Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-30@18:02:06 GMT

دخالت‌های انسانی مهمترین عامل وقوع سیل

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۸۳۱۷۷

بهرام پارسایی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کمیسیون اصل نود پیش از این راجع به سیل‌های اخیر ورود کرده و گزارشی را تهیه کرده بود، بخش اجمالی گزارش در مورد علل و عوامل و بخشی از گزارش در مورد بازدید میدانی کمیسیون از شیراز پس از وقوع سیل بود.
این نماینده مجلس ادامه داد: علت بازدید کمیسیون از شیراز آمار بیشتر تلفات نسبت به بقیه استان‌ها و شهرها بود، ضمن اینکه سیل شیراز چندساعت بعد خاتمه یافت و حضور اعضای کمیسیون مزاحمتی را در مسیر امدادرسانی ایجاد نمی‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یادآور شد: در مورد شیراز همچنین از مراجع مختلف استعلام کردیم و بازدید میدانی از دروازه قران و سعدی و حوضه‌های آبریز این مناطق نیز داشتیم، گزارش ارائه شده عوامل مختلفی را دخیل می‌داند و ادارجات و سازمان‌ها مختلف را به سهم خود مقصر دانسته است. البته عامل اصلی، دخل و تصرف شهرداری‌های وقت در مسیل دروازه قران و مسیل آب در شهرک سعدی بوده است.
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس همچنین گفت: براساس گزارشات در دروازه قران دره‌ای به نام «دره الله اکبر» وجود داشته که قبل از دخل و تصرف سابقه کشش تا صدمترمکعب در ثانیه آب را هم داشته است اما لوله فعلی حداکثر ۱۲ مترمکعب در ثانیه است و برخی موانع همین میزان را هم کمتر می‌کند.
وی از جمع‌بندی و تصویب گزارش این کمیسیون برای ارائه به صحن علنی مجلس خبر داد و گفت که این گزارش در نوبت رسیدگی در مجلس قرار می‌گیرد.
پارسایی با بیان اینکه در این گزارش با توجه به دلایل سیل در هر منطقه، پیشنهاداتی ارائه می‌شود، گفت: عوامل مشترک در سیل‌های اخیر، دخالت‌های انسانی در مسیر رودخانه‌ها و عدم حفاظت از حریم آن، عدم لایروبی و عدم تقویت آبخیزداری بوده که بنا شد با همه کلانشهرها مکاتبه شود و گزارشی از تغییرات در رودخانه‌ها تهیه شود تا پس از جمع‌بندی، جلوی حوادث تاسف بار گرفته شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۳۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند این در حالیست مهف مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابر‌ها را ندارند.

به گزارش ایسنا، صادق ضیاییان در نشست علمی بارش‌های سیل‌آسا طی فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور افزود: نکته مهم این است که مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند. از آنجایی‌که مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابر‌ها را ندارند همچنین قابلیتی در آن‌ها بسط داده نشده است تا بتواند بارندگی عظیم در ایران، عمان و امارات متحده عربی به‌ویژه دبی است.

 

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی ادامه داد: وسعت شکل‌گیری این سامانه و علل وجودی آن چنان پهناور بود که چندین هزار کیلومتر را در تراز میانی جو و سطح زمین شامل می‌شده است ایجاد چنین سامانه پیچیده‌ای نیاز به صرف انرژی بسیار زیاد دارد که از دست بشر خارج است.

وی درباره علت بارش‌های سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور گفت: علت بارش سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور را می‌توان شکل گیری بندال امگا با مراکز کم ارتفاع واقع در اروپا و منطقه جنوب کشور، شکل‌گیری رودباد با سرعت پایین (این نوع رودباد می‌تواند هوای مرطوب را برای مدت بیشتر در منطقه نگه دارد شکل) به همراه استقرار واچرخند در غرب اقیانوس هند و چرخند روی شبه جزیره عربستان دانست که سبب تغذیه خوب رطوبتی از روی شمال غرب اقیانوس هند، دریای عمان دریای عرب دریای سرخ و خلیج فارس به جنوب کشور شد.

ضیاییان اضافه کرد: عوامل توپوگرافی منطقه نیز در انباشت و صعود مکانیکی رطوبت نقش مهمی داشتند.

دیگر خبرها

  • جلسات دولت و مجلس برای اتخاذ تدابیر ارزی به کجا رسید؟
  • پایان بررسی جداول لایحه بودجه در جلسات علنی مجلس
  • لایحه بودجه و برنامه در دستورکار مجلس/اسامی غایبان جلسه
  • لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟
  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • برای اولین بار قرار است «جداول بودجه» در صحن مجلس بررسی شود
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی ایرادات طرح مالیات بر سوداگری
  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟