Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، هفته جهانی فضا (WSW) همه ساله از ۱۲ تا ۱۸ مهرماه (۴ تا ۱۰ اکتبر) توسط مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان جشن بین‌المللی علم و فناوری فضایی و سهم آن در بهبود شرایط زندگی بشر برگزار می‌شود.در همین راستا ایران نیز از این قافله عقب نمانده است به طوری که در این هفته برنامه‌های متنوعی جهت رسیدن به اهداف توسعه در این عرصه برگزار خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است هفته جهانی فضا با هدف ترویج کاربردهای فناوری فضایی و بیان نقش این صنعت استراتژیک در توسعه جوامع، از شنبه همزمان با برگزاری مراسمی در وزارت ارتباطات و با حضور وزیر ارتباطات، رئیس سازمان فضایی، فعالان عرصه فضا و دو فضانورد از کشورهای روسیه و قزاقستان آغاز به کار کرد.در این مراسم طلعت موسی بایف و آناتولی آرساباسکی از کشورهای روسیه و قزاقستان با تجربه فضانوردی به عنوان میهمان سازمان فضایی ایران حضور داشتند.

در هفته جهانی فضا قرار است ۳۶۲ ایونیت و رویداد در کشور برگزار شود.در حالی که سال گذشته فقط ۷۶ رویداد در راستای ترویج کاربردهای فناوری فضایی در کشور در این زمینه برگزار شده بود و این مسئله نشان دهنده توسعه فعالیت ترویج کنندگان علم فضا در کشور است.هر سال کشورهای عضو سازمان ملل مراسم گرامیداشتی به مناسبت پرتاب اولین ماهواره به مدار زمین در چهارم اکتبر برگزار می‌کنند.

وقتی نگاهی به کارنامه ایران در زمینه فناوری‌های فضایی در طی این سال‌ها می‌اندازیم متوجه می‌شویم که علیرغم تحریم کشورهای بیگانه، ایران همسو با کشورهای پیشرفته گام‌های مثبتی را در این زمینه برداشته است.

توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در ابتدای سال مبنی بر رونق تولید و نیز حمایت از پژوهش‌های دانشگاهی و استارت‌آپی در بیانیه گام دوم انقلاب باعث شد که مسئولان نظام به فکر چاره‌اندیشی در راستای حمایت از توان داخلی باشند چرا که توسعه اقتصادی و صنعت هر کشوریبه توان داخلی آن کشور بستگی دارد برهمین اساس طبق گفته رئیس سازمان فضایی ایران در خصوص وضعیت صنعت هوافضا در کشور، خوشبختانه سازمان فضایی ایران در یک دهه گذشته توفیقات خوبی در عرصه فضا در دانشگاه‌ها رقم زده به طوری که براساس آخرین گزارش‌های ارائه شده در این عرصه، کشور ما در منطقه با اقتدار رتبه اول و در دنیا رتبه ۱۱ را به خود اختصاص داده و کشوری هستیم که به چرخه کامل فناوری فضایی دست پیدا کرده‌ایم.

در همین راستا مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز ایجاد بستر مناسب برای توسعه فعالیت‌های بخش خصوصی در حوزه فضایی و توسعه و گسترش اقتصاد فضایی و نیز حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها را از اولویت‌های این سازمان برشمرد و با تأکید بر ظرفیت بالای علمی کشور در بخش فضایی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی گفت: باید از ظرفیت علمی بخش دانشگاهی در توسعه حوزه فضایی کشور استفاده مناسب کنیم چرا که دانشگاهیان نقش بسزایی در توسعه علم و فناوری دارند و برای رسیدن به اهداف مورد نظر باید زمینه را برای به روزرسانی دانش فنی در این عرصه فراهم کرد.

معاون وزیر ارتباطات بر توسعه فعالیت‌های پژوهشی در سطح دانشگاه‌ها و بخش خصوصی برای منظومه‌های ماهواره‌ای تأکید کرد و گفت: در دنیا ۶۱ اپراتور ماهواره مخابراتی و ۷۰ اپراتور ماهواره سنجشی فعال است و ما امیدواریم به زودی شاهد سرمایه‌گذاری بخش خصوصی‌ در این عرصه باشیم.

در همین راستا محمدجواد آذری جهرمی نیز در مراسم افتتاحیه هفته جهانی فضا با بیان اینکه آمریکا یک شبه سه مجموعه فضایی از ایران را تحریم کرده که اقدامات صلح‌آمیز در فضا انجام می‌دادند، افزود: قطعاً دانشمندان ایرانی پشت در تحریم‌های آمریکا نمی‌ایستند. جوانان ایرانی با همت و تلاش سعی دارند که گام‌های توسعه‌ای را در این صنعت بردارند و تلاش می‌کنیم در حوزه دانش صلح‌آمیز فضایی با همکاری سایر کشورها فضانورد ایرانی به فضا بفرستیم.

گفتنی است صنعت فضایی امروز در تمام بخش‌ها ورود پیدا کرده است به طوری که از طراحی و ساخت ماهواره گرفته تا تصویربرداری و سنجش از راه دور می‌توان جلوی بسیاری از ریخت‌وپاش‌ها را گرفت و بستر را برای توسعه کشور فراهم کرد.

پیش از این نیز حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در این رابطه گفته بود که پژوهشگاه فضایی ایران فعالیت خود را در سه محور دنبال می‌کند. اولین آن‌ها کسب دانش فنی ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی است که در دستور کار پژوهشگاه قرار گرفته و همچنین کشور ما در حوزه سنجش از دور، پتانسیل بالایی دارد و کشور نیازمند بهره‌برداری از این پتانسیل است که این اقدام باعث ایجاد بازار کار برای جوانان و استارت‌آپ‌ها خواهد شد.

ایران با وجود تحریم‌ها توانسته قدم‌های مثبتی را در عرصه صنعت فضایی بردارد تا جایی که با توسعه صنعت فضایی می‌توان علاوه بر ایجاد اشتغال‌زایی زمینه را برای رونق اقتصادی کشور فراهم کرد.

انتهای پیام/

169 / 336 دانشگاه صنعت فضایی فناوری نو ظرفیت علمی ماهواره اقتصاد

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه صنعت فضایی فناوری نو ظرفیت علمی ماهواره اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۶۰۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد

نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت، با حضور معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری و دست‌اندرکاران این حوزه تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار شانا، وحیدرضا زیدی‌فرد دیروز (سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت‌) در نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت، با بیان اینکه کاربرد هوش مصنوعی در صنعت نفت امروزه به بحثی مهم در جهان بدل شده است، گفت: این فناوری به‌قدری مهم است که مقام معظم رهبری در سخنان خود در سال ۱۴۰۰ تأکید کردند ایران باید جزو ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد.

وی ادامه داد: البته مجموعه اقدام‌های مثبت انجام‌شده در صنعت نفت و در کشور در زمینه توسعه استفاده از هوش مصنوعی، هنوز با خواسته‌های مقام معظم رهبری فاصله دارد. به نظر می‌رسد دلیل اصلی این فاصله، وجود بوروکراسی اداری و ملاحظه‌های امنیتی درباره جلوگیری از حمله‌های سایبری باشد. البته رعایت دستورعمل‌های سازمان حراست صنعت نفت و سازمان پدافند غیرعامل کشور در این زمینه نیز اهمیت بسیاری دارد.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، توسعه هوش مصنوعی در صنعت نفت ایران را نیازمند عزم جدی مدیران و دست‌اندرکاران این صنعت دانست و افزود: برای تحقق این موضوع نیازمند نقشه‌راه واحد و عملیاتی، با درنظرگرفتن ملاحظات موجود هستیم. وزیر نفت اواخر پارسال دستور لازم برای تشکیل کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت را ابلاغ کرد که امروز، پس از فعالیت‌های مقدماتی، شاهد تشکیل نخستین نشست این کارگروه هستیم. به نظر می‌رسد پس از این نشست به‌سرعت با هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و دیگر نهادهای ذی‌ربط، برنامه‌های راهبری تدوین و سیاست‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی در صنعت نفت انجام شود.

زیدی‌فرد با تأکید بر استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی برای تدوین برنامه‌های راهبردی و سیاست‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی در صنعت نفت با رعایت الزامات امنیتی بیان کرد: هم‌اکنون سه اداره ‌کل‌ زیرمجموعه معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، با متولی‌گری اداره کل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌ها در حال تحقیق و بررسی برای توسعه هوش مصنوعی در این صنعت هستند.

در ادامه این نشست، پرویز سنگین، مدیرکل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌های وزارت نفت با اشاره به دستور وزیر نفت مبنی بر تشکیل کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت تصریح کرد: در دو سال اخیر سه بانک اطلاعاتی در زمینه‌های مختلف همچون اعضای کارگروه راهبری، متخصصان و فعالیت‌های انجام‌شده از سوی شرکت‌های اصلی در حوزه هوش مصنوعی تهیه شده است.

برگزاری دوره‌های آموزشی صنعت نفت در حوزه هوش مصنوعی

وی از برگزاری دوره‌های آموزشی صنعت نفت در حوزه هوش مصنوعی با استفاده از استادان مطرح داخلی کشور در آینده نزدیک خبر داد و افزود: تلاش می‌شود که در این حوزه مسائل و موارد مهم ازجمله ملی‌سازی استانداردهای تخصصی بین‌المللی، مطالعه تطبیقی و بهینه‌کاوی راهبردها و نقشه‌راه شرکت‌های برتر نفت و گاز دنیا (۱۲ شرکت برتر)، احصا و تجمیع پروژه‌ها و اقدام‌های انجام‌شده و در حال اجرا از سوی شرکت‌های اصلی، اداره‌های کل ستادی و سازمان‌های تابع (نظیر پژوهشگاه صنعت نفت، پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، ...) و امنیت سایبری نیز به‌طور کامل مدنظر قرار گیرد. انتظار می‌رود راهبرد کلان و نقشه‌راه توسعه و به‌کارگیری هوش مصنوعی با مشارکت همه ذی‌نفعان داخل و خارج از صنعت نفت تهیه و تدوین شود.

عظیم کلانتری‌ اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این نشست با اعلام آمادگی این مرکز علمی برای اجرای پروژه‌های هوش مصنوعی در سطح صنعت نفت در مقیاس کوچک، گفت: در حوزه هوش مصنوعی در این صنعت در ابتدای راه هستیم، ازاین‌رو باید بدون فوت وقت در این زمینه آغازبه‌کار کنیم.

وی با بیان اینکه بهتر است در صنعت نفت برای استفاده از هوش مصنوعی سراغ بخش‌های کم‌ریسک‌تر همچون منابع انسانی و بهداشت و درمان برویم و بعد آن را در بخش‌های صنعتی همچون پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها توسعه دهیم، گفت: برای اجرای بهتر این فناوری باید فرهنگ‌سازی‌های لازم میان نیروی انسانی نیز در دستور کار قرار گیرد.

براساس این گزارش، در نخستین نشست «کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت»، نمایندگانی از امور استانداردها و ضوابط فنی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و روباتیک، معاونت علمی، فناوری و اقتصادی دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، امور پژوهش وزارت نفت، امور فناوری وزارت نفت، مدیریت توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و دولت هوشمند وزارت نفت، پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، امور پژوهش و فناوری چهار شرکت اصلی تابعه وزارت نفت، اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، مرکز رصد شرکت ملی نفت ایران و سازمان حراست، به بیان دیدگاه‌ها و چالش‌های موجود در بحث توسعه هوش مصنوعی در صنعت نفت پرداختند.

دیگر خبرها

  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی با حضور معاون علمی ریاست جمهوری
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • گامی نو در صنعت راهسازی/توسعه فناوری‌های قیر و آسفالت با مشارکت دانش‌بنیان‌ها
  • عرضه توانمندی‌های صادراتی ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • توسعه فناوری های قیر و آسفالت، گامی نو در صنعت راهسازی کشور
  • نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد