Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، «دونالد توسک» رئیس شورای اروپا امروز در تماس تلفنی با جانسون که گفته می شود ۲۰ دقیقه طول کشید، تاکید کرده که از طرح جدید او برای حل چالش مرزی بین ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند قانع نشده است. او در عین حال به نخست وزیر ایرلند اطمینان داده که اتحادیه اروپا کاملا از این کشور در روند اجرای برگزیت حمایت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بوریس جانسون دیروز طرح جدیدی را درباره نحوه اجرای برگزیت ارائه کرد که در آن بخش چالشی توافق «ترزا می» نخست وزیر سابق انگلیس با اتحادیه اروپا درباره آینده مرزی دو ایرلند حذف شده است.

در حال حاضر به دلیل عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا تبادل کالا و تردد میان ایرلند شمالی که جزئی از قلمرو انگلیس به شمار می رود با جمهوری ایرلند بدون کنترل مرزی انجام می شود. اما با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، روابط دو طرف ناگزیر از اجرای قوانین مرزی و مراودات تجاری با مشکل مواجه می شود.

اتحادیه اروپا برای حل این معضل تنها یک راه می‌شناسد و آن بقای کل انگلیس در اتحادیه گمرکی با کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. چنین امری به معنای آن است که کالاهای ساخت ایرلند شمالی نیز می‌بایست تابع قوانین و موازین تعیین شده از سوی اتحادیه اروپا باشد. اما این پیشنهاد با مخالفت سیاستمداران انگلیس روبه‌رو و در نهاین باعث شد که رای‌گیری بر سر توافق ترزا می‌، با اتحادیه اروپا در همین رابطه سه بار در پارلمان به شکست بیانجامد.

طرح جدید جانسون ترکیبی از ایجاد مراکز کنترل تبادل کالا و تبعیت از مقررات بازار مشترک اتحادیه اروپا در جزیره ایرلند است. در واقع نخست وزیر انگلیس بر آن است که ایرلند شمالی همراه با انگلیس در موعد مقرر از اتحادیه اروپا خارج شده اما تا سال ۲۰۲۵ از قوانین و مقررات بازار مشترک اتحادیه اروپا تبعیت کند.

به عبارت دیگر جانسون معتقد است که انگلیس بایستی پس از خروج از اتحادیه اروپا بتواند قوانین و مقررات تجاری مستقلی را در کل کشور به اجرا بگذارد که در این رابطه ایرلند شمالی را هم شامل می شود. او در عین حال برای جلب رضایت طرف اروپایی، با تبعیت این منطقه از قوانین بازار مشترک اتحادیه اروپا برای کاهش کنترل های مرزی دو ایرلند موافقت کرده تا در عوض اجناسی که از ایرلند شمالی وارد انگلیس می شوند در مراکز تبادل کالا بازرسی شوند. در واقع جانسون پیشنهاد می کند که به جای ایجاد ایست های مرزی (سیم خاردار) بین دو ایرلند یا ایرلند شمالی و انگلیس، فرایندهای اداری تبادل کالا از طریق مراکزی در مبدا یا مقصد با استفاده از سیستم های هوشمند انجام شود.

نخست وزیر انگلیس دیروز از اتحادیه اروپا خواست تا برای دستیابی به توافق برگزیت نرمش به خرج دهد چون «جایگزینی جز اجرای برگزیت بدون توافق وجود نخواهد داشت». او همچنین امروز طی سخنانی در مجلس عوام ابراز امیدواری کرد که طرح جدید او مبنایی برای آغاز سریع مذاکرات و رسیدن به توافق برگزیت باشد. 

«میشل بارنیه» نماینده ارشد شورای اروپا در امور برگزیت می گوید طرح جدید انگلیس در دست بررسی است. او با این حال تاکید دارد که این طرح با دیدگاه اتحادیه اروپا درباره مرز آزاد بین دو ایرلند، اقتصاد یکپارچه جزیره ایرلند و حمایت از بازار مشترک اتحادیه اروپا فاصله زیادی دارد.

همچنین «سامون کانوی» وزیر امور خارجه جمهوری ایرلند می گوید: طرح جانسون اشکالات اساسی دارد و اگر اصلاح نشود نمی تواند مبنایی برای رسیدن به توافق برگزیت باشد. «نوربرت روتگن» رئیس کمیته بانفوذ امور خارجی پارلمان آلمان هم گفت زمان برای رسیدن به توافق کافی نیست. وی با انتشار پیامی در توییتر افزود:‌یک چیز روشن است؛ طرح جانسون پیش از ۳۱ اکتبر قابل مذاکره نیست. اگر انگلیس جدی است باید مهلت برگزیت را تمدید کند.

کمتر از یک ماه مانده به مهلت خروج انگلیس از اتحادیه اروپا هر دو طرف تاکید دارند که خواهان اجرای برگزیت بی توافق نیستند، اما به این نکته هم اذعان دارند که کارهای زیادی برای جلوگیری از اجرای برگزیت بی توافق باقیمانده است. «گای وهفستاد» نماینده پارلمان اروپا در امور برگزیت معتقد است که طرح جانسون مجموعه ای از ایده های بد است که تقریبا اجرای آن غیر ممکن است. به این ترتیب بایستی منتظر ماند و دید جانسون چطور می خواهد از سد اتحادیه اروپا و مخالفان داخلی برای اجرای برگزیت که تاکنون دو نخست وزیر انگلیس را قربانی کرده، عبور کند. 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۳۵۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز

مدیرعامل «توتال انرژی» هشدار داد تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه، باعث افزایش شدید قیمت گاز و سود بردن فروشندگان جهانی گاز از جمله خود «توتال انرژی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، پاتریک پویانه در پاسخ به سوال تحلیلگری که درباره تاثیر تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا پرسیده بود، گفت: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم‌ کند، قیمت ال‌ان‌جی به سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست زیرا درآمد توتال از پروژه «یامال ال‌ان‌جی»، کاملا محدود است.

مدیرعامل «توتال انرژی» گفت: سران اروپا بر این موضوع واقف هستند که امنیت تامین کنونی آنها، بر ال‌ان‌جی متکی است و نمی‌خواهند دوباره افزایش قیمت را مشاهده کنند. آنچه من درک می‌کنم این است که آنها ممکن است ایده‌هایی داشته باشند اما این ایده‌ها برای سال ۲۰۲۷ به بعد خواهد بود نه قبل از آن.

شرکت فرانسوی «توتال انرژی»، سهم ۲۰ درصدی در پروژه «یامال ال‌ان‌جی» واقع در شرق روسیه دارد و سهم عمده این پروژه در اختیار شرکت روسی نواتک است. توتال همچنین ۱۹.۴ درصد سهم در نواتک دارد.

پویانه اظهار کرد: توتال، سود نقدی از پروژه «یامال ال‌ان‌جی» از سال ۲۰۲۳ دریافت نکرده است زیرا تحریم‌ها علیه مبادلات مالی با روسیه، خارج کردن پول از این کشور را دشوار کرده است. این شرکت حدود ۴۵۰ میلیون دلار سود نقدی نیم سالانه را در اواخر سال ۲۰۲۲ از نواتک دریافت کرد.

قیمت گاز طبیعی اروپا پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین و کاهش شدید واردات گاز از روسیه در سال ۲۰۲۲، به شدت افزایش یافت.

ظرفیت جهانی جدید ال‌ان‌جی تا سال ۲۰۲۷ که قرار است پروژه‌های بیشتری راه اندازی شوند، محدود خواهد بود و به معنای آن است که اروپا با آسیا و خریداران دیگر برای محموله‌های ال‌ان‌جی، در رقابت خواهد بود و این موضوع، قیمت‌ها را بالا می‌برد.

چندین کشور عضو اتحادیه اروپا خواستار وضع تحریم‌هایی علیه ال‌ان‌جی روسیه شده اند اما برای تصویب چنین اقدامی، موافقت همه اعضای این بلوک، ضروری است.

روسیه در سال میلادی گذشته، ۱۴.۸ درصد از گاز اتحادیه اروپا را تامین کرد و محموله‌های ال‌ان‌جی تخفیف‌دار روسیه، تا حدودی جایگزین واردات گاز اروپا از این کشور از طریق خط لوله شد.

بر اساس گزارش رویترز، پس از افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و کسب و کارهای اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تضمین امنیت تامین آن، تحت فشار قرار دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل هجوم مهاجران به ایرلند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • واکنش در اروپا به گنجاندن سپاه در لیست تروریست‌ها