنین برای سرمایه گذاری در زمینه‌های نفت و گاز، اسکان و زیر ساخت‌های عراق و دریافت مدت دار هزینه‌های خود یا نوعی ساز و کار برای پرداخت بدهی‌های شرکت‌های چینی از محل فروش نفت عراق تمایل نشان داده است.

سفیر چین در بغداد نیز در این باره اعلام کرده بود که حجم تبادلات تجاری با عراق بالغ بر30 میلیارد دلار است و چین بیش از 20 میلیارد دلار در عراق سرمایه گذاری کرده که بخش اعظم آن در حوزه نفت است.

توافقنامه‌های امضا شده، از حوزه اقتصاد تا علم و فرهنگ

عبدالمهدی به چین رفت و اولین توافق امضا شده میان طرفین مربوط به حمل و نقل ریلی بود که در آن دو طرف برای احداث قطار سریع السیر بین نجف اشرف و کربلای معلا قراردادی را به امضا رساندند.

توافقنامه امضا شده، بخش‌های مختلف خدماتی در استان نجف از جمله بهبود شبکه‌های آب و فاضلات، راه، زیر گذرها و پل‌ها و همچنین احداث خط آهن سریع السیر بین نجف و کربلا توسط یکی از شرکت‌های بزرگ چینی را در بر می‌گیرد.

عبدالمهدی 5 روز در چین بود و با مقامات سیاسی و اقتصادی این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد که نتیجه آن 8 توافقنامه میان بغداد و پکن بود که عبارتند از:

یادداشت تفاهم میان وزارت دارایی عراق و وزارت تجارت چین درباره همکاری درخصوص بازسازی عراق، یادداشت تفاهم میان وزارت ارتباطات عراق و آژانس هوانوردی و ماهواره‌ای چین، یادداشت تفاهم امنیتی میان وزارت کشور و سازمان امنیت عمومی چین، یادداشت تفاهم میان وزارت امور خارجه عراق و چین در رابطه با اراضی تخصیص یافته برای هیات‌های دیپلماتیک دو کشور، یادداشت تفاهم میان وزارت آموزش عالی عراق و دفتر رسانه‌ای هیات دولت چین برای ساخت کتابخانه‌ای در دانشگاه بغداد و یادداشت تفاهم برنامه اجرای همکاری فرهنگی.

در همین باره، «محمدرضا آل حیدر»، نماینده پارلمان عراق یکی از مهمترین نتایج سفر عادل عبدالمهدی به چین را تعهد شرکت سانچو به سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری در حوزه عمرانی، زیرساختی و پروژه‌های مربوط به مسکن خواند و گفت: نخست وزیر همچنین بر سر ساخت 4 نیروگاه بزرگ تولید برق به منظور پایان دادن به بحران برق در عراق با طرف چینی به توافق رسیده است.

در خصوص یکی از توافقات، لؤی الخطیب، وزیر برق عراق، از امضای تفاهمنامه ساخت نیروگاه صلاح الدین و بهره برداری از آن در سال 2020 با توان 1260 مگاوات خبر داد.

چشم انداز تجارت 500 میلیارد دلاری

عبدالمهدی نیز در گفت‌وگو با کانال فونکس چین تصریح کرد: حجم مبادلات تجاری میان چین و عراق در 10 سال آینده به بیش از 500 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت و فعالیت‌ها برای رسیدن به این حجم از اکنون و با این سفر آغاز می‌شود.

خیز پکن با استفاده از فضای سیاسی- امنیتی عراق

در حال حاضر روابط تجاری ایران و عراق بین 10 تا 12 میلیارد دلار است و ترکیه با رقمی حدود 10 میلیارد دلار در رده بعدی قرار دارد. اگر ادعای سفیر چین در خصوص حجم روابط 30 میلیارد دلاری صحت داشته باشد این کشور در صدر تجارت با عراق قرار دارد که بخشی از آن ناشی از تحریم نفتی ایران و جایگزینی نفت عراق به جای ایران از سوی چین است.

حالا پکن در نظر دارد تا از بازار بزرگ و بکر عراق نهایت استفاده را برده و با سرمایه گذاری‌های عظیم و بلند مدت خود در حوزه نفت و گاز و نیز زیر ساخت گوی سبقت را از همه رقبای منطقه‌ای و بین‌المللی خود برباید.

عراق با صادرات روزانه 3.6 میلیون بشکه نفت فرصت مناسبی برای هر کشوری است که قابلیت سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف این کشور را داشته باشد و توانایی انتقال تکنولوژی را نیز داشته باشد که چین یکی از این کشورهاست. 

تنش بین آمریکا و ایران که در روابط اقتصادی با عراق نیز تاثیر گذار بوده و نیز عدم تمایل کشورهای اروپایی به سرمایه گذاری در کشوری که از نظر امنیتی هنوز به ثبات کامل نرسیده، زمینه را برای حضور کشورهایی مانند چین و روسیه فراهم کرده که پکن در حوزه اقتصادی وارد شده و پیش بینی می‌شود مسکو نیز در حوزه نظامی نقش پررنگتری در آینده عراق ایفا کند؛ موضوعی که مقامات کشورمان باید به آن توجه ویژ‌ه‌ای داشته باشند.

انتهای پیام/

R1396/P/S8,87,90/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۰۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود

سید عزت‌الله ضرغامی امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در دیدار با لیلا بنت احمد بن عواد النجار وزیر توسعه اجتماعی عمان که در محل دفتر وزیر میراث‌فرهنگی برگزار شد، با اشاره به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور ایران و عمان، اظهار کرد: شما یک وزیر زن هستند. از این که یک خانم مسلمان مسئولیتی بزرگ دارد، برای جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است و من از این بابت بسیار خوشحال هستم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، افزود: همکاری بین دانشگاهی بین ایران و عمان می‌تواند تقویت شود. با توجه به وجود دانشگاه الزهرا در عمان و نیز دانشگاهی به همین نام در ایران می‌توان راهکار‌های تقویت همکاری‌های دانشگاهی را بررسی کرد چرا که تبلیغات جهانی برخی از رسانه‌های مختلف منفی است و این گونه وانمود می‌کنند که حجاب مانع کسب علم است. اما این اقدامات مدیریتی توسط خانم‌ها می‌تواند باعث شود تا این تبلیغات منفی خنثی شود.

گردشگری مسئولیت اجتماعی ماست

او سپس به حوزه گردشگری اشاره کرد و ادامه داد: ما حدود ۳۰ حوزه گردشگری داریم که عمانی‌ها از گردشگری سلامت استقبال کردند و ۳۰ درصد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند گردشگران سلامت هستند.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: سیاست دولت آقای دکتر رئیسی بر این است که گردشگران ایرانی نیز به عمان سفر کنند و روابط گردشگری دو کشور تقویت شود. سیاست ایران این است که عمان را در حوزه گردشگری در اولویت قرار بدهیم.

او در ادامه صحبت‌های خود به سابقه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و افزود: ما با عمان اشتراکات زیادی داریم. تمایل داریم روابط بین ملت‌ها تقویت شود و شما به‌عنوان وزیر توسعه اجتماعی عمان می‌توانید نقش مهمی در تقویت و ارتباط این روابط اجتماعی ایفا کنید.

گردشگری دریایی ایران و عمان تقویت می‌شود

ضرغامی سپس به مرز دریایی ایران و عمان اشاره کرد و افزود: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است. با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.

همکاری در حوزه میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سپس به اهمیت مشارکت دو کشور در حوزه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و افزود: آمادگی داریم در پروژه‌های مرمتی در عمان مشارکت داشته باشیم.

ضرغامی افزود: صنایع‌دستی ایران جایگاه اول را در سطح جهان دارد و در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. در این باره نیز آماده همکاری با عمان هستیم و امید داریم مسئولان عمانی درباره حضور هنرمندان صنایع‌دستی و برگزاری نمایشگاه‌ها همکاری کنند.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهمیت حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور و مدیر اشاره کرد و افزود: بانوان ما در دستگاه‌های مختلف در سطوح مدیریتی مختلف حضور دارند. این که یک مشاور امور بانوان مسائل مرتبط با زنان را به طور ویژه ارتقا دهد، اهمیت دارد.

پیشنهاد برپایی نمایشگاه‌های مشترک صنایع‌دستی

لیلا بنت احمد بن عواد النجار وزیر توسعه اجتماعی عمان نیز در این نشست با ابراز خرسندی از توسعه گردشگری بین ایران و عمان، گفت: یک کنفرانس به زودی قرار است در حوزه تخصصی گردشگری با حضور وزیر گردشگری عمان برگزار شود و از شما نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کنیم.

او به حوزه صنایع دستی و اهمیت همکاری‌ها در این حوزه نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه صنایع‌دستی نیز ۹۰ درصد فعالان صنایع دستی در عمان را بانوان تشکیل می‌دهند. در این باره آماده و علاقه‌مندی برای همکاری در حوزه صنایع‌دستی هستیم. از این رو پیشنهاد می‌دهیم نمایشگاه‌های مشترک برای فروش صنایع‌دستی برپا کنیم.

این مسئول عمانی در ادامه به حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: در ایران دستگاه‌های مختلف از بانوان به عنوان مشاور استفاده می‌کنند و نیز مشاور امور خانواده و بانوان دارند و این بسیار کار ارزشمندی است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • ظرفیت‌های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط» عراق مهیا است
  • ظرفیت های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط»عراق مهیا است
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» به ضرب گلوله در بغداد کشته شد
  • ستاره زن شبکه‌های مجازی به ضرب گلوله کشته شد
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اقتصادی ایران و آفریقا