Web Analytics Made Easy - Statcounter

 خدیجه  برزگر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا،‌ با اشاره به مطالعات انجام‌شده پیرامون مهارت‌های ازدواج افزود: مطالعات انجام شده نشان داد که نه تنها جوانان از حداقل مهارتهای زندگی مشترک بیاطلاع هستند بلکه ازدواج و فراگیری مهارت‌های زندگی مشترک جزو اولویت‌های خانواده‌ها برای دختران خود نیز نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با انتقاد از ایجاد سایت های همسریابی گفت: بزرگ‌ترین ظلم به خانواده این است که به جای تقویت خانواده برای نقش‌آفرینی در وظایف خود،‌ نهاد موازی با خانواده برای این وظایف تعریف کرد.

عضو گروه علمی مطالعات زنان جامعه المصطفی با تاکید بر ضرورت ریشه یابی پیرامون آسیب های حوزه خانواده از جمله تجردگرایی در میان جوانان،‌ افزود: به جای اینکه موضوع تجرد و علل گرایش و افزایش آن در میان دختران جامعه مورد آسیب‌شناسی قرار گیرد، باید به این سئوال پاسخ داده شود که چه تغییری در نگرش ذهنی پسران جامعه ایجادشده که تلقی های ذهنی آن‌ها طی یک دهه به طور کامل تغییر کرده است.

وی با بیان اینکه وقتی موضوع تجرد مطرح می‌شود، سریعا موضوع به تجرد دخترها متمرکز می‌شود، اظهار داشت: خانواده به شدت چند ساحتی است و هر موضوعی که به خانواده بر می‌گردد مانند تجرد چندبعدی است که نمی‌توان دلیل آن را تنها در یک یا چند دلیل تقلیل داد.

برزگر، کاهش اعتماد دختران نسبت به پسران را یکی از دلایل گرایش به تجرد در میان دختران دانست. در همین راستا، برخی از سیاست‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نیز سهوا به کاهش سرمایه فرهنگی افراد دامن زده و در نهایت تجرد به عنوان یک انتخاب در کنار ازدواج مطرح شده است.

عضو گروه علمی مطالعات زنان جامعه المصطفی، حل موضوع خانواده و تجرد گرایی نیازمند سیاست‌گذاری جدید است گفت: برای حل مسائل پیرامون خانواده و ازدواج جوانان باید از خانواده و آموزش پدر و مادرها شروع کرد.

وی افزود: معیارهای انتخاب همسر در پسران تغییر کرده است و گرایش به دختران شاغل در میان پسران افزایش یافته است و این موجب شده تا شاهد به‌هم‌ریختگی الگوهای همسرگزینی، افزایش سن ازدواج و گرایش به تجرد گرایی باشیم.

برزگر با بیان اینکه تجرد مساله ای ناظر بر خانواده است گفت: در تحقیق انجام‌شده در سال 1392، بیش از نیمی ازپسران مجرد  دهه هشتاد مشکل مالی نداشتند که این نشان می‌دهد مسائل اقتصادی اگر چه عامل اثرگذار ولی عامل اصلی تجرد و جلوگیری از ازدواج جوانان نیست.

بر اساس آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، 550 تا 800 هزار تجرد قطعی در کشور وجود دارد.

7404/ 6133/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم ورزش و جوانان ازدواج دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۷۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام متقی‌فر، در اولین نشست تخصصی وصال شیرین که با حضور نمایندگان این طرح از استان‌های مختلف برگزار شد، ضمن تشریح این طرح گفت: کانون‌های ازدواج آسان از گذشته در حال فعالیت بودند. در بعضی شهرها هم شبکه فعالین ازدواج به راه افتاد که همچنان در برخی از شهرها فعال هستند.

وی با اشاره به تجملات مرسوم در حوزه برگزاری مراسم ازدواج که هزینه‌های گزافی به جوانان تحمیل میکند یادآور شد: از سال ۸۸ آمار سالیانه ازدواج افزایش نیافته بود، اما از سال ۹۸ در دوران کرونا آمار ازدواج افزایش یافت. این به دلیل کاهش تجملات بود که جوانان به ازدواج روی آوردند.

متقی فر خاطرنشان کرد: مخاطب در وصال شیرین همه جوانان هستند نه اینکه صرفاً برای محرومین کار کنیم. از با کیفیت‌ترین خدمات تا خدمات معمولی‌تر را می‌توان هماهنگ کرد و از طریق پلتفرم «همراه» در اختیار جوانان قرار داد تا بدون بدهی زندگی خود را شروع کنند.

وی با اشاره به اینکه کانون‌های ازدواج آسان و شبکه فعالین ازدواج برای اینکه بتوانند خدماتی بدهد و مجموعه خود را بچرخانند باید مبالغی دریافت کنند، اظهار داشت: ما هیچ انتفاعی از ستاد وصال شیرین نخواهیم برد. یعنی ما از جوانان در ازای ارایه خدمات پول نمی‌گیریم. البته منظور ما این نیست که همه ملزومات رایگان شود اما می‌توان کاری کرد که با قیمت مناسب تمام شود و تا جای ممکن هزینه ها را کاهش داد.

متقی‌فر نقطه عطف کار را عدم رقابت طرح وصال شیرین با کانون‌های ازدواج آسان و شبکه فعالین ازدواج دانست و بیان کرد: ما در طرح وصال شیرین وارد کار اجرایی نمی‌شویم و فعالیت ما در حد ستادی باقی خواهد ماند. اما با طراحی سامانه همراه در صدد کمک به کانون‌ها و شبکه‌های ازدواج آسان و مراکز مشاوره در استان‌ها هستیم و آن‌ها را از نظر نیازمندی‌ها و تجهیزات تامین مالی می‌کنیم.

وی در تشریح طرح وصال شیرین گام های تعریف شده در مراکز استان و شهرستان‌ها را برشمرد و گفت: گام اول شناسایی مغازه‌داران، خیرین و خدمات‌دهندگانی مانند تالار و رستوران است که حاضرند تخفیف بدهند. گام دوم ارزیابی فعالیت‌ها است و گام بعدی ثبت این مجموعه‌ها در سامانه همراه خواهد بود که این امر به مجموعه‌های وصال شیرین در استان‌ها سپرده شده است. جوانان با مراجعه به سامانه، خدمات را می‌بینند و انتخاب می‌کنند و با دریافت معرفی‌نامه از طریق سامانه خدمات می‌گیرند.

متقی فر در پایان ضمن اعلام خبر رونمایی از این طرح در هفته ازدواج در خردادماه امسال گفت: تلاش می‌کنیم امسال نسبت به گذشته میزان هزینه تمام شده ازدواج را تا حدی کاهش دهیم. این امر با همکاری و انتقال تجربه مسوولین طرح در استان‌ها تسهیل خواهد شد.

کد خبر 6092423

دیگر خبرها

  • واکاوی گرایش‌های ضداسرائیلی «نسل z» در آمریکا
  • واکاوی گرایش‌های ضد اسرائیلی «نسل زِد» در آمریکا
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • سپهرزاد: کنار گذاشتن من بدون اطلاع قبلی زیبنده دوومیدانی نیست/ حسین رسولی از بی توجهی‌ها دلخور است
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • کاهش هزینه‌های ازدواج جوانان اولویت طرح وصال شیرین
  • پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
  • پیام تبریک وزیر ورزش و جوانان در پی قهرمانی تیم ملی فوتبال دختران
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق