Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@23:43:48 GMT

مانورِ آتش‌نشانی، قلعه را آتش زد! + فیلم

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۴۹۷۰۳

مانورِ آتش‌نشانی، قلعه را آتش زد! + فیلم

«آمدند ابرویش را درست کنند، چشم‌اش را هم کور کردند» درست مثالِ رفتاری است که چند روز پیش در بخش دستگردان طبس انجام شد. همزمان با روز آتش‌نشان، مامورانِ آتش‌نشانی این بخش از استان خراسان جنوبی، ترجیح دادند تا قلعه‌ی تاریخی «بادام تک» را برای برگزاری مانورشان در این روز انتخاب کنند، آن هم بدون اجازه گرفتن از میراث فرهنگی!

به گزارش ایسنا، از مجموع نقاطی که برای قرار دادن لاستیک‌ها در این بنای تاریخی، با هدف آتش زدن و اجرای مانور برای خاموش کردن انتخاب شده بودند، علاوه بر بخش بیرونی قلعه، یکی از اتاق‌های قلعه نیز در نظر گرفته شده بود، اما در این میان، به خاموش کردن در حد چند شعله کوچک قناعت نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که مدیر کل استان می‌گوید فضا را بعد از خاموش کردن آتش دیده و آتش به هیچ نقطه‌ای در داخل قلعه آسیب وارد نکرده، اما فیلم منتشر شده از این مانور نشان می‌دهد که بخش بزرگ‌تر مانور را در فضای داخلی قلعه انجام می‌دهند.

فقط یک لاستیک سوزانده‌اند

مجوزی از میراث فرهنگی نگرفتند

حسن رمضانی - مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان جنوبی - در گفت‌وگو با ایسنا هر چند تاکید می‌کند که هیچ مجوز یا اعلامی از سوی آتش‌نشانی برای برگزاری این مانور در قلعه‌ی تاریخی «بادام تک» - این قلعه در بخش دستگردان طبس و در ۷ کیلومتری جاده "عشق آباد" به ده "محمد" قرار دارد -  انجام نشده است، اما می‌گوید: فقط یک لاستیک سوزانده‌اند، نباید این را به آتش‌سوزی تعمیم داد.

او با بیان این‌که قلعه‌ی قاجاری «بادام تک» در خارج از محدوده‌ی شهری قرار دارد، ادامه می‌دهد: یک لاستیک را کنار بنا سوزانده‌اند و لاستیک دیگر را در کنار دیوار قلعه در اتاقی که اصلا سقف ندارد آتش زده‌اند و بعد هم خاموش کرده‌اند، در نقطه‌ای که نه تزئینات دارد و نه چیزِ دیگری.

وی با اشاره به این‌که بیش از ۶۰ درصد قلعه قبلا تخریب شده است، بیان می‌کند: بعد از رسیدن گزارش‌ها از این مانور، به آن جارفتم، هیچ آسیبی به بنای قلعه وارد نشده است. هر چند کارشان اشتباه بوده و بد سلیقگی کرده‌اند، اما آسیبی به بنا وارد نکرده‌اند. از سوی دیگر آن‌ها از قبل با ما هماهنگ نکرده‌اند، بنابراین ناظری نیز برای این کار نداشتیم. اگر به ما اطلاع می‌دادند اصلا اجازه‌ی انجام آن را در این منطقه نمی‌دادیم.

او اما علت انتشار این خبر و تصویرها را  وجود اختلاف محلی با شورای شهر منطقه می‌داند و ادامه می‌دهد: آتش‌نشانان این مانور را به مناسبت روز آتش‌نشان و برای مانورِ این روز برگزار کرده‌اند.

مدیر کل میراث فرهنگی استان خراسان جنوبی، اما درباره‌ی وضعیت این قلعه‌ی تاریخی نیز می‌گوید: ما برای مرمت و ساماندهی بناهای تاریخی استان، باید اهم و فی‌الاهم کنیم. ۱۵۰۰ بنای تاریخی شناخته شده در استان داریم اما اعتبارات‌مان به اندازه‌ی مرمت همه‌ی آن‌ها نیست. باید به ترتیب اولویت و گردشگرپذیر بودن بناها، مرمت آن‌ها را در دستور کار قرار دهیم.

به گفته‌ی رمضانی، این قلعه‌ی قاجاری که در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده و کاربری دفاعی داشته، در وسط بیابان و جایی که نه راه دارد و نه جاده‌ای و بدون هیچ امکاناتی قرار دارد.

از یک سو به بی‌توجهی برای مدیریت بحران در بناهای تاریخی نقد وارد می‌کنیم و از سوی دیگر نسبت به برگزاری مانور آتش‌نشانی در یکی از آثار تاریخی ثبت شده در شهر عشق‌آباد طبس را باید ایراد وارد کنیم. اما آن نقد کجا و این ایراد کجا؟

بی اطلاعی میراث فرهنگی از مانور آتش‌نشانی، این نکته را نشان می‌دهد که ان‌ها قصد برگزاری مانور در بنای تاریخی را در زمان بحران نداشته‌اند، بلکه فقط تلاش کرده‌اند تا نقطه‌ای را انتخاب کنند که خارج از شهر باشد و احتمالا به دنبال مخروبه‌ای بوده‌اند که بتوانند وظیفه‌شان را در روزی که باید انجام دهند!

از سوی دیگر، با توجه به رفتارهای مدیریت شهری و دستگاه‌های متولی با این بناهای تاریخی به نظر می‌رسد میراث فرهنگی باید برای بناهای تاریخی خود حریمِ فیزیکی مشخص کند.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مانور آتش نشانی آتش سوزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۹۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران

به گزارش صدای ایران از ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی بامداد چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه به منظور شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو عازم آذربایجان شد و جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه در آخرین روز از سفر خود از موزه تاریخ ادبیات شهر باکو بازدید کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این بازدید ضمن برشمردن شخصیت‌های مشترک فرهنگی دو کشور گفت: به مفاخر بزرگ به عنوان زمینه‌های همگرایی بین دو کشور نگاه می‌کنیم؛ اینها جزو میراث مشترک فرهنگی ما به‌شمار می‌روند، ما قرن‌ها کنار یکدیگر زیست کردیم، این ظرفیت‌ها باید باعث افزایش برادری‌ها و همگرایی‌ها باشد نه اینکه موجب واگرایی شود.

وی با بیان اینکه هر کس تلاش کند تا این بزرگان را دست مایه واگرایی قرار دهد حتما دچار اشتباه راهبردی و خطای محاسباتی شده است، افزود: به میراث مشترک فرهنگی با کشور‌های همسایه به عنوان میراث مشترک تاریخی نگاه می‌کنیم و به آنها می‌بالیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: علاقه‌مند هستیم برای این مشاهیر فیلم‌های مشترک تولید کنیم؛ در ترکمنستان برای مختومقلی فراغی همین کار را می‌کنیم، در پاکستان نیز برای اقبال لاهوری کاری را در دست اقدام داریم؛ در سفر هفته گذشته به پاکستان برادران و خواهران پاکستانی به ویژه در شهر لاهور از این موضوع استقبال کردند.

اسماعیلی با بیان اینکه همه اشعار نظامی به زبان فارسی است و میراث مشترکی بین دو کشور به‌شمار می‌رود، افزود: امیدواریم ساخت مجموعه جدیدی را برای حکیم نظامی آغاز می‌کنیم؛ در همین راستا از همکارانم در وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان دعوت کردیم تا ما را در ساخت فیلم سینمایی در این باره کمک کنند.

موزه تاریخ ادبیات شهر باکو در قسمت قدیمی‌این شهر قرار دارد.

دیگر خبرها

  • شیراز؛ اولین شهر ایرانی که صاحب یک روز در تقویم شد
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • واکنش نشریۀ 29 ساله به حذف سریال «حشاشین» از شبکۀ نمایش خانگی/ علاقه ایرانیان به داستان حسن صباح تاریخی است؛ نسازی، می‌سازند(+ جلد)
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت