Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@02:17:19 GMT

دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام رتبه‌بندی می‌شوند

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۷۵۱۲۶

دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام رتبه‌بندی می‌شوند

به گزارش ایکنا؛ دومین مجمع عمومی دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام امروز دوشنبه ۱۵ مهرماه، با حضور رؤسای دانشگاه‌های کشور‌های اسلامی، محمدرضا زمانی، رئیس دانشگاه پیام‌نور، سالارآملی، قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین‌الملل، کریم نجفی برزگر، مدیرکل شبکه مجمع دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام و برخی رایزنان فرهنگی به میزبانی دانشگاه پیام‌نور برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کریم نجفی‌برزگر، مدیرکل شبکه مجمع دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام در این گردهمایی با بیان اینکه از مهمترین اهداف و وظایف این شبکه، ارتباط دادن دانشگاه‌های مجازی جهان اسلام به یکدیگر در بستر فضای مجازی است، اظهار کرد: آموزش عالی در جهان اسلام و تحقق عدالت آموزشی در این کشورها، در گرو اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی است که این شبکه با پذیرش عضو دانشگاهی از کشور‌های اسلامی و معین کردن نقاط متمرکز به‌واسطه خود دانشگاه‌ها، این آگاهی‌بخشی و ابلاغ دانش را انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: در مجمع نخست، اساسنامه شبکه تصویب شد و جمهوری اسلامی ایران، به عنوان میزبان شبکه، پذیرفت تا مدیریت دانشگاه‌های مجازی در جهان اسلام را در ابعاد آموزشی، پژوهشی، تبادل رشته، دانشجو و اساتید و نیز همکاری‌های فناورانه بین دانشگاهی را عهده‌دار شود.

نجفی‌برزگر با تأکید بر اینکه در اینجا که مجمع دوم است، با تشکیل کمیته اجرایی، وارد مرحله اقدام و عمل نسبت به این بستر همکاری می‌شویم، افزود: گام اول، آمایش دانشگاه‌ها بود که مشخص شد از ۵۷ کشور اسلامی، ۴۴ کشور در حوزه مجازی فعالیت دارند که با شناسایی نقاط متمرکز(دانشگاه مرجع در هر کشور) و آمایش قاره‌ای و منطقه‌ای، پیشنهاد شده هشت عضو کمیته اجرایی بتوانند با نقاط متمرکز در توسعه آموزش عالی هوشمند فعالیت کنند.

وی گفت: از جمله طرح‌هایی که برای سال کاری ۲۰۲۰ در نظر گرفته شده، راه‌اندازی پورتال و اتوماسیون بین دانشگاه‌های مجازی عضو برای تبادل دانشجو و رشته به صورت آنلاین است که تحولی عظیم در ارتباطات دانشگاهی و آموزش مجازی ایجاد خواهد کرد که با همت رؤسای دانشگاه‌های عضو این کار عملیاتی خواهد شد. انجام پیمایش رتبه‌بندی دانشگاه‌های مجازی و بهره‌مندی از ظرفیت تحصیلات تکمیلی و یکپارچه سازی مدارک بین دانشگاه‌های عضو شبکه از دیگر برنامه‌های مهم این شبکه در دستیابی به اهداف آن است. امید است با همکاری مستمر دانشگاه تحت مدیریت واحد در شبکه، انتقال دانش و فناوری در بستر مجازی با سرعت در جهان اسلام رقم بخورد.

سالارآملی، قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل هم در سخنانی در این مجمع اظهار کرد: وزیر علوم جمهوری اسلامی بر گسترش دانشگاه‌های مجازی تأکید دارند. از این رو تحقیقات تکنولوژی در منطقه ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. ما در حال حاضر در کشورمان حدود چهار میلیون دانشجو داریم که بیش از هزار دانشجوی ما در مقطع دکتری تحصیل می‌کنند. مقالات بسیاری توسط تعداد زیادی از این دانشجویان در اسکوپوس، آی‌اس‌آی و ساینس منتشر شده است.

سالارآملی ادامه داد: معتقدیم که تکنولوژی باید بتواند مشکلات ما را حل کند، یکی از سیاست‌های وزارت علوم هم حل مسائل جامعه است و تلاش می‌کند از تکنولوژی بهره لازم را داشته باشد. سیاست دیگر وزارت علوم جهانی‌سازی دانشگاه است، تمرکز ما بر گسترش ارتباطات بین‌المللی است و امیدواریم جلسه امروز به گسترش ارتباط ما کمک کند. تنها سالانه ۵۰ هزار مقاله آی‌اس‌آی از محققان ایرانی منتشر می‌شود. اگر‌چه نگارش این تعداد مقالات خوب است، اما تاثیر آن‌ها در جامعه کم است و باید آثار آن در جامعه نمایان شود.

قائم مقام وزیر علوم با بیان اینکه در کشورمان ۴۳ پارک علم و فناوری فعالیت می‌کنند، که حدود یک میلیون دلار برای آن‌ها هزینه شده است، افزود: سیاست ما جهانی‌سازی و کم کردن تعداد دانشجویان بر روی کاغذ و مجازی کردن آموزش است. در این راستا باید با سایر کشور‌ها همکاری‌ها را ادامه دهیم، هم اکنون در قالب ۲۶۰ پروژه مشترک،‌ همکاری با سایر کشور‌ها داریم؛ لذا با توجه به جهانی‌سازی دانشگاه‌ها بسیار اهمیت دارد که ارتباطات خود را با سازمان‌های مختلف جهانی همانند یونسکو بیشتر کنیم.

وی گفت: سیاست دیگر ما این است که بتوانیم دانش خود را به کشور‌های اسلامی انتقال دهیم. بر این اساس، پذیرای دانشجویان کشور‌های اسلامی و سایر کشور‌های جهان هستیم.

یادآور می‌شود، این گردهمایی به منظور بالابردن دیپلماسی علمی کشور، تا فردا سه‌شنبه، 16 مهرماه، در سازمان مرکزی دانشگاه پیام‌نور ادامه دارد.

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قرآن دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۵۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،گزارش مرکز رصد فرهنگی با عنوان "ایران در آینه شاخص‌های جهانی فرهنگ" با تکیه بر داده‌های پیمایشی بین‌المللی منتشر شد.

طبق یافته‌های مرکز ملی رصد فرهنگی کشور نشان می‌دهد: ارزش‌های اخلاقی در ایران در مقایسه با وضع جهانی از جایگاه بالاتری برخوردار است.

بر اساس داده‌های مرکز رصد فرهنگی کشور، دزدی، خودکشی، خشونت خانگی علیه زنان و گرفتن رشوه غیراخلاقی‌ترین رفتار از نگاه مردم ایران است.

در گزارش مرکز رصد فرهنگی کشور، وضع ایران در شاخص‌های مختلف فرهنگی از جمله ارزش‌های اجتماعی، هنجار‌ها و کلیشه‌ها، خوشبختی و رفاه، سرمایه اجتماعی و اعتماد، ارزش‌های اقتصادی، تصور از فساد، مهاجرت، امنیت، دانش و فناوری، ارزش‌های مذهبی و اخلاقی و فرهنگ سیاسی مورد بررسی قرار گرفته است.

بر اساس داده‌ها، ایران جزو ۱۰ کشور اول جهان با کمترین نگرانی نسبت به وقوع جنگ است و از سویی دیگر احساس امنیت در ایران کماکان در مقایسه با میانگین جهانی، وضع مطلوب‌تری دارد.

داده‌های این گزارش علمی نشان می‌دهد در ایران ارزش‌های اخلاقی نیز در مقایسه با وضع جهانی از جایگاه بالاتری برخوردار است و می‌توان جامعه ایران را در مقایسه با دیگر کشور‌ها یک جامعه اخلاقی توصیف کرد.

داده‌های معتبر پیمایش جهانی نشان می‌دهد غیرقابل‌توجیه‌ترین رفتار نزد ایرانیان، دزدی، خودکشی، کتک‌زدن زن از طرف شوهر، گرفتن رشوه و همجنس‌گرایی است و مردم ایران بیش از میانگین جهانی نسبت به این بی‌اخلاقی‌ها موضع منفی دارند.

دیگر خبرها

  • اردبیل در رتبه اول رده‌بندی مولدسازی کشور قرار گرفت
  • ایران اسلامی به حاکمیت عقل و عدل در جهان نزدیک شده است
  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی دانشگاه بیرجند
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد
  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور
  • اثرگذاری دانشگاه در کاهش آسیب های اجتماعی با تولید مقالات علمی
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • درخشش دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی جهانی اشپرینگر نیچر
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • اقدامات آموزشی و رتبه بندی معلمان