Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به بالا بودن جمعیت کیفری به عنوان مهمترین مشکل قضایی استان البرز، گفت: سیاست کاهش زندانیان مهریه در البرز نیز پیگیری و با قسط‌بندی مهریه، از تعداد زندانیان کاسته شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز به نقل از روابط عمومی دادگستری البرز « حسین فاضلی هریکندی» در همایش ائمه جماعات استان البرز با اشاره به تفاوت اصلی قوه قضائیه با سایر قوا و انتصاب مستقیم رئیس آن توسط مقام معظم رهبری گفت: با توجه به اینکه تمام قضات مستقیما توسط رئیس قوه قضائیه منصوب می‌شوند در واقع قضات با واسطه، منصوب رهبر معظم انقلاب هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس کل دادگستری استان البرز ادامه داد: به دلیل این حساسیت، قضات توجه ویژه دارند و البته باید دقت لازم را داشته باشند تا در مسیر سیاست‌های تعیین شده از جانب مقام معظم رهبری و رئیس قوه قضائیه حرکت کنند.

 

وی با بیان اینکه انتصاب رئیس قوه قضائیه در دوره جدید با دوره‌های قبل یک تفاوت عمده داشت افزود: برای نخستین بار شخصیتی به ریاست قوه قضائیه منصوب شده است که تمام دوران خدمت خود به نظام را در این قوه گذرانده‌ و برای مدت کوتاهی نیز تجربه حضور در خارج از قوه و مسؤولیت در تولیت آستان قدس رضوی را دارد.

 

فاضلی هریکندی اظهار کرد: تلاش شده سند تحول به همراه متناظر اقدامات رئیس قوه در استان البرز اجرایی شود؛ البته این بدان معنا نیست که برنامه تحول قضایی در استان اجرایی نمی شد بلکه به تناسب اقتضائات اقداماتی انجام می‌شده در حالیکه انتظارات رئیس قوه قضائیه فراتر است و وی اجرای سند تحول همراه با فعالیت جهادی را مطالبه می‌کند.

 

وی افزود: یکی از مشکلاتی که قوه قضائیه از آن رنج می‌برد ورودی بالای پرونده‌هاست که ریشه در خارج از این قوه دارد و معضلات کشور در قالب پرونده به قوه قضائیه سرریز می شود؛ برای حل این معضل اقداماتی از قبیل قضازدایی توسط رئیس قوه قضائیه آغاز شده که بخشی مربوط به پرونده‌های مانده است و وی تاکید دارد از زمان طرح دعوی تا زمان رسیدگی به آن نباید بیش از یک سال بگذرد در غیر اینصورت جزو پرونده‌های مسن محسوب خواهد شد.

 

رئیس کل دادگستری استان البرز با تبیین اقدامات استانی برای ساماندهی پرونده‌های مسن خاطرنشان کرد: در استان دبیرخانه پیگیری و پایش پرونده‌های مسن و مهم تشکیل و در مرحله عملیات، اکنون پرونده‌ها احصا شده و یکی از معاونان قضایی رئیس کل ماموریت یافته بر این پرونده‌ها نظارت کند تا هر چه سریعتر به سرانجام برسند.

 

 وی یادآور شد: یکی دیگر از اقدامات مهم برای کاهش ورودی پرونده ها، استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف است که رئیس قوه قضائیه اخیرا بخشنامه مرتبط با آن را ابلاغ کرده است تا در دعاوی قابل گذشت از ظرفیت شورای حل اختلاف برای صلح و سازش استفاده شود.

 

فاضلی هریکندی یکی دیگر از مشکلات عمده دادگستری استان را کمبود کادر قضایی و اداری عنوان کرد و گفت: برای حل این موضوع دو رویکرد اتخاذ شده که یکی کاهش 10 درصدی تعداد قضات و کارمندان در ستاد و اضافه کردن آن‌ها به صف و رویکرد دیگر جذب نیرو با استفاده از ظرفیت‌های استانی است که بدین منظور با دانشگاه خوارزمی و آزاد کرج رایزنی‌هایی انجام شده تا پس از کسب موافقت معاونت منابع انسانی قوه قضائیه از ظرفیت فارغ التحصیلان رشته حقوق با نگاه بومی‌گزینی استفاده کنیم.

 

رئیس کل دادگستری استان البرز دیگر مشکل قضایی استان را بالا بودن جمعیت کیفری دانست و متذکر شد: در حال حاضر سه ندامتگاه استان بیش از ظرفیت، زندانی را در خود جای داده‌اند و نیازمند اقداماتی برای کاهش جمعیت کیفری هستیم.

 

وی افزود: بدین منظور جلسات متعددی با شورای مدیران استان داشته‌ایم تا دستگاه های اجرایی با عمل به وظایف خود با ایجاد اشتغال و فرهنگسازی از افزایش وقوع جرم و ورودی‌ها جلوگیری کنند؛ در دادگستری نیز دو محور کاهش صدور قرار بازداشت‌ها و استفاده از مجازات‌ جایگزین حبس در دستور کار قرار گرفته و دادسراهای استان مکلف شده‌اند با پذیرش تامین، حتی‌المقدور از صدور قرارهای بازداشت موقت خودداری کنند و با توجه به ظرفیت‌های قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 تاکید و ترغیب شده قضات از نهادهای ارفاقت، تعلیق یا مجازات‌های جایگزین حبس استفاده کنند.

 

فاضلی هریکندی اضافه کرد: در موضوع مهریه نیز با توجه به تاکیدات متعدد مراجع عظام تقلید، قوه قضائیه اهتمام جدی به حل آن داشت و در استان البرز نیز سیاست کاهش زندانیان مهریه پیگیری شده و با قسط‌بندی مهریه، از تعداد زندانیان کاسته شده است. برای کاهش جمعیت کیفری، بازدیدهای مستمر از ندامتگاه‌ها نیز در دستور کار قرار دارد و کمیسیون عفو فعال شده که در این راستا لیست بیش از یک هزار نفری زندانیان واجد شرایط برای برخورداری از عفو، تهیه و به رئیس قوه قضائیه ارسال شده است.

 

وی برخورد با هر نوع مصادیق فساد در دادگستری را از اولویت‌های خود دانست و متذکر شد: با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر مسؤولان قضایی بر اولویت قرار گرفتن برخورد با فساد درون سازمانی تاکید داشتند قطعا قابل قبول نخواهد بود که کارکنان قضایی و اداری قوه قضائیه به عنوان متولیان مبارزه با فساد، آلوده باشند لذا به صورت جدی مبارزه با فساد در استان پیگیری می‌شود.

 

فاضلی هریکندی با تاکید بر پیگیری تکریم ارباب رجوع به عنوان یکی از مطالبات جدی از دادگستری استان گفت: با توجه به اهمیت این موضوع رئیس قوه قضائیه دستورالعمل تکریم ارباب رجوع را ابلاغ کرده‌ و روسای دادگستری مکلف شده‌اند گزارش‌های سه ماهه از اقدامات خود را تهیه و به وی ارائه دهند که برای تحقق این دستورالعمل، در استان بازدیدهای سرزده از مجتمع‌ها و حوزه‌های قضایی در دستور کار قرار گرفته که در کنار گزارش‌گیری از کارکنان دادگستری، فرصت مناسبی برای گفت‌وگو و اخذ دیدگاه‌های مردمی ایجاد شده است.

 

رئیس کل دادگستری استان البرز ادامه داد: برای تقویت ارتباطات مردمی، استقرار میز خدمت در مصلاهای استان را نیز به صورت جدی پیگیری کرده‌ایم و همچنین روز سه شنبه هر هفته به عنوان روز ملاقات مردمی رئیس کل با مردم در نظر گرفته شده است. در حوزه درون سازمانی نیز برای تقویت تکریم ارباب رجوع مقرر شده همه مدیران فرصت کافی به مردم و مراجعان اختصاص دهند و جلسات در ساعات پس از وقت اداری تشکیل شود تا خللی در ارائه خدمات به مردم ایجاد نشود.

 

وی برخورد با زمین‌خواری و تغییر کاربری اراضی زراعی و ملی را یکی دیگر از اولویت‌های دادگستری دانست و بیان کرد: استان البرز به دلیل نزدیکی به پایتخت و خوش آب و هوا بودن، یکی از مناطق مستعد تغییر کاربری و زمین‌خواری است که برای مقابله با آن شورای حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان فعال شده است.

 

 

پایان پیام/301

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی مسجد پیاده روی اربعین اربعین هفته دفاع مقدس کانون های فرهنگی هنری مساجد خبرگزاری شبستان موکب زائران اربعین حسینی موکب اربعین کاهش زندانیان مهریه مشکل قضائی کاهش جمعیت کیفری نماینده ولی فقیه در البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۱۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون مهریه 2 الی 3 سال است که معطل مانده/ نماینده مجلس: منتظر هستیم؛ فعلا دست هیئت رئیسه است

به گزارش جماران؛ یک عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: قانون مهریه ۲ الی ۳ سال است که معطل مانده و دست هیات رییسه است.

‌کاظم دلخوش اباتری در گفت‌وگو با ایلنا درباره تعیین تکلیف قانون مهریه و بحث مالیات بر آن گفت: منتظر هستیم فعلا دست هیئت رئیسه است و ۲ الی ۳ سال است که معطل است.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی درباره اینکه در جامعه مطرح می‌شود چرا برای هر چیزی مالیات در نظر گرفته می‌شود و افکار عمومی این مطلب را به کمبود بودجه کشور ارتباط می‌دهد، بیان کرد: ما مخالف مالیات بستن‌های بیخود هستیم، همیشه من مخالف بودم.


 

دیگر خبرها

  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا
  • طلسم پروژه انتقال زندان زرند به خارج از شهر شكست/قول تخصيص بودجه
  • رئیس دادگستری مازندران به متعرضین منابع طبیعی هشدار داد
  • قانون مهریه 2 الی 3 سال است که معطل مانده/ نماینده مجلس: منتظر هستیم؛ فعلا دست هیئت رئیسه است
  • رئیس کل دادگستری استان یزد منصوب شد
  • رئیس قوه قضائیه: نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن سلیقه‌های مختلف هراسید
  • مسئولان قضائی عهده دار مسئولیت خطیری هستند
  • اشتهارد؛ شهرستان بدون زندانی مهریه
  • توقف شیب نزولی فرزندآوری در زنجان