Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم آبادان گفت: هیچ عاملی اندازه بافت خاک توانایی جلوگیری و مقابله با ریزگردها را ندارد.

غلامرضا شرفی نماینده مردم آبادان و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به معضل ریزگردها که هر ساله نواحی جنوب و جنوب شرق کشورمان را درگیر خود می‌کند، گفت: مدت زمان زیادی است که موضوع ریزگردها اکوسیستم استان خوزستان و برخی دیگر از استان‌ها را درگیر معضل کرده و زندگی مردم این مناطق را با مشکلاتی رو به رو کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به راه‌های حل‌های مشکل ریزگردها افزود: برای برطرف کردن معضل ریزگردها باید اقدامات کارشناسی و مدت دار انجام گیرد؛ امسال به لطف خدا و بارندگی‌ها توانستیم هورها را آبگیری کنیم که این امر باعث می‌شود بخشی از معضل ریزگردها برطرف شود.

شرفی با بیان اینکه باید مناطق فضای سبز حاشیه شهرها تقویت شود، اظهار کرد: استان خوزستان دارای تنوع آب و هوایی از جمله مدیترانه‌ای است که باعث می‌شود این استان ۲، ۳ ماه از سال را با رگبار و طوفان رو به رو باشد؛ هیچ عاملی جز بافت پایدار خاک توانایی مقابله با معضل ریز گردها را ندارد که آن هم یا باید مرطوب باشد یا پوشش گیاهی سبز داشته باشد تا از روندگی شن جلوگیری کند.

نماینده مردم آبادان با اشاره به تخصصی بودن کار جلوگیری از ورود ریزگردها و شن به کشورمان، توضیح داد: کسانی که در این حوزه تخصص دارند می‌توانند از کشورهایی مانند چین که گام های موثری در رابطه با این موضوع برداشته‌اند، کمک بگیرند؛ کشور چین با استفاده از تکنولوژی روز دنیا و کاشت گیاهان مقاوم، مقدار زیادی از کشور خود را بیابان زدایی کرده است، البته لازم به ذکر است که بحث مقابله با ریزگردها علاوه بر کاربلدی، به تکنولوژی هم نیازمند دارد.

او با بیان اینکه متاسفانه در استان خوزستان اقدامات کارشناسی و توده‌ای برای بیابان زدایی و مقابله با پدیده ریزگردها مشاهده نمی‌شود، تصریح کرد: بیابان‌های ماهشهر- آبادان، اهواز- آبادان، خرمشهر- اهواز و... مناطقی هستند که عمدتا درگیر خشکی بوده و نیازمند کار بلند مدت هستند.

شرفی در پایان با انتقاد از عملکرد برخی شرکت‌ها که باعث خشکسالی استان خوزستان شده‌اند، خاطرنشان کرد: برای مثال برخی شرکت ها که در این مناطق کار سرمایه گذاری، حفر چاه نفت و... انجام می‌دادند، باعث خشکی قسمت عظیمی از هورها شده‌اند که اگر در فصل کشت در این مناطق  زراعت انجام دهیم، می‌توانیم منابع ریزگردها را به فرصت‌های کشاورزی و تولیدات نباتی تبدیل کنیم.

گفتنی است تنها منطقه خوزستان نیست که در کشور ما با معضل ریزگردها دست و پنجه نرم می‌کند؛ در ایران عمدتا با استفاده از مالچ نفتی سعی در مقابله با این پدیده داشته‌اند که تحقیقات نشان می‌دهد این روش باعث مرگ بسیاری از حیوانات می‌باشد و برای محیط زیست ضررهای فراوانی دارد.

به طور کل فعالیت‌های انسانی نقش پررنگی در ایجاد ریزگرد‌ها دارد، اما علاوه بر آن، تغییرات آب‌وهوایی در کل کره زمین نیز می‌تواند بر این پدیده تاثیرگذار باشد؛ فعالیت‌های سدسازی و در پی آن خشک شدن تالاب‌های پایین‌دست، کشاورزی سنتی و غیر روشمند، چرای بیش از حد دام، عدم استفاده از سیلاب‌ها و... نیز از دیگر عوامل بوجود آمدن پدیده ریزگردها می‎باشند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی سازمان ملل متحد روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۳۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیرساخت های کشتی اردبیل تقویت می شود

به گزارش خبرنگار مهر، سید حامد عاملی ظهر جمعه در حاشیه برگزاری مسابقه بین‌المللی کشتی فرنگی نوجوانان جام صفوی در اردبیل در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برنامه‌ریزی لازم برای توسعه زیرساخت‌های رشته کشتی در سطح استان اردبیل در دستور کار قرار دارد.

وی با تاکید بر احیای ظرفیت‌های مغفول رشته کشتی در اردبیل افزود: پهلوانان و قهرمانان اردبیلی بسیاری در رشته‌های مختلف اعم از کشتی، همچون رحیم علی‌آبادی، احد پازاج و افشین بیابان‌گرد با افتخارات بین‌المللی برای کشورمان عزت و سربلندی به ارمغان آورده‌اند.

استاندار اردبیل با بیان اینکه نباید تقدیر و قدردانی از زحمات و افتخارآفرینی پهلوانان و قهرمانان کشورمان در رشته‌های مختلف همچون کشتی فراموش شود، ادامه داد: قدردانی از قهرمانان و پهلوانان وظیفه‌ای همگانی محسوب می‌شود.

عاملی راه اندازی جام صفوی را یکی از روش‌های تبیین خدمات صفویه و اردبیل به ایران دانست و بیان کرد: خاندان صفوی در زمان حکومت خود اقدامات بسیار اساسی در حوزه هویت ایرانی، حفظ و حراست از خاک کشورمان، مذهب، معماری، اقتصاد و… انجام دادند که فراموش‌نشدنی است.

کد خبر 6089028

دیگر خبرها

  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
  • توانایی پهپادی و موشکی ایران در اوج
  • استقرار جوی پایدار و صاف تا اواسط هفته در گیلان
  • ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • اندیشکده شورای آتلانتیک: ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • اندیشکده شورای آتلانتیک : ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • زیرساخت های کشتی اردبیل تقویت می شود
  • ریزگردها به ترکیه رسیدند
  • غرب ترکیه در محاصره ریزگردها
  • تاکید نیکبخت بر اقدام مشترک کشورها برای مقابله با تخریب سرزمینی