Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@11:40:04 GMT

گفت‌وگوی خصوصی وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۹۷۴۷۲

گفت‌وگوی خصوصی وجود ندارد

کسی را که نام آمد اندر میان/به نیکوترین نام و نعتش بخوان/چو همواره گویی که مردم خرند/مبر ظن که نامت چو مردم برند ...

علی‌محمد مودب/

یکی از موضوعات مهمی که سعدی بسیار به آن پرداخته، موضوع غیبت است. ‌غیبت و سایر گناهان زبانی در جای جای آثار سعدی یاد شده‌اند. این بریده از بوستان شیخ شیرین سخن هم با زیباترین کلمات به موضوع غیبت پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر توصیه‌های این بزرگان را بیشتر می‌خواندیم حتماً وضع ما در ارتباطات اجتماعی و در همکاری بسیار بهتر از این بود. سعدی نخست می‌فرماید اگر نام کسی به میان آمد سعی کن با بهترین تعبیرهایی که می‌توانی از او یاد کنی.

طبیعتاً ممکن است کسی را نپسندیم و از مرام و مسلک و جزئیات زندگی او خوشمان نیاید ولی این‌ها موجب نمی‌شود تا نام او را می‌برند بلافاصله به او حمله کنیم. می‌توانیم به جای عیب‌جویی یا افشای اسرار، با بهترین چیزهایی که درباره او می‌شود گفت، اظهارنظر کنیم. بیت دوم از آن شاهکارهاست. زمانی در سفری میهمان دوستی بودم و مدام از حماقت مسئولان فرهنگی شهرش می‌گفت و چپ و راست خر و احمق و بی‌شعور را نثار این و آن می‌کرد!

گفتم جدا از بحث اخلاقی ماجرا از نظر عقلی هم کسی که این طور درباره دیگران حرف بزند امکان‌های ارتباطی خود را می‌سوزاند. طبیعی است اگر مدام فکر کنید که دیگران احمق یا بی‌شعورهستند نمی‌توانید با آن‌ها الفت پیدا کنید و زیبایی‌ها و توان‌های وجودی‌شان را ببینید. درون شما نیز با این حرف‌ها مکدر می‌شود و حرف‌هایتان برای مردم دلچسب نخواهد بود.

کسی که به دیگران سوءظن دارد و نکات منفی آن‌ها را مدام برجسته می‌کند نباید گمان کند که دیگران ممکن است حامی و مؤید او باشند و چنین آدمی با زبان خود، خود را تنها کرده است. سعدی در بیت بعد می‌گوید در کوی چنان از من و از سیرت من حرف بزن که بتوانی عین همان حرف‌ها را رودرروی من هم بزنی. این بیت یکی از مهم‌ترین شگردهای اصلاح زبان است. با خود عهد کنید در هر فضایی که درباره دیگری می‌خواهید اظهار نظر کنید طوری حرف بزنید که بتوانید همان حرف‌ها را رودرروی خود او هم بگویید. این روزها چیزی به نام گفت‌وگوی خصوصی وجود ندارد و بسیار محتمل است که در یک جمع دو نفره حرفی بزنید و ۱۰ دقیقه بعد حرف شما در اینستاگرام و یا تلگرام و سایرنرم افزارهای سخن‌چینی علنی بازنشر شود.

شگرد مهم این است به خودتان یاد بدهید که خصوصی نداریم و هر چیزی که بگویید در علنی‌ترین صورت ممکن گفته‌اید. پس لازم است طوری حرف بزنید که بتوانید از عهده آن حرف بربیایید.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: حریم خصوصی علی محمد مودب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۷۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی اعلام شد

رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا گفت: برابر ماده ۶۰ قانون جرایم و مجازات خدمت وظیفه عمومی کسانی که با ارتکاب اعمال مجرمانه، موجبات معافیت خود یا دیگران را از خدمت وظیفه عمومی فراهم سازند، برخورد قانونی انجام می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سردار تقی مهری؛ رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا اظهار کرد: برابر ماده 60 قانون جرایم و مجازات خدمت وظیفه عمومی کسانی که با ارتکاب اعمالی چون جعل شناسنامه، مهر، امضاء، کارت پایان خدمت، کارت معافیت، استفاده از شناسنامه دیگران، اعمال نفوذ، شهادت کذب، گواهی خلاف واقع، مکتوم داشتن حقیقت، اخذ رشوه یا فریب دادن مشمول موجبات معافیت خود یا دیگران را از خدمت وظیفه عمومی فراهم سازند، به اتهام آنان در دادگاه صالحه رسیدگی شده و با رعایت شرایط و امکانات خاطی و دفعات و مراتب جرم و مراتب تادیب از وعظ و توبیخ و تهدید به حبس تعزیزی از یک سال تا 5 سال محکوم می‌‌شوند.

جذب امریه سربازی در سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیر

رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا گفت: چنانچه تقلب یا جعل و یا اخذ رشوه تاثیری در وضعیت مشمول نداشته باشد، مرتکبین با رعایت شرایط و امکانات خاطی و دفعات و مراتب جرم و مراتب تادیب از وعظ و توبیخ و تهدید به انفصال از یک سال تا 10 سال از خدمات دولتی و ضبط رشوه به عنوان جریمه و 6 ماه تا 3 سال حبس محکوم خواهند شد.

این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: مشمولان و خانواده‌های آنان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان به نشانی www.vazifeh.police.ir و یا کانال سازمان در پیام‌رسان‌های داخلی(سروش،ایتا و روبیکا) به نشانی khabaresarbazi@ از آخرین اخبار مربوطه مطلع شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت آموزشگاه ۶ کلاسه سعدی در بندرخمیر
  • اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند
  • امروز با سعدی: چه جرم رفت که با ما سخن نمی‌گویی
  • چرا برخی افراد سریع‌تر از دیگران می‌دوند؟
  • مجازات معافیت غیرقانونی از سربازی اعلام شد
  • گفت‌وگوی مستقیم نامزدهای انتخابات با مردم در «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم»
  • استوری عجیب هادی چوپان؛ سعدی و حافظ فقط؟ نه من هم هستم! + عکس
  • آموزش صلح و صلح‌طلبی، سنگ بنای روابط انسانی
  • گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مصر در گامبیا
  • اهتمام ویژه «الازهر» مصر برای گفت‌وگوی بین مذاهب تهران و قاهره