Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@18:54:56 GMT

مهاجرت معکوس روستاییان مازندران افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۵۴۲۹۴

مهاجرت معکوس روستاییان مازندران افزایش یافت

معاون عمرانی استاندار مازندران با اشاره به افزایش تولید در روستاهای استان، گفت: مهاجرت معکوس روستاییان مازندران از شهر به روستا افزایش یافت. ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۳ استانها مازندران نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، مهدی رازجویان امروز در جلسه هماهنگی همایش روز ملی روستا اظهار داشت: اقدامات نهادهایی همچون آموزش پرورش و پست بانک در روستاها قابل تقدیربوده که باید دهیاران و شوراها از ظرفیت این دستگاه‌های خدمات رسان استفاده مناسب را جهت ارائه خدمت به روستائیان انجام دهند و برخی از روستاها بیش از توان خود فعالیت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود : شناساندن  روستاها به مناطق شهری و گردشگران مسافرین باید از جمله اولویت‌های کاری باشد که مدنظر قرار گیرد و ارائه عرضه تولیدات روستاها از طریق سایت فضای اینترنت و اپلیکیشن‌ها می‌تواند موجب رونق اقتصادی در روستاها شود.

رازجویان خاطر نشان کرد: برای ایجاد انگیزه جهت مهاجرت معکوس به روستاها باید به اشتغال اقتصاد و منبع درآمد روستائیان توجه جدی شود و توجه صرف به کشاورزی روستاها نمی‌تواند موجب رونق در روستاها شود و توجه به بخشهای دیگر در روستاها می‌تواند کاستی‌ها را جبران کند.

وی با اشاره به اینکه  در تمام شهرها با کمک شهرداران مقرر شد غرفه‌هایی موقت و دائمی در اختیار روستائیان جهت ارائه عرضه محصولات تولیدات روستایی قرار گیرد، تصریح کرد: درصدد هستیم مردم و بازار هدف  از روستائیان خرید کنند تا بدین طریق  دست واسطه‌ها کوتاه شود و  اقتصاد  روستائیان قوی تر شود.

3400 فرصت شغلی روستایی در استان مرکزی ایجاد شدتردد خطرناک اهالی روستاهای عنافچه استان خوزستان با قایق به روایت تصویرپروژه‌های آب‌شیرین‌کن روستایی استان بوشهر تا سال 1400 تکمیل می‌شودرازجویان بیان کرد: باید تلاش کنیم واسطه را از بین ببریم تا انگیزه را برای تولید ایجاد کنیم و درآمد روستائیان را در تولید محصولات کشاورزی مرکبات برنج افزایش دهیم و همچنین عرصه اراضی کشاورزی را نباید به نقطه هدف جهت ویلاسازی تبدیل کنیم بلکه باید شرایط تولید و رونق را در روستاها فراهم کنیم.

معاون استاندار مازندران با اشاره به اینکه در سال 98 از محل مالیات بر ارزش افزوده 43 میلیارد  تومان اعتبار به روستاها تخصیص پیدا کرد، تصریح کرد: در استان‌های دیگر 30 درصد از جمعیت را روستائیان را تشکیل می‌دهند اما در مازندران 45 درصد از جمعیت را روستائیان را شکل می دهند و همچنین جمعیت روستایی در مازندران از کیفیت بالایی برخوردار بوده و تنها بحث کمیت مطرح نیست.

وی تصریح کرد: روستائیان زیادی در سطح کشور و استان مسئولیت دارند لذا  در استان‌های دیگر شاید از جمعیت روستائیان استفاده مناسبی نگردد اما در مازندران خوشبختانه از ظرفیت روستائیان به خوبی استفاده شده و این مهم جای بسی خرسندی است که می توان به نوعی خدمات بهتری را به روستائیان ارائه داد و توجه بیشتری به روستائیان داشته باشیم. 

رازجویان گفت: انقلاب ما یک انقلاب روستایی می باشد و به نوعی انقلاب مستضعفین و مناطق کم برخوردار بوده است و در سالهای اخیر  توجه مناسبی به روستاها در کشورمان شده است.

وی با عنوان اینکه اقدامات ارائه شده به روستائیان باید در حد و اندازه جمعیت 45 درصدی روستائیان باشد، یادآور شد: برگزاری همایش روز روستا در مازندران بصورت هرچه باشکوه تر از جمله انتظاراتی بوده که باید کیفیت و کمیت برگزاری همایش به یک میزان دیده شود.

انتهای پیام/ش

R41358/P/S6,74/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۴۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: تغییرات جمعیت یک پدیده اجتماعی مهم است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله باروری، مرگ و میر، مهاجرت، و تغییرات اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند به شکل افزایش یا کاهش جمعیت، تغییر در ساختار سنی جمعیت و تأثیر بر اقتصاد و جامعه منجر شوند.


وی افزود: کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و با بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحران خواهیم شد، اکنون دو سوم جامعه در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و در واقع ۷۰ درصد جامعه در این رده سنی قرار دارند و به همین منظور ما باید به ساختار سنی توجه کنیم، زیرا در مرحله پنجره جمعیتی همه مشکلات متخصصان و پژوهشگران بحث توانمندسازی جوانان است و از این روش جهش توسعه‌ای را خواهیم داد.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۱ مانع فرزندآوری مورد توجه قرار دارد که عبارتند از؛   تاخیر در ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، الگوی مسکن، مشکلات اقتصادی و هزینه فرزندپروری، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، اشتغال پدران خانواده، هزینه دوران باداری و شیردهی، هزینه‌های ناباروری، عقیم‌سازی و استفاده بی‌رویه از اقلام پیشگیری، ترس از فرزند معلول، قبح‌زدایی از سقط جنین، نگهداری از تربیت و آینده فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک از جمله این موانع است.


رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: همان طور که سیاست‌های تحدید جمعیت در دهه ۶۰ برپایه تغییر نگرش‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌ها بود، امروز نیز برای مهندسی معکوس این مساله هیچ راهی جز از مسیر ایجاد تغییر در نگرش‌ها و ارزش‌ها وجود ندارد. سیاست‌گذاری جمعیتی نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی است و باید در این چارچوب حرکت کند و از الزامات آن، توجه به بستر‌های فرهنگی است. تمرکز بر روی تغییرات فرهنگی، مدیریت انتقال زمان و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کمک‌کننده در فرزندآوری از دیگر موارد در این زمینه هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می‌گوید: در واقع در کنار حل مشکلات اقتصادی کشور، باید برای تغییر انگاره‌های غلط نقش بسته در اذهان جامعه درباره جمعیت و فرزندآوری، کار فرهنگی را در اولویت قرار دهد تا زنان و مادران بتوانند در کنار فعالیت‌های اجتماعی، نقش مادری خود را با کمترین دغدغه دنبال کنند.


وی گفت: در بخش فرهنگی فردگرایی گفتمان غالب است. آزادی‌های فردی، تغییر ارزش‌ها و هنجار‌های فردی و به طور کلی سبک زندگی از مولفه‌هایی هستند که سبب افزایش سن ازدواج شده‌اند، در حقیقت شاهد تغییر سبک زندگی هستیم که این موارد به طور قطع در افزایش سن ازدواج اثرگذار هستند و در نتیجه سن باروری نیز افزایش می‌یابد. توجه به عقاید، اخلاق، خرده فرهنگ‌ها و زیست بوم از اصول پرداختن به کار‌های فرهنگی است.

دکتر بختیاری نیا افزود: حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، ارزشمند کردن فرزندآوری توسط عوامل فرهنگ‌ساز، رسانه‌ها و رفع موانع و مشکلات خانواده‌ها در این مسیر که عمدتاً در قانون جوانی جمعیت مورد توجه هستند می‌توانند ما را از این بحران عبور دهند، اما لازم است بدانیم مهمترین موضوع فرهنگ‌سازی و الگوسازی است که آحاد مردم و گروه‌های اجتماعی باید به آن توجه کنند.


وی تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت از برنامه‌های محوری وزارت بهداشت است و فرزندان سرمایه‌های ارزشمند جامعه و خانواده هستند.

دیگر خبرها

  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • وقوع مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • نبود سالن ورزشی مشکل اصلی روستاهای دهستان الوندکوه غربی
  • بودجه فعلی ساری جوابگوی جمعیت شناور آن نیست
  • ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان
  • سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • ۱۸ میلیون راس دام سبک آماده کشتار است
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور