Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

محسن هاشمی رفسنجانی عصر سه شنبه در مراسم افتتاحیه خانه موزه مینایی که به مناسبت هفته تهران برگزار شد اظهار داشت: حرف هایی درباره احداث تراموا در خیابان ولیعصر (عج) مطرح شده، اما تأکید من این است که پیش از این اقدام کارهای مطالعاتی و پژوهشی انجام شود تا مانند داستان مونوریل نشود.

وی با بیان اینکه مدیریت شهری تهران ۱۳ میلیون متر مربع فضای فرهنگی در اختیار دارد افزود:‌ در بسیاری از این فضاهای فرهنگی تعداد کارکنان از تعداد استفاده کنندگان بیشتر است و استفاده چندانی از این فضاهای فرهنگی نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هاشمی افزود: کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر، معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران و همچنین کمیته برنامه ریزی باید یک بازنگری در نحوه استفاده از این فضاهای فرهنگی داشته باشند.

وی در بخش دیگری از سخنانش ضمن قدردانی از کسانی که این مکان (خانه مینایی) را مرمت و بازسازی کردند، گفت: این خانه مینایی جزء آثار ملی است و خوشحالم که این خانه برای بازدید شهروندان مهیا شده است.

هاشمی تصریح کرد: ساختمان خانه مینایی هم فضای تابستانه و هم فضای بهارانه دارد و برخلاف خانه های دیگر در وسط آن باغچه ای وجود ندارد که نشان دهنده آن است که این ملک در باغی واقع شده بود که با گذشت زمان و تفکیک آن باغ تنها این ملک به جا مانده است.

رئیس شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: در این شرایط سخت اقتصادی حفظ بناهای مهم کار سختی است و نباید همیشه به مدیریت قبلی شهری ایراد گرفت و باید در خصوص خریداری این خانه از مدیریت شهری قبل تشکر کرد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از افتتاح این خانه تاریخی گفت: در تهرانگردی سال ۹۵ این خانه را شناسایی کردیم و در آن سال مقداری وسایل قدیمی به چشم می خورد و خوشحالم که شهرداری این خانه را با قیمت مناسب خریداری کرد.

احمد مسجد جامعی با بیان اینکه این خانه در مجموعه باغ منیرالسلطنه واقع شده اظهار داشت: منیرالسلطنه از زنان خوشنام دربار قاجار بوده و جشن ولادت برای حضرت زهرا(س) برپا و آداب خاصی را در آن مراسم رعایت می‌کرده است.

وی افزود: لوکیشن این جشن سبز بود و تمام وسایل استفاده شده در آن مراسم سبز بوده و مهمانان هم موظف بوده‌اند تا لباس و کیف و کفش سبز به تن کنند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: در این محله تعداد زیادی هیات وجود دارد و جالب است که شانزده هیأت در این محله پیدا کردم که همه آنها به اسم حضرت زهرا (س) مزین شده اند.

وی تصریح کرد: ایجاد یک موزه تاریخی در خیابان ولیعصر (عج) یکی از دغدغه های فرهنگی مدیریت شهری بوده که خوشحالم که در پنجمین روز هفته تهران این خانه تاریخی افتتاح شد.

مسجد جامعی با بیان اینکه خیابان ولیعصر تاریخ این سرزمین است و کمتر کسی است که از این خیابان تردد نکرده باشد گفت: در این منطقه خانه پروفسور عدل وجود دارد و همچنین بزرگترین بوستان چنار جهان در این خیابان است و تنوع مشاغل از جمله فروش محصولات ورزشی، پزشکی، پوشاکی و نظامی و کامپیوتر باعث شده که همه ایرانیان از این خیابان خاطره داشته باشند.

به گفته وی، خیابان ولیعصر (عج) قنات‌های بسیاری داشت که پیش‌تر با حفر ۴۰ متری زمین می‌شد به آن رسید که امروز متاسفانه حتی با حفر ۱۴۰ متر نیز نمی‌توان ردی از آن پیدا کرد.

این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: خیابان ولیعصر تاریخ مردم ایران است و نیاز بود چنین موزه ای در قلب پایتخت افتتاح شود.

خانه مینایی عصر سه شنبه با عنوان موزه خیابان ولیعصر (عج) همزمان با هفته تهران رونمایی شد.

مراسم رونمایی از این خانه با حضور محسن هاشمی رفسنجانی رییس شورای اسلامی شهر تهران؛ محمد جواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران؛ بزرین ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران؛ نصرالله آبادیان شهرار منطقه ۱۱ ؛ احمد مسجد جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران و جمعی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد.

به نوشته دانشنامه آزاد ویکیپدیا خانه مینایی با ۴۶۶ متر مربع مساحت مربوط به عصر ناصری است و در تهران، خیابان ولیعصر (عج)، بالاتر از میدان منیریه، کوچه مسلم کریمی طینت، پلاک ۵ واقع شده است.

این اثر در تاریخ ۳ خرداد ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۱۶۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.

این خانه از معماری ارزشمندی برخوردار بوده چنانچه همه نشانه‌های معماری قدیم ایران، از آب انبار و اتاق‌های زمستانه و تابستانه گرفته تا طاقچه، آینه‌کاری و حوض قدیمی را دارد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: شهرداری تهران محسن هاشمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۵۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است

شهردار شیراز گفت: شیراز چکیده تمام افکار بزرگان از کسانی که در حوزه شعر و ادب بودند تا فلاسفه یونان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، محمد حسن اسدی امشب_ پنج شنبه سیزدهم اردیبهشت_ در ویژه برنامه نکوداشت روز شیراز که با حضور رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران شهری، معاون گردشگری استانداری فارس، فرماندار شیراز و تعدادی از هنرمندان سینما و تلویزیون استان فارس برگزار شد، اظهار کرد: با سپری شدن فروردین، شیراز میزبان میهمانان و مسافران و گردشگران داخلی و خارجی بسیاری بود.

شهردار شیراز تصریح کرد: شیراز چکیده تمام افکار بزرگان از کسانی که در حوزه شعر و ادب بودند تا فلاسفه یونان است و شیرازی‌ها مصداق آن هستند.

اسدی تاکید کرد: شیراز به عنوان قطب پزشکی و گردشگری وظیفه ما را دو چندان می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ما میراث دار یک فرهنگ غنی هستیم، ادامه داد: از سوی شورای اسلامی شهر شیراز سمفونی و دانش نامه شیراز در حال تهیه است و موزه بلدیه شیراز در حال آماده سازی است

شهردار شیراز با اشاره به سفر مقام معظم رهبری در سال ۸۷ در روز شیراز، اضافه کرد: در این سال تدوین سند سومین حرم اهل بیت اعلام شد.

اسدی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از اقدامات عمرانی در حال اجرا در شهر شیراز اشاره و تصریح کرد: در شهر شیراز هم اکنون سه خط مترو در حال اجرا است و این کلان شهر، یک شهر زیر زمینی است و همچنین در تمام ارتفاعات آن در حال انجام فعالیت عمرانی هستیم.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به تصویب بودجه ۳۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان که از این میزان ۲۵ هزار میلیارد تومان مختص به بخش عمران است و شورای اسلامی شهر شیراز بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان مختص به بخش محرومیت زدایی و اعتباراتی به دو بخش محله محوری و مسجد محوری اختصاص یافته است.

شهردار شیراز با اشاره به اینکه در سال جاری پارک آبی شیراز و آکواریوم شیراز در حال اجرا است، نوید داد: طی جلسات برگزار شده با بانک شهر در خصوص احداث شهر بازی بزرگ شیراز به تفاهم رسیده‌ایم.

عنوان شیراز پایتخت زیست محیطی در سال ۲۰۲۴ و عضویت این کلان شهر در هیئت مدیره شهرهای تاریخی تنها بخشی از افتخارات این شهر است که با تلاش و حمایت همه اعضای مجموعه مدیریت شهری و اعضای شورای اسلامی شهر محقق شده است از دیگر موضوعات مورد اشاره شهردار شیراز بود.

اسدی ادامه داد: دو مجموعه مدیریت شهری و شورا به صورت شبانه روزی در حال تلاش است تا دین خود را به مردم این شهر ادا کنند.

وی خاطر نشان کرد: شیراز ۱۴۰۴ با شیراز امروز بسیار متفاوت خواهد بود.

برای یگانه بودن شیراز همه باید آن را پاس بدارند

در ادامه این مراسم همچنین سید ابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در سخنانی اظهار کرد: شیراز محل شعر و ادب است و این کلان شهر خواستگاه شعر، شعور، فلسفه و حکمت و عرفان است.

وی افزود: شیراز مرکز همه علوم است و به تعریف مقام معظم رهبری معلم همه شهرها است.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز ادامه داد: شیراز یگانه است و همه وظیفه دارند برند و یگانه بودن شیراز و درجه اول بودن آن را پاس بدارند.

حسینی اضافه کرد: امروز شورا و شهردار تمام همت خود را به میدان آورده است تا در ایجاد زیر ساخت‌ها، رفاه و آسایش مردم فراهم شود.

وی خاطر نشان کرد: در کمتر سه سال گذشته بودجه شهر پنج برابر شده است و بودجه فرهنگی بیش از ۱۲ برابر افزایش یافته است اما هنوز میزان آن کم است.

شیراز هنوز راز و رمزهای زیادی دارد که کمتر شناخته شده است

محمد علی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در سخنانی اظهار کرد: شیراز شهر مکتب‌ها، شهر گلستان‌ها و شهری است که هنرمندان زیادی را در خود پرورش داده است.

وی افزود: آنچه که مسلم است این شهر با همه شهرتی که دارد، هنوز راز و رمزهای زیادی دارد که کمتر شناخته شده‌اند و هنوز مردمان عزیز این شهر خیلی از راز و رمزهای این شهر را نشناخته‌اند، در این راستا با حمایتی که مجموعه مدیریت شهری و اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و بزرگان و فرهیختگان این شهر داشتند شروع به رقم خوردن اتفاقات بزرگ کرده‌ایم.

معاون فرهنگی شهردار شیراز ابراز امیدواری کرد: در تلاشیم تا اتفاقات خوبی برای معرفی هر چه بیشتر این شهر شیراز خواهیم داشت و این شهر که یک سمفونی کم داشت که طی گفت و گو با کارن همایونفر هنرمند برجسته عرصه موسیقی کشور این قطعه در حال طراحی است.

چوبینی همچنین به آغاز تهیه دایره المعارف شیراز و تدوین جلدهای مختلف آن اشاره کرد و افزود: موزه بلدیه شهر که در محل ساختمان قدیم شهرداری شیراز جانمایی شده است را به عنوان موزه از آنچه که در این شهر تا به امروز گذشته است، با نگاه به آینده در روز شیراز سال آینده بازگشایی خواهد شد تا اتفاقات بزرگی رقم بخورد و دفتر تاریخ شهر شیراز بازگشایی شود.

وی ادامه داد: اتفاق دیگری که در این ایام شاهد آن خواهیم بود اینست که با توجه به اینکه در سنوات گذشته توجه ویژه به حفظ و احیای بافت تاریخی شهر شیراز شده است و زیر ساخت‌های متعددی ایجاد شده است. لذا با هدایت و برنامه ریزی صورت گرفته احیای باغات قصردشت در راستای اجرای طرح گردشگری باغات قصردشت در دستور کار است.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز تصریح کرد: قبل از آنکه این شهر سوغات و صنایع دستی آن مشهور باشد، ادبیات آن زبانزد بوده است، لذا باغ موزه‌ای در این کلان شهر به بهره برداری می‌رسد تا این دست اتفاقات بتواند این جهان شهر را به آن ترازی که باید به آن دست یابد برساند.

چوبینی با بیان اینکه زیر ساخت‌های بسیاری در حوزه‌های مختلف ایجاد شده است، خاطر نشان کرد: ایجاد بیش از ۱۷ هزار متر مربع فضای ورزشی در شهر شیراز در دستور کار است و تا سال آینده تحولات بسیار خوبی در این حوزه رقم خواهد خورد.

وی اضافه کرد: بزرگترین دارایی و سرمایه این شهر، مردم مهربان و سخاوتمند آن و فرهنگ بلند آن هستند و این مردم لایق بهترین‌ها هستند.

در این مراسم همچنین کارن همایون فر، موسیقی دان و نوازنده در یک پیام تصویری ابراز امیدواری کرد: امیدوارم این قطعه در دل تک تک اهالی فرهیخته شیراز که پایتخت فرهنگی با قدمت هزاران ساله است، جای بگیرد و این موسیقی بتواند شروعی در تداوم فرهنگ اصیل باشد.

وی ضمن قدردانی و تقدیر از شهردار شیراز و معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شیراز اضافه کرد: مسئولیت بسیاری خطیری بر دوش من است و امید است از پس آن بر بیایم.

همایونفر تصریح کرد: وظیفه ما هنرمندان آنست که به رشد و شناسایی این سرزمین کمک کنیم تا فرهنگ کهن و اصیل ما گسترش یابد و تصویری تازه ای به جهان ارائه دهیم.

کد خبر 750225

دیگر خبرها

  • برای خرید میکروآپارتمان در شهر تهران چقدر باید هزینه کرد؟
  • طولانی‌ترین خیابان تهران ۶۹ سال قبل این شکلی بود + عکس
  • کاهش تعداد ساختمان‌های فرسوده پایتخت
  • تهران قدیم | طولانی‌ترین خیابان تهران ۶۹ سال قبل این شکلی بود
  • گزارشی از نکوداشت مختومقلی فراغی؛ شاعری که وحدت‌بخش بود
  • در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند
  • رئیس قوه قضاییه: در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند
  • اژه‌ای: در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند
  • شیراز چکیده تمام افکار بزرگان است
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود