Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@09:49:52 GMT

آمریکا به دنبال زمین‌گیر کردن ایران در عراق است

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۵۰۳۰۶

آمریکا به دنبال زمین‌گیر کردن ایران در عراق است

«محمد صالح صدقیان» روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به تحولات اخیر عراق و راهپیمایی‌های شکل گرفته در شهرهای مختلف این کشور گفت: در چهار روز گذشته شاهد برگزاری راهپیمایی‌های اعتراضی در برخی از شهرهای مختلف عراق از جمله بغداد، کربلا، بابل و... بوده‌ایم که دو عامل خارجی و داخلی در انجام آنها موثر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در تشریح ابعاد داخلی در تظاهرات اخیر در شهرهای مختلف عراق اظهار داشت: هیچ گروه، حزب و جریانی تاکنون مسئولیت برگزاری این تظاهرات را برعهده نگرفته است. در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ نیز تظاهرات‌هایی در عراق انجام شده بود اما در آن سال‌ها، جریان مقتدی صدر از تظاهرات حمایت کرده و مسئولیتش را برعهده گرفته بود اما در راهپیمایی‌های اخیر، هیچ گروه و جریانی مسئولیت آن را قبول نکرده است.

این روزنامه‌نگار عراقی اضافه کرد: در تحولات ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶، اعتراضات محصور به بغداد بود اما هم‌اکنون، این راهپیمایی‌ها فراتر از بغداد رفته و در شهرهای دیگر نیز برگزار می‌شود. نکته جالب آنجاست که این راهپیمایی‌ها در شهرهای شیعه‌نشین مانند کربلا، بابل، حماء و... انجام می‌شود و در شهرهای اهل‌سنت و کردنشین چنین تحولاتی رخ نداده است.

صدقیان ادامه داد: در حالی که گفته می‌شود دلیل اعتراضات بیکاری، فساد و... است این مسائل تنها مختص به شهرهای شیعه‌نشین نیست بلکه باید در همه شهرها باشد پس به نظر می‌رسد کسانی که به دنبال آشوب در عراق هستند، شهرهای شیعه‌نشین را هدف گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه کسانی در اعتراضات اخیر شرکت کرده‌اند اغلب افراد ۱۶ تا ۲۲ ساله هستند، خاطرنشان کرد: این مسئله به معنای آن است که شرکت‌کنندگان در اعتراضات کسانی هستند که در دوران صدام به دنیا نیامده یا دوران او را درک نکرده‌اند و نمی‌دانند عراق جدید با عراق دوران صدام و حزب بعث، چه تفاوت‌هایی دارد.

این تحلیلگر مسائل عراق یادآور شد: مسئله‌ای که غیرقابل کتمان است این است که مطالبات اجتماعی گسترده‌ای برای مبارزه با فساد گسترده‌ای که ساختار عراق وجود دارد، از سوی مردم دنبال می‌شود. دولت عادل عبدالمهدی وقتی بر سرکار آمد، امیدواری‌های زیادی برای مقابله با فساد شکل گرفت اما با گذشت زمان اتفاق خاصی رخ نداده و اکنون مردم از آینده‌ای مبهم و نامعلوم سخن می‌گویند.

صدقیان افزود: فضای یاس و ناامیدی شکل گرفته در عراق موجب شده تا هرکسی که شعاری بدهد و صدای اعتراض خود را بلند کند، جوانان به میدان بیایند. شاید این افراد ندانند برای چه به میدان آمده‌اند ولی وضعیت در عراق به شکلی است که افراد به ویژه جوانان نسبت به شرایط موجود معترض باشند.

وی در تشریح عوامل موثر خارجی در تحولات اخیر عراق بیان کرد: از زمان سقوط صدام، همواره بازیگران خارجی در تحولات این کشور نقش‌آفرین بوده‌اند و از سوی دیگر، تحولات بین‌المللی به ویژه مسائل منطقه‌ای در عراق تاثیر داشته است. در شش ماه اخیر هم منطقه خاورمیانه و خلیج فارس تحولاتی بسیاری داشته که موجب شده تا اثرات آن بر عراق انعکاس داشته باشد.

رئیس مرکز عربی مطالعات ایران، حملات انجام شده از سوی رژیم صیهونیستی به مراکز حشدالشعبی در عراق، افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا، حمله به تاسیسات نفتی آرامکو و اتهام‌زنی به ایران و عراق مبنی بر دست داشتن در انجام این حملات، باز شدن مرز زمینی بوکمال، افزایش توان نظامی حوثی‌ها، سفر عادل عبدالمهدی به چین، اصرار آمریکا بر انجام محاصره سیاسی، اقتصادی و امنیتی ایران در منطقه و تلاش ایالات متحده برای قطع نفوذ ایران در عراق را از جمله تحولاتی خواند که بر شرایط کنونی عراق اثرگذار بوده‌اند.

صدقیان با بیان اینکه آمریکا تلاش می‌کند ایران را در عراق زمین‌گیر کرده و عراق را به باتلاقی برای ایران تبدیل کند، یادآور شد: ایران طی سال‌های گذشته همواره نقش مثبتی در تکمیل روند سیاسی در عراق و مبارزه با تروریسم در این کشور داشته است. این مسئله منجر به نفوذ سیاسی و معنوی ایران در عراق شده است و آمریکا احساس می‌کند ایران باید جلو نفوذ ایران در عراق گرفته شود.

وی اضافه کرد: پس از آنکه آمریکا در دستیابی به اهداف درباره ایران موفق نشد و ناکامی‌هایی در عرصه‌های مختلف دیپلماتیک به دست آورد، می‌خواهد با ایران در عراق مقابله کند. در این چارچوب آنها می‌کوشند با ایجاد احساس نارضایتی از ایران و هرج و مرج زمینه را برای برخورد با ایران در عراق فراهم کنند.

صدقیان درباره احتمال سقوط دولت و برگزاری این انتخابات در شرایط کنونی نیز عنوان کرد: این مسئله اخیرا از سوی مقتدی صدر مطرح شده در حالی که او در روزهای نخست گفته بود مایل نیست این تظاهرات با نام او گره بخورد. اظهارات اخیر او نیز در حالی مطرح می‌شود که دولت عبدالمهدی از ائتلاف دو جریان سائرون وابسته به جریان صدر و فتح نزدیک به حشدالشعبی شکل گرفته است و دیگر جریان‌ها مانند نصر، دولت قانون و حکمت در دولت نقشی ندارند.

وی ادامه داد: من بعید می‌دانم دولت عراق به سادگی ساقط شود و این تحولات نقش مستقیم و زودهنگامی در این مسئله نخواهند داشت.

رئیس مرکز عربی مطالعات ایران درباره تاثیر این تحولات بر راهپیمایی اربعین هم گفت: راهپیمایی اربعین سابقه‌ای چندصد ساله دارد اما در سال‌های اخیر از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. در این بین برخی از بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از برگزاری شکوهمند راهپیمایی اربعین ناراضی خواهند بود.

صدقیان افزود: هرچند مردم عراق از شرایط کنونی حاکم بر کشورشان ناراضی هستند اما من بعید می‌دانم که این مسئله تاثیری بر راهپیمایی اربعین داشته باشد چراکه مردم عراق بر اقامه این راهپیمایی تاکید دارند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بغداد إيران ایالات متحده آمریکا دولت عراق عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۰۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعبیر وارونه رؤیای آمریکایی/ راهپیمایی‌های گسترده حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های ایالات متحده نشانه چیست؟

به گزارش قدس آنلاین، در طول ۷۵سال گذشته از تشکیل رژیم جعلی، هیچ دوره‌ای به اندازه ۶ماه اخیر، علیه جنایات اسرائیل در شهرهای مختلف آمریکا فریاد و شعار سر داده نشده بود، اعتراضاتی که ظاهراً حالا دانشگاه‌های آمریکا به کانون آن تبدیل شده‌اند. پس از یورش نیروهای پلیس نیویورک به محوطه دانشگاه کلمبیا در نیویورک و بازداشت ده‌ها معترض حامی فلسطین، دامنه اعتراضات به سایر دانشگاه‌ها از جمله ییل کشیده شد، اعتراضاتی که نسل جوان در مرکز آن قرار دارد.

موج بیداری در نسل جوان آمریکا
در همین راستا، امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با قدس با اشاره به سرکوب معترضان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا، گفت: خواسته تمامی دانشجویان در اعتراضات سه ماه اخیر در ایالات متحده آمریکا درباره موضوع نژادی، صنفی، قومیتی و یا مسلمانان نبود، بلکه مسئله‌ای فراگیر به نام عدالت در جهان بود. ما شاهد یک موج بیداری در نسل جوان آمریکا هستیم و این می‌تواند در سرنوشت این کشور در آینده تأثیرگذار باشد.

وی تصریح کرد: در کشورهایی همانند آمریکا که به عنوان یک نظام سرمایه‌داری شناخته می‌شوند، این اعتراضات به مثابه نقطه عطفی در جنبش‌های حقوق مدنی تلقی می‌شود. این در حالی است که تمامی سازماندهی‌های تجمعات دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا بر عهده قشر یهودی و مسیحیان این کشور است. امروز در جامعه آمریکا فلسطین به‌عنوان مصداق بارز نابرابری عدالتی در جهان تلقی می‌شود و همه جنبش‌هایی که در این کشور (آمریکا) مدافع عدالت هستند حول مسئله فلسطین جمع شده‌اند.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: از زمانی‌که رژیم صهیونیستی با حملات وحشیانه خود به بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، مساجد، مدارس و... دست به کشتار و نسل‌کشی زد، مردم به‌خصوص نسل جوان در کشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریکا دربرابر این اقدامات واکنش نشان دادند. در ابتدا اعتراضات گسترده‌ای در خیابان‌های لندن، نیویورک، پاریس، برلین و... توسط آفریقایی‌تبارها، عرب‌زبانان، فلسطینیان و یهودیان برگزار شد و خواستار توقف فوری جنگ و آتش‌بس در غزه شدند.

تعبیر وارونه یک رؤیا
او اظهار کرد: به‌تدریج مسئله نسل‌کشی اسرائیل و نقض حقوق بشر توسط این رژیم در غزه در دانشگاه‌های غرب مطرح و اعتراضاتی در برخی از دانشگاه‌های آمریکا ازجمله کلمبیا (نیویورک) برگزار شد که واکنش تند طرفداران اسرائیل را در پی داشت.

ابوالفتح با اشاره به جلسه بازجویی و اخراج رؤسای سه دانشگاه آمریکا به جرم حمایت از غزه در کنکره آمریکا، گفت: کلودین گی رئیس دانشگاه هاروارد، لیز ماگیل رئیس دانشگاه پنسیلوانیا و سالی کورنبلوت رئیس دانشگاه آم‌آی‌تی، در جلسه استماع کنگره شرکت کردند که سرانجام لیز ماگیل رئیس دانشگاه پنسیلوانیا تحت فشارهای سیاسی لابی اسرائیل مجبور به کناره‌گیری از سمت خود شد. این در حالی است که در این سه دانشگاه هیچ فراخوانی برای نسل‌کشی یهودیان داده نشده بود اما مجلس نمایندگان آمریکا دعوت به تظاهرات در اعتراض به نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها را «فراخوان نسل‌کشی علیه یهودیان» قلمداد کرد.

وی با اشاره به موج دوم اعتراضات دانشجویان در بیشتر دانشگاه‌های آمریکا، گفت: دور جدید اعتراضات ازهفته اخیر در دو دانشگاه کلمبیا و ییل آغاز شده و به گفته مقامات پلیس، بیش از ۱۰۰نفر از دانشجویان بازداشت و عده‌ای ازجمله دختر ایلهان عمر، نماینده مسلمان حزب دموکرات آمریکا از دانشگاه اخراج شدند.

این کارشناس مسائل آمریکا در ادامه اظهار کرد: امروز دامنه اعتراضات به جنایات اسرائیل در غزه تنها متعلق به جامعه مسلمانان آمریکا نیست بلکه یهودیان در ایالات متحده با تشکیل سازمانی به نام «صلح» به دنبال برقراری آتش‌بس در غزه هستند. او تصریح کرد: امروز در آمریکا نسلی با عنوان زد یا نسل نت (از زمان متولد شدن خود با نمودهای عینی و ابزارهای جهان دیجیتال در ارتباط بوده‌اند) وجود دارد که چالش‌های جدی را برای نظام حکمرانی آمریکایی و چشم‌اندازهای مطرح و ادعایی از سوی آن ایجاد کرده است. چشم‌اندازهایی که بعضاً در قالب «رؤیای آمریکایی» و ارائه طرحی از مدینه‌فاضله آمریکایی به افکار عمومی آمریکا ارائه می‌شوند. 

سید حسین حسینی

دیگر خبرها

  • آسیب ریزسیارک ها به آزمایشگاه فضایی چین در مدار زمین
  • راهپیمایی‌های گسترده مردم یمن در حمایت از غزه
  • راهپیمایی گسترده مردم یمن در صعده در حمایت از غزه
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • الحاق ۴۱ هزار هکتار اراضی به محدوده‌های شهری برای تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن
  • پسماند و پساب مشکل اصلی شهرهای ساحلی
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • راهپیمایی جمعی از کودکان و مادران قمی در هفته سلامت و زمین پاک
  • تعبیر وارونه رؤیای آمریکایی/ راهپیمایی‌های گسترده حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های ایالات متحده نشانه چیست؟
  • عواملی که منجر به تشدید خسارات سیل در چین شده است