Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، بیژن نامدار زنگنه در پنجمین کنگره نفت و نیرو گفت: موضوع اصلی کنگره آینده‌نگری فضای کسب و کار در نفت و نیرو با محوریت بخش خصوصی است. اگر از من سوال شود آینده کسب و کار را چگونه می‌بینید پاسخ می‌دهم در شرایط کنونی کماکان ظرفیت‌ها فوق‌العاده است اگر چه در جغرافیای نفت تغییراتی مهم و غیرقابل پیش بینی رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوری که آ‌مریکا که بزرگترین مصرف‌کننده نفت بود اکنون به بزرگترین تولید کننده نفت و گاز و میعانات تبدیل شده اما همچنان ما ظرفیت مهم و فوق العاده برای توسعه داریم و نفت می‌تواند محرک اقتصاد ایران با توسعه جهشی در بالادست و با اتکای آن به پتروشیمی و پایین دست و تکمیل زنجیره ارزش باشد.

وی با بیان اینکه فعال بودن نفت، بخش صنایع و خدمات فنی – مهندسی را نیز فعال می‌کند افزود: حجم سرمایه‌گذاری نفت به گونه‌ای است که می‌تواند خدمات مهندسی و غیرمهندسی را فعال و در اشتغال نقش مهمی داشته باشد. مسلما در مورد مساله‌ای که در اراک پیش آمد نباید مشکل را در اراک پیگیری کرد، اگر نفت فعال باشد اراک و صنایع دیگر امثال آن در دیگر شهرها نیز فعال خواهند بود.

وزیر نفت در ادامه با اشاره به اینکه در سال 83 چشم‌انداز 20 ساله برای صنعت نفت تهیه کردیم که اهداف کلان آن واقع‌گرایانه و قابل دسترس بود گفت: اکنون می‌توان انتظار داشت که این اهداف تحقق یابد اگر چه کشورهای منطقه نیز ساکت ننشسته و پیشرفت‌هایی داشته‌اند.

زنگنه در ادامه با بیان اینکه هر چند سال ضربات کشنده‌ای بر صنعت نفت ما وارد می‌شود افزود: با این وجود ما همچنان زنده ماندیم، تحریم‌ها ضرباتی به ما وارد کرد و جایگاه ما را در جهان کاهش داده اگر چه ما همواره مقاومت می‌کنیم.

وی در ادامه سخنرانی با اشاره به زمینه‌های فعالیت بخش خصوصی در صنعت نفت اظهار داشت: آنچه بخش خصوصی می‌تواند در این صنعت فعالیت کند ابتدا مربوط به فعالیت‌های پیمانکاری است که اکنون ای پی سی نقش غالبی دارد در حال حاضر حتی عملیات نگهداشت تولید را هم یک پیمانکار انجام می‌دهد و پرداخت‌ها هم تابع تولید است. این شناخته‌ترین زمینه در بخش بالادست صنعت نفت است که نمود آن را در شبکه گازرسانی و توزیع شاهد هستیم.

مقام عالی وزارت نفت زمینه دوم فعالیت بخش خصوصی در صنعت نفت را سرمایه‌گذاری مستقیم در پتروشیمی، پالایش و زنجیره پایین دست دانست و افزود: برای این زمینه سرمایه‌گذاری و زنجیره ارزش را تکمیل می‌کنیم و به این ترتیب از خام فروشی جلوگیری خواهد شد.

وی همچنین به ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت به عنوان دیگر زمینه فعالیت بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: تسریع در ساخت 10 قلم کالای اصلی مورد نیاز صنعت نفت علاوه بر آثار مهمی که دارد در شرایط کنونی منجر به اشتغال و امید خواهد شد. در قراردادهای ای پی سی و ای پی دی پیمانکاران موظف شده‌اند که فقط کالای مورد نیاز خود را در این 10 قلم کالا از داخل خریداری کنند مثلا ورق‌های مقام به نفت و گاز ترش را با همکاری فولاد مبارکه و اکسین برای خط لوله گوره جاسک از داخل تهیه می‌کنیم.

ادامه دارد...

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اشتغال بیژن نامدار زنگنه پتروشیمی کسب و کار نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۵۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور

شهباز حسن پور عضو کمیسیون اقتصادی مجلس پیرامون حرکت مثبت صنعت نفت و گاز کشور به سمت دانش بنیان شدن به خبرنگار قدس گفت: صنعت نفت و گاز محوریت اصلی تولید بار اول بوده است این صنعت یکی از موفق ترین صنایع کشور در همکاری با بخش دانش بنیان های کشور بوده است و به کمک همراهی بخش اقتصاد دانش بنیان در کاهش هدررفت انرژی در کشور، توسعه زنجیره ارزش و همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی دانش بنیان حوزه نفت و گاز سهم بسیار کلیدی در رسیدن رشد اقتصادی کشور به میزان بسیار بالا و خوب ایفا کرده است و صنعت نفت و گاز ایران توانسته است قدم های خوبی را در مسیر دانش بنیان شدن این صنعت بردارد که  با بهره گیری از تداوم استفاده حداکثری از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان به مانند دو سال گذشته که در حوزه تولید بار اول بیشترین همکاری را داشته است، در سال آتی نیز به همین شکل ادامه خواهد داد تا شاهد تداوم بهره وری در این صنعت باشیم

حسن پور نماینده مجلس در رابطه با دستاوردهای کلیدی این همکاری گفت: با تکیه بر همین تجهیزات تولید بار اول شده به دست دانش بنیان های نفتی، توانستیم در داخل و خارج از کشور به توسعه زنجیره ارزش محصولات برسیم و حالا می توانیم در خارج از کشور در قالب پالایشگاه های فراسرزمینی این مهم را دنبال کنیم که قطعاً برایمان سودمند است. به کارگیری از دانش بنیان ها در صنعت نفت و گاز علاوه بر رشد اقتصادی، کاهش هدررفت و افزایش بهره وری، ارزآوری خوبی برای کشور نیز داشته است.

وی ادامه داد: ما از توان بالایی در حوزه های مختلف به لحاظ فنی و مهندسی برخوردار هستیم. صادرات این خدمات به دیگر کشورها نیز سیاست دیگری است که دولت سیزدهم به اجرا گذاشت. به ویژه سابقه ای که در این زمینه از خود به جای گذاشته ایم، مبنی بر عمل به تعهداتمان در مقابل کشورهای دیگر، زمینه خوبی برای گسترش این سیاست به وجود آورده است. خدماتی که ما به دیگران ارائه می دهیم، به لحاظ قیمت و کیفیت توان رقابتی در عرصه بین الملل دارد و این موضوع برایمان یک مزیت محسوب می شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان گفت: از طریق سیاست گذاری مهم در زمینه استفاده از دانش بنیان ها در صنعت نفت و گاز توانستیم در شرایط تحریمی به رکورد جدید در فروش نفت و بازارسازی تضمینی و بسیار مهم در کشور های همسو با خود در جهت مقابله حداکثری و خنثی سازی تحریم ها اقدام کنیم. باید دیگر صنایع نیز به مانند صنعت نفت و گاز مسیر دانش بنیان شدن خود را با توسعه همکاری با دانش بنیان ها تداوم بخشند تا شاهد تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور باشیم.

دیگر خبرها

  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • فعالیت بیش از ۲ هزار دستگاه اتوبوس بخش خصوصی در تهران
  • جنگ هیبریدی روسیه با اروپا
  • تار و پود‌های صنعت فرش یزد در گره مشکلات
  • قصه پرغصه نابودی صنعت فرش استان
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی
  • تسهیلات مناسب به بانوان فعال در حوزه صنایع‌دستی اختصاص می‌یابد
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود