Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عبدالحسین یوسفی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی فارس اظهار کرد: براساس آمار‌های موجود تاکنون ۸۹ هزار هکتار از بلوط‌های فارس دچار خشکیدگی شده‌اند و شناسایی و ردیابی این درختان آسیب دیده در مناطق مختلف استان درحال پیگیری است.

او افزود: بر اساس بررسی‌ها خشکیدگی در بخشی از بلوط‌های دشت برم کازرون، کوهمره سرخی شیراز، سپیدان، فیروزآباد، مورجان فیروزآباد، ممسنی، شهرستان رستم و مرودشت مشاهده و ردیابی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی تصریح کرد: این خشکیدگی‌ها در رستم در حال گسترش و وخیم‌تر از سایر مناطق است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی فارس گفت: پوشش جنگلی ناحیه زاگرس فارس ۸۴۰ هزار هکتار است که گونه شاخص آن بلوط است.
یوسفی ادامه داد: از دلایل اصلی خشکیدگی بلوط‌ها خشکسالی، تغییر کاربری‌ها در عرصه‌های جنگلی، کشت‌های زیر درخت، بیماری زغالی و انواع چوب خوار‌ها است.

او افزود: به منظور احیای جنگل‌های آسیب دیده استان فعالیت‌های اصلاحی و بهداشتی در حال انجام است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی فارس تصریح کرد: فعالیت‌هایی از قبیل تبدیل درختان آسیب دیده به زغال به منظور پیشگیری از خشکیدگی سایر بلوط‌ها، تقویت درختان بلوط موجود، احداث بند‌های کوچک آبخیزداری در عرصه‌های جنگلی به منظور کنترل آبیاری و جایگزینی کشت‌های دارویی به جای کشت‌هایی که به شرایط نامطلوب دامن می‌زند به صورت کپه کاری و غنی‌سازی جنگل‌های مربوطه با بذر و نهال انجام گرفته و همچنان ادامه دارد.

او افزود: اگر چه نتایج مطلوبی با اقدامات پیشگیرانه و اصلاحی به منظور احیای جنگل‌های بلوط استان انجام گرفته و در این باره به نتایج موثری هم دست یافته ایم، اما خشکیدگی بلوط‌های برخی مناطق از جمله رستم در حال گسترش بوده و جدی‌تر گزارش شده است.

یوسفی گفت: فعالیت‌های اصلاحی و بهداشتی در جنگل‌های بلوط فارس در حال انجام است و از آنجا که خشکسالی عامل اصلی ضعیف شدن این درختان و بروز بیماری و آفات بوده، حذف پایه‌های آلوده بیماری نیز جزو فعالیت‌های اصلی پیشگیرانه در استان است.

انتهای پیام/چ

خشک شدن بلوط های استان فارس

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۵۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرسایش ۵۰ تن خاک در هکتار به صورت نقطه‌ای در لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت:در برخی نقاط به صورت نقطه‌ای، ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد.

حسین میرزایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: لرستان استانی است که عمده کاربری اراضی آن در چهارچوب جنگل و مرتع تعریف شده و ۷۵ درصد سطح آن را جنگل و مرتع تشکیل داده است.

وی اضافه کرد: متاسفانه نتوانسته‌ایم این منابع را در سطح استان و کشور مدیریت کنیم علیرغم اینکه تلاش‌های زیادی شده اما باید یک راهبرد منسجم و اجماع شده را اتخاذ کنیم.

میرزایی بیان کرد: لرستان استانی آبخیز بوده و برای مهار سیلاب نیاز است عملیات‌های آبخیزداری و آبخوانداری انجام شود.

مدیرکل منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: لرستان دارای شیب بالایی است و میزان فرسایش در آن نسبت به میانگین کشوری زیاد است به گونه‌ای که در برخی نقاط به صورت نقطه‌ای، ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد.

وی افزود: فرسایش خاک در هر هکتار در کشور ۱۶ تن بوده اما در لرستان این رقم ۲۵ تن در هکتار گزارش شده است.

میرزایی بر ایجاد اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در استان نظیر لرستان تاکید داشت و گفت: مدیریت بحران اعتبارات استانی خوبی را به این مسئله اختصاص داده است اما باید اعتبارات ملی بیشتری برای انجام آن در نظر گرفته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مبارزه با سن مادر غلات در بیش از ۲۵ هزار هکتار از مزارع اسدآباد
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • ‌اختصاص ۴۵ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در کشور
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • کشت برنج در ۶۷ هزار هکتار از شالیزار‌های مازندران
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • فرسایش ۵۰ تن خاک در هکتار به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان
  • سوسکچه‌ بلوط ؛ پینوکیو دنیای حشرات! (عکس)