Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، محمد عارفی، امروز در آستانه ۱۴ مهرماه، روز ملی دامپزشکی، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به خاطر مسائل اقتصادی، حدود ۳۰ درصد میزان کشتار دام سبک و سنگین کاشمر به نسبت سال قبل کاهش یافته و از سویی ذائقه مردم به سمت گوشت سفید تغییر کرده است.

وی افزود: به رغم اینکه پارسال متوسط کشتار در کاشمر بین ۱۰۰ تا ۱۰۵ رأس بوده ولی اکنون به ۷۰ تا ۷۵ رأس کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره دامپزشکی کاشمر به وضعیت کشتار دام در روستاها اشاره کرده و تصریح کرد: در این خصوص قصاب روستا می‎تواند فقط در محل قصابی برای مصرف همان روستا کشتار دام داشته باشد.

عارفی در ادامه ضمن اشاره به اینکه کشتار در روستاها براساس قوانین قبلی که مربوط به ۸ سال قبل است انجام می‎شود، بیان کرد: اگر گزارشی در روستاها داشته باشیم برای بازرسی و نظارت خواهیم رفت.

وی ضمن بیان اینکه اکنون ۱۲۰ واحد عرضه گوشت قرمز و مرغ در کاشمر داریم که این آمار بیشتر از ظرفیت مورد نیاز است، گفت: فقط ۸۰ درصد از این واحدها دارای پروانه صنفی و مابقی دارای پروانه منقضی شده و در حال تشکیل پرونده برای اخذ مجوز هستند. هرچند قبل از اینکه بخواهد در این زمینه پروانه صنفی صادر شود و فعالیتی آغاز گردد باید حتما دامپزشکی و بهداشت نظر بدهند، بارها این موضوع را به صنف قصابان پیشنهاد داده‎ایم ولی به دلایلی این کار را انجام نمی‎دهند.

رئیس اداره دامپزشکی کاشمر افزود: اکنون وضعیت به گونه‎ای است که پس از انجام تمامی کارها و صدور مجوز فعالیت از دامپزشکی، می‎خواهند نظارت کند.

عارفی در ادامه آمار دام سبک شهرستان را بیش از ۱۸۳ هزار و دام سنگین را ۷ هزار و ۶۰۰ رأس اعلام کرده و ابراز کرد: این آمار به نسبت سال قبل در دام سبک، ۳ هزار رأس و در دام سنگین، ۴۰۰ رأس افزایش یافته است.

عارفی از درمان حدود ۳ هزار دام سبک و طیور در درمانگاه‌های بخش خصوصی و دولتی در سطح شهرستان خبر داد و افزود: در ادامه گشت‌های مشترک با مرکز بهداشت، تعزیرات، صنعت معدن و تجارت، اصناف و جهاد کشاورزی، از ابتدای امسال، ۱۶ مورد گشت انجام‌ شده که ۸ مورد تخلف صنفی، ۶ مورد دام قاچاق و یک مورد دخالت در امور درمانی شناسایی و متخلفین به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی اضافه کرد: در شهرستان‎ها وقتی نیروهای دامپزشکی بازنشسته می‎شوند، برای جایگزین کردن با مشکل مواجه هستیم و این موجب شده با مشکل جدی نیرو مواجه باشیم. در حال حاضر نیروهای رسمی، پیمانی و قراردادی ۱۳ نفر هستند و چارت سازمانی فعلی مربوط به ۱۵ سال قبل است.

کد خبر 4737881

منبع: مهر

کلیدواژه: شهر کاشمر گوشت قرمز دام و طیور افزایش قیمت اربعین 98 اربعین حسینی بوشهر قزوین هفته دفاع مقدس شیراز گردشگری گرگان خطبه های نماز جمعه مرز مهران ایلام اجلاس جاده ابریشم آتش نشانی شهرکرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۶۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز

به گزارش خبرگزاری مهر، عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای مشارکت موفق مردم در بهره‌برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است.

وی به وسعت نزدیک به ۸۳ میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیت‌های آشکار و نهان آن اشاره و اظهار کرد: به طور دقیق باید مشخص شود که مراتع چه توانمندی‌هایی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشی‌ها دارند.

وی ادامه داد: با تشکیل و توسعه تعاونی‌های مرتعداری، امر مدیریت و بهره‌برداری مراتع در قالب طرح‌های مرتعداری به ذی‌نفعان حقیقی (دامداران، ساکنان و بومیان) احاله می‌شود و در این صورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و به ویژه بیولوژیک، شروع به غنی‌سازی و تقویت ظرفیت مراتع می‌کنند.

نوبخت خاطرنشان کرد: دفتر آموزش و ترویج باید با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مرتع داران و روستاییان فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری افزایش دهد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت درست عرصه‌های منابع طبیعی را مدیریت از پایین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقه‌ای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌های منابع طبیعی بخصوص مرتعداری افزود: برای مردمی‌سازی درست، ما ناگزیریم برای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌ها به صورت منطقه‌ای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلاً در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود.

‌بنا بر این گزارش، تا انتهای سال ۱۴۰۲ و در راستای مردمی‌سازی طرح‌های منابع طبیعی در سطح کشور، ۲۰ صندوق ملی منابع طبیعی، ۱۲۰ اتحادیه استانی و ۴۲۵ تعاونی فراگیر در ۴۰۰ سامانه عرفی تشکیل شده که حدود ۱۰۰ هزار خانوار بهره‌بردار را تحت پوشش قرار می‌دهند.

کد خبر 6098031

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۸ تن فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف در خرمدره معدوم شد
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • رئیسی: از قیمت کالا‌ها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم / تورم روز به روز کاهشی می‌شود
  • موشک جواب موشک است/ از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم
  • رئیسی: موشک جواب موشک است/ از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند | هیچوقت میز مذاکره را ترک نکردیم اما... | موشک جواب موشک است | از وضعیت سفره مردم مطلعم
  • آخرین قیمت گوشت و دام زنده اعلام شد
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • نوسان قیمتی گوشت قرمز از ۴۵۰ تا ۸۸۰ هزار تومان