Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@22:24:16 GMT

ثبت ایل‌راه های عشایری البرز در اطلس کشوری

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۸۰۷۵۰

ثبت ایل‌راه های عشایری البرز در اطلس کشوری

استان البرز با ۸۶۰ خانوار عشایر از ایل‌های مختلف هر ساله کوچ خود را از ۶ ایل‌راه اصلی در استان انجام می‌دهند که تعدادی از آنان را عشایر میهمان از استان‌های مرکزی وسمنان تشکیل می‌دهند.

عشایر استان البرز از چهار ایل شاهسون، مغان، سنگسر، کلهر و طوایف مستقل عرب، کلکو، کلوند، گلزن، الیکایی و تات با جمعیت چهار هزار و ۸۰۰ نفر تشکیل یافته که حدود ۵۶ درصد آنان کوچنده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این تعداد عشایر در ۸۴ سامان و ۶ سامانه استقرار دارند و به شیوه پدران خود به منـاطق ییلاقی، میانبند و قشلاقی کوچ می‌کنند.

تهیه نقشه ایل‌راه ها به منظور شناسایی و تثبیت ایل‌راه‌های عشایری، حفظ و حراست آن‌ها، اجرای پروژه‌های عمرانی و خدمات زیربنایی مورد نیاز عشایر و مدیریت کوچ، شناسایی و تهیه نقشه ایل‌راه ها از سال ۹۴ در استان البرز شروع و در حال حاضر به پایان رسیده است.

با انجام این مطالعات تعداد شش ایل‌راه اصلی و تعدادی ایل‌راه  فرعی و ارتباطی بین مناطق قشلاقی و ییلاقی استان شناسایی و در سامانه اطلاعات جغرافیایی یا سیستم جی.آی.اس ثبت و نقشه آن‌ها تهیه شده است.

مدیر امور عشایر استان البرز به مناسبت روز ملی روستا و عشایر در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به اقدامات انجام شده از ابتدای سال جاری و همچنین برنامه‌های پیش رو اشاره کرد و افزود:‌ از ابتدای سال‌جاری پنج هزار و ۲۰۰ تن خوراک مورد نیاز دام عشایرو بیمه اجتماعی و بازنشستگی ۸۰ نفر از عشایر توسط تشکل های عشایری استان انجام شده است.

علی نقدی بازنشین گفت‌: همچنین برای ۳۰۰ خانوار آبرسانی سیار، توزیع سوخت فسیلی برای ۲۱۰ خانوار، توزیع ۶ تن آرد و بیمه ۳۰ هزار راس دام عشایر توسط این تشکل‌ها انجام شده است.

وی اظهار داشت: اجرای ۲۱ پروژه عمرانی در مناطق عشایری استان از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده و اعتبارات بند ب ماده ۶ قانون برنامه بودجه با اعتبار ۴۴۰۰ میلیون ریال نیز از دیگر اقدامات انجام شده از ابتدای سال جاری می‌باشد.

نقدی به برنامه های آتی این حوزه اشاره کرد و گفت: اجرای ۵ ‍پروژه تامین آب شرب در مناطق عشایری از محل اعتبارات بند ه تبصره ۴ قانون برنامه بودجه به مبلغ ۵ هزار میلیون ریال و بازگشایی ۵۶ کیلومتر از راه های عشایری در مناطق ییلاقی شهرستان های کرج و طالقان از جمله این برنامه ها است.

وی به برنامه های امور عشایر در راستای تحقق شعار سال رونق تولید نیز اشاره کرد و افزود: از جمله این برنامه‌ها اجرای طرح‌های زنجیره تولید و اشتغال پایدار در مناطق عشایری استان با اعتبار تقریبا ۳۰ میلیارد ریال ، تخصیص تسهیلات ارزان قیمت از محل ماده ۱۰ و ۱۲ خشکسالی و بند ب ماده ۵۲ قانون الحاق به مبلغ ۲۸.۵ میلیارد ریال و ‌کمک‌های فنی و اعتباری به عشایر به مبلغ ۲ هزار میلیون ریال است.

مدیر امور عشایری استان البرز، اجرای مطالعه امکان سنجی گردشگری در مناطق عشایری لارک، کندوان و پیکمر مارچال، برپایی ۱۵ مرکز عرضه بهداشتی دام زنده عشایر برای عید قربان در سطح استان، عرضه بهداشتی ۴ هزار راس دام سالم توسط ۸۸ بهره بردار عشایری در میادین عرضه دام استان و برپای ۳ نمایشگاه توانمندی‌ها و عرضه محصولات عشایری استان در سطح ملی، ‌استانی و شهرستانی را از دیگر برنامه ها در جهت تحقق شعار سالی عنوان کرد.

از ۳۷۰ هزار هکتار مراتع استان البرز، حدود ۱۵۰ هزار هکتار در اختیار عشایر استان البرز به صورت مراتع ییلاقی و قشلاقی قرار دارد.
عشایر استان البرز در فصل کوچ ییلاقیدر مناطق حدفاصل ارتفاعات جاده کرج - چالوس تا شهرستان طالقان، مستقر شده و به فعالیت خود که بیشتر دامداری است، می‌پردازند.
عشایر را می‌توان جمعیت مولد و تلاشگر دانست که با وجود سختی‌های موجود در زندگی عشایری حاضر به رهاکردن آن نیستند و همواره به تولید می‌اندیشند و اهرم‌های مناسبی برای تحقق اقتصاد مقاومتی به حساب می‌آیند.
عشایر استان دارای ۳۲۱ هزار رأس دام سبک هستند که این تعداد دام با عبور از ایل‌راه های عشایری، از ۱۴۸ هزار هکتار از مراتع زیست بوم استان تعلیف می کند.
عشایر البرز سالانه با تولید ۶ هزار و ۸۰۰ تن شیر، سه هزار و ۷۰۰ تن گوشت و یکهزار و ۳۰۰ تن سایر فرآورده های دامی از تولید کنندگان عمده محصولات پروتئین استان محسوب می‌شوند.
بر اساس اعلام مدیر امور عشایری البرز ۴۴ درصد عشایر استان مرتعی در اختیار ندارند، این افراد از بستر مزارع و کوه‌های اطراف مناطق قشلاقی برای تعلیف دام‌های خود استفاده کرده و یا تعلیف را به صورت دستی انجام می‌دهند.
۶۱۵۶/ ۶۱۵۵

·

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان امور عشایر ایران اقتصاد کوچ عشایر استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۰۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده باش مدیریت بحران برای احتمال وقوع سیلاب در ۴ استان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسین ظفری در گفتگو با برنامه «پیگیری» گفت: سازمان هواشناسی برای استان‌های غربی و جنوب غربی کشور از امروز تا روز جمعه هشدار سطح نارنجی مبنی بر احتمال وقوع سیلاب را صادر کرده است.

­این مقام مسئول با بیان اینکه بارش‌ها از امروز در استان‌های غربی و جنوب غربی آغاز شده است، افزود: بارش‌ها فردا در ۴ استان (بخش جنوب شرقی استان خوزستان، بخش شرقی و شمالی استان بوشهر و استان‌های کهگیلویه بویراحمد و چهارمحال و بختیاری) متمرکز می‌شود و روز پربارشی را در این استان‌ها خواهیم داشت و بارش در بقیه استان‌ها معمولی است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

­معاون سازمان مدیریت بحران گفت: باتوجه به اینکه به احتمال زیاد عشایر به وسایل ارتباط جمعی دسترسی نداشته باشند، افرادی را به مناطق زندگی عشایر فرستادیم تا هشدار‌های لازم را به آنها بدهند.

­ظفری با اشاره به اینکه احتمال رعدوبرق و بارش تگرگ در مناطق مرتفع وجود دارد، افزود: به عشایر و روستاییان هشدار دادیم که مراقبت‌های لازم را داشته باشند تا به محصولات کشاورزی آسیبی وارد نشود.

­این مقام مسئول گفت: اگر بارش‌ها به قدری زیاد باشد که نیاز به مسدود کردن مسیر‌ها و هدایت اجباری رانندگان باشد، از مردم می‌خواهیم تا با عوامل پلیس راه و راهداری همکاری لازم را داشته باشند.

دیگر خبرها

  • انسداد برخی مسیر‌های ارتباطی عشایری و تلفات احشام در خوزستان
  • منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری
  • زیر ساخت‌ بازار فروش عشایر چهارمحال‌ و بختیاری فراهم می‌شود
  • معلم عشایری که پدرانه مشق علم و ادب می‌کند
  • آماده باش مدیریت بحران برای احتمال وقوع سیلاب در ۴ استان
  • باید از ظرفیت‌های ارزنده جوانان عشایر بیشتر بهره‌مند شویم
  • حمله خرس به مرد ۶۰ ساله در مناطق عشایری دزفول
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • آغاز کوچ بهاره عشایر خراسان شمالی به مناطق ییلاقی
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه