Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی رغم هم افزایی های بسیاری که میان ایران و پاکستان در چابهار و گوادر وجود دارد برخی تعمدا تلاش می کنند این دو بندر را رقیب هم معرفی کنند. ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۰ اقتصادی راه و مسکن نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم؛ توسعه زیر ساخت‌ها همچون جاده ها، خطوط ریلی، فرودگاه‌ها و بنادر مهمترین اولویت‌های زیر بنایی اقتصادی هر کشوری محسوب شده و نقش مهمی در تحقق اهداف اقتصادی مد نظر و همچنین تکمیل همکاری‌های اقتصادی کشورهای منطقه ایفاء می نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا اقدامات سالهای اخیر  ایران و پاکستان در ساخت و توسعه  بنادر گوادر و چابهار را می توان در همین راستا ارزیابی نمود.

افتتاح چند پروژه عمرانی در سفر سروزیر بلوچستان پاکستان به «گوادر»گوادر پاکستان منطقه آزاد تجاری شد«گوادر»، بزرگترین دروازه همکاری‌های چین و پاکستان گشوده شدقرارداد خواهرخواندگی چابهار و گوادر به زودی امضا می‌شود

هر کدام از این بنادر نقش مهمی در توسعه تجارت و تامین نیازهای لجستکی و ارتباطی کشور خود ایفاء می‌نمایند و در عین حال می‌توانند کارکردی مکمل برای یکدیگر داشته باشند و در راستای تحقق همین هدف در آذر ماه 1393 یادداشت تفاهم خواهرخواندگی میان دو بندر به امضاء رسید. اما با این حال شاهد هستیم برخی جریانات مشکوک که از روابط رو به توسعه دو کشور ناخرسند بوده و آن را خلاف منافع خود می بینند ، سعی در طرح موضوع رقابت منفی  دو بندر گوادر و چابهار می نمایند  و برخی از افراد نیز ناخواسته در دام این جنگ روانی گرفتار شده و به آن دامن می زنند.

از سوی دیگر از آنجا  که بنادر چابهار و گوادر دارای خواهر خواندگی می‌باشند؛ در این راستا ایران برای کمک به شکوفایی بندر گوادر و تحقق نقش مکمل این دو بندر؛ در جریان سفر وزیر راه و شهرسازی ایران به پاکستان در آوریل 2018 پیشنهاد احداث خط ریلی میان گوادر و چابهار به طول 170 کیلومتر را ارائه داد تا بدین وسیله کمک نماید کریدور اقتصادی چین – پاکستان و همچنین مسیرهای ارتباطی ریلی پاکستان به سمت آسیای میانه و اروپا توسعه یابد. علاوه بر آن ایران با ایجاد تاسیسات زیربنایی برای پذیرش مسافر در بندر چابهار، آمادگی خود را برای عملیاتی کردن خط کشتیرانی مسافری توسط شرکتهای کشتیرانی میان بنادر دو کشور اعلام نمود.

اما علیرغم این اقدامات اعتماد ساز، برخی جریانات با هدف تخریب روابط رو به رشد دو کشور ،  تعمداً به موضوع رقابت چابهار و گوادر دامن می‌زنند چراکه نه تنها توسعه روابط دو کشور را در راستای منافع سلطه جویانه خود نمی بینند بلکه نمی خواهند سی پک از گوادر فراتر رود چرا که در این صورت گوادر اهمیتی دو چندان می یابد. در اصل توسعه همکاریهای بنادر دو کشور ، سی پک فراتر از مرزهای پاکستان خواهد رفت. در حقیقت چابهار ادامه مسیر سی پک و‌ پاکستان به آسیای میانه و از طریق راه آهن گوادر- چابهار به سمت روسیه و اروپا خواهد شد.لذا طرح مکرر موضوع رقابت بنادر چابهار و گوادر صرفا دستاویزی است برای جلوگیری از پیشرفت کریدور اقتصادی چین - پاکستان و بهانه ای برای جلوگیری از توسعه همکاریهای بندری و کشتیرانی میان دو کشور .

البته برخی این سئوال را مطرح می کنندکه چرا کشور هند در چابهار سرمایه گذاری می کند. طبق اظهارات مکرر طرف ایرانی چابهار به عنوان یک منطقه آزاد تجاری پذیرای سرمایه گذاری از سوی تمامی سرمایه گذاران از تمامی کشورهاست و این تنها به هند محدود نشده بلکه از سرمایه گذاری  هر کشوری در این منطقه به ویژه پاکستان استقبال می شود.

از سوی دیگر ایران نیز متقابلا ً از سرمایه گذاری هیچ کشوری در پاکستان و حتی سرمایه گذاری کلان 12 میلیارد دلاری عربستان در گوادر نه تنها گلایه ای  ننموده بلکه به کرات از هر گونه سرمایه گذاری خارجی در پاکستان و بندرگوادر که رفاه و پیشرفت کشور دوست و برادر پاکستان را در برداشته  استقبال نموده و می نماید و انتظار می رود این امر متقابل باشد.

یادداشت: هاشم دولتی

انتهای پیام/.

R1475/P/S7,81/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۹۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بر قطع روابط اقتصادی و دانشگاهی با اسرائیل اصرار داریم

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ محمود خلیل عضو تیم مذاکره کننده دانشجویان دانشگاه کلمبیا در آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، در پاسخ به سوالی درباره نتیجه مذاکرات دانشجویان با اداره دانشگاه کلمبیا گفت: ما از شب گذشته به مدت ۱۱ ساعت با اداره دانشگاه درباره خواسته‌های خودمان مذاکره کردیم که شامل قطع روابط اقتصادی و دانشگاهی با دانشگاه‌های رژیم اشغالگر و شرکت‌هایی است که در کشتار ملت فلسطین دست دارند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی افزود: دانشگاه (کلمبیا) درباره ذکر هر چیزی که وجهه بین المللی اسرائیل را مخدوش کند، لجبازی می‌کند و ما هم اصرار داریم که این درخواست، خواست اصلی مردمی است که در اینجا حضور دارند و این خواسته را کنار نخواهیم گذاشت. حتی اگر ما را تهدید کنند که نیرو‌های گارد ملی یا پلیس را خواهند آورد، ما در اینجا خواهیم ماند تا به این خواسته‌ها برسیم. ما هم اکنون بر مذاکرات درباره چارچوب‌هایی تمرکز می‌کنیم تا مشخص شود که در جدول زمانی نزدیک و نیز در بلندمدت، می‌توانیم به چه چیز‌هایی برسیم. ما با دانشگاه برای تعیین کردن این چارچوب‌ها کار می‌کنیم، اما بر قطع روابط اقتصادی و دانشگاهی با اسرائیل اصرار داریم. 

محمود خلیل ادامه داد: این تحصن در نهایت، برای یاری رساندن به مردم غزه و مردم فلسطین است و ما تا زمان رسیدن به همه این خواسته‌ها، در اینجا خواهیم ماند. می‌خواهیم به خواسته‌های خود چه با مذاکره و چه با فشار‌های بیشتر و بیشتر بر دانشگاه برسیم تا خواسته‌های بیشتری از ما را محقق کند.

 

دیگر خبرها

  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • بر قطع روابط اقتصادی و دانشگاهی با اسرائیل اصرار داریم
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • مشارکت دانشگاه آزاد در ایجاد پایانه صادراتی مهران
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اقتصادی ایران و آفریقا
  • استقبال مقامات آفریقایی از توسعه روابط اقتصادی با ایران