Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@09:18:54 GMT

راهکارهایی برای کنترل فساد با تأسی به نهج‌البلاغه

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۳۸۹۹۵

راهکارهایی برای کنترل فساد با تأسی به نهج‌البلاغه

به گزارش خبرگزاری مهر، ششمین نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی ویژه جامعه شناسی اسلامی با تأکید بر الگوی دینی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی و نقد الگوهای غربی، روز  گذشته۱۱ مهر ماه، به همت مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا و با همکاری دانشگاه جامع امام حسین(ع) و دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حفیظ‌ الله فولادی، استادیار گروه جامعه شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در این نشست به ارائه مقاله خود با عنوان «بازتعریفی برنظارت در ابعاد مختلف؛ راهکاری ضروری برای کنترل فساد در جامعه با تأکید بر نهج‌البلاغه» پرداخت.

وی عنوان کرد: آنچه در جوامع غربی مانعی جدی در برابر مفاسد به ویژه در حوزه مالی مطرح می‌شود، جدیت و شدت امر نظارت و کنترل بر فعالیت‌های اقتصادی و نحوه کسب درآمدهاست.

این پژوهشگر ضمن تأکید بر نظارت و کنترل بر فعالیت‌های اقتصادی و نحوه کسب درآمدها گفت: این مسأله وقتی بیشتر اهمیت پیدا می‌کند که در فرهنگ غرب و کشورهای غیردینی توجه به دنیا و کسب منفعت‌های مالی، در زمره یکی از قواعد زندگی به شمار می ‌رود، اما اینکه چرا آنان بیشتر به رعایت قوانین پایبند هستند را باید در نظارت شدید و جرایم و پیامدهای ناگوار تخلفات در این کشورها دانست.

فولادی با اشاره به اینکه بحث آسیب‌های اجتماعی یکی از دغدغه‌های مهم مقام معظم رهبری است، گفت: متأسفانه در جامعه دینی و به ویژه در فرهنگ علوی و جامعه شیعی ایرانی در ذیل نظام مقدس جمهوری اسلامی و با فریادهای مکرر ولی فقیه، حجم گزارش‌های فسادهای سازمان یافته و اختلاس‌ها کم نیست.

وی ابراز کرد: نهج‌البلاغه سرشار از توجه به نظارت خداوند، فرشتگان، زمین و زمان و … بر اعمال انسان است. از این رو با تأسی از فرمایشات امام علی(ع) در نهج‌البلاغه و تأکیدات این امام بزرگوار بر زندگی سالم، باید برای مهار کردن مفاسد اقتصادی که هم آسیب به بیت‌المال مسلمین می‌زند و هم باورهای مردم را سست می‌کند، هر چه سریعتر اقداماتی انجام داد. یکی از اقدامات در این راستا این است که باید به صوت مکرر به مردم متذکر شد که خداوند ناظر بر اعمال و کردار ماست و روز قیامت و حساب و کتابی وجود دارد.

وی در پایان گفت: برای نظارت و کنترل بر فعالیتهای اقتصادی، باید متناسب با تأکیدات امیرالمؤمنین علی(ع) در نهج‌البلاغه، ساز و کارهای جدیدی در گزینش مدیران و کارگزاران بر اساس معیارهای تصریح شده در نهج‌البلاغه داشت.

فولادی در ادامه عملیاتی کردن فرایند نظارت بر فعالیت‌ها، حسابها و دارایی‌های کارگزاران به صورت جدی و عملیی و توجه ویژه بر بازتعریف جایگاه و نیز نیروهای سازمان‌ها و نهادهای نظارتی و بازرسی … را برخی دیگر از اقدامات مهار کردن مفاسد اقتصادی برشمرد.

کد خبر 4736429

منبع: مهر

کلیدواژه: مجمع عالی علوم انسانی اسلامی جامعه شناسی اسلامی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی معرفی کتاب کنفرانس بین المللی فعالیت های قرآنی اربعین 98 پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی امام موسی صدر مجمع عالی علوم انسانی اسلامی اربعین حسینی گام دوم انقلاب قرآن کریم نشست علمی امام سجاد ع فلسفه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۳۸۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، مصطفی حقیقی با بیان اینکه ۱۱۰۰ هکتار از منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد دارای سند است، اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد ۱۸۸۰ هکتار وسعت دارد که نزدیک ۱۱۰۰ هکتار آن سند گرفته و ۷۵۰ هکتار از این منطقه دارای طرح جامع است.

وی با بیان اینکه ۱۰۰ هکتار از اراضی منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد دیوارکشی شده است، تصریح کرد: ۱۰۰ هکتار از اراضی منطقه اقتصادی جهان‌آباد دیوارکشی شده و آماده واگذاری است که طی یک ماه آینده شروع به انعقاد قرارداد واگذاری به سرمایه‌گذاران خواهیم کرد.

حقیقی با اشاره به اینکه پتروشیمی ابن‌سینا پیشرفت قابل ملاحظه‌ای دارد، ادامه داد: ۱۰۰ هکتار از اراضی این منطقه به پتروشیمی ابن‌سینا واگذار شده که تاکنون ۱۱ درصد پیشرفت دارد و در بخش عملیات اجرایی ۳۰ درصد پیشرفت داشته است.

وی با بیان اینکه به دنبال این هستیم در منطقه ویژه اقتصادی شرایط بندرگاهی را ایجاد کنیم، افزود: چند نمونه بندرخشک در کشور وجود داشته که موفق بوده و ما نیز به دنبال ایجاد بندرخشک در این منطقه هستیم که از این طریق امور گمرکی تسهیل شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با اشاره به اینکه مطالعات بندرخشک انجام شده است، یادآور شد: در مرحله اول ۲۰۰ هکتار زمین برای ایجاد بندرخشک دیده شده اما قابل توسعه است.

انتقال ۳ میلیون مترمکعب پساب به منطقه ویژه اقتصادی

این مسؤول درباره تأمین آب منطقه اقتصادی جهان‌آباد، با بیان اینکه دو منبع برای تأمین آب جهان‌آباد در نظر گرفته شده است، گفت: به منظور انجام مقدمات کار چاهی با ظرفیت ۱۰ لیتر در ثانیه حفر شده بود که این میزان آب کفاف صنایع کم‌آب‌بر را هم نمی‌دهد بنابراین به دنبال تأمین آب مورد نیاز از طریق پساب فاضلاب همدان هستیم. حقیقی تصریح کرد: خط انتقال یک میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده فاضلاب همدان تا شهرک صنعتی ویان اجرا شده است و به واحدهای فولادی این منطقه پساب داده می‌شود.
وی با بیان اینکه برای انتقال پساب به منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد ۱۶ کیلومتر خط لوله باید اجرا شود که ظرفیت انتقال سه میلیون مترمکعب پساب به این منطقه را دارد، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌کنیم این خط تا پایان سال ۱۴۰۳ به نتیجه خواهد رسید.

تملک ۳۰۰ هکتار زمین برای شهرک‌ها و نواحی صنعتی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان با بیان اینکه ۳۰۰ هکتار زمین در سال ۱۴۰۲ تملک شده است، تأکید کرد: برای نخستین‌بار دو مصوبه برای ایجاد شهرک صنعتی در استان گرفته شده و مقدمات این دو شهرک آغاز شده به طوری‌ که شهرک صنفی بوعلی ۴ در پهنه ۷۵ هکتاری و شهرک عمومی در پهنه ۲۰۰ هکتاری تملک شده و کارهای اجرایی آن شروع شده است.

حقیقی با تأکید بر اینکه در ملایر ۵۰۰ هکتار برای ایجاد شهرک صنعتی به نتیجه رسیده و مقدمات آن فراهم شده است و به طور قطع امسال به سرانجام خواهد رسید، اظهار کرد: در تأمین برق و انرژی نیز ۶۰ مگاوات برق به نواحی و شهرک‌های صنعتی استان اضافه شده است.

انتهای خبر/

کد خبر: 1229221 برچسب‌ها دانشگاه آزاد همدان همدان

دیگر خبرها

  • کنترل ۱۸۰۰ دستگاه ناوگان حمل و نقل عمومی در سیستان و بلوچستان
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • نظارت و کنترل بیش از ۱۸۰۰ دستگاه ناوگان حمل و نقل عمومی در سیستان و بلوچستان
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • معلمان در کنترل آسیب‌های اجتماعی جامعه نقش کلیدی دارند
  • شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک
  • نظارت بر حمل و نقل پسماندهای ویژه در شهرستان کرج
  • مدیرکل نظارت، کنترل فنی و استاندارد سازمان نقشه‌برداری معرفی شد
  • برگزاری رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گزاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران