Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخی از خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی و گردشگری با حضور در وزارت ارتباطات از ساختمان تاریخی "کلاه فرنگی" و دفاتر اداری در آن بازدید کردند. ۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۷ اجتماعی تهران نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ ظهر روز دوشنبه 15 مهر ماه همزمان با روز تهران، برخی از خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی و گردشگری با حضور در وزارت ارتباطات از "ساختمان تاریخی کلاه فرنگی" بازدید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بازدید دو ساعته، "ابوالفضل مرشد‌زاده" کارشناس موزه رادیو، سوابق ساختمان، کاربری‌های آن در طول تاریخ همچنین اقدامات انجام گرفته برای تبدیل شدن به دفتر وزیر ارتباطات را تشریح کرد.

در بخشی از این بازدید، "سید جمال هادیان" رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات درباره حفظ و احیای عمارت گفت: «علاقه آقای آذری جهرمی به حوزه فرهنگ و به ویژه حفظ میراث تاریخی سبب شد تا وی این بنای ارزشمند کلاه فرنگی یا همان عمارت بی‌سیم را با وجود اینکه محدودیت فضا و امکانات با هدف حفظ و احیای این بنای ارزشمند به عنوان دفتر کار خود برگزیند.»

وی افزود: «استقرار دفتر وزیر در این بنای تاریخی با حداقل تغییرات لازم و با لحاظ تمامی تمهیدات مورد نیاز و در نظر گرفتن اصول مرمت بناهای تاریخی انجام پذیرفت تا از این پس دفتر وزیر ارتباطات روایتگر تاریخ معماری و تکمیل ارتباطات کشور باشد.»

به گفته رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات‌، این تغییر بیش از همه برای مهمانان خارجی جالب و جذاب است؛ در طول برگزاری اجلاس چهارجانبه وزرای ارتباطات ایران، روسیه، ترکیه و آذربایجان این بنا محل پذیرایی و جلسه وزرا قرار داشته است.

این اثر تاریخی در 17 خرداد 1379 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است؛ کلاه فرنگی در سال 1305 با طراحی "مارکوف" و معماری "ابراهیم معمارباشی" ساخته شده و نخستین فرکانس‌های رادیو در ایران نیز از این ساختمان مخابره شده است.

وی در مورد دیگر ساختمان‌های تاریخی وزارت ارتباطات توضیح داد: «‌مهم‌ترین ساختمان تاریخی وزارتخانه، ساختمان "موستوفی‌الممالک" است؛ در یکسال گذشته وزارتخانه اهتمام به تعمیر، مرمت و تعریف کاربری جدید این بنای تاریخی داشته است؛ طبق قانون، 3 مناقصه‌ برای شرکت‌های معتبر گذاشته شد اما به علت تورم و تغییر قیمت‌ها هیچ کدام در مناقصه‌ها شرکت نکردند.»

هادیان در ادامه به توضیح پروژه‌های وزارت ارتباطات در زمینه تاریخی پرداخت: «‌یکی از پروژه‌هایی که بیش از یکسال در وزارت ارتباطات با اهتمام مرکز روابط عمومی در جریان است، پروژه "تاریخ شفاهی" است.»

در این پروژه که به همراه ساخت مستند درجریان است، تمام وزرا و معاونین وزرا قبل از انقلاب و بعد از انقلاب بیش از 200 ساعت جلوی دوربین تاریخ شفاهی وزارت ارتباطات قرار گرفته‌اند؛ بخش اول مستند که مربوط به قبل از انقلاب است، در حال حاضر آماده توزیع است.

او در ادامه توضیح داد: قسمت دوم، ارتباطات در دفاع مقدس است؛ قسمت سوم نیز شرح مرکز اسد‌آباد همدان است؛ این دو مستند در حال آماده‌ شدن است.

هادیان در مورد استفاده از ظرفیت‌های ساختمان "زیرساخت" واقع در ضلع جنوبی میدان امام خمینی(ره) خبر داد: «این ساختمان از لحاظ مکانی جایگاه بسیار مناسبی دارد؛ آقای آذری جهرمی وزیر ارتباطات و پیروز حناچی شهردار تهران در مورد استفاده از ظرفیت‌های تاریخی این ساختمان جلساتی را داشتند تا از آن برای فعالیت‌های تاریخی استفاده کرد.»

بهار 98| عمارت هفت‌ تنان؛ گنجینه‌ای از سنگ‌های قرن سوم تا یازدهم هجری قمری + فیلمفراموشی دیار عمارت‌های کهن / آب‌انبارهای سرایان یکی پس از دیگر تخریب می‌شوندعمارت 4 برج توس در مشهد مرمت می‌شود

انتهای‌پیام/ 

R1545/P/S2,25/CT11 واژه های کاربردی مرتبط وزارت ارتباطات آثار باستانی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت ارتباطات آثار باستانی وزارت ارتباطات آثار باستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۶۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
با حضور صابر جعفری کافی‌آباد رئیس مرکز طرح‌های ملی، سجاد یاهک معاون مرکز طرح‌های ملی، سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ساعت ۱۰ صبح
در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.

در ابتدا جعفری کافی اباد با اشاره به اینکه دو سال است مسئولیت دفتر طرح‌های ملی را برعهده دارد، درباره تحولات ساختاری و فنی مرکز گفت: یک دهه ما شاهد رکود در تولید و مدیریت داده‌های سیاست گذاران ذی ربط بودیم و حال این روند احیا شده و این اتفاق نتیجه شجاعت دولت جدید و همکاری پژوهشگاه بوده است.

وی با تشریح شرایط گذشته فعالیت‌های دفتر طرح‌های ملی بویژه در شرایط کرونا، عنوان کرد: حضور پررنگ دفتر این روز‌ها در شورا‌های ملی مشهود است و کل پروسه طرح‌ها در داخل خود وزارتخانه انجام می‌شود. زمان بررسی طرح‌ها هم از سه ماه به دو تا سه هفته تقلیل پیدا کرده و مبلغ فعالیت‌های پژوهشی پرسشنامه‌ها هم کمتر شده است.

وی درباره تغییرات فنی بنیادین دفتر طرح‌های ملی گفت: ما به شیوه نظام‌مند پرسشنامه‌ها را در این دوره کار می‌کنیم. یکی از معضلات نشست‌های افکارسنجی، عدم پاسخگویی است که در سال‌های اخیر زیاد شده، شیوه‌های ساده انگارانه‌ای در این رابطه وجود داشت، اما باز با اهتمام تیم، گزارش تفصیلی کیفی هم ما ارائه می‌دهیم. بنظرم بازگشت همه طرح‌های ملی به درون وزارت مهمترین اتفاق دو سال اخیر است که باعث کیفیت داده‌ها شده است.

وی درباره فعالیت‌های در دستور کار مرکز هم توضیح داد: زمانی ما در مرکز مستقر شدیم، شش پیمایش ملی معوق داشتیم، تلاش کردیم اینها معلق نشوند و به رغم مشکلات بودجه‌ای آنها را هم راه اندازی کنیم. از پیمایش‌های مهم ما نگرش‌های ایرانیان نسبت به مهاجران افغانی بود که توسط شبکه ملی خودشان ارائه شد. پیش از نوروز هم ما طرح ملی سبک زندگی ایرانیان را راه اندازی کردیم و پیمایش بعدی دستور کار همین خواهد بود.



وی اظهار داشت: الان علاوه بر پیمایش تلفنی همین پژوهشگاه همکاران من در ۳۱استان و روستا‌ها پیمایش وضعیت استفاده از شبکه‌های مجازی و ابعاد زندگی کاربران در حال انجام است. تلاش داریم تااخر همین هفته مرحله جمع اوری داده‌ها انجام و سپس هویت ملی ایرانیان با اجرای دکتر انتظاری را با مدیریت طرح‌های ملی در دستور کار بگیریم. پیمایش دیگر طراحی نقشه خلقیات ایرانیان با اجرای دکتر صبوریان انجام می‌دهیم. پیمایش دیگر آرزو‌های جوانان با اجرای دکتر حدادی صورت خواهد گرفت.

جعفری توضیح داد: بالغ هشتاد نظرسنجی از پژوهش‌های کرونا، ارز ترجیحی، خدمات فرهنگی شهرداری، منزلت هیئت بین ایرانیان، سواد ادبی و امید اجتماعی ایرانیان در دستور کار است و کنار اینها هم دستور کار مدونی طراحی شده مثل پیمایش‌هایی با عناوین سنجش وضعیت فرهنگ عمومی ایرانیان، سواد تاریخی ایرانیان، سواد فرهنگی و ... امسال انجام خواهد شد.

در ادامه دکتر یاحک نیز در صحبت‌هایی گفت: برخی پیمایش‌ها سابقه چندین دهه دارد و اینها باید تکرار شود و یکی از ماموریت‌های پژوهشگاه این است که باید به نیاز‌های پژوهشی پاسخ دهد. خوشبختانه این مهم انجام و ریل گذاری خوبی صورت گرفت.

وی اظهار داشت: اجرا و گرداوری داده‌ها مهمترین بخش یک پژوهش است و اگر این مخدوش باشد، مسیر غلط پیش رو قرار می‌دهد پس دفتر طرح‌های ملی خیلی تلاش کرد تا نظارت قوی و گرداوری با راهوری خود مرکز انجام شود. الان خانواده یکی از مسائل مهم ما است، اما ما شاهد هستیم که خیلی در این عرصه نهاد‌ها و مراکز کار و پژوهشی نمیکنند الان دفتر طرح‌ها چند طرح در این رابطه در دستور کار دارد.

جعفری در بخش پرسش و پاسخ در ارتباط با پژوهش های امنیت شغلی و مرجعیت اصناف درباره سیاست‌های محرمانگی پژوهش‌ها توضیح داد: داده مهمترین بحث حکمرانی است وقتی راجع به سیاست صحبت می‌کنیم باید خیلی مراقب باشیم که رایگان اینها را در اختیار دیگران قرار ندهیم. البته نرخ وجود داده‌هایی در سطح محرمانگی خیلی محدود است شاید کمتر از پنج درصد داده‌ها مشمول این سیاست می‌شوند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا مبنی بر عملیاتی شدن پژوهش‌ها در سطوح اجتماعی، سیاسی ،‌اقتصادی و فرهنگی گفت: وقتی یک دولت اساس سیاست گذاری‌های حوزه‌هایش را پژوهش و کرنش به علم می‌گذارد شاید هم در کوتاه مدت اثرش را نبیند اما باز هم باید امیدوار بود چون می‌خواهد کار کند و این ارزیابی‌ها نوید پیوست‌های علمی و امیدواری برای اثرگذاری در جامعه را می‌دهد ما در خیلی ساحت‌ها ورود به عرصه عملی کردیم در همین پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌ها مجلدی بیرون آمده که داده‌هایش همه مشخص است .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری نخستین جلسه ستاد اربعین وزارت ارتباطات
  • لرستان مقام سوم مسابقات کشتی فرنگی نونهالان کشور را از آن خود کرد
  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • ایجاد مجتمع‌های زراعتی در افغانستان
  • اولویت‌ طرح‌های ملی وزارت فرهنگ کدام است/ از توجه به هویت ملی و سبک زندگی ایرانیان تا آرزو‌های جوانان
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به سازمان تامین اجتماعی
  • آئین اختتامیه جشنواره سفیران سلامت با تجلیل از فعالان سلامت
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس
  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست