Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران "دانشگاه دوک"، روش جدیدی ارائه داده‌اند که می‌تواند به چاپ سه‌بعدی تجهیزات الکترونیکی انعطاف‌پذیر روی پوست انسان کمک کند.

تجهیزات الکترونیکی انعطاف‌پذیر معمولا این قابلیت را دارند که بسیاری از مولفه‌های فیزیولوژیکی را بررسی و حتی اصلاح کنند. اگرچه در حال حاضر، تجهیزات بسیاری مانند باندهای الکترونیکی وجود دارند که می‌تواند روند بهبود زخم را بررسی و به درمان آن کمک کنند اما بهترین راه این است تا ابزاری ارائه شوند که با توجه به نیازهای هر بیمار طراحی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساخت تجهیزات الکترونیکی انعطاف‌پذیر، در حال حاضر به طی کردن فرآیند دشواری نیاز دارد که حمام‌های شیمیایی، مرحله محکم‌سازی و قرار گرفتن در معرض دمای بالا را شامل می‌شود. پژوهشگران "دانشگاه دوک"(Duke University)، روشی ارائه داده‌اند که با کمک آن می‌توان تجهیزات الکترونیکی انعطاف‌پذیر را با روش چاپ سه‌بعدی، مستقیما روی پوست، کاغذ، باند و ابزار انعطاف‌پذیر دیگر قرار داد. شاید قابلیت این روش، به پزشکان امکان دهد تا تجهیزات تشخیصی و درمانی را با روش چاپ سه‌بعدی مستقیما برای بیمار و یا در ابزار پزشکی به کار ببرند.

"آرون فرانکلین"(Aaron Franklin)، از پژوهشگران سرپرست این پروژه گفت: هنگامی که مردم درباره تجهیزات الکترونیکی می‌شنوند، انتظار دارند که یک نفر، مداری الکترونیکی را طراحی کند و آن را در یک چاپگر قرار دهد و پس از این مراحل، یک مدار الکترونیکی کاملا کاربردی را از چاپگر خارج کند. طی سال‌های اخیر، مقالات پژوهشی بسیاری در مورد تجهیزات الکترونیکی کاملا چاپی منتشر شده‌اند اما حقیقت این است که این فرآیند، مراحل گوناگونی دارد که شاید با درک عمومی سازگار نباشد.

این روش جدید، قابلیت‌هایی دارد که مدیون پیشرفت‌های جدید علمی هستند. یکی از این دستاوردها، جوهر رسانای نقره‌ای است که می‌تواند در دمای پایین چاپ شود و به پردازش اضافه نیازی ندارد. این جوهر، قابلیت رسانایی خود را حتی پس از چندین بار استفاده حفظ می‌کند.

دستاورد دیگری که می‌توان از آن نام برد، به کار بردن همین جوهر در نانولوله‌های کربنی برای ابداع ترانزیستورهای الکترونیکی است که مستقیما روی یک سطح قرار می‌گیرند و هیچ فرآیند دشواری را پشت سر نمی‌گذارند. جوهر رسانا و ترانزیستورهای جدید می‌توانند ترکیبات اصلی یک سیستم الکترونیکی را تشکیل دهند./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۷۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ساتبا، محمود کمانی، رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) درباره روند توسعه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در مدارس کشور خاطرنشان کرد: در سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای با سازمان نوسازی مدارس و آموزش و پرورش داشتیم تا سامانه‌های خورشیدی در مدارس کشور توسعه پیدا کنند؛ این تفاهم‌نامه بین سازمان توسعه مدارس، ساتبا و خیرین مدرسه‌ساز منعقد شده است که خیرین علاوه بر ساخت مدارس، هزینه‌های احداث نیروگاه‌های خورشیدی بر روی پشت بام مدارس را هم متقبل شوند.

وی ادامه داد: ساتبا برق تولیدی این نیروگاه‌ها را با نرخ مناسب می‌خرد و عوائد حاصل از برق تولیدی به تأمین هزینه‌های جاری و نگهداری مدارس کمک بزرگی می‌کند. قم در این زمینه پیشتاز است و ۱۱ مدرسه در این استان به سامانه‌های خورشیدی تجهیز شده است.

کمانی با اشاره به افتتاح سه سامانه ۲۰ کیلوواتی در مدرسه خیر ساز غلام رضا زیرک در شهر قم، عنوان کرد: امیدواریم ساخت سامانه‌های خورشیدی در مدارس توسعه پیدا کند چرا که ظرفیت فوق العاده‌ای در کل کشور وجود دارد، این امر زمینه فرهنگ‌سازی دانش آموزان به عنوان آینده سازان کشور را فراهم می‌کند و به تولید برق پاک کمک می‌کند؛ هم اکنون ۱۰۰ مدرسه در کل کشور وجود دارد که نسبت به نصب سامانه خورشیدی اقدام کرده‌اند که امیدواریم توسعه پیدا کنند.

معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر در کشور اظهار کرد: در کنار مدل‌های مختلفی که وزارت نیرو و ساتبا برای توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر شامل نیروگاه‌های بزرگ و بخش صنعت دارد، ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس را در حوزه مدارس و نیز نهادهای حمایتی در حال پیگیری هستیم.

وی درباره جزئیات ساخت ۸۵۰۰ مگاوات نیروگاه‌های تجدید پذیر در دست ساخت در کشور بیان کرد: ما برای دو بسته نیروگاهی از شورای اقتصاد مجوز گرفته‌ایم که شامل یک بسته ۴۰۰۰ مگاواتی و بسته ۴۵۰۰ مگاواتی است؛ مناقصات مربوط به آن در سال گذشته، برگزار و برندگان آن اعلام و از این حجم نیروگاهی، ساخت ۲۵۰ مگاوات در استان قم قرار دارد که در چند ساخت گاه در حال پیگیری است؛ امیدواریم با تخصیص زمین، احداث این نیروگاه‌ها بزودی شروع شود.

بر اساس هدف‌گذاری صورت گرفته، قرار است نیروگاه‌های خورشیدی در ۲۰ هزار مدرسه ساخته شوند؛ از این سطح ۱۶ نیروگاه خورشیدی به بهره‌برداری رسیده و ۵۶ پروژه در سطح کشور در حال اجراست.
لازم به ذکر است، تفاهم نامه همکاری میان سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری برق (ساتبا)، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش و جامعه خیرین مدرسه ساز کشور در خردادماه سال ۱۴۰۲ به مدت ۵ سال منعقد شده است.

هدف از امضای این تفاهمنامه، احداث سامانه‌های خورشیدی مقیاس کوچک و پاک توسط خیرین و سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی در مدارس کشور و توسعه فرهنگ بکارگیری انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری برق در جامعه معلمان و دانش آموزان است. با اجرای این تفاهم‌نامه‌، نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی با ظرفیت حداقل ۲۰ کیلووات و غیر انشعابی در ۲۰ هزار مدرسه منتخب کشور با سرمایه‌گذاری خیرین برای انتفاع مدارس ساخته می‌شوند.

کد خبر 6090189 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی چینی‌ها در بخش کشاورزی مازندران
  • فراهم شدن تجهیزات الکترونیکی برگزاری انتخابات در خرم‌آباد
  • تجهیزات الکترونیکی برگزاری انتخابات در خرم‌آباد فراهم است
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • حماس: پاسخ رسمی تل‌آویو به پیشنهاد‌های خود را دریافت کردیم
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • حماس : پاسخ رسمی تل آویو به پیشنهادهای خود را دریافت کردیم
  • اندازه‌گیری قند خون با گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • اندازه‌گیری قند خون با ساعت گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا