Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@05:04:13 GMT

سرعت رشد سالمندی در ایران سه برابر رشد جمعیت است

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۹۱۳۹۵

سرعت رشد سالمندی در ایران سه برابر رشد جمعیت است

معاون توان بخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: سرعت رشد سالمندی در کشور تقریبا سه برابر رشد جمعیت است.

به گزارش ایسنا، محمد نفریه امروز (سه‌شنبه) در مراسم امضا تفاهم نامه شهرداری اصفهان، سازمان بهزیستی و شورای ملی سالمندان در زمینه «شهر دوستدار سالمند» که با حضور نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، در عمارت باغ زرشک برگزار شد، اظهار کرد: سیاست‌های دبیرخانه و سازمان بهزیستی کشور این است که سالمندان در بستر خانواده و جامعه حضور داشته باشند و تنها سالمندان بی‌سرپرست و وابسته نگهداری شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه روند رشد سالمندی در جهان صعودی است، گفت: افزایش نرخ رشد سالمندی سال‌هاست گریبان جامعه جهانی را گرفته است. در حال حاضر حدود یک میلیارد سالمند بالای ۶۰ سال در دنیا وجود دارد و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ این عدد به بیش از دو میلیارد نفر برسد.

معاون توان بخشی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در ایران تقریبا ۱۰ درصد جمعیت جامعه را سالمندان بالای ۶۰ سال تشکیل می دهد و پیش‌بینی می شود تا سال ۱۴۳۰ از هر چهار ایرانی یک نفر سالمند باشد، به گونه ای که ۲۵ درصد جمعیت ایران به سالمندی برسد. روند رشد جمعیت ایران حدود ۱.۳ و روند رشد سالمندی ۳.۴ است.

نفریه با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت سالمندی برای توسعه کشور استفاده کرد، گفت: بیش از ۸۰ درصد سالمندان در ایران به صورت مستقل زندگی می‌کنند، حدود ۱۳ درصد به کمک احتیاج دارند و ۵ درصد سالمندان وابسته هستند. کمتر از ۳۰ درصد سالمندان کشور در روستاها و بیش از ۷۳ درصد در شهر سکونت دارند.

وی با بیان دلایل انتخاب اصفهان به عنوان پایلوت «شهر دوستدار سالمند»، تصریح کرد: اصفهان کلانشهری است که ظرفیت توسعه بالایی دارد. درصد سالمندی در استان اصفهان حدود ۱۲ درصد است، در حالیکه نرخ جمعیت این استان ۸ درصد است، این موضوع سبب انتخاب این استان برای این طرح شد، همچنین اصفهان مهد فرهنگ و تمدن کشور و هدف گردشگری داخلی و خارجی است، بر این اساس از الگوپذیری بالایی برخوردار است.

معاون توان بخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه شهر دوستدار سالمند، شهر دوستدار امید و آینده است، گفت: ریشه سالمندی در کودکی و نوجوانی و جوانی است. اگر می‌خواهیم دوستدار شهر سالمند داشته باشیم، باید بدانیم سالمندی در بستر جامعه ای موفق خواهد بود که کودکی، نوجوانی، جوانی و میانسالی موفقی داشته باشد و خدمات مناسب گرفته باشد.

تفاهم‌نامه ایجاد شهر دوستدار سالمند بین شهرداری اصفهان و شورای ملی سالمندان کشور(بهزیستی) با همکاری نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در اصفهان امضا شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه اصفهان سالمندي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۱۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار جمعیت ایران تا سال ۲۰۵۰ اعلام شد

 به گزارش تابناک،شفقنا نوشت: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تاکید بر نقش «خانواده» در ایجاد فرهنگ سلامت گفت: در سال ۲۰۵۰ جمعیت افعانستان به نزدیک به ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر، جمعیت پاکستان به حدود ۴۰۰ میلیون نفر و جمعیت عراق به ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر می‌رسد و جمعیت کشور ما هم به حدود ۹۰ میلیون نفر می‌رسد که باید به بحث جمعیت کشور توجه کنیم.

علیرضا اولیائی منش اظهار کرد: ادبیات علمی و مطالعات جهانی نشان می‌دهد که موضوع مشارکت مردم تا سطح محلات پیش رفته است؛ اما درباره مشارکت خانواده در حوزه سلمت خیلی مطلبی وجود ندارد؛ چراکه خانواده و خانواده محوری خیلی در ادبیات غربی جایگاهی ندارد.

وی با بیان اینکه دنیا در حوزه سلامت مطالعاتی تا سطح محله داشته است؛ اما پس از آن به سطح فرد و نه خانواده تاکید دارد، توضیح داد: مطالعات جهانی پس از سطح محله، فرد محور می‌شود و درواقع محوریت خانواده مخصوص جوامع اسلامی و سنتی‌تر است که به باغ وحش دهکده جهانی نپیوسته‌اند و در این فرهنگ است که مادر به عنوان محور خانواده شکل دهنده این تمدن نوین است که ما می‌خواهیم مدعی آن باشیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: زنان این جامعه باید در شکل دهی این رویکرد نوین و مقابله با این هجمه پوچ موجود در سطح دنیا که ته آن افسردگی و پوچی است مقابله کنند. باید به فرهنگ زیبا، سنتی و عیر ماشینی خود برگردیم و خودباوری داشته باشیم. فکر نکنیم مدینه فاضله جای دیگری است. اعتقادم این است که اگر شرایط اقتصادی فراهم باشد مردم باید جهان گردی کنند، دنیا را ببینید و بعد به کشور برگردند و با عشق و علاقه به داشته‌های خود بچسبند.

اولیائی با بیان اینکه فضای مجازی ایده ال‌هایی دست نیافتنی برای مردم می‌سازد، با اشاره به مطالعه‌ای انجام شده در این خصوص عنوان کرد: مطالعه‌ای انجام شده در سوئیس می‌گوید افرادی در کشور‌های غرب در فضای مجازی غرق هستند ۴۰ درصد افسرده‌تر از بقیه مردم هستند؛ چراکه فضای مجازی انسان را از فضای واقعی دور می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه باید به خانواده محوری برگردیم، درباره اهمیت امیدآفرینی افزود: در همه دنیا تلاطم و مشکلات اقتصادی وجود دارد؛ اما در این حوزه امید آفرینی خیلی مهم است. ازدواج را خیلی سخت گرفتیم، حوزه‌های فرهنگی باید روی بحث ازدواج آسان تاکید کنند. در سال ۲۰۵۰ جمعیت افعانستان به نزدیک به ۹۰ الی ۱۰۰ میلیون نفر، جمعیت پاکستان به حدود ۴۰۰ میلیون نفر و جمعیت عراق به ۹۰ الی ۱۰۰ میلیون نفر می‌رسد و جمعیت کشور ما هم به حدود ۹۰ میلیون نفر می‌رسد که باید به بحث جمعیت کشور توجه کنیم.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تصریح کرد: ازدواج و فرزندآوری یک موضوع نشاط آفرین است، اغلب جوانان اگر ذره‌ای امید داشته باشند، علاقمند به ازدواج و فرزند آوری هستند؛ اما در حال حاضر قدری ناامید هستند و آینده را بدون پایداری می‌بینند. باید در حوزه امید آفرینی کار کنیم و متقابلا مسئولین نیز در حوزه ثبات اقتصادی فکری کنند تا امید ایجاد شود.

اولیائی با اشاره به تاسیس “خانه‌های مشارکت مردم” توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران در سطح محلات تهران، توضیح داد: پیش‌تر فقط یک خانه مشارکت مردم در منطقه ۱۷ تهران یعنی مرکز مهرگان را داشتیم، اما در حال حاضر به ۱۰ منطقه رسیده است. این خانه‌های مشارکت همان مراکز جامع سلامت ما هستند که هیات امنای مردمی دارند و در بحث آسیب شناسی مشکلات محله کار می‌کنند، خودشان آسیب شناسی و نیاز سنجی و برنانه ریزی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه محوریت ما باید اهمیت دادن واقعی به مردم باشد، خاطرنشان کرد: دستورالعملی شهرداری تهران برای یکپارچه کردن مسائل مربوط به این حوزه آماده کرده است که ویرایش آخر را می‌گذراند و بخش بهداشت هم یکی از بخش‌های آن است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره ارتباط بین اقتصاد و سلامت نیز توضیح داد: کاملا بحث‌های اقتصادی بر روی سلامت مردم موثر است، اما از آن مهمتر اثر چشم و هم چشمی‌ها بر سلامت است. از سوی دیگر مردم باید برای حل مشکلات اقتصادی پای کار آیند. نمی‌توان همه بار این موضوع را از دولت طلبید. اگر این مشارکت مردمی محقق شود در حوزه اقتصاد هم اتفاقات خوبی می‌افتد، نباید فرهنگ تجمع ثروت را داشته باشیم.

 

دیگر خبرها

  • ویزیت رایگان ۷۴ سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه
  • برگزاری دومین کنگره بین‌المللی سالمندی سالم در تبریز
  • ۱۱ استان کشور متأثر از سیل و آبگرفتگی / امدادرسانی نیرو‌های عملیاتی جمعیت هلال احمر به بیش از ۱۳۰۰ نفر
  • ۷۰ درصد پروژه‌های سازمان ثبت مربوط به حدنگاری است
  • آمار جمعیت ایران تا سال ۲۰۵۰ اعلام شد
  • افزایش سرعت وزش باد در جنوب کشور
  • ◄ آزمایش بوژی SF400 واگن های دوطبقه بر اساس استاندارد UIC 518
  • وزارت راه : ۴٩ درصد از جمعیت ایران بر روی فرونشست و مجاور آن سکونت دارد
  • گرسنگی، عامل شهادت شمار زیادی از کودکان و سالمندان در نوار غزه
  • ۱۵ کشور آسیایی که سریعترین روند کاهش جمعیت را دارند