Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، پیرو انتشار خبر «انتقاد خانواده آل احمد برای آگهی فروش منزل پدری؛وزارت تازه تاسیس به جای حفظ میراث فرهنگی دنبال حذف آن افتاده است»، با ابراز تأسف شاهد انتشار خبری با تأکید بر واژه اشتباه «فروش خانه جلال احمد» در آن رسانه محترم بوده ایم که از اساس بر مبنای اطلاعات نادرست نگارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین منظور جهت ابهام زدایی از اقدام انجام شده به اطلاع می­رساند که صندوق احیاء در طول ۱۴ سالی که از زمان تأسیس آن بر اساس بند «ز» ماده ۱۱۴ قانون چهارم توسعه می­­گذرد، هیچگاه بنایی را به فروش نرسانده و دایره اقدامات صندوق همانطور که در متن خبر نیز بر آن تأکید شده است همواره واگذاری حق بهره­برداری مدت معین بعد از احیاء و مرمت ابنیه تاریخی توسط بخش خصوصی است.

در همین راستا نگاه دقیق تر به متن خبر منتشر شده نیز می­توانست ابهامات بوجود آمده را به نحو مقتضی برطرف سازد، در خبری که در تاریخ هفتم مهرماه جاری با تیتر  «مدیرعامل صندوق احیاء اسامی ۵۴ بنای آماده واگذاری خود را اعلام کرد» توسط روابط عمومی صندوق برای خبرگزاری ها فرستاده شده است، از قول مدیرعامل اشاره شده که « امید با استفاده از ظرفیت رسانه ها و خبرنگاران فعال در حوزه میراث فرهنگی، کنشگران اجتماعی و شبکه های اطلاع رسانی محلی، استانی و سراسری زمینه ایجاد فضای رقابتی و مشارکت حداکثری جهت مرمت، احیاء و بهره برداری مدت معین از بناهای مورد اشاره فراهم شود.»

ایران یکی از مهمترین کانون های تاریخی جهان با میراث غنی از اماکن تاریخی است تعداد و پراکندگی این آثار که به روایتی تعداد آنها به بیش از یک میلیون اثر میرسد، این حقیقت را به ما یادآور می شود که بودجه های دولتی به تنهایی پاسخگوی مرمت این تعدد بناها نیست  و به همین جهت صندوق احیاء با نقشی که قانونگذار برای آن تعیین کرده است در قالب مشارکت بخش خصوصی، احیاء و مرمت بناهای تاریخی را محقق می سازد، مشارکتی که به بهره برداری مدت معین از بناهای یاد شده با اعطای کاربری متناسب با شأن بنا و نظارت های مستمر صندوق احیاء در هر سه مرحله یاد شده، منتج می شود.

از دیگر سو در خبر آن رسانه محترم، از قول اقای محمد حسین دانایی، خواهر زاده مرحوم جلال آل احمد انتقاداتی در مورد کاربری تعیین شده برای این بنای تاریخی مطرح شده است که به نوعی پیش داوری محسوب می­شود چرا که صندوق احیاء هنوز آگهی مزایده این بنای تاریخی را با ذکر جزئیات و کاربری پیشنهادی منتشر نکرده است و خبر صندوق احیاء صرفاً پیش آگهی کلی است که به منظور آگاهی و تنویر افکار عمومی از چنین ظرفیتی و افزایش مشارکت بخش خصوصی برای احیاء و مرمت این بنای تاریخی منتشر شده است و پر واضح است که در تعیین کاربری برای این بنای تاریخی اقدامات فرهنگی اولویت اصلی خواهد بود.

از دیگر سو با احترام به اصنافی که از آن ها سخن به میان می­ آید، تقلیل کاربری فرهنگی- پذیرایی به فعالیت­های قهوه خانه ­ایی و کافی­ شاپی صرف، حاکی از نگاه سطحی به موضوعات فرهنگی است و همانطور که امروزه در بسیاری از مراکز مهم فرهنگی، محلی برای پذیرایی متناسب با فضای فرهنگی مدنظر قرار می­ گیرد، منظور از اعطای چنین کاربری­ های احتمالی نیز می تواند برپایی بخش پذیرایی در کنار فضای فرهنگی، متناسب با شأن بنا  و اصالت اثر باشد.

در پایان از همه اصحاب رسانه، فعالان فرهنگی و کنشگران اجتماعی دعوت می شود با بهره مند ساختن این مجموعه از آراء و نظرات سازنده خود صندوق احیاء را در انجام وظایف خود یاری دهند و همانطور که در گذشته نیز از طریق رسانه­های ارتباط جمعی اعلام شده، این صندوق به منظور تجدید حیات ابنیه تاریخی، نیازمند یاری همه صاحب نظرانی است که دل در گرو اعتلای فرهنگ و تاریخ پرآوازه ایران زمین دارند.

کد خبر 4738239

منبع: مهر

کلیدواژه: جلال آل احمد میراث فرهنگی کتاب و کتابخوانی بازار نشر معرفی کتاب ادبیات هفته دفاع مقدس ترجمه گردشگری دفاع مقدس جنگ تحمیلی اربعین 98 دفاع مقدس انقلاب اسلامی ایران ادبیات دفاع مقدس اربعین حسینی ادبیات جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۶۰۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی

مرتضی صفری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: با حمایت‌های استاندار آذربایجان‌غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و در این زمینه ۸۰ طرح در حال اجرا است.

وی با ابراز تأسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته  افزود: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان نخستین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بنا‌های تاریخی و خانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

صفری در ادامه  گفت: تعدادی از بنا‌های تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بنا‌های تاریخی را برعهده دارند که متأسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بنا‌های با ارزش استان در حال تخریب است.

به گفته  مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی، برای حفاظت بنای تاریخی، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بنا‌ها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بنا‌ها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • کشف محل حفاری غیرمجاز در شهرک شهید چمران تبریز
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی