Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@07:06:45 GMT

تک محصولی، مهم‌ترین مشکل صادرات خراسان شمالی 

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۵۸۸۱۲

تک محصولی، مهم‌ترین مشکل صادرات خراسان شمالی 

امین قربانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه باید تلاش شود تا صادرات سایر محصولات تولیدی استان رونق یابد اظهار داشت: در پنج ماهه امسال، شرکت پتروشیمی خراسان ۳۳.۸ میلیون دلار صادرات داشته است.  

وی خاطرنشان کرد: در این بازه زمانی،  ۱۴۸ هزار تن کالا به ارزش ۴۰ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار از این استان صادر شده است که نسبت به مدت مشابه پارسال به لحاظ ارزشی ۲۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ درصد و به لحاظ وزنی ۳۲ درصد کاهش دارد.  

وی در باره سهم گمرک از صادرات استان گفت: در این مدت،  ۸۰ هزار تن کالا به ارزش  ۲۰ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار  از گمرک استان صادر شده است که نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر وزنی ۵۶.۸ درصد و از نظر ارزشی ۴۶.۷ درصد رشد دارد.

سرپرست معاونت امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی در باره علت کاهش میزان صادرات از استان گفت: بخشی از علت ها، مربوط به داخل و بخشی مربوط به خارج کشور است.

قربانی تصریح کرد: اکنون شماری از صادرکننده های استان، به علت شرایط تعهدات ارزی حاصل از صادرات، با کارت بازرگانی تجار سایر استان ها، صادرات انجام می دهند و بر این اساس، آمار این مبادلات در صادرات استان ثبت نمی شود.

وی افزود: پس از صدور بخشنامه‌ های ارزی و به علت محدودیت‌های ارزی و تعهدی که برای بازگشت ارز حاصل از صادرات بوجود آمده، شماری از صادرکننده های استان، کالا را با کارت‌ بازرگانی سایر تجار صادر می کنند،  البته اکنون که به تدریج نرخ نیمایی با ارز بازار آزاد نزدیک شده است، مشکلات تعهدات ارز کمتر شده است.  

وی اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلات صادرات، مربوط به نقل و انتقال ارز است البته این مشکل از قبل هم بوده و از سال گذشته، حادتر شده است و صادر کننده به سختی ارز را وارد کشور می کند.

سرپرست معاونت امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: حتی معامله های صادراتی که به صورت ریالی انجام می شود، باید معادل ریال، ارز حاصل از صادرات را به بانک مرکزی برگرداند و این امر، مشکل صادرکننده ها را بیشتر کرده است.

وی با اشاره به اینکه برخی از محدودیت ها برای صادرات در داخل کشور ایجاد شده است افزود: به طور مثال، صادرات گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی برای تامین نیاز داخل، ممنوع شد و همچنین بر اساس بخش نامه ارسال شده، صادرات سیمان هم محدود شد و در ۵ ماهه امسال، کارخانه سیمان بجنورد، صادرات نداشت.  

سرپرست معاونت امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی،  افزایش هزینه های حمل و نقل را از دیگر علت های کاهش صادرات عنوان کرد.

استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی، یک درصد جمعیت کشور را دارد، اما به علت پایین بودن شاخص های اقتصادی و توسعه، سهم این استان از تولید ناخالص ملی تنها نیم درصد است.

خراسان شمالی رتبه های آخر استان های کشور در زمینه تولید ناخالص داخلی را دارد.  

۷۱۸۵/ ۶۰۴۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صادرات صنعت و معدن مشکلات صنعت خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۸۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۸۴۷ میلیون یورو رسیده است.

مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۷۸۰ میلیون یورو کالا بین دو طرف مبادله شده بود.

بر اساس این گزارش واردات اتحادیه اروپا از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۴۴ میلیون یورو رسیده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۹ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشور‌های اروپایی وارد شده بود.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال نیز ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۷۰۳ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در دوماهه نخست سال قبل ۶۴۱ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴

بر اساس این گزارش تجارت ایران و اروپا در دومین ماه سال جاری میلادی رشد قابل توجه ۳۰ درصدی داشته و از ۳۵۸ میلیون یورو در فوریه سال ۲۰۲۳ به ۴۶۸ میلیون یورو در فوریه ۲۰۲۴ رسیده است.

صادرات اروپا به ایران در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۳۲ درصدی مواجه شده و به ۳۹۲ میلیون یورو رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه سال قبل ۲۹۷ میلیون یورو گزارش شده بود.

صادرات آلمان به ایران در فوریه امسال ۴۶ درصد رشد کرده و به ۱۴۱ میلیون یورو بالغ شده است. صادرات فرانسه به ایران نیز با ۳۷ درصد رشد به ۳۳ میلیون یورو و صادرات ایتالیا با کاهش ۶ درصدی به ۴۲ میلیون یورو رسیده است.

صادرات رومانی به ایران ۲۲ برابر شد

اما صادرات رومانی به ایران در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ برابر شده و از ۲.۵ میلیون یورو در فوریه سال قبل به ۵۷ میلیون یورو در فوریه امسال افزایش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۶ میلیون یورو رسیده است. این رقم برای فوریه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۱ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

واردات آلمان از ایران در فوریه امسال تغییر محسوسی نداشته و در سطح ۱۹ میلیون دلار باقی مانده است. اما واردات اسپانیا از ایران با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده و به ۹.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات ایتالیا از ایران نیز ۹۶ درصد رشد کرده و به ۲۶.۱ میلیون یورو افزایش یافته است. ایتالیا در فوریه سال قبل ۱۳.۳ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری‌ها اختصاص یافت
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در شروع۱۴۰۳/ تراز تجاری با و بدون نفت مثبت شد
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • رشد ۴۸درصدی تجارت در اولین ماه سال/صادرات۴میلیاردی دلار نفت