Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره مرتع و بیابان زدایی اداره کل منابع طبیعی استان کرمان گفت: با اجرای پروژ ه‌های اصلاح و احیای مراتع در دو بخش بیومکانیک و بیولوژیک از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، شاهد افزایش علوفه در سطح مراتع استان در سال جاری خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، "عباس درخشانی"  با بیان اینکه اجرای عملیات بیومکانیک و بیولوژیک باعث افزایش 20 درصدی تولید علوفه در هکتار می شود، اظهار کرد: تاکنون مراتع استان به طور متوسط 60 کیلوگرم در هکتار تولید داشته اند که با انجام عملیات های بیو مکانیک و بیولوژیک، تولید علوفه مراتع به 72 کیلوگرم در هکتار می رسد که در مجموع، علوفه حاصل از انجام این عملیات ها، 79 هزار و 572 کیلوگرم است که این میزان تولید علوفه، نیاز روزانه 46 هزار و 807 واحد دامی را تأمین می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به منظور تحقق اهداف طرح های مرتعداری و ارتقای کمی و کیفی پوشش گیاهی، امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، پروژه های اصلاح و احیای مراتع در دو بخش بیومکانیک و بیولوژیک با هدف ذخیره نزولات آسمانی، افزایش تولید علوفه و ظرفیت مراتع، کنترل هرز آب، جلوگیری از فرسایش آبی و بادی و توانمندسازی و افزایش درآمد دامداران و بهره برداران مرتع، حفظ خاک، کشت و توسعه گیاهان دارویی و صنعتی و ...  در سطح 6 هزار و 631 هکتار مراتع استان در حال اجرا است.

درخشانی افزود: بخش بیومکانیک، شامل؛ عملیات احداث هلالی آبگیر، همراه با بذرکاری در مراتع تخریب شده یا به شدت مورد چرای دام قرار گرفته که هنوز پایه هایی از گونه های گیاهی مناسب و خوش خوراک در منطقه وجود دارد، به اجرا در می آید.

وی تصریح کرد: در این عملیات با توجه به شیب، در جهت عمود بر شیب و بر روی خطوط تراز و به فواصل، هلال هایی ایجاد می شود و پس از ایجاد شیار بذورمرتعی مناسب منطقه( با اولویت گونه های بومی) قبل از ریزش های جوی در آن قرار داده می شود و به دلیل نقشی که اجرای این پروژه در افزایش رطوبت خاک دارد، شرایط برای سبز شدن بذرهای کاشته شده در تاج چاله های هلالی را فراهم می کند و باعث افزایش پوشش گیاهی، افزایش تولید و ظرفیت مرتع، تغییر ترکیب گیاهی منطقه و همچنین حفظ خاک می شود.

رییس اداره مرتع و بیابان زدایی اداره کل منابع طبیعی استان کرمان به اثربخشی این عملیات اشاره کرد و گفت: پس از اجرای عملیات بیومکانیک و با توجه  به بارندگی های اخیر به طور متوسط، هر تشتک 300 تا 400 لیتر نزولات آسمانی را جمع آوری که با توجه به سطح 2 هزار و 232 هکتاری عملیات بیومکانیک و احداث 200 عدد تشتک در هکتار، میزان آب جمع آوری شده در تشتک های احداثی بین 13هزار و 392 تا 17هزار و 856 مترمکعب برآورد می شود که ذخیره این حجم از نزولات آسمانی، علاوه بر اینکه از جاری شدن آب در عرصه و انجام فرسایش جلوگیری می کند، باعث افزایش رطوبت خاک و در نتیجه افزایش پوشش گیاهی می شود.

رییس اداره مرتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی استان کرمان عملیات بیولوژیک را اقدام دیگر این حوزه به منظور تحقق اهداف طرح های مرتعداری و ارتقای کمی و کیفی پوشش گیاهی در امسال عنوان کرد و افزود: این بخش در دو عملیات کپه کاری و قرق در حال اجراست.

 درخشانی گفت: عملیات کپه کاری در مناطق کوهستانی و پرشیب در مراتعی که دارای خاک های کم عمق تا نیمه عمق هستند، انجام می گیرد.

وی با بیان اینکه  عملیات قرق برای مدیریت پوشش گیاهی و مرتع در نظر گرفته می شود، افزود: در مدت معین از ورود دام به تمام یا قسمتی از سطح مرتع با هدف احیای پوشش گیاهی، جبران خسارت هایی که از چرای دام به مراتع وارد شده است و بررسی تغییرات پوشش گیاهی در دراز مدت و بدون حضور دام، جلوگیری می شود.

رییس اداره مرتع و  زدایی اداره کل منابع طبیعی استان کرمان با بیان اینکه قرق معمولا به دو صورت مستقل یا پروژه کمکی در مرتع  صورت می گیرد، تصریح کرد: با توجه به شرایط منطقه و وضعیت پوشش گیاهی و دامداری، پس از اجرای عملیات بیولوژیک و بیومکانیک، محدوده مذکور به مدت دو سال به عنوان یک پروژه کمکی، قرق و از ورود دام به عرصه های مرتع کاری جلوگیری و ممانعت می شود تا در طول این مدت، گیاهان کاشته شده بتوانند استقرار کامل یایند و در پناه آن نیز پوشش گیاهی مرتع، بازسازی شود.

وی با بیان اینکه  از 14.2 میلیون هکتار مساحت شمال استان کرمان، 6 میلیون و 267 هزار و 926 هکتار را مراتع تشکیل می دهند، بیان کرد: از این میزان، مساحت مراتع خوب، حدود 23 هزار هکتار؛ یعنی کم تر از نیم درصد، مساحت مراتع متوسط، یک میلیون و 290 هزارهکتار؛ یعنی معادل 19 و نیم درصد و مساحت مراتع فقیر و خیلی فقیر 4 میلیون و 955 هزار هکتار؛ یعنی 80  درصد هستند.

درخشانی افزود: تولید متوسط هر هکتار مرتع، 65 کیلوگرم علوفه خشک است و در مجموع مراتع استان، 407 هزار تن علوفه خشک در سال تولید می کنند که این میزان علوفه قادر است، یک میلیون و 347 هزارو 58 واحد دامی را در طول 7 ماه( فصل ییلاق و قشلاق) در خود جای دهد.

وی بیان کرد: با اجرای پروژه های اصلاح و احیای مراتع تولید علوفه مراتع بیشتر می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اخبار اجتماعی کرمان منابع طبیعی و آبخیزداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۳۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش هفت درصدی تولید سیمان در خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیر کل صنعت، معدن وتجارت استان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیمای استان گفت: سال گذشته یک‌میلیون و ۳۵۹ هزار تن سیمان در خراسان جنوبی تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل هفت درصد افزایش داشته است.


آریافر افزود: سال ۱۴۰۲ نیز یک میلیون ۲۷۱ هزار تن سیمان در دو کارخانه سیمان قاین و باقران تولید شد.

وی گفت: در کارخانه‌های سیمان استان تاکنون برای حدود ۷۰۰ نفر شغل ایجاد شده است.

مدیر کل صنعت، معدن وتجارت استان افزود: سیمان استان علاوه بر تأمین نیاز داخل، به کشور افغانستان نیز صادر می‌شود.

آریافر افزود: سال گذشته ۵۰۲ هزار تن سیمان به ارزش ۱۵ میلیون دلار صادر شده است.

همچنین در سی و پنجمین جشنواره امتنان از کارگران، گروه‌های کاری و واحد‌های نمونه خراسان جنوبی، واحد کارگری سیمان قاین به عنوان واحد نمونه استان معرفی شد.

در این جشنواره از شرکت سیمان قاین به عنوان واحد نمونه استان تقدیر شد.تولید سیمان در خراسان جنوبی ۷ درصد افزایش داشته است.

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴
  • ۵۰ هزارتن شیرخشک در کارخانجات دپو شده است
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • افزایش هفت درصدی تولید سیمان در خراسان جنوبی
  • سایت بازیافت در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان
  • سایت بازیافت شهرداری در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان شهر
  • احیای ۲۳۹ واحد راکد کشاورزی در لرستان