Web Analytics Made Easy - Statcounter

110 کارگر بازنشسته شرکت آذرآب امروز دست به تجمع زدند.

به گزارش ایسنا، کارگران آذرآب صبح امروز برای تحقق مطالبات خود دست به تجمع اعتراضی زدند.

رییس شورای اسلامی کار شرکت آذرآب در خصوص این تجمع اعتراضی به ایسنا، گفت: علت اصلی این تجمع وضعیت نامشخص و بلاتکلیفی 110 نیروی بازنشسته شرکت بود که 9 ماه از زمان بازنشستگی این کارگران می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جواد صابری با بیان اینکه این 110 بازنشسته تاکنون به دلیل عدم همکاری تامین اجتماعی استان بازنشسته نشده‌اند، افزود: حیدری مدیر سابق شرکت قبل از زمان بازنشستگی این 110 کارگر، برای بازنشسته شدن آنها دو چک به مبالغ 600 و 800 میلیون به بیمه تامین اجتماعی داد که این چک‌ها در زمان سررسید، نقد نشد و برای حل مشکل بازنشستگان، مدیر امور مالی شرکت توافقی با بیمه تامین اجتماعی انجام داد.

وی تصریح کرد: آذرآب مبلغ 960 میلیون تومان از نیروگاه شازند طلب داشت که مدیرامور مالی به جهت پرداخت رقم این دو چک نقد نشده پیشنهاد داد که تامین اجتماعی این طلب را از نیروگاه شازند دریافت کند. بر این اساس کارشناس تامین اجتماعی با نیروگاه توافق کرده است که این طلب را به صورت چک دریافت کند که براساس این توافق 150 میلیون تومان نقد و مابقی به صورت چک دریافت شده است.

صابری با اشاره به تشکیل جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست فرخی معاون اقتصادی استانداری مرکزی گفت: در جلسه ستاد، رییس جلسه(فرخی) تاکید کرد که این چک‌های دریافت شده از نیروگاه در واقع نقد محسوب می‌شود. از طرفی تامین اجتماعی 325 میلیون تومانی به عنوان حق بیمه از خانواده شهدای شرکت اضافه دریافت کرده بود که به عنوان الباقی مبلغ چک نقد نشده کارگران بازنشسته شرکت، توسط تامین اجتماعی تهاتر شد.

با وجود صورتجلسه شدن این مصوبات، اما تامین اجتماعی نسبت به اجرایی کردن این مصوبات اقدام نکرد و بهانه آورد.

وی اضافه کرد: در جلسه دیروز شورای تامین ظاهرا پیشنهاد بر این شده بود که این 110 نفر به صورت خرد و در قالب گروه های 20 نفره از پایان مهرماه بازنشسته شوند.

وی بیان کرد: این 110 نفر حدود 10 ماه در شرکت مانده‌اند و ماهانه 600 میلیون تومان در این شرایط وخیم شرکت، به آنها حقوق پرداخت شده است، در حالی که اگر بیمه تامین اجتماعی راه را باز می‌کرد و این تعداد کارگر بازنشسته می‌شدند عملا باید تامین اجتماعی حقوق آنها را به جای آذرآب پرداخت می‌کرد و در واقع یک هزینه بیهوده برای شرکت توسط تامین اجتماعی تراشیده شد چراکه این کارگران عملا بازنشسته می‌شوند و چیزی در حدود 3 تا 4 میلیارد تومان در شرایط کنونی شرکت، بی‌جا هزینه شده است.

صابری اضافه کرد: ساعاتی پیش با مدیرکل تامین اجتماعی استان جلسه‌ای داشتیم که قول هماهنگی و همکاری در جهت رفع مشکل کارگران بازنشسته شرکت آذرآب را داد.

وی با بیان اینکه این شرایط باعث شد که کارگران با وجود ممانعت‌هایی که شورای کار انجام داد دست به تجمع بزنند، افزود: کارگران نسبت به بلاتکلیفی خود معترضند، البته در کنار این وضعیت، مطالبات کارگری و حقوق خود را نیز خواستارند. 10 روز از مهر و بازگشایی مدارس گذشته است و کارگران اخیرا حقوق تیرماه خود را دریافت کردند و عملا حقوق مرداد و شهریور خود را در آستانه بازگشایی مدارس دریافت نکرده اند که مسلما زندگی در این شرایط بسیار عذاب‌آور است.

رییس شورای اسلامی کار شرکت آذرآب تصریح کرد: متاسفانه این باور در بین کارگران ایجاد شده است که تا به خیابان نیایند و اعتراض نکنند مسئولان استان و کشور صدای آنها نمی‌شوند. البته امروز تیم اقتصادی بیت رهبری در پاسخ به طومار ارسال شده تماس گرفتند و توضیحات لازم نیز از جانب شرکت ارائه شد.

صابری در خصوص وضعیت سهام شرکت که مقرر بود هفتم مهرماه در بورس عرضه شود، گفت: تصمیم بر این بود که با عرضه سهام به بورس شخص خریدار، مورد تایید تیم اقتصادی استان، شورای تامین و شورای کار شرکت آذرآب قرار گیرد. به گفته مسئولان استان تا این لحظه خریدار خوبی اعلام آمادگی نکرده است و متقاضیان در حال بررسی هستند به همین دلیل از تهران مکاتبه‌ای مبنی بر عدم عرضه سهام به بورس صورت گرفت تا این متقاضیان اهلیت‌سنجی شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آذراب استان مرکزی خصوصي سازي اراك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۳۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان

بر اساس تازه‌ترین آمارها بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده اجباری و اختیاری جدید به آمار بیمه‌شدگان تامین اجتماعی افزوده شده که به زعم کارشناسان و تحلیلگران افزایش دستمزدها در دولت سیزدهم در این زمینه تاثیرگذار بوده است.

به گزارش ایسنا،‌ یکی از وظایف وزارت کار صرفنظر از اجرای سیاست‌های اشتغال، حمایت از نیروهای کار شاغل است و بر همین اساس بررسی وضعیت بیمه شدگان شاغل و سهم آنها از کل شاغلان ضروری است. در تعریف، بیمه شده به فردی گفته می‌شود که با پرداخت مبالغی به عنوان حق بیمه، حق استفاده از مزایای مندرج در قانون سازمان بیمه‌گر را دارد.

بیمه شده اجباری، بیمه شده‌ای است که به دستور کارفرما یا نماینده او در محلی به نام کارگاه مشغول به کار و حق بیمه او واریز می‌شود و مزد و حقوق می‌گیرد که عمدتا اشتغال پایدار در قالب بیمه‌های اجباری است. اما در بیمه اختیاری، فرد با مراجعه به شعب سازمان تامین اجتماعی خواهان انعقاد قرارداد بیمه اختیاری می‌شود و موظف است حق بیمه خود را در زمان مقرر پرداخت کند که مشاغل آزاد و خویش‌فرما از زیر مجموعه‌های بیمه اختیاری به شمار می‌روند.

طبق گزارش‌ها طی دو سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر بیمه اجباری و اختیاری در کشور به ثبت رسیده به نحوی که در سال ۱۴۰۲ نزدیک به یک میلیون نفر بیمه‌شده جدید به بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی افزوده شده و بر اساس اعلام معاونت اشتغال وزارت کار در ۷ ماهه اول سال گذشته ۵۵۰ هزار نفر کد بیمه اجباری و حرف و مشاغل جدید به ثبت رسیده است. افزایش آمار بیمه شدگان اجباری تامین اجتماعی بیانگر رونق حوزه تولید است.

طبق گزارش‌ها در طول ۲.۵ سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر بیمه اجباری و اختیاری در کشور به ثبت رسیده و بر اساس تازه‌ترین آمار بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده جدید به بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی افزوده شده است.محمود کریمی بیرانوند - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار اواخر سال گذشته با تایید آمار بیمه‌شدگان جدید تامین اجتماعی اعلام کرد: قطعا برایشان اشتغال ایجاد شده و مشخص است که کد بیمه جدید اجباری است یا حرف و مشاغل است.

یکی از سیاستهای اثرگذار و مثبت دولت سیزدهم افزایش حداقل دستمزد کارگران بود که موجب افزایش تعداد بیمه‌شدگان اجباری سازمان تامین اجتماعی شد. در سه سال دولت سیزدهم حداقل دستمزد کارگران ۱۷۰ درصد افزایش یافت و به طور میانگین سالانه ۴۰ درصد حداقل دستمزد کارگران رشد داشته است.

در آغاز دولت سیزدهم حداقل دستمزد ماهانه کارگران ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بود که با گذشته ۲.۵ سال به ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان رسید و حداقل دریافتی کارگران به بیش از ۱۱ میلیون تومان افزایش یافت. این امر بر ایجاد انگیزه کارگران شاغل در بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی اثرگذار بود و موجب بازگشت کارگران به خطوط تولید شد.

به اعتقاد کارشناسان با افزایش دستمزدها و ایجاد روحیه کار، آمار بیمه‌شدگان اجباری نیز افزایش پیدا کرده است. افزایش تعداد بیمه شدگان اجباری به این معناست که کارفرما نیروی کار را جذب و او را بیمه کرده است.

در همین راستا ناصر چمنی ـ کارشناس حوزه کار در گفت و گو با ایسنا، حقوق و دستمزد را در بالارفتن آمار اشتغال و بیمه شدگان تامین اجتماعی موثر دانست و گفت: افزایش حقوق باعث می‌شود تا افراد به کار ترغیب شوند و بیشتر کارگاه‌ها و واحدهایی که به دنبال کارگر هستند بتوانند نیرو جذب کنند.

وی ادامه داد: بخش اعظمی از کسانی که ساعت‌های متمادی در یک بنگاه یا واحد تولیدی مشغول کار هستند، وقتی حقوق و دستمزد ناچیزی دریافت می‌کنند دیگر تمایلی به کار در خط تولید نشان نمی‌دهند و عمدتا به سمت مشاغل غیررسمی،کاذب و ناپایدار می‌روند.

به گفته این کارشناس حوزه کار، این تصور وجود دارد که دستمزد پایین کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد لذا از طریق کار در مشاغل کاذب یا خدماتی نظیر تاکسی‌های اینترنتی به دنبال تامین هزینه‌های زندگی هستند. از این رو افزایش دستمزدها می‌تواند تاثیر بسزایی در آمار بیمه شدگان و اشتغال داشته باشد.

به گزارش ایسنا،‌ برابر ماده ۱۴۸ قانون کار، کارفرمایان کارگاه‌های مشمول این قانون مکلفند مطابق قانون تأمین اجتماعی نسبت به بیمه کارگران واحدهای خود اقدام کنند. جذب بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده جدید در سازمان تامین اجتماعی نشان از رشد تعداد بیمه شدگان تامین اجتماعی و اهتمام دولت سیزدهم برای ایجاد اشتغال پایدار در کشور است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیش از ۲۶ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد+ تصویر
  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان قزوین
  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان
  • قدردانی از کارگران واحد‌های تولیدی و خدماتی همدان
  • امنیت شغلی کارگران در کاشان تامین شود
  • ​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • ۱۳ هزار نفر در شهرستان خلخال تحت پوشش تامین اجتماعی
  • کاهش ۳ درصدی نرخ بیکاری گیلان
  • برگزاری ۸۰ میز خدمت تامین اجتماعی استان مرکزی در هفته کار و کارگر