Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@11:54:55 GMT

استخوان‌هایی که آسان می‌شکند

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۸۷۹۱۳

استخوان‌هایی که آسان می‌شکند

 به نقل از مهر، جمعیت سالمند کشور رو به افزایش است و اگر نخواهیم از همین امروز به فکر سلامت افراد جوان و میانسال باشیم، قطعا با سالمندانی آسیب دیده در آینده مواجه خواهیم شد که هزینه‌های مراقبت و درمان این افراد، بسیار سنگین‌تر از اعتباراتی خواهد بود که می‌توان امروز برای سلامت جامعه هزینه کرد. از همین رو، لازم است که برنامه‌های پیشگیرانه خود را هرچه زودتر عملیاتی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زهرا وهابی معاون آموزشی گروه طب سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تاکید بر ضرورت توجه به سلامت سالمندان، تصریح کرد: متاسفانه افراد بالای ۶۰ سال در جامعه به فراموشی سپرده می‌شوند.


این متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه جامعه باید به سمت رویکرد دوستار سالمند حرکت کند، گفت: خانواده‌ها باید به کاردرمانی و گفتار درمانی سالمندان تشویق شوند. ضمن اینکه نیاز داریم که جامعه علمی و دانشگاهی را با جمعیت سالمند و مشکلات روحی و جسمی آن‌ها بیشتر آشنا کنیم.


وهابی با بیان اینکه ۹.۳ درصد از جمعیت ایران یعنی ۷.۵ میلیون نفر سالمند هستند، افزود: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی در کشور‌های در حال توسعه به افراد بالای ۶۰ سال سالمند اطلاق می‌شود و با توجه به اینکه جمعیت ایران نیز رو به سالمندی پیش می‌رود، باید سالمند آزاری را که شامل طیف‌های مختلفی از رفتار‌ها است، شناخت و با آموزش جامعه پزشکی و تغییر نگرش نسبت به جمعیت سالمند، خود سالمند و خانواده‌های آن‌ها را با جزئیات روش تشخیصی مشکلات سالمندان آشنا کنیم و بدانیم که برنامه درمانی سالمندان شامل در نظرگرفتن فاکتور‌های مختلفی است.


احمدرضا جمشیدی رئیس انجمن روماتولوژی ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، به سن ابتلا به پوکی استخوان در زنان و مردان اشاره کرد و گفت: این عارضه در زنان بعد از دوران یائسگی و ۱۰ سال اول این دوران می‌تواند بروز کند. از همین رو، لازم است که زنان بالای ۳۵ سال، به فکر باشند و سلامت خود را مورد ارزیابی قرار دهند.


وی در ارتباط با شیوع پوکی استخوان در مردان، افزود: این عارضه بعد از ۶۵ سالگی در آقایان شایع است. از همین رو، لازم است که اقدامات پیشگیرانه را قبل از آغاز دوران سالمندی شروع کرد.


جمشیدی، در پاسخ به این سئوال که آیا سن ابتلا به پوکی استخوان در کشورمان کاهش یافته است یا خیر، گفت: نمی‌توان به صراحت عنوان کرد که دهه سنی ابتلا به پوکی استخوان در کشور ما نسبت به میانگین جهانی پایین آمده است یا اینکه میزان شیوع این بیماری بیشتر است. اما، آنچه مسلم است، میزان ویتامین D. در جمعیت ایران، کم است و این ویتامین در تشدید این عارضه موثر است.


رئیس انجمن روماتولوژی ایران، در خصوص ضرورت غربالگری پوکی استخوان در کشور، اظهار داشت: غربالگری پوکی استخوان مقرون به صرفه نیست، اما باید اقدامات پیشگیرانه در زنان را باید قبل از دوران یائسگی آغاز کرد که بیشتر از مردان در معرض تهدید پوکی استخوان قرار دارند.
یکی از مشکلات دوران سالمندی، مواجهه با سالمندان افسرده است که بیشتر از دیگر سالمندان در معرض انواع بیماری‌ها قرار دارند. سالمندان افسرده، دچار پوکی استخوان هستند و گرفتار شکستگی‌های مکرر می‌شوند.


زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با بیان اینکه ۳۰ تا ۵۰ درصد جمعیت کلی در کشور با کمبود ویتامین D. مواجه هستند، گفت: بیشترین میزان شیوع کمبود ویتامین D، در سالمندان، زنان در سنین باروری و کودکان مشاهده می‌شود.


بنابر تعریف سازمان جهانی بهداشت، افراد بالای ۶۰ سال به عنوان سالمند معرفی می‌شوند، اما مطالعات و شواهد حاکی از آن است که سن تقویمی لزوما تعیین کننده سطح توانایی یا ناتوانی افراد نیست و بسیاری از افرادی که سن ۶۰ سال و بالاتر دارند به خوبی قادرند فعالیت‌های فیزیکی و شناختی موثری در جامعه داشته باشند، حتی افرادی که در گروه‌های سنی بالاتر سالمندی قرار دارند، مانند افراد ۷۵ ساله تا ۸۵ ساله نیز به رغم برخی محدودیت‌ها می‌توانند در جامعه نقش آفرین باشند؛ بنابراین برنامه‌ریزی مناسب برای استفاده از توان سالمندان در جامعه و پرهیز از نادیده گرفتن توانایی‌های آن‌ها هم از جهت سلامت سالمندان و هم از جهت برخورداری جامعه از تجربه و مشارکت آنها، حائز اهمیت است.


منبع:سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پوکی استخوان سالمندی روماتولوژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۷۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد

محمد کریم خورشیدوند اظهار کرد: کنترل جمعیت از گزاره‌های جوامع بشری است و مکاتب مختلفی در این حوزه نظریه داده‌اند، به‌عنوان مثال در قوانین حمورابی داریم که افزایش جمعیت را نشان‌دهنده ترقی فرد و جامعه دانسته است و از طرفی در یونان باستان اندیشمندانی مانند ارسطو و افلاطون موازنه و توازن جمعیت را نشان‌دهنده ترقی جامعه می‌دانستند.

وی ادامه داد: در سال ۱۷۹۸ میلادی یک کشیش و اقتصاددان انگلیسی به اسم رابرت مالتوس، کتابی با عنوان اصل جمعیت داشت که در آن یک نظریه داد و شعارش این بود که افزایش جمعیت راه حلی برای پیشرفت نیست، استدلالش این بود که رشد جمعیت بالقوه به‌صورت تصاعدی است و رشد مواد غذایی و منابع به‌صورت خطی است و پیش‌بینی این بود در ۲۰۰ سال آینده، رشد جمعیت جهان حدود ۲۵۶ برابر خواهد شد و تولید غذا فقط ۹ برابر و سال‌های قحطی در پیش رو است و خیلی از انسان‌ها براثر گرسنگی و قحطی می‌میرند. طبیعی است خیلی‌ها ترجیح می‌دادند فرزندان‌شان از گرسنگی نمیرند، به همین دلیل، کاهش جمعیت و جلوگیری از رشد جمعیت را به‌عنوان یک سیاست لحاظ کردند.

او گفت: این نظریه هیچ‌گاه شکل نگرفت، نه‌تن‌ها در هیچ نقطه‌ای از جهان این اتفاق رخ نداد، بلکه این نظریه برای حیوانات نیز صدق پیدا نکرد و نه‌تن‌ها پیش‌بینی انجام‌شده درباره سال‌های قحطی اتفاق نیفتاد، بلکه تولید به‌قدری زیاد شد که حتی در سال‌هایی، مردم گندم‌های اضافه را می‌سوزاندند.

خورشیدوند بیان کرد: امروزه می‌بینیم یکی از مشکلات و چالش‌های جدی جوامع توسعه‌یافته، کاهش جمعیت جوان و پیری جمعیت است که در نتیجه موجب شده است، نشاط اقتصادی و اجتماعی آنها کاهش یابد. رونق اقتصادی به نیروی جوان وابسته است و زمانی که جوامع پیر شوند دولت‌ها و صاحبان سرمایه احساس خطر می‌کنند.

او اظهار کرد: جوان، مایه پویایی و سرزندگی جامعه می‌شود و بیشتر جهش‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی از دل نیرو‌های جوان جوشش پیدا می‌کند. اصولاً فلسفه ازدواج و تشکیل خانواده برای ازدیاد و بقای نسل بشری است و مطابق فلسفه آفرینش بر ازدواج تأکید شده است.

وی ادامه داد: ازدواج موجب پیوند بین نسل‌ها و تداوم نسل بشر می‌شود؛ ولی اگر سیاست‌های یک دولت بر این اصل باشد که موالید کم شود در بلندمدت جامعه با انقطاع نسل بشر مواجه می‌شود، معضلی که امروزه ما در کشور‌های غربی شاهدیم و بحران پیری جمعیت دارند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان افزود: اجرای سیاست‌های کنترل جمعیت در کشور ما نیز پیامد‌های ناگواری داشته و آسیب‌های جدی از جنبه‌های گوناگون جسمی، روحی و روانی و اخلاقی و اجتماعی بر جامعه گذاشته است.

وی بیان کرد: اگر بخواهیم به نظام مسائل در حوزه اجتماعی اشاره کنیم، شاید ابربحران ما در این حوزه، موضوع سالخوردگی جمعیت باشد. اگر در ۲۰ سال آینده همین سیاست ادامه یابد، باعث می‌شود کمبود نیروی کار، بحران امنیت، کاهش تولید علم، خلاقیت و پیشرفت را داشته باشیم و همه اینها تبعاتی است که از کاهش جمعیت، ازدواج و بحث فرزندآوری نشأت می‌گیرد.

خورشیدوند گفت: منحنی رو به سقوط ازدواج و فرزندآوری، چالش‌های زیادی دارد. باید روی ذهنیت نسل جوان درباره پایین آمدن سن ازدواج و فرزندآوری به‌صورت جدی کار شود.

وی ادامه داد: برای اینکه سن ازدواج پایین بیاید و فرزندآوری بیشتر شود، باید کار فرهنگی انجام شود و سیاست‌های غلطی که در ذهن برخی جوانان نقش بسته است، از بین برود.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری لرستان معتقد است: بخشی مشکلات در موضوع ازدواج و جمعیت، اثر فضای مجازی، رسانه‌ها و ماهواره‌هاست و بخشی نیز اقتصادی است. جوانی که مشکل اشتغال دارد و حداقل‌ها را نمی‌تواند به‌دست آورد، شاید اعتماد به نفس لازم را ندارد که بخواهد یک زندگی مشترک را آغاز کند و موضوع فرزندآوری را حتی در ذهن خود بیاورد.

او افزود: سیاست‌های دولت باید بر مدار مشوق‌های فرزندآوری و تسهیل ازدواج باشد. اشتغال و مسکن نسبت به این دو مقدم است و اینها زنجیروار به یکدیگر پیوسته‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • علم الهدی: در بحث حجاب، نمی‌شود مردم یک گوشه بنشینند و تماشاچی باشند
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است
  • ویزیت رایگان ۷۴ سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه
  • امتیازات اراضی طرح جوانی جمعیت قابل خرید وفروش نیست
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • امدادرسانی به بیش از ۶۰۰ نفر از افراد تحت تاثیر سیلاب در ۲۴ ساعت اخیر
  • ۴۹۵ هزار نفر از جمعیت خراسان جنوبی زیرپوشش بیمه سلامت
  • بهره مندی ۶۵ درصدی جمعیت خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • گرسنگی، عامل شهادت شمار زیادی از کودکان و سالمندان در نوار غزه