Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@03:08:22 GMT

قیمت اوراق تسهیلات مسکن 38 هزار تومان شد

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۷۴۷۲۲

قیمت اوراق تسهیلات مسکن 38 هزار تومان شد

خبرگزاری آریا - آمار داد و ستدهای اوراق تسهیلات مسکن در فرابورس نشان می‌دهد که این اوراق در 6ماه ابتدای سال‌جاری تا قیمت 38هزار تومان برای خریداران در نوسان است.
به گزارش خبرگزاری آریا، در اولین روز معاملات فرابورس در هفته‌ جاری، قیمت اوراق تسهیلات مسکن «تسه» برای سال جاری بین قیمت 38تا 39هزار تومان از سوی سرمایه گذاران داد و ستد می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روند قیمت اوراق تسهیلات مسکن در 6ماهه نخست 98
آمارهای معاملاتی نشان می دهد که در معاملات فرابورس، قیمت اوراق تسهیلات مسکن «تسه» فروردین ماه سال 98به میزان 39هزار و 942تومان، اردیبهشت ‌ماه سال 98به میزان 38هزار و 797تومان، خرداد ماه98به میزان 39هزار و 811تومان، تیر ماه 98به میزان 39هزار و 50تومان، مرداد ماه 98به میزان 39هزار و 70تومان و شهریور ماه 98به میزان 38هزار و 293تومان در تابلوهای آماری ثبت شده است.
افزون بر این، بررسی های ایبِنا از آمار داد و ستدهای اوراق «تسه» نشان می دهد که قیمت اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی هم در وضعیت پرنوسانی قرار دارد به طوری که در اردیبهشت ‌ماه سال 98به میزان18هزار و 928تومان، خرداد ‌ماه سال 98به میزان 21هزار و 412تومان و مرداد ‌ماه سال 98به میزان 20هزار تومان رسیده است.
وضعیت اوراق تسهیلات مسکن در سال 97
این گزارش حاکی است که قیمت اوراق تسهیلات مسکن «تسه» اسفندماه سال 97به میزان 39هزار و 949تومان، بهمن‌ماه سال 97به میزان 40هزار تومان، دی ماه 97به میزان 40هزار تومان، آذر ماه 97به میزان40هزار و 500تومان، آبان ماه 97به میزان 40هزار و 407تومان، مهر ماه 97به میزان 40هزار و 264تومان، شهریور ماه 97به میزان 40هزار و 500تومان، مرداد ماه 97به میزان 39هزار و 421تومان، تیر ماه 97به میزان38هزار و 182هزارتومان، خرداد ماه 97به میزان 37هزار و 837تومان، اردیبهشت ماه 97به میزان 37هزار و 619تومان و فروردین ماه 97به میزان 37هزار و 832تومان داد و ستد می‌شود.
اوراق تسهیلات مسکن چیست؟
اوراق گواهی تسهیلات مسکن پیش‌تر در شعب بانک مسکن و تحت یک بازار غیرمسنجم معامله می‌شد و افراد با خرید این اوراق به نوعی هزینه فرصت مورد نیاز برای دریافت وام را خریداری می‌کردند.
پس از پذیرش این اوراق در فرابورس، در عمل معامله این اوراق شکل رسمی و ضابطه‌ مند به خود گرفت و در حال حاضر این اوراق مانند سایر سهم های موجود در فرابورس در ساعات معاملاتی خرید و فروش می‌شود.
همچنین به ازای دریافت هر 5.000.000ریال تسهیلات، باید یک برگه اوراق خریداری شود. گفتنی است، نماد اوراق «تسه» (مخفف تسهیلات) در بازار فرابورس شامل نام ماه و دو رقم آخر سال صدور است، که به کلمه «تسه» اضافه می‌شوند.
به عنوان مثال نماد «امتیاز تسهیلات مسکن اسفند 97» که مربوط به اوراقی است که در اسفندماه 97منتشر شده با عنوان «تسه9711» در بازار خرید و فروش می شود و مدت اعتبار اوراق صادره از تاریخ صدور به مدت 2.5سال است که این مدت در شرایط خاص حداکثر تا دو دوره 6ماهه، قابل تمدید است.
روند معامله اوراق تسهیلات مسکن
برای شروع فرآیند خرید این اوراق مانند سایر نمادهای موجود در بازار فرابورس، متقاضیان باید ابتدا نسبت به دریافت کد بورسی خود از طریق کارگزاری‌ها اقدام کنند و پس از دریافت کد بورسی به خرید و فروش اوراق «تسه» به صورت حضوری یا «آفلاین» بپردازد.
دامنه نوسان
لازم به ذکر است، دامنه نوسان تسهیلات مسکن، همانند سهم‌های موجود در بازار بورس و فرابورس، می‌تواند روزانه 5+ درصد یا 5- درصد قیمت پایانی روز قبل خود باشد، یعنی می‌تواند تا 5درصد بیشتر یا کمتر از قیمت روز قبل معامله شود. همچنین سرمایه‌گذاران باید هنگام خرید و فروش این اوراق، مبلغی به عنوان کارمزد معاملات پرداخت کنند.
هزینه کارمزد خرید و فروش
از سویی دیگر، هزینه کارمزد خرید اوراق تسهیلات مسکن (0.49درصد) و هزینه کارمزد فروش (0.24درصد) است و پس از خرید این اوراق توسط مشتریان از طرف شرکت سپرده ‌گذاری مرکزی برای آنها گواهی اعلامیه خرید صادر می شود که نشان می‌دهد سرمایه گذاران چه تعداد از اوراق مسکن را در چه نمادی خریداری کرده اند. از سویی دیگر کارگزار خریدار، این گواهی را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند تا با ارائه این گواهی به بانک، ادامه روند دریافت وام از جانب بانک صورت گیرد.
مقابله با دستکاری و نوسان گیری
گفتنی است، برای جلوگیری از سودجویی‌های احتمالی و دستکاری های قیمتی و جلوگیری از نوسان گیری‌ های احتمالی اوراق «تسه»، اوراق تسهیلات مسکن از دو تا 4ماه بعد از تاریخ خرید قابل فروش نیستند و ناظر آنها تا پایان محدودیت فروش، فرابورس باقی می‌ ماند و در این مدت ناظر غیرقابل تغییر است و پس از گذشت این مدت می‌ توان، با تغییر ناظر این اوراق را در هر کارگزاری به فروش رساند. البته این محدودیت برای نمادهایی که کمتر از 4ماه از اعتبار آنها باقی مانده، اعمال نمی‌شود.
مدت اعتبار
همانطور که ذکر شد مدت اعتبار اوراق صادر شده از تاریخ صدور به مدت دو سال است و درصورتی که مدت اعتبار این اوراق به پایان برسد و دارنده اوراق از تسهیلات آن استفاده نکند، نماد معاملاتی آن متوقف می شود و وجوه پرداختی برای خرید اوراق به سرمایه گذار مسترد نمی شود و به همین دلیل سرمایه‌گذارانی که قصد استفاده از تسهیلات این اوراق را ندارند، باید تا قبل از پایان مهلت اعتبار این اوراق را در بازار به فروش رسانند. ‌
شیوه قیمت‌گذاری
فرآیند کلی انجام معاملات اوراق تسهیلات مسکن در فرابورس، مشابه معـاملات سایر انواع اوراق بهادار است. بدین معنا که قیمت این اوراق در سامانه معـاملاتی فرابـورس بـر اساس روش حراج و در نتیجه عرضه و تقاضای موجود در سامانه تعیین می شود و ملاک تعیین قیمت در هر روز، برآیند حجم معاملات و قیمت عرضه و تقاضا است.
به گزارش ایبِنا، لازم به ذکر است این اوراق با توجه به اینکه چقدر تا زمان اعتبارش باقی مانده، دارای قیمت متفاوتی است. در صورتی که مدت اعتبار این اوراق به اتمام رسیده و دارنده اوراق از تسهیلات مسکن آن استفاده نکند، نماد معاملاتی آن متوقف می شود و وجوه پرداختی دیگر به دارنده اوراق بازپرداخت نخواهد شد.
روند داد و ستدهای اوراق تسهیلات مسکن

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۴۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی صابری صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال ۱۲ هزار و ۲۰۰ نفر از متقاضیان ساخت مسکن در روستاهای گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بهره مند می‌شوند.

سرپرست معاونت بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن استان گلستان با بیان اینکه روستاییان گلستانی در ۲۲۸ هزار واحد مسکونی گذران زندگی می‌کنند، گفت: بیش از ۱۲۸ هزار واحد مسکونی روستایی استان نوسازی و مقاوم است و مابقی این واحدها کم دوام و در مقابل حوادث، غیر مقاوم هستند.

وی با بیان اینکه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با کمک دولت‌ها و با هدف ارتقا سطح رفاه و زندگی روستاییان از سال ۸۴ تا کنون، به متقاضیان ساخت و نوسازی خانه‌های روستایی تسهیلات قرض‌الحسنه با کارمزد ۵ درصد پرداخت کرده است، افزود: در دولت مردمی سیزدهم برای اولین بار هم مبلغ تسهیلات و هم تعداد سهمیه استان‌ها رشد چشمگیری داشته که به تَبع آن شاهد جهش در روند نوسازی و ساخت خانه‌های روستاییان به ویژه محرومان و اقشار کم درآمد هستیم.

صابری اظهار کرد: سهم استان گلستان از اعتبارات امسال با رشد حدود ۱۰۰ درصدی به چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای ساخت ۱۲ هزار واحد رسیده که تا کنون ۱۰ هزار و ۹۰۰ متقاضی جهت دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه به بانک‌ها معرفی شده‌اند که ۵ هزار و ۴۶۰ متقاضی موفق به عقد قرارداد با بانک‌های عامل شده‌اند و ساخت و ساز خانه‌های خود را آغاز کرده‌اند.

وی یادآور شد: ساخت و سازهای روستایی توسط مهندسان نظام فنی روستایی و نظارت عالیه همکاران شعب و اداره کل به صورت مرحله‌ای نظارت می‌شود.

کد خبر 6097828

دیگر خبرها

  • سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است
  • مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد
  • سهمیه تسهیلات مسکن روستایی در زنجان به ۱۱هزار و ۵۰۰فقره رسید
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه
  • سهم صفر درصدی مشارکت ۱۸ بانک در نهضت ملی مسکن
  • جزئیات جدید از تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد+ جزییات
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد
  • چرا انتشار اوراق رهنی مسکن در ایران گره گشا نبود؟