Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد سالاری در جریان یکصد و شصت و نهمین جلسه شورای شهر تهران در تذکری نسبت به دریافت علی‌الحساب عوارض صدور پروانه و گواهی‌های ساختمانی در شهرداری‌های مناطق انتقاد کرد و گفت: براساس ضوابط طرح تفصیلی قرار بود تمامی فرایندهای صدور پروانه و گواهی‌های ساختمانی و میزان سطح اشغال، میزان بارگذاری و طبقات، بصورت شفاف در سامانه شهرسازی قرار گیرد تا هم برای ذینفعان و هم برای دستگاه‌های نظارتی مشخص باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به موجب مصوبات مکرر شورای شهر تهران هم در دوره گذشته و هم در دوره فعلی قرار بود، نحوه محاسبه و فرایند محاسبه عوارض گواهی‌های ساختمانی بصورت سیستمی انجام شود و از محاسبه دستی و دریافت علی‌الحساب جلوگیری شود اما متاسفانه ما هنوز در مناطق شاهد این اقدامات هستیم.

وی تصریح کرد: کمیسیون شهرسازی و معماری شورا در راستای افزایش شفافیت و کاهش رانت و فساد در محاسبات دستی و دریافت علی الحساب عوارض ساختمانی در سطح مناطق در دوره گذشته طرح "الزام شهرداری تهران به صدور و اعلام عوارض سیستمی و مکانیزه و اجتناب از اعلام شفاهی یا صدور فرم های دستی" را پیشنهاد داد که به اتفاق آرا به تصویب رسید، بر اساس این مصوبه شهرداری تهران مکلف است کلیه محاسبات مربوط به عوارض صدور پروانه ساختمانی و همچنین صدور فرم‌های اعلام عوارض را بصورت سیستمی و با درج نحوه محاسبه آن انجام دهد و از هر گونه محاسبه و اعلام عوارض بصورت دستی و شفاهی خودداری کند.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران اضافه کرد: مطابق گزارش‌های واصله از مناطق ۲۲ گانه شهر تهران و بررسی کارشناسان کمیسیون شهرسازی و نیز گزارش‌های سازمان بازرسی کل کشور، اکثر شهرداری‌های مناطق قبل از صدور پروانه اقدام به اخذ عوارض علی‌الحساب می‌کنند و در برخی از پرونده‌ها نیز جهت ارسال به کمیسیون ماده ۵ عوارض علی‌الحساب دریافت می‌شود. این امر موجب ایجاد تعهد برای شهرداری شده و در فرایندهای قانونی صدور پروانه هم برای شهرداری و هم برای ذینعان چالش‌های جدی را ایجاد می‌کند، تاکنون با نامه‌های متعددی پیگیر عدم محاسبه غیر سیستمی عوارض بوده‌ایم اما متاسفانه این امر  تاکنون محقق نشده و این در حالیست که با زیرساخت‌هایی که در شهرداری تهران ایجاد شده این امر کاملا قابل تحقق است.

سالاری با بیان اینکه در دوره جدید مدیریت شهری سعی بر تغییر ریل حوزه شهرسازی از شهرفروشی به سمت درآمدهای پایدار با رعایت کامل و جامع ضوابط طرح تفصیلی است اظهار داشت: این مسیر با بخشنامه‌های متعددی در خصوص تاکید بر قانون مداری شوراهای معماری مناطق شروع شده و اخیرا نیز با کنترل سیستمی سطح اشغال و تراکم ساختمانی توسط معاونت شهرسازی و معماری ابلاغ شده و مطابق با طرح تفصیلی باید ادامه پیدا کند اما شهرداری برخی از مناطق برای درآمدزایی و افزایش اختیارات و اعمال امضاهای طلایی خود این عوارض  را بصورت دستی و بدون محاسبه سیستمی دریافت می‌کنند و مبنای این اقدام را بخشنامه‌ای که در  تاریخ ۱۰ بهمن ۹۴ ابلاغ شده است، می‌دانند در حالیکه این بخشنامه با تصویب مصوبات مکرر شورا ابطال شده است.

وی افزود: از شهرداری تهران انتظار می رود با توجه به مصوبات شورا در راستای قانونمداری و شفافیت، نسبت به ایجاد دسترسی عمومی و اعلام شفاف نحوه محاسبه عوارض ساختمانی در چارچوب طرح تفصیلی و ممنوعیت انجام و دریافت دستی و لغو بخشنامه‌های مغایر اقدام کند و گزارش اقدامات را به اینجانب ارائه دهند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۶۰۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف مراجعه به دفترخانه‌ها برای شروع اخذ «سند کاداستری» / صدور ۶۹۷ سند تک برگ املاک در یک سال

مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران در نشست تعاملی با مدیران ارشد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، از صدور ۶۹۷ مورد سند تک برگ املاک خصوصی و عمومی در طی یک سال سخن گفت.

به گزارش ایسنا، در راستای تکالیف قانون حدنگار در خصوص تبدیل اسناد دفترچه ای به کاداستری و سند دارکردن املاک و اراضی فاقد سند مالکیت برای جلوگیری از دست اندازی افراد غیر به املاک و اراضی شهرداری تهران، نشست تعاملی سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران با اداره ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد.

مختاری مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران ضمن تشکر و قدردانی از همکاری همه جانبه و هماهنگی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران، تصریح کرد: نتیجه این تعاملات سازنده، صدور ۶۹۷ مورد سند تک برگ املاک خصوصی و عمومی در طول یک سال شد که در امری بی سابقه بوده است.

وی افزود: در این نشست تعاملی، موضوع مکاتبه مستقیم شهرداری با ادارات ثبت استان تهران جهت شروع فرآیند اخذ سند کاداستری و حذف مراجعه به دفترخانه، مورد رسیدگی قرار گرفت.

بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران، موضوع سامانه شمیم و تهیه مختصات UTM از طریق مکاتبه با اداره ثبت اسناد و املاک استان تهران از دیگر مباحث مطروحه در این نشست بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم صدور پروانه‌های ساختمانی در کمتر از یک‌ماه
  • توجه به مناطق محروم و آبادانی شهر به طور عادلانه، رویکرد شورای ششم
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات مهندسی
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • صدور ۴۹۴۰ شناسه یکتا برای پروانه کسب‌های کاغذی در خراسان شمالی
  • تعیین تکلیف عوارض و کمیسیون‌های ماده ۵، ۷ و ۱۰۰ در سال ۱۴۰۳
  • حذف مراجعه به دفترخانه‌ها برای شروع اخذ «سند کاداستری» / صدور ۶۹۷ سند تک برگ املاک در یک سال
  • فناوری‌های نوین برای مقابله با ساخت‌وسازهای غیرمجاز استفاده شود
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | توسعه فضای سبز با عوارض قطع درختان
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود