Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، رضا اردکانیان در مراسم اختتامیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران با اشاره به حضور شرکت‌های فعال داخلی در این رویداد بین‌المللی، گفت: این نمایشگاه فرصت خوبی برای تبادل افکار، آشناشدن با نوآوری‌ها و نیازهای طرح‌ها و پروژه‌های آب و فاضلاب فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه پروژه‌های آب و فاضلاب نقش مهمی در تامین آسایش و امنیت خاطر مردم دارد، ادامه داد: با توجه به نقش مهم پروژه‌های این حوزه در توسعه کشور امیدواریم نتیجه برگزاری نمایشگاه پانزدهم بتواند به شکل موثری در خدمت طرح‌های آب و فاضلاب کشور قرار بگیرد.

اردکانیان تاکید کرد: در تلاشیم تا با استفاده از ظرفیت‌های قانونی مانند تبصره ۵، ۱۸ و ۱۹ بتوانیم حرکات جدیدی در تنوع بخشی به منابع مالی و کمک به بخش خصوصی پدید آوریم تا از این طریق فشار کمتری بر سازندگان و تولیدکنندگان آب و انرژی وارد شود.

وی با بیان اینکه ایران از پنجم آبان‌ماه رسما وارد اتحادیه اقتصادی اوراسیا خواهد شد، گفت: پس از پیوستن ایران به این اتحادیه بازار وسیعی در اختیار کشورمان قرار خواهد گرفت که اگر هوشمندانه با این مسئله برخورد نکنیم طبیعتا بازار کشور را در اختیار اعضای اوراسیا قرار داده‌ایم.

وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره اینکه بایستی از کنار تحریم‌های هوشمندانه بتوانیم دستاورد بزرگ کم اتکایی به نفت خام را برای کشور حاصل کنیم افزود: در شرایطی که کشور و ملت ما بیش از هرزمان دیگری آماج تحریم‌ها و عهدشکنی‌های دشمنان است و آثار هجمه‌های دشمنان فردفرد جمعیت کشور را هدف قرارداده است، بخش خصوصی به عنوان مهمترین نیروی محرکه اقتصاد کشور، نقشی بیش از پیش بر عهده داشته و حضور این بخش در عرصه‌ای مانند تامین آب که یکی از مهمترین ارکان توسعه هر کشوری به شمار می‌رود، بی‌تردید از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

وی ادامه داد: این نمایشگاه فرصت مناسبی برای گروه سازندگان، صاحبان صنایع و خدمات از یک سو و کارفرمایان، مدیران اجرایی و پیمانکاران و مجریان طرح‌ها از سویی دیگر فراهم می‌آورد تا در یک مجموعه‌ تخصصی و متنوع، ضمن گفت‌وشنود و تبادل اندیشه و طرح نکته‌ها، زمینه‌ رقابت سازنده و رو به رشدی میان صنایع و تولیدکنندگان و تعامل با همتایان خود را فراهم کنند.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه بومی‌سازی فناوری، انتقال دانش و رشد فناوری ملی از ملزومات نیل به توسعه‌ و پایداری آن است، اظهار کرد: گسترش صنایع و خودکفایی نسبی در تولید کالاها و تجهیزات و ظهور شرکت‌های توانمند در طراحی و اجرای طرح‌های گوناگون آبی انجام و کشور به توفیق‌های خوبی در این زمینه دست یافته است.

اردکانیان تاکید کرد: حضور ۲۴۸ شرکت داخلی از موفق‌ترین فعالان عرصه آب و تولیدکنندگان تجهیزات آب و فاضلاب و رشد هفت برابری حضور شرکت‌های دانش بنیان در نمایشگاه امسال، علاوه بر اینکه زمینه مناسبی را فراهم کرده است تا گفت‌وشنود سازنده‌ای بین دستگاه‌های اجرایی، سازندگان، فراهم کنندگان تجهیزات، پیمانکاران و مشاوران برقرار شده و اجتماع مناسبی برای حضور بخش‌های مختلف صنعت آب و فاضلاب در کنار یکدیگر شکل گیرد، نشان از عزم و اراده فعالان این عرصه برای مقابله با هجمه‌های اقتصادی دشمن و تلاش برای افزایش تاب آوری انقلاب و ملت شریف میهنمان دارد.

وی اضافه کرد: پیوستن رسمی جمهوری اسلامی ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا که رویداد بسیار مهم در روابط ایران و اتحادیه اوراسیا بوده و منجر به توسعه حجم مبادلات تجاری طرفین خواهد شد، این فرصت را فراهم آورده است که شرکت‌های فعال در زمینه صنعت آب و فاضلاب توانمندی‌های خود را برای حضور در پروژه‌ها و بازار گسترده کشورهای عضو این اتحادیه در معرض قضاوت و ارزیابی قرار داده و جای آن دارد که شرکت‌های حاضر در صنعت آب و فاضلاب کشور، فرصت نمایشگاه را مغتنم شمرده و با دیدی وسیع به این اتحادیه، توانمندی ‌خود در عرصه‌های گوناگون را به نمایش بگذراند.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: لازمه‌ پویایی و تعالی هر صنعتی و از جمله صنعت آب، به معنای فراگیر آن، طرح ایده‌ها و نظریه‌های جدید در عرصه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری است. در این عرصه یکی از مفاهیم آن که اقتصاد مقاومتی فعال و پویا را نیز محقق می‌سازد، صیانت از حقوق بخش خصوصی است.
اردکانیان افزود: برای تحقق این امر، اصرار بر این است که بخش خصوصی در قالب انجمن‌های صنفی متمرکز شوند و به عنوان یک نهاد با بنیه‌ی علمی، صنعتی و اجرایی بالا، طرف مذاکره قرار گیرند.

وی ادامه داد: کشور ما اگر چه در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ آب و فاضلاب به موفقیت‌های سترگی همچون خودکفایی و خوداتکایی نسبی در عرصه‌های گوناگون طراحی، ‌ ساخت تجهیزات و اجرای سازه‌ها رسیده است، اما این به منزله‌ پایان یافتن مشکلات نیست.

وزیر نیرو تاکید کرد: ما باید در برنامه‌های خود، با تعریف ساز و کارهای جدید و پیش‌بینی بسته‌های حمایتی و تشویقی، مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را در اجرای طرح‌های فاضلاب رونق و شتاب بیش‌تری بخشیم و در این مسیر، لازم است تا با همکاری سایر دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مسئول، حلقه‌های مفقوده این بخش را که بیش‌تر در مقوله‌های اقتصادی و حقوقی خودنمایی می‌کند، احصاء و ساز و کارهای رونق بازار آب و پساب را فراهم آوریم.

اردکانیان ادامه داد: به عنوان نمونه، اجرای موفق طرح‌های فاضلاب توسط بخش‌ خصوصی در ازای استفاده از پساب در یک بازه‌ زمانی مشخص و رفع موانع و توسعه‌ آن می‌تواند به عنوان یک الگو مورد توجه قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: موضوع دیگری که در مبحث توسعه پایدار آب محور باید مورد اهتمام  قرارگیرد ورود مفاهیم اجتماعی و اخلاقی است که در دوره جدید وزارت نیرو مورد توجه بوده است. دخالت مباحث انسانی و اجتماعی در موضوع آب در راستای تبدیل مشترکان و بخش‌های بدمصرف به خوش مصرف، یکی از مهمترین عوامل تاب آوری کشور و لازمه ادامه مسیر رشد و توسعه است که می‌بایست مورد توجه قرار گیرد که به نظر می‌رسد حضور نظام‌مند ایده‌هایی در این راستا، در نمایشگاه آتی باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وزیر نیرو گفت: ما می‌توانیم و باید مشکلات آب را از عوامل محدود کننده‌ توسعه‌ کشور حذف و آن را به یکی از محورهای توسعه‌ی صادرات دانش فنی و تجهیزات آبی و عامل همگرایی و تعامل محلی و منطقه‌ای بدل سازیم.

اردکانیان در پایان گفت: باید به این باور برسیم که در حوزه‌ آب، همه مسئول و تأثیرگذار هستند و با شناسایی فرصت‌ها، پذیرش عدم قطعیت‌ها و پویایی و تعامل است که گره از تنگناها گشوده می‌شود و این مهم با مشارکت و مسئولیت‌پذیری همگانی ممکن و میسر خواهد بود.

کد خبر 4736186

منبع: مهر

کلیدواژه: رضا اردکانیان وزارت نیرو صنعت آب و برق قیمت دلار بانک مرکزی ایران قیمت نفت اربعین 98 وزارت جهاد کشاورزی وزارت صنعت معدن و تجارت بازار سهام بورس شرکت نفت آرامکو عربستان قیمت یورو قیمت سکه بهار آزادی تولید نفت گمرک ایران هپکو اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۳۳۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال

روح الله‌ دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در نشست خبری سالانه این معاونت گفت: در حوزه هوش مصنوعی و شورای راهبری ملی هوش مصنوعی سال گذشته با دستگاه‌های زیادی تعامل شکل گرفت. با برگزاری و حضور دها متخصص بخش نظارت تنظیم‌گری، توسعه و پیگیری پروژه‌ها این شورا راهبری تشکیل شد.

او گفت: در اسفند ماه سال گذشته شورای راهبری ملی هوش مصنوعی با تعیین اعضای با دستور رئیس جمهور تشکیل شد. مزرعه پردازشی بزرگ، مرکز داده بزرگ، کتابخانه‌های بزرگ زبانی و تصویری خدمات پردازشی بزرگ در اپراتور‌های این مرکز قرار دارد و به شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها خدمات دهی می‌کند.

دهقانی بیان کرد: ایران ۷۰ الی ۸۰ رتبه کاربرد در حوزه هوش مصنوعی دارد. معاونت علمی و فناوری تلاش دارد برای توسعه شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه‌ها از آنها حمایت کند. یکی از مراحل بلوغ شرکت‌های دانش بنیان عرضه شدن آنها در بازار سرمایه و مشارکت آنها در بورس است. دانش بنیان‌ها برای ورود و سرمایه گذاری در بورس نیازی به اقدام در معاونت علمی ندارند، اما برای شرکت‌هایی که کلان داده‌های مردم و داده‌های امنیت ملی را به دنبال دارند باید از طریق این معاونت وارد شوند.

او گفت: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور از رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال خبر داد و گفت: تاکنون ۱۰۸ شرکت در بازار سرمایه حضور دارند کا تا پایان سال رشد صد درصدی خواهند داشت. علم و فناوری، استفاده از این تکنولوژی‌ها دوبال عملیات صادق بودند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اطهار کرد: حمایت از اندیشه ورزی و تفکردر کشور حمایت از توسعه علم و حمایت از توسعه فناوری و حمایت از توسعه کسب کار‌ها از ارکان اصلی معاونت علمی ریاست جمهوری است. ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان در این معاونت نیز کار خود را آغاز کرده است. امضا کردن موافقت نامه با صنایع بزرگ فولادی و پتروشیمی و وزارت خانه‌های بزرگ از برنامه‌های معاونت علمی بوده که انجام شده است. 

او بیان کرد: قریب به ۲۰ کنسرسیوم در حوزه پتروشیمی، فولاد، ذوب آهن و محیط زیست و ... برای حل مسائل کشور عقد قرارداد و برگزار شد. بودجه‌ای معادل پروژه ۵۰۰ میلیون یورویی نفت برای اجرای پروژه‌های پیشران فناورانه باشند و تاثیر مستقیم در زندگی مردم داشته باشند در پایان سال گذشته ابلاغ شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در نشست خبری ادامه داد: در نظام جدید ارزیابی دانش‌بنیان‌ها، علاوه بر سطح فناوری، میزان اشتغال تخصصی و گردش مالی شرکت هم مورد مطالعه قرار می‌گیرد و شرکت‌ها بر این اساس به شرکت‌ها نوپا، نوآور و فناور تقسیم می‌شوند.

او افزود: نوع ۱-۲ و ۳ سابق بر اساس فناوری تقسیم بندی می‌شود، اما الان اشتغال تخصصی و گردش مالی نوع تقسیم بندی را مشخص می‌کند. شرکت‌های بسیار نوع یک داشته‌ایم که در بازنگری به شرکت نوپا تبدیل شدند و شرکت‌های نوع ۳ داشتیم که به شرکت‌های نوآور و فناور تبدیل شدند. ساز و کار‌های حمایتی از دانش بنیان‌ها در روش جدید متناسب‌تر شدند.۱۰ پارک کشور به کارگزار شناسایی شرکت‌های نوپا تبدیل شده اند.

در حال تکمیل...

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از بزرگراه آستارا – آستارا تا پایان تابستان
  • بهره‌برداری از بازار گل و گیاه ارغوان تا پایان ۱۴۰۳
  • گام بلند استارتاپ «طرح تو طرح» برای نوآوری دیجیتال در معماری
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • بهره‌برداری از بخش نخست رینگ چهارم ترافیکی اصفهان تا پایان سال
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد/ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز