Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز (دوشنبه) پارلمان در تشریح نشست غیرعلنی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یک کار نسبتا تحقیقاتی بزرگی با کمک مرکز پژوهش‌های مجلس، سازمان برنامه و بودجه و همچنین مراکز دیگری که در دولت می‌توانستند اطلاعات مفیدی در رابطه با یارانه‌ها ارائه کنند با کمک وزاتخانه‌های مربوطه انجام شد تا تصویری از موضوع مشخص شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در رسانه‌ها گاهی ارقام و اعداد مختلفی ارائه می‌دهند که میزان یارانه‌ها در کشور و آن بخشی که در بودجه هر سال می‌آید و یارانه بنزین و گاز به بخش‌های دیگر چقدر است و چقدر از آن مربوط به سهم خانوار و چقدر مربوط به حمل و نقل و صنعت و تولید است، در درجه اول باید تصویر روشن می‌شد، چون تصمیم‌گیری در این قضیه یک خطی نیست.

رئیس قوه مقننه در ادامه خاطرنشان کرد: وقتی قرار باشد تصمیمی گرفته شود باید مراقبت کرد تا به خانوارها صدمه‌ای وارد نشود، بلکه به ‌آنها کمک شود و هم به تولید کشور هم لطمه نخورد.

لاریجانی در ادامه یادآور شد: به نظر من در جلسه امروز تصویر نسبتا واضحی از یارانه‌های پنهان ارائه شد و آنچه مهم بود این است که در راه‌حل‌ها نظرات مختلفی وجود دارد و اکنون هم بنایی بر این نیست که مجلس فوری تصمیمی را بگیرد، چرا که فرصت برای این کار داریم و بناست که در این زمینه بررسی‌ها کامل شود، لذا بنده آن را به کمیسیون بودجه  ارجاع دادم تا کمیسیون‌های مختلف در این زمینه بحث کنند.

رئیس مجلس همچنین یادآور شد: همه بدانند اراده مجلس بر این است که به هیچ وجه نباید فشاری به مردم بیاید، یعنی اگر قرار باشد تغییری بوجود بیاید باید کاملا هدایت شده و به نفع طبقات پایین قرار بگیرد.

لاریجانی در ادامه تصریح کرد: اکنون در کشور طبقات بالاتر در ابعاد مختلف یارانه بیشتری استفاده می‌کنند و طبقات پایین‌تر کمتر استفاده می‌کنند.

او اعلام کرد: اراده مجلس بر این است که حتما باید زندگی طبقات پایین بهتر شود، نه اینکه فشار به آنها بیاید و همچنین باید مراقبت شود تا تولید کشور لطمه نخورد. 

لاریجانی ادامه داد: البته برخی پیشنهادات هم مطرح شد، اما ما راجع‌به پیشنهادات اکنون تصمیم نگرفتیم و باید در کمیسیون بودجه بعدا بحث شود. البته لایحه آن را باید دولت بدهد.

او در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه درخصوص سهمیه بندی سوخت نیز مباحثی مطرح شده یا خیر، گفت: خیر؛ یکی از راه‌ها این است که سهمیه‌هایی که به مردم در رابطه با سوخت داده می‌شود به اندازه‌ای باشد که اکنون هست یعنی نرخ آن همین حدود باشد.

رئیس مجلس افزود: راه‌های دیگر هم وجود دارد که در حال حاضر مجلس برای آن تصمیم نگرفته و بحث در حال پخته شدن است، البته مسائلی هم دولت دارد که آنها در بودجه مطرح می‌شود.

لاریجانی در خاتمه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا درباره اصلاح قیمت حامل‌های انرژی تصمیم گرفته شده یا خیر گفت: یکی از موضوعاتی که رهبر معظم انقلاب در اصلاح ساختار بودجه دستور داده بودند همین است اما هنوز تصمیم قاطعی گرفته نشده و اگر تصمیم گرفته شود، حتما اعلام می‌کنیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نمایندگان مجلس اخبار سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۵۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی

استاندار گلستان در دولت روحانی، به روزنامه هم‌میهن گفت: «سال آینده دست‌کم ۳۷۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه خواهیم داشت. رئیسی به چاهی افتاد که مجلس قبل، برای روحانی کَند».

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، هادی حق‌شناس می‌افزاید: «مجلس قبل، بودجه ۱۳۹۹ را با ۴۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش منابع درآمدی پیش‌بینی کرد تا دولت روحانی را در مضیقه قرار دهد و دیدیم که به کسری بودجه منجر شد؛ اما نکته اینجاست که این کار سبب شد در دولت رئیسی هم این کسری‌ها تکرار شود. به عبارت دیگر چاهی که برای دولت روحانی کندند، خودشان را گرفتار کرده و دولت رئیسی را به چاه انداخته است».

این سخنان از ابعاد مختلف قابل تامل است. نخست این که اکثریت مجلس دهم، حامی دولت روحانی بودند. مجلس دهم، سه فراکسیون داشت که دو فراکسیون آن، متعلق به آقایان عارف و لاریجانی بودند و در کنار هم، متحد دولت روحانی محسوب می‌شدند.

ثانیا، موضوع کسری بودجه هنگفت در دولت روحانی، فراتر از نقش مجلس بود و بیش از هر چیز، به آرزواندیشی برجامی دولت برمی‌گشت. دولت با توقف اصلاحات اقتصادی درونزا و شرطی کردن اقتصاد به برجام، و سپس انفعال مطلق در مقابل عهدشکنی برجام، با سقوط سنگین در آمد نفت مواجه شد و حال آن که به افزایش بی‌رویه هزینه‌ها دامن زده، خزانه ارزی را حراج/ جارو کرده، و تورم ۶۰ درصدی را به ارمغان آورده بود.

ثالثا سخنان استاندار سابق گلستان، اذعان تلویحی به موفقیت نسبی دولت رئیسی است. حق‌شناس می‌گوید «سال آینده ۳۷۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه خواهیم داشت». این در حالی است که دولت روحانی در سال ۱۴۰۰، کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومانی را به ارث گذاشت.

به این ارثیه باید بیش از هفت برابر شدن حجم نقدینگی، بدهی ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومانی، و سررسید سود و اصل اوراق به میزان ۵۰۰ هزار میلیارد تومان را هم علاوه کرد؛ که در کنار معدل رشد تقریبا صفر درصدی ۸ سال دولت روحانی، به تورم ۶۰ درصدی ختم شد.

وقتی موتور تورم در این سطح انفجاری روشن شد و به مدت چند سال بالای ۴۰ درصد برقرار ماند، نتیجه طبیعی آن باید این می‌شد که رقم کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیاردی سال ۱۴۰۰ (شروع دولت رئیسی) سالانه
۴۰ تا ۶۰ درصد افزایش یابد.

به بیان دیگر، این رقم به اعتبار انباشت بدهی‌ها و هزینه‌ها و نرخ تورم، باید در سال بعدی به دست‌کم ۷۲۰ هزار میلیارد تومان، و دو سال بعد (۱۴۰۲) به بیش از ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسید؛ اما دولت موفق شده، رقم کسری محتمل را طبق برآورد استاندار دولت روحانی، در سقف ۳۷۰ هزار میلیارد تومان نگه دارد.

این در حالی است که در دو سال گذشته، هزینه‌های زیر هم انجام شده است:
- تسویه ۴۶۴ هزار میلیارد تومان از بدهی‌ها و تعهدات.
- تسویه حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی اصل و سود اوراق.
- تسویه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به صندوق‌های بازنشستگی.
- اختصاص ۴۰ هزار میلیارد برای رتبه بندی معلمان.
- تسویه ۵۴ هزار میلیارد بدهی به بانک مرکزی.

دولت در همین دوره موفق شد صادرات نفت را که به زیر ۳۰۰ هزار بشکه رسیده بود، به حدود ۱/۵ میلیون بشکه افزایش دهد و ضمنا رشد اقتصادی را به بیش از ۴.۵ درصد در سال گذشته برساند.

منبع: کیهان

دیگر خبرها

  • لایحه‌ مالیاتی دولت برای سرمایه‌گذاری بیشتر در تولید
  • شورا و شهرداری در کنار هم در ارائه خدمت به شهروندان
  • واگذاری «تعیین دستمزد کارگران» به مجلس منتفی شد
  • اعتراف استاندار روحانی به موفقیت دولت رئیسی
  • واگذاری تعیین دستمزد کارگران به مجلس منتفی شد | دولت بر رعایت اصل سه‌جانبه‌گرایی در تعیین حقوق کارگران تاکید دارد
  • مژده به کارگران ، مجلس بیخیال تعیین حقوق کارگری شد
  • واگذاری «تعیین دستمزد کارگران» به مجلس منتفی شد
  • دولت برنامه‌ای برای ارسال لایحه واگذاری حقوق کارگران به مجلس ندارد
  • تصمیم صهیونیست‌ها برای ادامه حملات به رفح
  • کالابرگ فجرانه سوم تا ۲۱ اردیبهشت ادامه دارد