Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به دستیابی این پژوهشکده به نانو پوشش‌های مقاوم در برابر حرارت برای سپرهای حرارتی ماهواره‌ها گفت: قرار است این فناوری در صنعت بسته‌بندی و پتروشیمی به کار گرفته شود.

دکتر رحیم احسانی در گفت‌وگو با ایسنا، فناوری نانو را یکی از فناوری‌های نوین دانست و افزود: ما در این پژوهشگاه بر روی نانو مواد با کاربردهای مختلف در حوزه فضا تمرکز کردیم که از آن جمله می‌توان به افزایش مقاومت سطح نسبت به سایش در سپرهای حرارتی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این سپرها در پیشرانش‌های فضایی استفاده می‌شوند، خاطر نشان کرد: این نانو مواد به عنوان پوشش‌ مورد استفاده قرار گرفت و در این مطالعات از این نانو پوشش‌ها برای سپرهای حرارتی که در پیشرانش‌های فضایی کاربرد دارند، با هدف افزایش طول عمر استفاده شد که به نتایج قابل قبولی در این زمینه دست یافتیم.

احسانی با بیان اینکه یکی از کاربردهای این نانو مواد در تراسترهای فضایی مورد استفاده قرار گرفت و ادامه داد: تراستر H2O2  که قرار است در ماهواره "ناهید ۲" استفاده شود، از ترکیب H2O2 بر روی یک کاتالیست نانویی است که تراستر لازم را برای ایجاد انرژی مورد نیاز ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه این دو مورد کاربردهای فضایی این نانو مواد بوده است، خاطر نشان کرد: پس از این کاربردها تلاش شد تا این فناوری‌ها را تجاری سازی کنیم که از جمله استفاده از این نانو مواد در حوزه بسته‌بندی محصولات لبنی است.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در بسته‌بندی‌های محصولات صادراتی، خاطر نشان کرد: یکی از این چالش‌های صادراتی محصولات لبنی این است که ماندگاری محصولات لبنی پایین است، به گونه‌ای که شیر، ماست و یا پنیر که در ظروف پلاستیکی صادر می‌شود، به‌ویژه برای صادرات به مناطقی چون افغانستان، نسبت به رقبا طول عمر محصولات لبنی صادراتی ایران پایین‌تر است.

احسانی اضافه کرد: ما در این مطالعات اثبات کردیم که اگر نانو را برای پوشش‌دهی سطح ظروف مواد لبنی استفاده کنیم، می‌توانیم سطح ماندگاری این محصولات را افزایش دهیم.

وی با تاکید بر اینکه مستندات این مطالعات در قالب پروپوزالی به یکی از شرکت‌های تولیدکننده محصولات لبنی عرضه شده است، اظهار کرد: این شرکت هنوز آماده سرمایه‌گذاری بر روی این دستاورد نیست، ولی ما در قالب شرکت دانش‌بنیان به دنبال توسعه این محصول هستیم.

احسانی به کاربردهای این نانو مواد در پتروشیمی اشاره و تصریح کرد: پتروشیمی‌ها از کاتالیست‌هایی استفاده می‌کنند که جزو اقلام تحریمی هستند و تفاهم‌نامه‌ای را با آنها به امضا رساندیم تا نیازمندی‌های آنها را دریافت کنیم تا از سرریز فناوری‌های فضایی در این حوزه بهره‌برداری شود.

رییس پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به این موضوع که اینکه این کاتالیست‌ها در چه فرآیندی از پتروشیمی به کار برده می‌شوند، هنوز مشخص نشده است، اضافه کرد: برای تعریف حوزه‌های کارکردی این نانو کاتالیست‌ها باید نیازمندی‌های این صنعت را دریافت کنیم و مشخصات کاتالیست‌های مصرفی پتروشیمی را بدانیم و با توجه به دانش فنی به دست آمده با این صنعت همکاری کنیم.

انتهای پیام                                                                                                                                   

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نانو مواد ماهواره ناهید 2 محصولات لبنی صادرات پتروشيمي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۳۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۶۵ درصدی صادرات سیر/ روسیه مقصد نخست صادرات سیر خشک

به گزارش خبرگزاری مهر، سید روح الله لطیفی، مدیرکل دفتر مطالعه، پایش و توسعه بازار سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، اظهار کرد: سیر یکی از محصولات پر خاصیت و ویژه است که در برخی نقاط کشورمان، مرغوب‌ترین سیر در منطقه و و بعضاً در دنیا تولید می‌شود، محصولی که در استان همدان و برخی دیگر از استان‌ها تولید می‌شود منحصر به فرد بوده، که خوشبختانه در سال گذشته با ورود و تمرکز بیشتر تجار برای بازار رسانی این محصول صادرات کشورمان در این محصول رشد چشم‌گیری داشته است.

وی افزود: سال گذشته ۴۹ هزار و ۸۳۱ تن انواع سیر به ارزش ۳۹ میلیون و ۳۰۳ هزار و ۵۷۰ دلار صادر شده که نسبت به مدت مشابه ۶۵ درصد در وزن و ۶۴ درصد در ارزش شاهد افزایش صادرات بودیم، حتی در مقاصد صادراتی نیز از ۱۸ کشور خریدار سیر ایرانی به ۳۲ کشور رسیدیم.

لطیفی در خصوص میزان صادرات سیر به تفکیک تازه و خشک توضیح داد: از مجموع سیر تازه و خشک صادر شده، ۲۵ هزار و ۶۴۳ تن به ارزش ۲۰ میلیون و ۱۲۱ هزار و ۹۳۱ دلار، سیر تازه بود که این میزان با رشد ۵۶ درصدی در وزن و ۵۵ درصدی در ارزش همراه شده و تعداد کشورهای خریدار این نوع سیر از ۱۳ کشور به ۱۷ کشور افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: ۲۴ هزار و ۱۸۸ تن سیر خشک نیز به ارزش ۱۹ میلیون و ۱۸۱ هزار و ۶۳۹ دلار به ۳۲ کشور صادر شده که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۱، رشد ۷۵ درصدی در وزن و ارزش داشته و از ۱۸ مقصد صادراتی نیز به ۳۲ کشور مقصد، افزایش پیدا کرده است.

عراق مقصد نخست صادرات سیر تازه

لطیفی در خصوص مقاصد صادراتی سیر تازه گفت: بیشترین صادرات سیر تازه به عراق با ۱۰ هزار و ۵۹۰ تن انجام شده و پس از آن افغانستان با ۷ هزار و ۹۵۵ تن، روسیه با ۲ هزار و ۹۳۸ تن، پاکستان با هزار و ۹۴۷ تن و ارمنستان ۵۱۲ تن، آذربایجان ۳۷۷ تن، امارات ۳۴۳ تن، ترکمنستان ۳۲۹ تن و هند ۲۸۸ تن بود و کشورهای ازبکستان، گرجستان، کویت، ترکیه، عمان، لبنان، قزاقستان، تاجیکستان در رتبه‌های بعدی قرار دارند.‌

روسیه مقصد نخست صادرات سیر خشک ایران

دبیر کمیته توسعه صادرات تشکل‌های کشاورزی و روستایی ایران در خصوص مقاصد صادراتی سیر خشک گفت: مقصد اول صادرات سیر خشک در سال ۱۴۰۲، کشور روسیه با خرید ۸ هزار و ۳۱۱ تن بود و بعد از آن کشورهای خریدار سیر خشک ایرانی به ترتیب افغانستان با خرید پنج هزار و ۱۶۵ تن، هند با ۳ هزار و ۸۷۳ تن، عراق با دو هزار و ۵۶۷ تن، پاکستان با هزار و ۲۲۵ تن، گرجستان با ۹۲۶ تن، امارات با ۳۷۳ تن، لبنان با ۳۴۳ تن، سوریه با ۲۳۵ تن، ترکیه با ۱۷۰ تن، ترکمنستان با ۱۵۹ تن، ازبکستان ۱۴۵ تن، اوکراین ۱۱۳ تن، تاجیکستان با ۹۴ تن، ارمنستان با ۸۹ تن، آذربایجان با ۷۵ تن، کویت با ۷۳ تن، آلبانی ۶۶ تن، مالزی با ۴۱ تن، عمان با ۳۷ تن، قزاقستان با ۳۳ تن، سریلانکا و صربستان هر کدام ۲۲ تن، یوگسلاوی با ۲۱ تن، انگلستان با ۶ تن، قطر با ۲.۸ تن، ونزوئلا با ۹۲۹ کیلوگرم، کانادا با ۵۲۵ کیلوگرم، استرالیا با ۴۳۱ کیلوگرم، سوئد با ۱۱۵ کیلوگرم، فرانسه با ۱۰۵ کیلوگرم و ایتالیا با ۸ کیلوگرم بودند.

کد خبر 6100505

دیگر خبرها

  • مصرف شیر و لبنیات و پاسخ به چند ابهام
  • افزایش ۶۵ درصدی صادرات سیر/ روسیه مقصد نخست صادرات سیر خشک
  • افزایش حضور شرکت‌های خارجی در نمایشگاه نفت نشان‌دهنده شکست پروژه تحریم است
  • افزایش ۶۰درصدی تولید نفت خام در دولت سیزدهم/ اولویت وزارت نفت، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است
  • راهکاری برای تشویق و انگیزه سرمایه‌گذاران تدوین شود
  • (ویدئو) رونمایی از لباس جدید مخصوص راهپیمایی فضایی اسپیس ایکس
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • پیشرفت گام به گام هند در صنعت فضایی
  • ایلان ماسک کاربردی برای هوش مصنوعی در اسپیس ایکس نیافت!
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه