Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-26@18:55:08 GMT

تکاپوی جدید یا پذیرش شکست؟!

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۸۳۹۵۸

تکاپوی جدید یا پذیرش شکست؟!

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، چند روز پیش نشریه «فیگارو» چاپ فرانسه از اصطلاح مرد بیمار خاورمیانه برای عربستان استفاده کرده بود. مرد بیماری که در تمام عرصه های سیاسی، دیپلماتیک و نظامی شکست خورده است. با اجازه این نشریه این اصطلاح را به عاریت می گیریم و سطح و ابعاد آن را کمی گسترده تر می کنیم.

نگارنده براین باور است در سطحی کلان جبهه عبری-عربی نماد و تجسم مرد و محور بیمار خاورمیانه هستند که به تدریج در تمام عرصه ها قافیه را به رقیب خود یعنی محور مقاومت باخته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع باعث شده است تا اسرائیل برای برون رفت از این گرداب به فکر پروژه و رویکرد جدیدی باشد تا بلکه روند شکست های این محور را متوقف و یا به نوعی کند سازد.

در این راستای طرح موسوم به پیمان عدم تجاوز در میان اسرائیل و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مطرح شده است. در این جا خواهیم پرسید هدف از این پروژه جدید چیست و آیا این راهبرد می تواند تغییری در معادلات کلان سیاست و قدرت در خاورمیانه ایجاد کند یا اینکه روند روبه رشد محور مقاومت مهار و توقف ناپذیر خواهد بود؟

پبمان عدم تجاوز چیست؟

وزیر خارجه اسرائیل روز یک‌شنبه در پیامی در حساب کاربری خودش در شبکه اجتماعی توئیتر نوشت «به تازگی با پشتیبانی ایالات متحده تلاش‌هایی به منظور امضا یک پیمان منع تجاوز با کشورهای عربی خلیج فارس انجام گرفته است».

«یسرائیل کاتس» این تلاش‌ها را «ابتکار عمل» خواند و آن را گامی تاریخی در راستای «پایان دادن به درگیری‌ها» توصیف کرد.

وی ابراز امیدواری کرد که این پیمان به تقویت همکاری‌های غیرنظامی با کشورهای عربی منجر شود و در نهایت به صلح با فلسطینی‌ها بیانجامد.

پیش از این وزیر خارجه اسرائیل در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در دیدار با چند تن از همتایان عرب خود موضوع امضای عدم‌تجاوز را مطرح کرده است. در مذاکرات وزیر خارجه اسرائیل و چند تن از وزاری خارجه کشورهای حاشیه خلیج فارس «جیسون گرین‌بلات»، نماینده دولت آمریکا در امور خاورمیانه نیز حضور داشته است.

شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل گزارش داده است که توئیت کاتس، وزیر خارجه اسرائیل بعد از ملاقاتش با همتایان عرب خود در حاشیه خلیج فارس نوشته شده است.

به موجب این طرح، اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج متعهد می شوند که به هیچ ائتلاف یا نهاد یا پیمان امنیتی یا نظامی با طرف سوم علیه دیگر نپیوندند و به آن کمک نکنند و همه اختلافات خود را از راه مذاکره حل کنند.

اسرائیل و برخی از دولت های حاشیه جنوبی خلیج فارس یا همان مردهای بیمار خاورمیانه می خواهند از طریق شکل دهی به یک کلوب یا ائتلاف مرکب از کشورهای شکست خورده، یک بار دیگر به رقابت با محور مقاومت بپردازند.

آنان امیدوار هستند با یک کاسه کردن برخی از ظرفیت و توانایی های خود روند مهار ناپذیر پیروزی های محور مقاومت را مهار سازند. اما تغییر کلی موازنه قوا و همچنین چندین نمونه تاریخی دیگر نشان می دهد این پروژه جدید نیز محتوم به شکست خواهد بود زیرا هیچ گونه تطابقی با ظرفیت و قدرت این کشورها و واقعیت های جدید منطقه ندارد.

ائتلاف امنیت کشتیرانی به کجا رسید؟

پس از تشدید تنش ها در خلیج فارس و تهدید امنیت کشتیرانی، ایالات متحده در طرحی پر سر و صدا از ایجاد یک ائتلاف بین المللی در تنگه های هرمز و باب المندب خبر داد. ژنرال «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در اواسط تیرماه اعلام کرد کشورش مشغول رایزنی با 60 کشور برای تشکیل این ائتلاف است.

او پیش بینی کرد در طی روزهای آتی آمریکا کشتی های فرماندهی عملیات را تامین خواهد کرد و وظیفه نظارت و تجسس را به عهده خواهد داشت. یک ماه بعد «ییسرائل کاتس» اعلام کرد کشورش «بخشی از اقدام آمریکایی در تامین امنیت کشتی‌رانی در خلیج فارس خواهد بود. وی تاکید کرد اسرائیل «از جنبه‌های اطلاعاتی و زمینه‌های دیگری که دارای برتری نسبی است»، در این ائتلاف حضور فعال خواهد داشت.

تصور می شد این اقدام جایگاه آمریکا را تقویت خواهد کرد و پای اسرائیل را به این پهنه آبی استراتژیک باز می کند. با این حال و پس از گذشت سه ماه نه تنها خبری از تشکیل این ائتلاف نیست بلکه اسرائیل نیز در سکوت خبری هیچ گونه اشاره ای به حضور خود در این ائتلاف نمی کند.

هم آمریکایی و هم اسرائیل به این نتیجه رسیدند که هزینه تشکیل و مشارکت در چنین ائتلافی آنچنان سرسام آور خواهد بود که حتی امکان دارد تهدیدات بزرگی علیه امنیت ملی آنان ایجاد کند بنابراین بدون سرصدا آن را مسکوت گذاشتند.

از زاویه ای دیگر این عقب نشینی پیش از آنکه برآیند بازبینی عقلایی این دو بازیگر باشد رهاورد قدرت بی چون و چرای محور مقاومت در خاورمیانه است. به عبارت بهتر تشکیل این ائتلاف، آمریکا و اسرائیل را در مقابل محور قدرتمند و روبه رشد مقاومت قرار می داد. آنان در چندین زورآزمایی شکست خورده بودند بنابراین نمی خواستند یک بار با تقابل با این محور شکست دیگری به کارنامه های خود ضمیمه کنند.

به نظر می رسد همین رویه نیز درمورد آینده پیمان منع تجاوز صادق باشد. تشکیل چنین ائتلافی هزینه های پیش بینی ناپذیری به اسرائیل و عربستان و بعضا امارات وارد خواهد آورد. این نکته را نیز باید به یاد داشت این ائتلاف مرکب از کشورهای شکست خورده ضمن آنکه ظرفیت محدودی دارد باید به استقبال نبرد و تقابل با کشورها و جنبش هایی برود که از حمایت های مردمی گسترده ای در منطقه برخوردار هستند.

محور مقاومت با سازماندهی توده های مردم، قدرت بخشی به آحاد جامعه، بسیج آنان و به کارگیری استراتژی های جدید سیاست و راهبردهای نوین نظامی معادلات را تغییر داده است و ایجاد یک ائتلاف عدم تجاوز تنها می تواند به عنوان یک نمایش رسانه ای و مسکن کوتاه مدت تا حدودی آلام شکست های چند سال اخیر عربستان و اسرائیل را تسکین دهد.

اسرائیل و کشورهای متحدش در حاشیه جنوبی خلیج فارس نمی تواند با این نوش داروها معادلات را تغییر دهند و باید دیر یا زود به استقبال از شکست محتوم و نهایی خود بروند.

183 / 156 اسرائیل ائتلاف عدم تجاوز شکست خورده توافق امنیتی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اسرائیل ائتلاف عدم تجاوز شکست خورده توافق امنیتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۳۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دور خیز احزاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۱ اردیبهشت به ایستگاه پایانی می‌رسد و پرونده آن با انتخاب ۴۵ نماینده باقی‌مانده و مشخص شدن تکلیف همه ۲۹۰ کرسی بهارستان بسته می‌شود تا از ۷ خرداد شاهد آغاز به کار مجلس جدید باشیم.

گرچه به طور معمول دور دوم انتخابات مجلس شور و حرارت مرحله نخست را ندارد، اما از آن‌جا که تعیین سرنوشت اکثر منتخبان تهران در مجلس آینده به دور دوم گره خورده، این‌بار به احتمال زیاد دور دوم متفاوتی را تجربه خواهیم کرد. در این راستا احزاب و تشکل‌هایی که نامزدهایشان به دور دوم راه یافته‌اند تکاپوی محسوسی برای تصاحب کرسی‌های باقیمانده بهارستان دارند.

وحدت پایداری و شورای ائتلاف در مرحله دوم انتخابات

در این میان شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اسلامی در دور دوم ۱۳ گزینه در تهران دارد که برای کسب سهمیه‌های باقیمانده این شهر رقابتی جدی با نامزد‌های سایر لیست‌ها خواهند داشت.

با این‌حال امیرابراهیم رسولی سخنگوی این شورا در گفتگو با ایرنا از ارائه لیست کامل ۱۶ نفره برای دور دوم خبر داد و تأکید کرد: شورای ائتلاف به هیچ عنوان لیست ناقص نمی‌دهد و از نامزد‌هایی که در دور دوم حضور دارند به یک لیست ۱۶ نفره می‌رسیم. بر همین اساس جلسات این شورا با نامزد‌های مرتبط با این جریان در حال برگزاری است، و با توجه به سوابق و عملکرد آنها، فهرست را نهایی می‌کنیم و هرچه مردم تصمیم بگیرند برای ما قابل احترام است.

او هم‌چنین با تأیید تداوم هماهنگی و وحدت شورای ائتلاف با جبهه پایداری برای دور دوم انتخابات، می‌گوید:، چون بنای ما بر ارائه لیست کامل است، با دیگر گزینه‌ها نیز رایزنی خواهیم داشت تا در مورد ۳ نفر باقی‌مانده به جمع‌بندی برسیم.

جبهه پایداری هم از تمایل خود برای حفظ وحدت با شورای ائتلاف خبر داد. مجید متقی‌فر سخنگوی این تشکل سیاسی ضمن بیان این مطلب، می‌گوید: تلاش ما این است که همان فضای وحدت با شورای ائتلاف که در دور اول وجود داشت را ادامه بدهیم و بعید است که وحدت دور اول در این دور، بهم بخورد.

ائتلاف مردمی نیرو‌های انقلاب اسلامی موسوم به اُمناء که در آستانه انتخابات ۱۱ اسفند برای نخستین بار اعلام موجودیت کرد نیز دیگر تشکلی است که تعدادی از نامزد‌های آن به دور دوم راه یافته‌اند.

اُمناء در دور اول انتخابات تنها در تهران لیست ارائه داد که از میان ۳۰ گزینه معرفی شده توسط این تشکل، ۷ نفر موفق به کسب آراء لازم برای جلوس بر کرسی‌های بهارستان شدند، که البته این افراد گزینه‌های اختصاصی امناء نبودند و تقریبا در لیست‌های دیگر ـ شانا و صبح ایران ـ هم حضور داشتند.

تصمیم امناء برای انتخابات ۲۱ اردیبهشت چیست؟

امناء در دور اول انتخابات در شهرستان‌ها رسما از گزینه‌ای حمایت نکرد، اما از آن‌جا که جبهه شریان یکی از تشکل‌هایی است که ائتلاف امناء را شکل داده‌اند بنابراین گزینه‌هایی را که با حمایت شریان به مجلس راه یافته‌اند می‌توان هم‌سو با امناء نیز به حساب آورد.

ائتلاف مردمی نیرو‌های انقلاب اسلامی برای دور دوم هم برنامه دارد و میدان رقابت را خالی نکرده است. در این راستا محمد رضا میرشمسی رئیس هیأت اجرایی امناء در گفتگو با خبرنگار ایرنا، برنامه‌های انتخاباتی تشکل متبوعش در تهران برای دور دوم را تشریح کرد و گفت: ما از بین افرادی که در دور اول انتخاب نشدند افراد خودمان را معرفی خواهیم کرد. اما از آنجا که برخی افراد لیست قبل در جمع ۳۲ نفر نیستند، از این‌رو باید افراد دیگری را جایگزین آنها کنیم که در حال بررسی این مورد هستیم. 

سید نظام‌الدین موسوی دبیر شورای مرکزی این ائتلاف نیز با اشاره به این‌که ۱۵ نامزد امناء که در لیست مرحله اول بودند توانستند وارد رقابت انتخابات مرحله دوم شوند، گفته بود: تلاش ما این است که از این ۱۵ نفر حمایت کنیم مگر آنکه به جمع‌بندی جدیدی برسیم.

وی هم‌چنین اعلام کرد: تاکنون مذاکره‌ای با جبهه صبح ایران برای ائتلاف در مرحله دوم انتخابات نداشته‌ایم، و تلاش ما این است که قبل از شروع تبلیغات مرحله دوم لیست قطعی امناء منتشر شود لذا احتمالا این لیست تا اواسط اردیبهشت‌ماه اعلام خواهد شد.

از فهرست مشترک جامعه مدرسین تا رونمایی از فهرست وفاداران انقلاب

جامعه اسلامی مهندسین هم از معرکه دور دوم انتخابات دور نمانده و به‌رغم آن‌که دبیرکل آن با وجود تغییر حوزه انتخابیه هم توفیقی در کسب رأی مردم نداشت، اما بنا دارد در دور دوم انتخابات خودی نشان بدهد و با ارائه لیست نام خود را در جرگه بازیگران این عرصه ثبت کند.

در این زمینه قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین در گفتگو با ایرنا، در مورد موضع این تشکل در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی به نقل از محمدرضا باهنر گفت: ما برای دور دوم انتخابات بررسی‌ها و مشورت‌هایمان را انجام داده‌ایم و تقریبا فهرستی را از بین ۳۲ نفری که به مرحله دوم رفتند انتخاب کرده‌ایم که احتمالا تا چند روز آینده در رسانه‌ها اعلام خواهیم کرد.

به این ترتیب ظاهرا جامعه اسلامی مهندسین فهرستی متشکل از گزینه‌های شانا و امناء و درواقع مشترک با آنها ارائه خواهد کرد.

جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی سه‌شنبه ۴ اردیبهشت از فهرست انتخاباتی خود رونمایی کرد؛ شعار این فهرست، "انقلابی، کارآمد و مردمی" است. علاوه بر وفاداران، جبهه صبح ایران هم از بازیگران فعال در مرحله دوم انتخابات محسوب می‌شود.

ابوالفضل ظهره‌وند عضو فهرست جبهه صبح ایران هم در گفتگو با ایرنا از ارائه فهرست توسط این جبهه خبر داد و گفت: علاوه بر این تشکل سه تشکل دیگر هم فهرست خود را منتشر می‌کنند. 

شورای وحدت اصول‌گرایان نیز که در دور اول انتخابات حضور فعالی داشت و اولین تشکلی از جریان اصول‌گرا بود که لیست مستقلی برای انتخابات ۱۱ اسفند ارائه کرد، اعلام کرده: برای دور دوم انتخابات نیز گزینه‌های مدنظرش را به مردم معرفی خواهد کرد و بنا دارد وحدت رویه‌ای میان نمایندگان منتخب ایجاد کند که درنهایت بتواند فراکسیون وحدت را به منظور رسیدگی به اولویت‌های کشور در سه حوزه مدیریت، قانونگذاری و نظارت در مجلس شورای اسلامی شکل دهند و گرهی از مشکلات مردم بگشایند.

دور خیز احزاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس

علی کیهانیان عضو هیأت عالی شورای وحدت اصولگرایان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: علاوه بر تهران در حوزه‌های انتخابیه‌ای که به دور دوم کشیده شده هم در حال تنظیم لیست و فهرست کاندیدا‌های مورد حمایت خود هستیم. 

حزب موتلفه اسلامی که از احزاب قدیمی اصولگرا ـ در طیف سنتی‌های اصولگرا ـ شناخته می‌شود می‌خواهد از گزینه‌های مورد نظر خود در آوردگاه ۲۱ اردیبهشت ماه حمایت کند.

حمیدرضا ترقی قائم مقام دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در حاشیه نشست منتخبین دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با حزب مؤتلفه تحت عنوان «اولویت‌های مجلس تحول و تکامل» به خبرنگار ایرنا گفت: از بین کسانی که به دور دوم راه یافته‌اند افرادی را که از نظر فکری مواضع‌شان مورد تایید ماست انتخاب و به زودی اعلام می‌کنیم. در مورد کلیات این شاخص‌ها به نتیجه رسیده‌ایم.

پیام انتخاباتی حزب اصلاح‌طلب اعتماد ملی به کاندیدا‌ها

تحرکات انتخاباتی فقط محدود به اصولگرایان نمی‌شود، بلکه تعدادی از بازیگران سیاسی اصلاح‌طلب هم برای انتخابات دور خیز برداشته‌اند که در این راستا می‌توان به حزب اصلاح‌طلب اعتماد ملی اشاره کرد.

اعتماد ملی اعلام کرده با توجه به آن‌که هنوز ۴۵ نماینده مجلس آینده مشخصا نشده‌اند، از هر کدام از آنها که گرایش اصلاح‌طلبی یا متمایل به اصلاح‌طلبان باشند حمایت خواهد کرد.

محمدصادق جوادی‌حصار سخنگوی اعتماد ملی در این‌باره به خبرنگار ایرنا گفت: در تهران گزینه نزدیک به اصلاحات به دور دوم راه نیافته، اما برای مراکز استان‌ها هر استان یا شهرستانی که نیروی اصلاح‌طلب یا متمایل به اصلاح‌طلبان در آنجا وجود داشته باشد و تقاضای کتبی بدهد که در لیست ما قرار بگیرد از آنها حمایت کنیم.

به این ترتیب به نظر می‌رسد دور دوم انتخابات به‌ویژه در حوزه انتخابیه تهران حساسیت و هیجان خاصی داشته باشد.

به هر حال باید منتظر ۲۱ اردیبهشت بمانیم و ببینیم درنهایت مردم چه تصمیمی خواهند گرفت و بعد از انتخاب ۴۵ نماینده باقی‌مانده ترکیب مجلس آینده به چه صورت خواهد بود؟

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • شکست ابهت پوشالی صهیونیسم در عملیات وعده صادق
  • عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی اسرائیل را از بین برد/ معلم تراز انقلاب اسلامی محور تحول است
  • 200 روز جنگ اسرائیل در غزه ؛ جهان شکست خورد
  • شکست پس ۲۰۰ روز جنایت | چرا اسرائیل به اهدافش نرسید؟
  • عملیات وعده صادق تابوی شکست‌ناپذیری اسرائیل را درهم شکست
  • شکست بزرگ اسرائیل در آزمایش دفاعی ایران
  • حمله وزیر نتانیاهو به ارتش رژیم اسرائیل
  • دور خیز احزاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس
  • تلاش عربستان و امارت در موازنه بین ایران و رژیم صهیونیستی
  • تحلیلگر صهیونیست: اسرائیل در آستانه شکست کامل و نابودی است