Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@02:17:03 GMT

«اف-۵»ایرانی؛ تهدیدی جدی برای «اف-۳۵» آمریکایی

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۵۴۳۲۱

«اف-۵»ایرانی؛ تهدیدی جدی برای «اف-۳۵» آمریکایی

یک نشریه آمریکایی بااشاره به ضعف و ناتوانی جنگنده‌های اف-۳۵ آمریکایی در نبردهای نزدیک و داگ‌فایت می‌نویسد که اف-۵های نیروی هوایی ایران می‌توانند با کمین کردن برای اف - ۳۵ها، تهدید جدی برای آنها باشند.

به گزارش مشرق، نشریه «نشنال اینترست» در یادداشتی به بررسی توانمندی نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران پرداخت و نوشت در صورت وقوع هر نوع درگیری در منطقه بین واشنگتن و تهران، جنگنده‌های «اف-۵ تایگر» ایرانی می‌توانند تهدید جدی برای جنگنده‌های «اف-۳۵» آمریکایی باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: آنچه از جنگنده F35 به شما نمی‌گویند +فیلم جنگنده رادارگریز آمریکا، تو زرد از آب درآمد

در ابتدای این یادداشت با اشاره به تنش‌هایی که اخیرا بین آمریکا و ایران،‌ که به دلیل خروج یکجانبه واشنگتن از توافق هسته‌ای رخ داده، آمده است: «زرادخانه آمریکا در منطقه شامل جنگنده‌های مخفی‌کار اف-۳۵ است. اگر تنش‌ها به جنگ تبدیل شود، اف-۳۵‌های آمریکایی با نیروی هوایی ایران مواجه می‌شوند که با برخی از جنگنده‌های قدیمی کار می‌کند».

این نشریه اما با بیان اینکه ایران مدت‌هاست که ارتقا و بازآماد جنگنده‌های اف-۵ را انجام می‌دهد، نوشت: «با مقدار کمی اصلاحات، اف-۵ به یک پرنده تهدیدآمیز با گزندگی جدی تبدیل می‌شوند. ارتقاهای جدید شامل رادار (اسکن الکترونیک)، تجهیزات (هشدار راداری)، چَف و فِلِر، پادهای مختل‌کننده، سیستم هدفگیری روی کلاه خلبان و هدایت لیزری موشک است».

نشنال اینترست ضمن اشاره به توانمندشدن اف-۵ در صورت ارتقا، توضیح می‌دهد: «یک تایگر بعد از دریافت ارتقاهای مناسب، می‌تواند تهدید جدی برای سوپر هورنت‌ها و اف-۳۵‌ها به حساب بیاید... جنگنده اف-۵ علی‌رغم سن بالایی که دارد هنوز هم می‌تواند از چابکی لازم برای برتری داشتن نسبت به اف-۳۵ برخوردار باشد».

نویسنده این یادداشت با بیان اینکه تاریخ نشان داده خلبان‌های ایرانی حتی با جنگنده‌های قدیمی نیز می‌توانند خلبان‌های آمریکایی نشسته در جنگنده‌های جدید را شکست دهند، می‌نویسد: «جنگنده اف-۳۵، با اینکه جدید است اما توانایی درخشانی در مانور هوایی ندارد... اگر یک خلبان ایرانی بتواند از درگیری دور با اف-۳۵ اجتناب کرده و به تعقیب و گریز نزدیک با آن بپردازد، می‌تواند حتی مانند یک جنگنده مخفی‌کار عمل کند. لازم به ذکر است که نیروی هوایی ایران تعداد زیادی از جنگنده‌هایی با چنین برتری دارد».

این نشریه در ادامه به افشاگری یک خلبان اف-۳۵ در سال ۲۰۱۵ از ضعف‌های این جنگنده و محدودیت‌هایش در مانور هوایی در برابر دیگر جنگنده‌ها از جمله اف-۱۶ و اف-۵ می‌پردازد: «اف-۳۵ ضعف انرژی واضحی داشت... نرخ کنترل استقرار ناکافی بود... اتلاف انرژی نسبت به دشمن در طول زمان بیشتر می‌شد... کیفیت‌های پرواز در منطقه ترکیبی (زاویه حمله ۲۰ تا ۲۶ درجه)، مطلوب و طبیعی نبود. هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای وجود ندارد که خلبان اف-۳۵ وارد درگیری نزدیک و مداوم با یک خلبان دشمن شود».

نشنال اینترست با بیان اینکه افشاگری درباره ضعف‌های اف-۳۵، حدسیات درباره این جنگنده را تایید کرد، در پایان نوشت: «شاید مشخصه‌های رادارگریزی و حسگرهای فوق پیشرفته آن بتواند موقعیت مطلوبی در شلیک موشک‌های دوربرد به این جنگنده ارائه کند اما اف-۳۵ در نبردهای نزدیک به هیچ وجه تخصص ندارد... خلبان‌های اف-۳۵ نیز این محدودیت‌ها را می‌دانند و باید تلاش کنند که وارد تعقیب‌وگریز نزدیک (داگ‌فایت) نشوند. ایرانی‌ها اما تلاش خواهند کرد که با شبیخون زدن به آمریکایی‌ها، آنها را در دام نبرد نزدیک بیندازند».

اذعان به ضعف اف-۳۵ در نبردهای نزدیک از زبان یک نشریه آمریکایی در حالی بیان می‌شود که چند روز پیش یک شرکت تخصصی تولید رادار در آلمان با ابطال افسانه رادارگریز بودن این جنگنده‌ها، اعلام کرد که سال گذشته دو فروند اف-۳۵ را با استفاده از نسل جدید رادارهای غیرفعال خود از فاصله ۱۵۰ کیلومتری ردیابی کرده است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اخبار خودرو تحولات عراق تحولات یمن اف 35 جنگنده اف ۵ اف 5 خرید جنگنده اف ۳۵ آمریکا ایران نیروی هوایی ایران توافق هسته ای واشنگتن امریکا آلمان موشک تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۴۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله تند روزنامه نزدیک به قالیباف به مهدی نصیری

صبح نو روزنامه نزدیک به قالیباف در شماره امروز خود به صحب های مهدی نصیری واکنش تندی نشان داد.

این روزنامه نوشت: امروز مهدی نصیری بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که عمری به آنان فحش داده و نان فحش دادن به آنان را سر سفره خود برده است.

سخنان مهدی نصیری در مصاحبه با بی‌بی‌سی فارسی واکنش برانگیز شده است. او در این مصاحبه از ضرورت اتحاد اپوزیسیون جمهوری اسلامی سخن گفته؛ یعنی اتحاد شاهزاده با تاج‌زاده. جمهوری‌خواهان با هواداران سلطنت. این سخنان چندان قابل نقد نیست، نه از آن باب که سخن بسیار دقیق و فکر شده و ایده‌ای است که از عطاری هیچ‌کس جز عطاری نصیری نمی‌توانسته بیرون بیاید، نه از تاج‌زاده که از شاهزاده تا مسیح هم نتوانستند چند ماهی دور یک میز بنشینند و امروز به یکدیگر فحش‌های مثبت ۱۸ می‌دهند. بنابراین امتناع این ایده از روز روشن‌تر است. و باز نه جای تعجب که نصیری چنین سخنانی را بر زبان رانده که جای تعجب نیست؛ چراکه مسیر هر فرد رادیکالی، افتادن در چرخه رادیکالیسم است.

بنابراین مدعای مطلب حاضر نه نقد این سخن نصیری که نقد روشنفکران ایرانی است که در ۲۰۰ سال اخیر قدمی به جلو برنداشتند و همچنان اسیر توهم‌اند. توهمی که باید آن را توهم انفکاک از جامعه و بیگانگی با انسان ایرانی نامید.

باید مسیر طی شده و جریان روشنفکری ایرانی نقد شود که امروز مهدی نصیری در این نحله خود را قرار داده است. نقد روشنفکران نه از باب غرض با این جماعت، بلکه از فرط بیگانگی است که با جامعه دارند و رؤیاهایی که این‌ها در دویست سال اخیر به جای فکر، ایده و اندیشه پیشرفت به‌عنوان جنس بنجل به مردم ایران فروخته‌اند و به جای پیشرفت و توسعه برای مردم ایران، وضعیتی ایجاد کردند که بعد از دویست سال دوباره ایده بازگشت به وضعیت دویست سال گذشته را تئوریزه می‌کنند.

روشنفکر ایرانی ۲۰۰ سال است که اسیر این توهم است، از مردم سخن می‌گوید؛ اما فهمی از مردم ندارد. روشنفکر ایرانی که علیه سلطنت شورید و امروز دوباره به سلطنت رسیده است. زمانی مخالف شهر بود و زندگی در روستا را تئوریزه می‌کرد و امروز مقلد غرب و مدرنیته شده است.

این موجود ناقص‌الخلقه در عرصه فکری ایران باید پاسخگو باشد که چگونه با همه ادعای روشنفکری خود و تحقیر جامعه از تولید یک ایده هم عاجز مانده و امروز مهدی نصیری بعد عمری رادیکالیسم به کسانی رسیده که عمری به آنان فحش داده و نان فحش دادن به آنان را سر سفره خود برده است.

رمانتیسم روشنفکر ایرانی عارضه‌ای است که روشنفکر فکر می‌کند که فهم بالاتری از جامعه دارد؛ اما در عمل جز همین آشفتگی فکری و مشتی کلیات که به درد کسی نمی‌خورد غیر از اداهای روشنفکری، رویکرد شاهزاده تا تاج‌زاده نشان می‌دهد که روشنفکر ایرانی بعد از حدود ۲۰۰ سال دستش خالی است، جز اینکه تلاش می‌کند آشی بار بگذارد که هر چیز اضافه خانه را در آن بریزد. مهدی نصیری چیز تازه‌ای نگفته، بلکه ۲۰۰ سال آشفتگی روشنفکر ایرانی را دوباره با دو کلمه شاهزاده و تاج‌زاده روایت و توصیف کرده است. اتفاق خاصی، نیفتاده فقط روشنفکران ایرانی مشغول کار هستند.

دیگر خبرها

  • حمله هوایی و توپخانه‌ رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
  • حمله تند روزنامه نزدیک به قالیباف به مهدی نصیری
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی سمی در نیومکزیکو/ خلبان نجات یافت
  • سقوط اف ـ۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم/ مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه/ هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن/ حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن
  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • چرا سوخو-۳۵ روسیه از اف-۱۶ آمریکا پیشرفته تر است؟
  • امیر واحدی: پایگاه «نوژه» قلب تپنده نیروی هوایی ارتش است