Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@16:50:36 GMT

دستاوردهای علمی کشور در حوزه جراحی مغز زبانزد است

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۳۷۸۵۵

دستاوردهای علمی کشور در حوزه جراحی مغز زبانزد است

دکتر رضا ملک زاده در آیین نکوداشت دکتر بیژن اعرابی در شیراز این استاد علوم پزشکی را پیشگام و تاثیرگذار در رشته جراحی مغز و اعصاب ایران، دانست و افزود: کاری که دکتر اعرابی در سال‌های گذشته و به ویژه در دوران جنگ تحمیلی انجام داده اکاری مثال زدنی و با ارزش بوده و نتایج تلاش‌ها  باید در اختیار جوانان قرار داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به خدمات دکتر اعرابی در حوزه جراحی مغز و اعصاب در ایران و استان فارس، حضور فعال این استاد برجسته در بخش مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و احیای این بخش را یکی از اقدامات مهم در این حوزه عنوان کرد.

او اضافه کرد: دکتر اعرابی افراد مختلفی را آموزش داده که در حال حاضر علاوه بر شیراز، در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور مشغول ارایه خدمت به مردم است و کمبود نیرو در حوزه جراحی مغز و اعصاب را که در گذشته وجود داشت جبران کرده و در حال حاضر از این نظر کمبودی در کشور احساس نمی شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: با تلاش های دکتر اعرابی، رزمندگانی که در دوران دفاع مقدس با مشکلات مغز و اعصاب مواجه شدند به شیراز مراجعه می کردند و خدمات درمانی بسیار خوبی به آنان ارایه شده است.

دکتر ملک زاده یکی از ویژگی های این استاد جراحی مغز و اعصاب را توجه به مسایل پژوهشی در کنار مسایل درمانی برشمرد و تاکید کرد: بخش عمده ای از فعالیت و موفقیت هر فرد حاصل به همدلی و تعامل خانواده با این افراد است.

 وطن دوستی، وطن پرستی و پایمردی

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در آیین نکوداشت دکتر اعرابی گفت: وجه تمایز استاد اعرابی از سایر همکاران و همدوره‌های این استاد فرهیخته، حس وطن دوستی، وطن پرستی و پایمردی اوست که در زمان جنگ تحمیلی و تحریم اقتصادی، با وجود فراهم بودن امکان زندگی در خارج از کشور، در آن شرایط سخت در ایران ماند و آموزش دستیاران را همراه با معالجه مجروحان جنگی بر عهده گرفت.

دکتر علی بهادر اضافه کرد: استاد اعرابی در شهر شیراز بخشی را ایجاد کرد که مرجع درمان تمام مجروحان جنگی ایران بود. این فرزند برومند استان فارس و شهرستان آباده در شرایط دهه ۶۰ با وجود کمبود امکانات، علاوه بر ازخودگذشتگی و بنیان گذاری بخش جراحی مغز و اعصاب، از پژوهش نیز غافل نبود و با پژوهش های میدانی و موثر و آرشیو بیش از هزار پرونده مجروحان جنگی و تدوین مقالات علمی در مجلات معتبر جهانی، فصل نوینی را در زمینه تحقیقات مجروحان جنگی گشوده که مورد استناد دانشمندان دنیا قرار گرفته است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به این موضوع که دکتر اعرابی هیچگاه محل تولد و شهر خودش را فراموش نکرده، ادامه داد: این درس بزرگی برای تمام جوانان است تا از او یاد بگیرند. اثرات تلاش و خدمات دکتر اعرابی در بخش جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز، هیچوقت فراموش نمی شود و این اثرات به نسل های آینده منتقل می شود، باید حضور استاد را غنیمت بشماریم و از دریای علم ایشان، استفاده کنیم.

او از مرکز اسناد و مطالعات علمی فرهنگی دانشگاه خواست با انتشار سیر زندگی استاد اعرابی، الگویی از وطن پرستی، انضباط و احساس مسوولیت علمی در اختیار نسل جوان قرار داده شود.

دکتر  بیژن اعرابی  استاد پیشگام و تاثیرگذار در رشته جراحی مغز و اعصاب ایران نیز در آیین نکوداشت خود گفت: مالک اصلی بخش جراحی مغز و اعصاب دانشگاه کسانی هستند که در سال های گذشته برای توسعه و ارتقای این بخش به او کمک کرده اند. پیشرفت و توسعه این بخش  نتیجه اعتماد دانشگاه، دانشکده پزشکی و دانشجویان است.

دکتر اعرابی همچنین به نقش خانواده در رسیدن به موفقیت های علمی و پژوهشی، اشاره کرد و نوع دوستی، از خودگذشتگی، مسوولیت پذیری، رعایت عدالت بین بیماران، تعهد، شایستگی، توکل به خدا، پاسخگویی، احترام، رازداری و داشتن صداقت را از جمله ویژگی هایی موفقیت در رشته های علمی دانست.

دکتر بیژن اعرابی دارای  دکترای پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال ۱۳۵۲، دکترای تخصصی در جراحی مغز از دانشگاه جانزهاپکینز آمریکا در سال ۱۳۵۸، بورد تخصصی جراحی مغز از آمریکا در سال ۱۳۶۰، بورد تخصصی جراحی مغز از کانادا در سال ۱۳۶۲، فوق تخصص جراحی قاعده جمجمعه از نبراسکا در سال ۱۳۶۹، فوق تخصص استرپوتاکسی از نبراسکا در سال ۱۳۶۹ و  فلوشیپ جراحی مغز هیپوفیز از کانادا در سال ۱۳۵۹ است .

این استاد علوم پزشکی همچنین دارای تخصص  جراحی مغز جنرال نروسرجری کانادا در سال ۱۳۶۰، فلوشیپ استرپوتاکسی و جراحی قاعده جمجمه از دانشگاه آمریکا در سال ۱۳۶۹ است و پس از طی مراحل استادیاری و دانشیاری به درجه استادی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ارتقا یافت و  زمینه‌های علمی و تحقیقاتی بسیاری از جمله  طرح در زمینه صدمات نخاعی مجروحین جنگی، غده‌های قاعده جمجمه، راهنمائی، مشاوره و نظارت بر ۲۰ پایان‌نامه دکترا و تألیفات پزشکی داشته است .

دکتر اعرابی تحقیقات فراوانی در زمینه درمان مجروحین جنگی ایران و عراق انجام داده و مقالات متعدد در زمینه فارنژیوم، کالسیفیکاسیون مغز، عفونت‌های مغزی حاصل از جنگ ایران و عراق، مرگ و میر مجروحان مغزی در جنگ ایران و عراق، آسیب ساقه مغز در مجروحین جنگی، ادم مغزی، تومورهای قاعده جمجمه، جراحات پوست سر در مجروحین جنگی، تالاسمی، متاستاز به ستون فقرات نگاشته است .

۶۱۱۳

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علوم پزشکی رضا ملک زاده بهداشت و درمان مفاخر فرهنگی علمی بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۳۷۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از ۲ عضو هیات علمی دانشگاه مازندران به عنوان استاد نمونه کشوری

 به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، در آستانه فرا رسیدن ۱۲ اردیبهشت، سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و گرامی‎داشت مقام معلم، سی ویکمین آیین نکوداشت اعضای هیات علمی نمونه کشوری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی با حضور دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد.

بر اساس این گزارش، در این مراسم که دکتر حشمتالله علینژاد رییس دانشگاه و دکتر رحمت عباسنژاد معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه مازندران نیز حضور داشتند، از دکتر علی اکبر جعفری عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی و دکتر اباصلت حسین زاده عضو هیات علمی دانشکده علوم پایه به عنوان اساتید نمونه کشوری تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • استاد دانشگاه سمنان عضو هیات علمی نمونه کشوری شد
  • تروما چهارمین علت مرگ در دنیا
  • قالیباف: از تمام تصمیماتی که گرفته‌ام دفاع می‌کنم
  • پاسخ به حاشیه‌سازی‌ها پیرامون انتصابات در دانشکده علوم خانواده
  • ما به دنبال تبدیل مجلس سنتی به مجلس نوین هستیم
  • یک هرمزگانی استاد نمونه کشوری شد
  • آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان
  • تجلیل از ۲ عضو هیات علمی دانشگاه مازندران به عنوان استاد نمونه کشوری
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • دستاوردهای علمی مرهون تلاش معلمان و اساتید دانشگاه است