Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@02:55:14 GMT

فضای مجازی، جولانگاه اقدامات نمایشی

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۷۱۲۳۸

فضای مجازی، جولانگاه اقدامات نمایشی

 انتخابات دور یازدهم مجلس دوم اسفند ماه امسال برگزار خواهد شد و بر اساس بیاینه ستاد انتخابات کشور، داوطلبان انتخابات مجلس از ۲۳ بهمن ماه مجاز هستند که فعالیت‌های انتخاباتی خود را شروع کنند، اما برخی مشاهدات حاکی از آن است که بعضی از نمایندگان مجلس و سیاسیون فعالیت‌های انتخاباتی زود هنگام را کلید زده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مینا افرازه/

 انتخابات دور یازدهم مجلس دوم اسفند ماه امسال برگزار خواهد شد و بر اساس بیاینه ستاد انتخابات کشور، داوطلبان انتخابات مجلس از ۲۳ بهمن ماه مجاز هستند که فعالیت‌های انتخاباتی خود را شروع کنند، اما برخی مشاهدات حاکی از آن است که بعضی از نمایندگان مجلس و سیاسیون فعالیت‌های انتخاباتی زود هنگام را کلید زده‌اند. از خرید و چرخاندن دستگاه ام آر آی توسط یکی از نمایندگان فعلی مجلس در حوزه انتخابیه گرفته تا حضور در پروژه‌های مختلف و حتی فعالیت در فضای مجازی، همگی جزو اقداماتی است که در حال پیگیری است و می‌توان آن را مصداق فعالیت‌های زود هنگام انتخاباتی دانست.

در روزهای اخیر حضور پر رنگ نمایندگان در فضای مجازی مشهود است. علاوه بر سهولت، حجم بالای استفاده از کانال، سایت، وبلاگ و صفحات تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی به نسبت سایر رسانه‌ها و مطبوعات سبب شده تا داوطلبان احتمالی به این عرصه کشیده شوند و از آنجایی که قانون شفاف و روشنی درخصوص برخورد با این گونه اقدامات وجود ندارد، بسیاری از افراد دست به تبلیغات در فضای مجازی می‌زنند.

جدای از همه این اقدامات، می‌توان به برخی اظهارات و سخنرانی‌های تند برخی‌ها نیز اشاره کرد که با نزدیک شدن به موعد انتخابات با هدف بهره‌برداری انتخاباتی با هیجان خاصی ایراد می‌شود. حشمت الله فلاحت پیشه در مصاحبه‌ای در سال ۹۵ از هزینه ۳۰۰ میلیونی برای هر دقیقه مجلس سخن گفته بود، موضوعی که نگاه به هزینه‌های هر دقیقه مجلس بر شدت انتقادات نسبت به این‌گونه حرکات نمایشی نمایندگان حتی از سوی خود نمایندگان می‌افزاید.

هیچ دوره‌ای مانند این دوره شاهد تبلیغات زود هنگام نبودیم

سید ناصر موسوی لارگانی با تأیید وقوع چنین اقداماتی از سوی نمایندگان به خبرنگار قدس می‌گوید: ما در هیچ دوره‌ای از انتخابات مجلس همانند این دوره شاهد تبلیغات زود هنگام نبودیم. اگر تبلیغاتی صورت می‌گرفت از زمان نام‌نویسی کلید می‌خورد و معمولاً به این صورت بود که جلساتی را برگزار می‌کردند. گرچه همان زمان نیز چنین اقداماتی چندان آشکار نبود، اما داوطلبان جلساتی را می‌گذاشتند و برای معرفی خودشان تعدادی از افراد صاحب نفوذ را دعوت می‌کردند.

نماینده مردم فلاورجان بر این باور است که برای این دوره از انتخابات، نزدیک به یک سال و نیم است که برخی از افراد علاوه بر برگزاری جلسات به تبلیغ در شبکه‌های مجازی اقدام می‌کنند.

موسوی لارگانی می‌افزاید: گاهی اوقات برخی افراد با چنین اقداماتی نهادهای نظام را زیر سؤال می‌برند. فردی که قصد نامزدی دارد، باید به بیان دیدگاه و توانمندی‌های خود بپردازد، این در حالی است که بسیاری از افراد از وظایف نمایندگی اطلاع چندانی ندارند، به همین دلیل وعده‌های اغراق آمیز می‌دهند که همین سبب می‌شود توقعات جامعه نسبت به مجلس زیاد شود.

این نماینده مجلس گفت: بر اساس قانون، نماینده دو وظیفه قانون‌گذاری و  نظارت بر اجرای قوانین را برعهده دارد، اما شاهدیم که برخی از نامزدها وظایف قوه مجریه که ساختن راه، پل و ساختمان‌های اداری است را به مردم وعده می‌دهند و در آخر هم این وعده‌ها اجرایی نمی‌شود.

مردم به عملکرد نمایندگان توجه کنند

اما عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس معتقد است که در هر شهری چندین نفر نامزد انتخابات مجلس می‌شوند و قریب به اتفاق آنان به جای اینکه بر روی برنامه‌های خود تمرکز کنند، معمولاً توجه خود را به فرد رقیب معطوف می‌کنند تا نقاط ضعف وی را بفهمند و علیه فرد استفاده کنند.

محمد محمودی شاه نشین بیان کرد: امسال سال انتخابات است و تا حدودی انتظار چنین اقدامات و تبلیغاتی می‌رود، اما مردم باید هوشیار باشند و بتوانند در فضای مجازی بین حرکات عوام فریبانه و اقدامات واقعی تفکیک قائل شوند.

نماینده مردم شهریار گفت: بهترین کار این است که مردم نسبت به عملکرد نمایندگان به صورت اطلاعات آماری برخورد کنند، مثلاً بررسی کنند و ببینند یک نماینده در چند مورد از قوانین کشور نقش داشته یا در تدوین کدام طرح‌ها یا ارائه پیشنهادها در قانون‌گذاری مشارکت کرده است. همچنین در حوزه نظارت نیز باید ببینند فرد تا چه اندازه عملکرد دولت اعم از رئیس جمهور و وزرا را رصد کرده و توانسته به نقش نظارتی خود در قالب مکاتبات یا استیضاح‌ها ایفا کند.

وی ادامه داد: مردم باید ببینند اقدام داوطلب در حل مشکلات مردم، فعالیت‌های ملی، جذب اعتبارات تصویب شده در بودجه چه میزان تأثیرگذار بوده و محقق شده است. مردم تنها با بررسی عملکرد و سوابق افراد می‌توانند انتخاب صحیحی داشته باشند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۱۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهدی فضائلی عضو دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، درباره اهمیت حضور مردم در دور دوم انتخابات مجلس اظهار داشت: انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

وی در گفتگو با ایرنا، افزود: مشارکت و حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

این فعال سیاسی بیان کرد: البته نمایندگان بسیاری از حوزه‌های انتخاباتی در همان دور اول با کسب اکثریت آرا، مشخص شدند اما در تعدادی از حوزه‌ها از جمله در تهران، انتخابات به دور دوم کشیده شد که امید است مردم در این دور از انتخابات نیز مشارکت جدی داشته باشند.

هر چقدر مجلس در امر قانونگذاری بهتر عمل کند دستگاه‌ها مسیر دقیق‌تری خواهند داشت

فضائلی یادآور شد: باید امیدوار باشیم که در شهرهایی که انتخابات مجلس به دور دوم کشیده شده است، مردم انقلابی، فهیم و همیشه در صحنه با درک بالای خود و با اهتمام لازم و مشارکت بالا پای صندوق‌های اخذ رأی حاضر شوند.

وی با اشاره به اینکه مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از دو بُعد حائز اهمیت است، عنوان کرد: در بُعد اول، این اهمیت مربوط به مجلس شورای اسلامی و جایگاه اصلی آن در حوزه قانونگذاری است که وظیفه تقنین قوانین کشور و ریل‌گذاری را بر عهده دارد و در حقیقت این مجلس است که مسیر اجرایی و آینده کشور را ترسیم می‌کند.

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: بنابراین هر چقدر مجلس شورای اسلامی در امر قانونگذاری بهتر عمل کند و قوانین مصوب آن دقیق‌تر و ناظر بر اولویت‌های کشور باشد، به طور طبیعی می‌توانیم امیدوار باشیم مسیری که دستگاه‌های اجرایی در آینده بر اساس آن قوانین طی می‌کنند، دقیق‌تر و معطوف به اهداف جامعه باشد.

فضائلی گفت: در بُعد دوم، اهمیت مجلس شورای اسلامی به بحث نظارت آن بر اجرای صحیح قوانین بازمی‌گردد که این امر توسط نمایندگان مجلس انجام می‌شود و این نظارت هر چه دقیق‌تر و سالم‌تر انجام شود، می‌تواند در اجرای قوانین و در اینکه دستگاه‌های اجرایی وظایف‌شان را بهتر و دقیق‌تر انجام دهند، بسیار موثر باشد.

قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین در راس وظایف نمایندگان است

وی افزود: البته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های دیگر هم نقش‌آفرینی دارند اما قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین، در رأس اموری است که باید در آن نقش‌آفرینی داشته باشند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و آن پیام این است که نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد.

تحلیلگر سیاسی بیان کرد: ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

فضائلی یادآورشد: این نشاط اجتماعی و سیاسی می‌تواند یک پیام به همراه داشته باشد و در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، نقش بازدارندگی خواهد داشت.

انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

فضائلی گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی برای دوستان کشور ما در سراسر دنیا هم یک پیام امیدوارکننده و خوشحال‌کننده را به همراه خواهد داشت و نشاط اجتماعی و سیاسی مردم ایران را در مقابل چشمان آنها به نمایش خواهد گذاشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تعداد بیشتر نمایندگان تهرانی نسبت به نمایندگان شهرستانی، آنها هیات رئیسه مجلس دوازدهم را تعیین خواهند کرد، گفت: به عقیده من انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: البته نمایندگان تهران به لحاظ تعداد، در مجلس دوازدهم تعیین‌کننده هستند و تاثیرگذاری‌شان زیاد است ولی این طور نخواهد بود که مجلس دوازدهم و انتخاب هیات رئیسه آن، در انحصار آنها باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902976

دیگر خبرها

  • تقاضای سروری از مردم درخصوص دور دوم انتخابات
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • مردم با مشارکت حداکثری نمایندگان را پرقدرت راهی مجلس کنند
  • آنچه در مناظره انتخاباتی کاندیداها در دانشگاه لرستان گذشت
  • حضور پرشکوه مردم در آزمون بزرگ انتخابات
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند