Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@18:52:23 GMT

اسباب‌کشی آمریکا از قطر، تهدید یا فرصت؟!

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۲۵۲۲۰

اسباب‌کشی آمریکا از قطر، تهدید یا فرصت؟!

دو نوع خبر متناقض در این مورد منتشر شده و این مساله به خوبی نشان می‌دهد که ابهام‌هایی درباره این مساله وجود دارد. به هر ترتیب این موضوع تا حدودی به تنش میان آمریکا و ایران مربوط است. جایگاه قطر در میان کشورهای منطقه و نزدیک بودن آن به ایران می‌تواند مساله تخلیه پایگاه العدید را با اهمیت جلوه دهد؛ چراکه برخی از ناظران بین‌المللی معتقدند عقب کشیدن آمریکایی‌ها از قطر می‌تواند اوضاع در منطقه را به نفع ایران رقم بزند و حتی می‌گویند که این موضوع می‌تواند سطح تنش را بالا ببرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اگر فرض را بر این بگیریم که آمریکایی‌ها تنها به دنبال انتقال تجهیزات اصلی و حیاتی خود از قطر به کارولینا هستند، آن وقت باید منتظر پیامدهای خطرناک این تصمیم شد؛ چراکه این اقدام می‌تواند به این معنا باشد که قرار است در منطقه درگیری نظامی صورت بگیرد و آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند تا از تیررس خارج شوند. خروج کامل از پایگاه العدید، پیام خوشایندی از منظر نظامی ندارد و حتی می‌تواند مخابره کننده پیام‌های معنادار باشد.
از جهتی دیگر دیدگاه خوشبینانه‌ای وجود دارد که می‌گوید این خروج می‌تواند بیانگر حل و فصل منازعه میان تهران و واشنگتن و یا فروکش کردن تنش در منطقه باشد. آمریکایی‌ها این اقدام را چارچوب تغییر مسیر راهبرد کلان خود در بحث عملیات‌های هوایی بیان نکرده‌اند، بلکه به گونه‌ای سخن گفته‌اند که نشان می‌دهد نظارت آنها بر منطقه از راه دور انجام خواهد شد و همین موضوع ابهام‌های زیادی را برجا گذاشته است. در مورد این پرونده باید دیدگاه «سفید و سیاه» داشت؛ چراکه هیچ چیز به صورت مشخص بیان نشده است. حتی در این موضوع می‌توان تنش میان ایران و آمریکا را هم موثر دانست.
وجهه دیگر این مساله بحث توافق قطر و آمریکا برای عدم زیان دیدن دوحه در هر نوع تنش احتمالی و جاری است؛ اینکه چه مقدار نیرو و کدام بخش از تجهیزات و تسلیحات از پایگاه العدید خارج خواهد شد، پرسشی است که جواب آن را باید در استراتژی ایالات متحده دنبال کرد. استراتژی نظامی آمریکایی‌ها قابلیت این را دارد که در لحظه تغییر کند؛ از این منظر هر نوع عقب‌نشینی آمریکا از منطقه می‌تواند معنای ناخوشایندی در بطن خود داشته باشد.
این موضوع در مورد پایگاه العدید بسیار مهمتر است؛ چراکه مقادیر بسیار زیادی از تسلیحات و مهمات به علاوه جنگنده‌های استراتژیک و بمب‌افکن‌هایی در آنجا وجود دارد که تخلیه این پایگاه را بسیار مهمتر از هر موضوع دیگر جلوه می‌دهد.

* منتشر شده در روزنامه آرمان مورخ 10 مهر 98

کد خبر 1306391

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مهدی مطهرنیا ایالات متحده آمریکا قطر باشگاه پرسپولیس اربعین باشگاه استقلال حسن روحانی پیاده روی اربعین خودرو ایالات متحده آمریکا سپاه پاسداران گردشگری آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۲۵۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین تهدید به تعلیق را نپذیرفتند

دانشجویان طرفدار فلسطین که در محوطه دانشگاه کلمبیا در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی تحصن کرده بودند، تهدید به تعلیق دانشگاه را نیز نپذیرفتند و آمادگی خود را برای تشدید اقدامات در پاسخ به واکنش دانشگاه اعلام کردند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دانشجویان دانشگاه کلمبیا که در حمایت از فلسطین با پرپایی چادر تحصن کرده بودند، اولتیماتوم روز گذشته دانشگاه را برای تعلیق و پایان اعتراضات نادیده گرفتند.

این دانشگاه در به‌روزرسانی وب سایت خود نوشته است: «ما به عنوان بخشی از مرحله بعدی از تلاش‌هایمان برای اطمینان از ایمنی در محوطه دانشگاه، تعلیق دانشجویان را آغاز کرده‌ایم. پس از شروع اقدامات انضباطی، تصمیم‌گیری توسط چندین واحد مختلف در دانشگاه بر اساس ماهیت تخلف انجام می شود.»

در نامه‌ای با عنوان «اطلاعیه به اردوگاه» در خطاب به دانشجویان معترض به جنایت‌های رژیم اسرائل نوشته شده است: «مهم است که بدانید دانشگاه دانشجویان بسیاری را در اردوگاه شناسایی کرده است.اگر تا ساعت ۲ بعدازظهر به تحصن پایان ندهید، در انتظار بررسی بیشتر برای تعلیق خواهید شد.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «اگر داوطلبانه تا ساعت ۲ بعدازظهر آنجا را ترک کردید، خود را به مقامات دانشگاه معرفی کنید و فرم ارائه شده را امضا کنید که در آن متعهد می‌شوید تا ۳۰ ژوئن ۲۰۲۵ یا تاریخ اعطای مدرک خود به تمام سیاست‌های دانشگاه پایبند باشید و به این ترتیب شما واجد شرایط تکمیل ترم با وضعیت *خوب* خواهید بود.»

مذاکره‌کنندگان معترض روز دوشنبه به دانشگاه اطلاع دادند که تظاهرکنندگان با موافقت به ادامه تحصن، به اولتیماتوم بی‌اعتنایی کردند.

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی معترضان را نشان می‌دهد که یک «دیوار انسانی» را تشکیل داده‌اند که ظاهراً برای جلوگیری از هرگونه تلاش پرسنل دانشگاه برای از بین بردن محل تحصن طراحی شده است.

سازمان‌دهندگان تظاهرات در بیانیه‌ای دانشگاه را به اعمال خشونت‌آمیز متهم کردند و آمادگی خود را برای تشدید اقدامات در پاسخ به واکنش دانشگاه اعلام کردند.

در این بیانیه آمده است: «تهدید امروز پس از چند روز مذاکرات بی‌ثمر صورت می‌گیرد که طی آن دانشگاه از بررسی جدی درخواست‌های ما برای واگذاری، شفافیت مالی و عفو دانشجویان و اساتید منضبط در جنبش آزادی‌بخش فلسطین خودداری کرد.»

دانشگاه کلمبیا در نیویورک به مرکز موجی از اعتراضات دانشگاهی در سراسر ایالات متحده علیه جنگ شش‌ماهه رژیم اسرائیل در غزه تبدیل شده است که منجر به کشته شدن بیش از ۳۴ هزار فلسطینی، آواره شدن صدها هزار نفر دیگر و قحطی شده است.

این تظاهرات در میان ادعاهای دانشجویان یهودی مبنی بر اینکه آنها مورد تهدید و توهین قرار گرفته‌اند، شدت گرفته است. فعالان معترض، در پاسخ تاکید کرده‌اند که اتهامات یهودی‌ستیزی در تلاش برای سرکوب کردن انتقاد از اسرائیل تشدید شده است.

کد خبر 749285

دیگر خبرها

  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • حکومت‌های منطقه با جبهه مقاومت همراهی کنند
  • دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین تهدید به تعلیق را نپذیرفتند
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • دانشجوی آمریکایی: بزرگترین تهدید جهان اسرائیل و آمریکاست
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • «پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟
  • حکایت آمریکایی که دیگر «آمریکا» نیست