Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس مقتدایی کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با خروج اروپا از برجام، گفت: ضعف اروپایی‌ها در قبال عمل به تعهدات خود در توافق هسته ای برای کل جهان آشکار شد، چراکه آنها نتوانستند بدون حضور واشنگتن اهداف خود را در حوزه دیپلماسی و تعامل با تهران پیش ببرند و این عدم استقلال  اروپا نکته‌ای بود که آمریکایی‌ها در چند نوبت پس از شکل گیری اتحادیه اروپا به رخ آنها کشیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: ماجرای بوسنی هرزگوین، کوزوو و مسائل دیگری که پس از دوره شکل گیری اتحادیه اروپا رخ داد، خواسته اروپایی ها برای تبدیل شدن به یک ایالات متحده جدید پس از دوران فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را با شکست مواجه کرده است، چراکه نداشتن عزم جدی برای تبدیل شدن به یک قدرت جهانی به عنوان اتحادیه اروپا در ماه‌ها و سال‌های اخیر کاملا مشهود است.

آمریکا مانعی جدی برای تبدیل شدن اروپا به یک قدرت جهانی

مقتدایی اضافه کرد: ایالات متحده آمریکا با مجموعه‌ای از اقداماتی که تاکنون انجام داده ، اتحادیه اروپا را در دستیابی به اهداف اولیه پیمان ماستریخت و مجموعه پیش بینی‌های آن‌ با شکسته عملی مواجه کرده است، همچنین واشنگتن با ایجاد اختلاف بین کشور‌های اروپایی و به طور خاص حمایت از برگزیت در کنار ناکامی‌هایی که برای کشور‌های غربی در اقدامات عملی از جمله پیمان‌های بین المللی،  موانع جدی ای  بر سر انسجام اتحادیه اروپا قرار داده است.

کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت:هنگامی که اروپا در خصوص  انعقاد پیمان با ایران وارد اقدام عملی شد، ایالات متحده آمریکا  به جمع کشور‌های اروپایی پیوست تا ثابت کند بدون حضور واشنگتن آنها قادر به انجام هیچ کاری نیستند، اما بعد از آن ترامپ در ادامه سیاست‌های کلی کاخ سفید از این پیمان چندجانبه خارج شد تا در عمل به همه کشور‌های مناطق مختلف جهان اثبات کند که اروپایی‌ها و کشور‌های غربی بدون حضور ایالات متحده نمی‌توانند پیمان‌های خود را حفظ کنند که البته در این مسیر هم کاملا موفق بودند.

عملی نشدن تعهدات  اروپا در برجام، تاییدی بر ناتوانی های آنها در تصمیم گیری

او تصریح کرد: اروپا علی رغم همه قول‌های قبلی مبنی بر حفظ برجام، تامین منافع این توافقنامه برای ایران و پر کردن خلاء ایالات متحده آمریکا نتوانست به قول‌ها و وعده‌های خود عمل کنند که بخشی از آن نتیجه اختلافات درونی اتحادیه اروپا و بخش دیگر در نتیجه نقشه کشی‌ها و اقدامات عملی واشنگتن است.

مقتدایی تاکید کرد: ظریف امروز موضوع ناتوانی اروپایی‌ها را مطرح می‌کند و  به عقیده من حرف  اخیر او درست‌تر از صحبت هایش در سال‌های قبل است. وزیر امور خارجه کشورمان پیش از این اظهاراتی مبنی بر این داشت که  بدون حضور آمریکا  و با کمک اروپا هم می‌توانیم کار‌های خود را در برجام  پیش ببریم، در حالی که هم اکنون مشخص شده است که اروپایی ها سیاست های مستقلی از واشنگتن ندارند.

اتخاذ مواضع اصولی ایران مرهون دوراندیشی مقام معظم رهبری

کارشناس مسائل سیاست خارجی ادامه داد: همانطور که پیش تر هم گفتم  نتایجی که امروز رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه کشورمان بر آن تاکید می‌کنند درست‌تر از اظهارات و پیش بینی‌هایی است که سال های  گذشته داشته و بر اساس آن وارد عرصه انعقاد پیمان با کشور‌های غربی شده اند، البته جمهوری اسلامی ایران در طول سال‌های گذشته در اتخاذ مواضع اصولی مرهون تدابیر و دوراندیشی‌های مقام معظم رهبری است.

او خاطرنشان کرد: اکنون که رئیس جمهور، وزیر امور خارجه و به طور کلی تیم مذاکره کننده برجام به این نتیجه رسیده اند که اروپا غیر قابل اعتماد است باید به صراحت این موضع را به گوش همه ملت برساند چراکه بخشی از حرف‌های ظریف و رئیس جمهور کشورمان همچنان در اظهان معدودی از افراد جامعه و سیاستمداران وجود دارد.

کارشناس سیاست خارجی خروج  آمریکا از برجام  را یک درس بزرگ برای کشورمان دانست، اظهار کرد: برای ماندگاری تجربه توافق هسته ای در تاریخ، استفاده از منافع آن و بهایی که برای دستیابی به این تجربه پرداختیم را باید در اختیار آیندگان قرار دهیم و با صدای بلند اعلام کنیم که بخشی از پیش بینی‌ها و مواضع قبلی روسای کشور در نتیجه تجربه کمتر بوده است و در حال حاضر باتوجه به  تجربیات بیشتری که در عرصه روابط بین الملل و دیپلماسی بدست آوردیم نباید فریب سیاست های اروپایی‌ها را بخوریم.

وقت و سرمایه ای که به واسطه  وعده های آمریکا و اروپا به هدر رفت

مقتدایی همچنین در بخش دیگری از این گفت و گو  با اشاره به پیگیری حقوقی ایران درباره جبران خسارت ناشی از نقض برجام توسط آمریکا، خاطرنشان کرد: در حقیقت بخشی از وقت، سرمایه و شاید به  نوعی آینده کشورمان به واسطه  تصمیمات و وعده های آمریکا و اروپا ازبین رفته است.

او افزود:به نظر من مجوعه ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه باید صادقانه و با صراحت اعلام کنند که مواضع امروز آنها مبنی بر بی نتیجه بودن اعتماد به اروپایی ها صحیح‌تر از پیش بینی‌های سابق دولت مبنی بر حل مشکلات با توافق با اروپایی‌هاست.

بیشتر بخوانید:وزیر امور خارجه در جمع خبرنگاران:اگر طرفین به تعهداتشان عمل نکنند، گام چهارم را برمی‌داریم

 محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان روز یکشنبه ۱۴ مهر در جلسه علنی مجلس گفت که سه کشور اروپایی عضو برجام «در موقعیتی نیستند» که بتوانند از این توافق خارج شوند و «از نظر حقوقی حق این کار را ندارند».

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سیاسی سیاست خارجی اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۶۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه

در حالی که اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی روسیه آماده می‌شود اما تحریم‌های پیشنهادی احتمالا با مقاومت شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به‌ویژه کشورهایی که به شدت به انرژی روسیه وابسته هستند، مواجه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در اقدامی که می‌تواند چشم‌انداز انرژی اروپا را تغییر دهد، کمیسیون اروپا آماده است تحریم‌های جدیدی را علیه واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه پیشنهاد کند. اقدامات پیشنهادی شامل ممنوعیت صادرات مجدد در داخل اتحادیه اروپا و تحریم سه پروژه ال‌ان‌جی روسیه است. تصمیم کمیسیون اروپا در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده نسبت به وابستگی اروپا به انرژی روسیه، به‌ خصوص در پی نبرد جاری در اوکراین اتخاذ می‌شود.

اتحادیه اروپا در اوایل سال میلادی جاری، ممنوعیت واردات نفت روسیه از طریق دریا را اعمال کرد، اما تاکنون از انجام اقدامات مشابه علیه واردات ال‌ان‌جی خودداری کرده بود. با این حال، با افزایش واردات ال‌ان‌جی روسیه از آغاز جنگ اوکراین که حدود ۱۵ درصد از عرضه گاز اتحادیه اروپا را تشکیل می‌دهد، فشار بر بروکسل برای اقدام در این زمینه، افزایش یافته است.

هدف از ممنوعیت پیشنهادی حمل در داخل اتحادیه اروپا، جلوگیری از انتقال محموله های ال‌ان‌جی روسیه به مقاصد دیگر است. در حال حاضر بلژیک، فرانسه و اسپانیا، بزرگترین واردکنندگان ال‌ان‌جی روسیه هستند که بسیاری از این واردات مجددا به کشورهای دیگر از جمله چین صادر می‌شود. اتحادیه اروپا امیدوار است با اعمال محدودیت‌هایی بر حمل، اطمینان حاصل کند که ال‌ان‌جی روسیه به بازارهای خارج از اروپا راه پیدا نمی‌کند.

علاوه بر ممنوعیت انتقال ال‌ان‌جی روسیه، کمیسیون اروپا همچنین سرگرم بررسی تحریم‌هایی علیه سه پروژه روسیه آرکتیک ال‌ان‌جی ۲، اوسک لوگا و مورمانسک است. در حالی که جزئیات این تحریم‌ها، هنوز مورد بحث قرار نگرفته است، انتظار می رود پروژه هایی را هدف قرار دهند که هنوز عملیاتی نشده اند و تلاشهای روسیه برای گسترش صادرات ال‌ان‌جی  را پیچیده تر می‌کند.

اقدام کمیسیون اروپا، منعکس کننده نگرانی فزاینده در اتحادیه اروپا از وابستگی این بلوک به انرژی روسیه است. در شرایطی که تنشها بین روسیه و غرب هیچ نشانه ای از کاهش نشان نمی دهد، سیاست گذاران اروپایی به طور فزاینده، به دنبال راههایی برای کاهش وابستگی اروپا به منابع انرژی روسیه هستند. اتحادیه اروپا امیدوار است با هدف قرار دادن واردات ال‌ان‌جی روسیه، پیامی روشن به مسکو ارسال کند که اقداماتش در اوکراین بدون مجازات نخواهد ماند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال، تحریم‌های پیشنهادی احتمالا با مقاومت شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به‌ویژه کشورهایی که به شدت به انرژی روسیه وابسته هستند، مواجه خواهد شد. اما با افزایش فشار بر بروکسل برای اقدام، احتمال زیادی دارد که چشم انداز انرژی اروپا در ماههای آینده، دچار تغییرات قابل توجهی شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مکرون: اروپا در حال مردن است
  • احتمال محرومیت نمایندگان لالیگا از حضور در رقابت‌های اروپایی
  • افت فروش خودرو‌های برقی فولکس واگن/ چرا اروپایی‌ها دوباره به خودرو‌های بنزینی روی آوردند؟
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیم
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • درخواست ده روسی از باشگاه؛ سردار آزمون در رم ماندنی شود
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی
  • پارلمان اروپایی قواعد سلاح برای غیرنظامیان را تشدید کرد