Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استانها - مهدی بخشی سورکی: از چهل سالگی به عنوان دوران پختگی و بالندگی یاد می‌کنند و اصولاً در آموزه‌های اسلامی نیز چهل؛ عددی مقدس و دارای جایگاه ویژه و در عین حال عددی رمزآلود تصور می‌شود.

موضوع گزارش ما بیانیه‌ای برای چهل سالگی یک انقلاب است، انقلابی که خاستگاه آن همین شهر قم بوده، آن هم به رهبری مردی عالم و روحانی که سال‌ها هر روز از خانه ساده و خشت و گلی‌اش در محله یخچال قاضی برای تدریس به سمت مسجد سلماسی قدم می‌زد تا از پس آن نظریه ولایت فقیه و نظام جمهوری اسلامی را عملی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن زمان کسی حتی از بزرگان حوزه علمیه قم هم تصورش را نمی‌کرد روزی آقا روح الله خمینی بتواند بر حکومت رژیم شاهنشاهی که ژاندارم آمریکا در منطقه بود خاتمه دهد و بنیان‌گذار انقلاب و نظامی باشد که کشورهای دیگر از آن به عنوان مهم‌ترین رویداد قرن یاد می‌کنند.

حالا چهل سال از آن حادثه تاریخی می‌گذرد و در طول این سال‌ها بدخواهان انقلاب اسلامی از هیچ تلاشی برای از بین بردنش دریغ نکردند؛ از کودتا، ترور و تحمیل جنگ گرفته تا اعمال به قول خودشان شدیدترین تحریم‌های اقتصادی.

دو سال قبل جان بولتون، نماینده اسبق آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست گروهک تروریستی منافقین که دستشان تا آرنج به خون جوان‌های این مرز و بوم آغشته است، گفته بود انقلاب اسلامی ایران نباید به جشن چهل‌سالگی‌اش برسد و این نشان از تلاش همه جانبه آنان برای تحقق این امر بوده، اما زهی خیال باطل!

بیانیه گام دوم، نقطه علفی در تاریخ انقلاب اسلامی

با وجود همه این گمان‌های باطلی که از سوی دشمنان زده می‌شد، اما امروز انقلاب اسلامی ایران دهه پنجم حیات خود را به نظاره نشسته و رهبر معظم انقلاب در آغاز طلیعه این دهه و در چنین مقطع حساسی با صدور «بیانیه گام دوم انقلاب» برای استمرار این مسیر ضمن تشریح و تبین دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی در طول چهار دهه گذشته، سفارش‌های کلیدی و مهمی برای فصل جدید زندگی جمهوری اسلامی مرقوم نمودند.

از مهمترین سرفصل‌های بیانیه گام دوم انقلاب، تبیین و بازخوانی همه جانبه ماهیت انقلاب اسلامی و ترسیم نقشه راه برای ادامه مسیر پس از چهل سال حیات پر فراز و نشیب است

از مهمترین سرفصل‌های بیانیه گام دوم انقلاب، تبیین و بازخوانی همه جانبه ماهیت انقلاب اسلامی و ترسیم نقشه راه برای ادامه مسیر انقلاب پس از چهل سال حیات پر فراز و نشیب است که رهبر معظم انقلاب بر اساس تجربه ۴۰ ساله انقلاب اسلامی در قالب یک بیانیه جامع که واقع‌گرایی در سطر سطر آن بارز است و از آن می‌توان به عنوان نقطه علفی در تاریخ انقلاب اسلامی یاد کرد، نکاتی را به ملت بزرگ ایران و به خصوص جوانان که مخاطب خاص آن هستند بیان کردند.

مقام معظم رهبری در بخش ابتدایی بیانیه گام دوم انقلاب به تبیین ویژگی‌های ممتاز انقلاب اسلامی ایران با نگاهی واقع بینانه و به دور از شعارزدگی پرداختند؛ انقلابی که به آرمان‌هایش پشت نکرد و یک چله پر افتخار را پشت سر گذاشت و این در حالی است که تصور اینکه یک انقلاب بتواند دین و دنیا را در کنار هم قرار دهد، آن هم در اوج افول جریان‌های چپ و راست جهانی در ذهن کمتر سیاستمداری می‌گنجید و ایشان به صراحت پیروزی انقلاب اسلامی را آغازگر عصر جدید در دنیا معرفی کردند.

رهبر معظم انقلاب شعارهای انقلاب اسلامی را جهانی دانستند که دارای تاریخ مصرف نبوده؛ چرا که این شعارها را آمیخته با فطرت بشری می‌دانند؛ از این رو معتقدند اگر هم گاهی دل زدگی پیش آمد، علتش رویگردانی مسئولان از ارزش‌های دینی بوده است.

جان مایه بخش ابتدایی بیانیه گام دوم، طرح دفاع ابدی از نظریه نظام انقلابی

جان مایه بخش ابتدایی بیانیه گام دوم انقلاب را می‌توان طرح دفاع ابدی انقلاب اسلامی از نظریه نظام انقلابی برشمرد که بر این اساس انقلاب اسلامی اهل انفعال نبوده و هر گاه احساس کند در برهه‌ای دچار خطا و اشتباه شده از نقدهای سازنده هراسی نداشته و در عین حالی که از ارزش‌های خود فاصله نمی‌گیرد و صف بندی‌اش را با دشمنان رها نمی‌کند، نسبت به رفع نارسایی‌ها پاسخ مثبت می‌دهد.

در مرور سرگذشت چهل ساله انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب، مقام معظم رهبری به موضوع عزت و پیشرفت انقلاب اسلامی در عرصه‌های مختلف به رغم مشکلات عدیده و طاقت فرسا اشاره و یکی از رسالت‌های نسل آینده را حراست از نهضت و حرکت به سمت آرمان تمدن نوین اسلامی یاد می‌کنند و در این مسیر درس گرفتن از گذشته و بهره‌برداری از تجربیات دیگران را مورد تأکید قرار می‌دهند.

بخشی از پیشرفت‌های انقلاب اسلامی در طول چهل سال اخیر

ثبات و امنیت کشور، تبدیل انقلاب به موتور پیشران کشور، مشارکت مردمی در مسائل اجتماعی و سیاسی و ارتقا بیتش سیاسی آحاد ملت، سنگین شدن کفه عدالت در تقسیم امکانات عمومی کشور، افزایش معنویت و اخلاق در جامعه، برجستگی روزافزون نماد تسلیم ناپذیری و ایستادگی در برابر مستکبران، دستیابی کشور به ویژگی‌های افتخارآمیز فراوان، جایگاه شایسته ملت ایران در برابر چشم جهانیان پس از عبور از گردنه‌های دشوار از جمله مواردی است که در بیانیه گام دوم به عنوان بخشی از پیشرفت‌های انقلاب اسلامی در طول چهل سال اخیر به آنها اشاره شده است.

تکرار ۲۰ باره واژه جوانان در بیانیه گام دوم

یکی از واژه‌های پرکاربرد مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم، واژه جوانان است که ۲۰ بار در بخش‌های مختلف بیانیه از آن نام برده شده که این امر نشان دهنده اهمیت جوانان در نگاه رهبر معظم انقلاب است و ایشان در مورد چند سرفصل اساسی توصیه‌هایی به جوانان دارند که این سرفصل‌ها عبارتند از علم و پژوهش، معنویّت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزّت ملّی و روابط خارجی و مرزبندی با دشمن، سبک زندگی است.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در خصوص داشتن امید و نگاه خوش‌بینانه به آینده به جوانان توصیه مؤکدی دارند و اهمیت آن را تا این اندازه می‌دانند که بدون این کلید اساسی همه قفل‌ها، هیچ گامی نمی‌توان برداشت.

در خصوص بیانیه گام دوم با آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری که سال‌ها مدیر حوزه‌های علمیه کشور بوده و هم اکنون عضو مجلس خبرگان رهبری، امام جمعه قم و از اعضای جامعه مدرسین و شورای عالی حوزه است گفت‌وگو می‌کنیم تا دیدگاه وی در خصوص بخش‌های مهم بیانیه گام دوم را بشنویم.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بیانیه گام دوم انقلاب در واقع یک منشور تمدنی است و مقام معظم رهبری همواره در دوره‌های مختلف مسئولیت خود، چه در زمان ریاست جمهوری و چه در دوران رهبری در سخنرانی‌ها و درس‌هایشان نگاه تمدنی داشته‌اند.

آیت الله حسینی بوشهری در توضیح این موضوع بیان داشت: برخی از عالمان در طول تاریخ در عرصه فقه نگاه اجتماعی و حکومتی نداشتند و برخی‌ها نیز معتقد به این موضوع بوده‌اند؛ اما داشتن نگاه اجتماعی و حکومتی با مقوله نگاه تمدنی متفاوت است، چرا که ممکن است نگاه اجتماعی و حکومتی فقه برای حل مشکلات کشور کفایت کند اما باید در نظر داشت که برای موضوعات جهانی و بین المللی نیازمند نگاه تمدنی هستیم.

ویژگی‌های نظام انقلابی

وی در تشریح نظریه نظام انقلابی که در بیانیه گام دوم انقلاب بدان اشاره شده عنوان کرد: نظریه نظام اسلامی و انقلابی دارای تعاریفی از جنبه‌های مختلف است که شامل آرمان‌ها و شعارها و همچنین ساختار و شکل این نظام است.

امام جمعه قم ادامه داد: نباید اینگونه تصور کنیم که نظام انقلابی همان چیزی است که در سال ۵۷ توانست به پیروزی برسد و ما معتقدیم انقلاب اسلامی یک فرآیند است که به جنبه‌های مختلفی از جمله بُعد فردی، امور مربوط به جامعه و همچنین به موضوع تمدن سازی توجه دارد که در صورت رعایت این سلسله مراتب و توجه همه جانبه به این ابعاد، شاهد تمدن سازی خواهیم بود.

انقلاب اسلامی یک فرآیند است که به جنبه‌های مختلفی از جمله بُعد فردی، امور مربوط به جامعه و همچنین به موضوع تمدن سازی توجه دارد

وی با اشاره به برخی از ویژگی‌های نظریه نظام انقلابی افزود: شعارهایی که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم به آنها اشاره کردند از جمله موضوع، معنویت، عزتمندی، آزادی، استقلال، عدالت و... هر یک جنبه‌ای از ابعاد نظام انقلابی را تحت پوشش قرار می‌دهد.

آیت الله حسینی بوشهری اضافه کرد: نظام انقلابی دارای ویژگی‌هایی از جمله شجاعت، صراحت، اقتدار، صداقت، پویایی، انعطاف پذیر بودن و اصلاح کننده خطاهای خود می‌باشد و نظامی مبتنی بر تحجر و همچنین روشنگری مبتلا به غرب‌زدگی نیست و این نظام در عین حالی که به گذشته خود نیم نگاهی داشته و از تجربیات آن دوران بهره می‌برد به مسائل روز و پدیده‌های نوین نیز توجه لازم را دارد.

وی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم دستاوردهای انقلاب اسلامی را به طور مفصل تشریح و تبیین می‌کنند و پیشرفت‌های علمی و فناوری، توانایی در عرصه نظامی و دفاع از تمامیت ارضی کشور، پیشرفت‌های صورت گرفته در زمینه گسترش زیرساخت‌ها، ارتقاء بینش سیاسی آحاد جامعه، برجستگی روزافزون نماد تسلیم ناپذیری و ایستادگی در برابر مستکبران جهانی از جمله آنها است.

انقلاب اسلامی به انحطاط تاریخی ایران پایان داد

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی توانست به انحطاط تاریخی ایران که بیشتر در دوران قاجار و پهلوی ایجاد شده بود پایان دهد و یک گفتمان تحول زا و جدید را بر سر زبان‌ها بیاورد و بدون آنکه به بلوک غرب و شرق وابستگی داشته باشد قطب جدیدی به واسطه آرمان‌هایش و ایستادگی در برابر مستکبران در دنیا ایجاد کند.

عضو هیئت رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به موضوع چگونگی قضاوت در خصوص عملکرد نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و بیان داشت: دو دیدگاه در زمینه قضاوت از عملکرد جمهوری اسلامی وجود دارد؛ برخی‌های مدعی هستند که در هیچ عرصه‌ای دستاوردی نداشتیم و همه چیز را سیاه می‌بینند؛ اما دیدگاه دیگری نیز معتقد است با وجود تحریم‌های ظالمانه و فشارهایی که دشمنان در طی این سال‌ها به ملت ایران وارد کردند، رسیدن به این جایگاه و پیشرفت‌های صورت گرفته شگفت‌آور است.

امید آفرینی موضوع مورد تأکید رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم

آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان انقلاب بارها بیان می‌کردند که ریشه انقلاب اسلامی را می‌خشکانیم و این سال‌ها نیز همان حرف را با ادبیات دیگری تکرار می‌کنند؛ اما امروز همگان می‌دانند که جایگاه ایران قابل مقایسه با چهل سال قبل نیست، هر چند که دشمنان در تلاش هستند تا با سوء استفاده از مشکلات عرصه اقتصاد که گاهی در اثر برخی ناکارآمدی‌ها ناشی می‌شود روحیه ملت ایران را تضعیف کنند که امید آفرینی موضوع مهمی است که رهبر معظم انقلاب نیز در بیانیه گام دوم بر آن تأکید کردند.

در صورتی به تمدن نوین اسلامی که مورد نظر رهبری است خواهیم رسید که فضای جامعه اخلاقی و معنوی باشد

وی با بیان اینکه باید راه‌های نفوذ دشمن را شناسایی و با آن مقابله کرد، افزود: رهبر معظم انقلاب در سال جاری در دیدار با معلمان و فرهنگیان کشور فرمودند که دشمنان با تمام قوای خود به میدان آمده‌اند که لازم است ما نیز با همه توان برای مقابله، در عرصه حاضر باشیم و در این راستا دشمنان تلاش دارند تا راه‌های نفوذ را پیدا کرده و از آنجا به ملت ایران ضربه وارد کنند که در این زمینه باید هوشیار باشیم.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه کشور موضوع اخلاق و معنویت را یکی از توصیه‌های مهم و هفتگانه مقام معظم رهبری برای جامعه و به خصوص جوانان در بیانیه گام دوم برشمرد و افزود: توجه به مقوله اخلاق و معنویت باید در اولویت همگان باشد و ما در صورتی به تمدن نوین اسلامی که مورد نظر رهبری است خواهیم رسید که فضای جامعه اخلاقی و معنوی باشد.

وی اضافه کرد: سبک زندگی نیز از جمله تأکیدات رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم بوده که سبک زندگی فردی و اجتماعی دارای جنبه‌های مختلفی است که اسلام در تمامی این شئون حرف برای گفتن دارد که روحانیون باید در راستای تبین این ارزش‌ها برای جوانان تلاش کنند.

عدالت و مبارزه با فساد از عوامل تبدل شدن ایران به الگوی کامل نظام پیشرفته اسلامی

بیانیه گام دوم انقلاب، ابعاد گسترده‌ای دارد که پرداختن به تمامی سرفصل‌های آن در قالب یک گزارش امکان پذیر نیست؛ اما در بخش پایانی این گزارش به موضوع عدالت و مبارزه با فساد که رهبر معظم انقلاب آن را یکی از عوامل تبدل شدن ایران به الگوی کامل نظام پیشرفته اسلامی و ایجاد تمدن نوین اسلامی می‌دانند؛ اشاره می‌کنیم چرا که به فرموده رهبری بی توجهی به مقوله فساد در عرصه‌های اقتصادی، اخلاقی و سیاسی موجب ضربه دیدن مشروعیت حکومت‌ها می‌شود و قطعاً نظام جمهوری اسلامی نیز از این امر مستثنی نیست.

بیانیه گام دوم بر استقرار جدی عدالت در جامعه تأکید دارد و تجربه لغزش برخی از کارگزاران در علوی‌ترین حکومت تاریخ در برابر وسوسه‌های مالی و پست و مقام را پیش رو قرار می‌دهد و به مدیران نظام جمهوری اسلامی در زمینه عدم گرفتار شدن به اینگونه مفاسد هشدار داده و بر ایجاد دستگاهی کارآمد و نگاه تیزبین و رفتار قاطع در قوای سه گانه تأکید می‌کند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای به صراحت یکی از شروط مشروعیت همه مقامات در نظام اسلامی را طهارت اقتصادی دانسته و پرهیز از لقمه حرام را گوش زد می‌کنند و در عین حال از دستگاه‌های نظارتی نیز می‌خواهند تا از تشکیل نطفه فساد جلوگیری کرده و با رشد آن مبارزه کنند.

استقرار عدالت در جامعه نیز از مهمترین مواردی است که مقام معظم رهبری در این بخش از بیانیه گام دوم بدان تأکید دارند و به صراحت فرمودند که آنچه تاکنون در زمینه عدالت در کشور انجام شده با آنچه مورد نظر بوده دارای فاصله‌ای ژرف است و غفلت از قشرهای نیازمند حمایت، به هیچ عنوان مورد قبول نیست.

امید است مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی و همچنین آحاد ملت ایران و جوانان با پیش روی قرار دادن بیانیه گام دوم انقلاب و عمل به آن که منشوری جامع و کامل برای خودسازی فردی و تمدنی است؛ آینده‌ای روشن را برای این کشور پدید آورند و در این راستا به جوانان در بخش‌های گوناگون باید اعتماد کرد و به این موضوع مهم توجه داشت که به فرموده رهبری همه راه حل‌ها در داخل کشور است و باید به توان داخل اتکا کنیم.

کد خبر 4741623

منبع: مهر

کلیدواژه: گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب گام دوم انقلاب انقلاب اسلامی ایران آیت الله حسینی بوشهری گام دوم انقلاب اربعین 98 اربعین حسینی بوشهر مرز مهران گرگان ایلام قزوین گردشگری خطبه های نماز جمعه بیرجند شهرکرد شیراز نیروی انتظامی یاسوج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۰۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«وعده صادق» استثنایی‌ترین تصمیم نظام بود

به گزارش قدس آنلاین، سرلشکر حسین سلامی روز چهارشنبه در همایش گرامی‌داشت مقام استاد و مربی که در ستاد فرماندهی کل سپاه برگزار شد، گفت: وعده صادق ظهور قدرت اراده ملت ایران بود که اراده ملت ایران در اراده رهبر ملت ایران متجلی و متراکم است. رهبری تجلی گاه اراده خداوند و اراده مردم است که در طول اراده خدا است، قدر نظام ولایی دانستن همین است.

وی با بیان اینکه با عملیات وعده صادق همه یک شکوه و اقتدار جدید را تجربه کردند، افزود: رژیم صهیونیستی با طوفان الاقصی دچار شکست اطلاعاتی شده بود و با عملیات وعده صادق دچار شکست بازدارندگی شد.

فرمانده کل سپاه در ادامه گفت: در ایامی به سر می‌بریم که خداوند به جبهه اسلام نصرت آشکار و فتح مبین خود را جاری کرد و خداوند به ما این ظرفیت و استعداد را بخشید که ظرف نزول نصرتهای الهی در این شرایط خطیر و حساس و سرنوشت ساز انقلاب اسلامی باشیم. 

سردار اسلامی افزود: همه می دانند که ما یک جهاد بلاوقفه و یک جنگ توقف ناپذیر و پیوسته ای را در طی دهه های اخیر با نظام استکباری و شرکای او در ائتلاف های متنوع داشته‌ایم. دشمن ما ذخایری از راهبردهای متنوعی را علیه ما در اختیار داشت و از این انبار استراتژی ها در اشکال مختلف در سالها و دهه های گذشته علیه انقلاب شکوهمند و نظام مقدس ما استفاده کرد. همه جهات نبرد را گشود و همه راه های غلبه بر نظام را آزمایش کرد تمام این نبردها مقیاس و وسعتی کامل در حداکثر اعمال ممکن قدرت بودند هیچ جا دشمن نه در افق زمان و نه در وسعت مکان و نه در شدت عمل از دشمنی کوتاهی نکرد.

فرمانده کل سپاه پاسداران ادامه داد: دشمن با همه ابزارها به میدان آمد، از جنگ خارجی تا پدیده تحریم سرسختانه و سهمگین اقتصادی تا ترور، نبردهای تکفیری ، جنگ های اطلاعاتی، فتنه های امنیتی ، تهاجمات فرهنگی، جنگ های رسانه ای همه راه ها را آزمود و انقلاب را در مقاطع مختلف با مخاطراتی جدی مواجه کرد. 

وی گفت: تاریخ هم سراغ ندارد که کشوری در چهارمین دهه در معرض جنگ های سنتی و مدرن با دشمنی به وسعت نیمی از قدرت اقتصادی، فرهنگی، نظامی و سیاسی جهان درگیر شده باشد و در بعد از این چهارمین دهه در مقتدرتین، مسلط ترین و قوی ترین حالت خود قرار داشته باشد و هیچ چیزی جز جاری شدن سنت های الهی نمی تواند توجیه گر این واقعیت شگفت انگیز باشد. 

سردار سلامی تاکید کرد: همه کشورهای دنیا با جنگ ضعیف می شوند اما جمهوری اسلامی ایران با جنگ قوی تر شد. همه کشورهای دنیا با تحریم تخریب می شوند اما جمهوری اسلامی ایران با تحریم ساخته شد. همه کشورهای دنیا با فشار سیاسی منزوی می شوند جمهوری اسلامی ایران با فشار سیاسی میدان نفوذ پیدا کرد. همه کشورهای جهان با اغتشاشات داخلی از هم فرو می پاشند اما نظام ما با اغتشاشات ثبات داخلی خود را مستحکم تر کرد. هرچه که دشمن عمل کرد برخلاف آن اثبات شد.

فرمانده کل سپاه با بیان این که  ما و بخصوص سپاه در میدان جهاد رشد می‌کند گفت: مادامی که دشمن در لانه باشد و ما در خانه، نه او شکست می‌خورد و نه ما پیروز می‌شویم. تا وقتی که ما یکدیگر را ملاقات نکنیم نمی‌توانیم دشمن را فرسوده و خسته و افسرده و ناتوان کنیم. 

وی با تاکید بر این که ما در یک جنگ تمام عیار به سر می‌بریم افزود: عقربه‌های این جنگ مثل عقربه‌های ساعت در هر مقطع در یک مساله ما را با دشمن درگیر می‌کند. یکروز جنگ اقتصادی محور شرارت‌های دشمن می شود، یکروز نبردهای تکفیری اوج می‌گیرد، یک روز فتنه داخلی مشتعل می‌شود که همه اینها ظهور اجزا و ارکان متنوع انبان و ذخایر راهبردهایی است که دشمن اندوخته است و حسب تجربه و براساس قدرت و دانش، ما هم در مقابل چنین دشمنی با تجربه و با دانش و ابزار و تعریف روش‌ها در میدان حاضر باشیم.

سردار سلامی ادامه داد: راز موفقیت‌های سپاه در گسترش قدرت، در ابتکارات راهبردی در نوآوری‌ها و خلاقیت‌های میدانی همین است که در سه سطح جنگ، سپاه درگیر است. همه در سطح راهبرد، هم عملیات و هم تاکتیک. 

فرمانده کل سپاه گفت: ما محکوم به این هستیم که آگاهانه با بینش عمیق ، دانش قوی، ابزار پیشرفته ، روش های نو، دانش های جدید از انقلاب اسلامی حراست کنیم. حراست از انقلاب اسلامی همه ابعاد زندگی ما را در بر می‌گیرد چرا که تمام ابعاد زندگی ما را دشمن به جنگ تبدیل کرده است. از دانش ، اقتصاد، فرهنگ، سیاست، امنیت، معیشت همه آنها را به میدان جنگ تبدیل کرده است بنابراین آموزش ها در سپاه باید با این تنوع گسترده موضوعات رشد کند. سپاه باید در بعد ساختن کشور زیرساختها را با مدرن ترین ابزارها و پیچیده ترین فنون و تکنیک ها و با نوین ترین دانش ها کشور را بسازد. 

وی با بیان این که ما دائم در حال مقایسه شدن هستیم افزود: ما را همیشه مقایسه می‌کنند آیا ما پیشرفت کرده‌ایم یا عقب مانده‌ایم؟ افتخار امروز انقلاب این است که به برکت هنرنمایی نایب امام زمان (ع) ما هم به دشمنانمان حمله کردیم و دست های ما به اندازه باز بوده است. ولی امر ما دست‌های دشمن را بسته است و هم کشور را ساخته است و هم قدرت دفاع از انقلاب و کشور را نوسازی کرده است. با این همه بحران پیچیده و درهم تنیده در وسط یک میدان سخت ایستاده با حکمت و منطق وحی و آگاهی عمیق از سنت‌های الهی و نهراسیدن از شکوه ظاهری دشمن و نفوذ بر قلب مومنان و هدایت صحیح در لحظه‌های سخت و بخشیدن آرامش در میان امواج التهاب یک جامعه سرافراز و سربلند و پرآوازه به نام ایران اسلامی ساخته است.

سردار سلامی ادامه داد: ده‌ها مجاهدت، پذیرش سختی‌ها و ملامت‌ها، ملامت‌هایی که از تیرها و کمان‌ها از میان زبان‌های ناآگاه و از بغض متراکم دشمن همواره نقطه مرکزی هدایت نظام را نشانه گرفته تا این قائمه پایدار و این استوانه استوار و این رکن وثیق غلبه اسلام را تضعیف کنند. این که خداوند در چند دهه در تمام میدان‌های کثیر سخاوتمندانه نصرت خویش را بر قلب مومنان و ولی امر ما جاری کرده است و به قلوب استحکام بخشیده است.در ماجرای وعده صادق کامل دیدید که هیچ ایرانی از این که دشمن چه واکنشی نشان دهد نترسید. هیچ کس از دشمن نترسید با این که همه فکر می‌کردند این دشمن عکس العمل نشان می دهد. 

فرمانده کل سپاه با تاکید بر این که هر ملتی پژواک و بازتاب شخصیت رهبر خود است گفت: خصوصیات رهبری و امامت این است که شخصیت و هویت و خصوصیات او درپیکره جامعه تکثیر و جاری می شود که این فرصت الهی است. در این ماجرا این استثنایی ترین تصمیم یک نظام بود. ممکن نیست هیچ رهبری و نظامی در نقطه‌ای از عالم چنین تصمیمی را بگیرد. تصمیمی که از یک طرف بر یک شجاعت عظیم و از سوی دیگر بر یک حکمت عمیق تکیه دارد. وسعت این تصمیم و شجاعت آن شگفتی ساز این ماجرا بود. بخش مهم قدرت ما تجلی این اراده بود. 

وی افزود: ما که اجرا کننده هستیم کار سختی انجام نمی دهیم او که تصمیم می گیرد و مسوولیت این عمل را بر عهده می‌گیرد و در میان فشرده ترین صف آرایی جهانی در قلب این صف آرایی فرود می رود و دشمن را از میانه می گسلد او منبع اصلی قدرت ما است. 

سردار سلامی ادامه داد: این عملیات از این طرف روی یک نقطه انجام شد با همان تعبیر همان هندسی نقطه روی صفحه کاغذ، اما از آن طرف یک جهان پاسخ داد. جغرافیای آن طرف یونان، مدیترانه، دریای سرخ، حجاز، عراق، اردن، فلسطین، ترکیه این جغرافیایی جنگی بود که دشمن به کار برد. این طرف یک عمل محدود کسر فوق العاده از یک قدرت عظیم کسر بسیار کوچکی از یک قدرت بزرگ اما آن طرف همه ظرفیت‌های یک جنگ بزرگ همزمان بدون غافلگیری بکار گرفته شد. 

فرمانده کل سپاه اضافه کرد: تقریبا ۹۰ درصد غافلگیری ما گرفته شده بود و دشمن شاید لحظه دقیق و هدف دقیق را نمی داند. اما این جغرافیای صهیون آنقدر کوچک است که همه نقاط به هم مرتبط هستند اما فرانسه، اردن، انگلیس، آمریکا و اسراییل و دیگران در شعاعی وسیع تر همه با تمام قدرت بودند و همه عمل کردند و در مقابل یک عمل کوچک یک جنگ بزرگ را انجام دادند که البته فقط یکبار می توانستند این عمل را انجام دهند. اگر موج دوم حملات سر می گرفت کارایی این سیستم یکپارچه دفاعی حداقل ۵۰ درصد کاهش پیدا می کرد و در موج سوم ۵۰ درصد موج دوم و به همین نسبت. 

وی گفت: این که این تصمیم گرفته شود که با وجود اعلام بزرگترین قدرت تاریخ بشر که ما در کنار اسراییل با اراده آهنین ایستاده ایم. در این نقطه کوچک پرتراکم پدافندی همه آمدند و همه می گویند واکنش نشان می دهیم با این فرض با چنین دشمنی مستقیم و رسمی با پذیرش مسوولیت صدها فروند موشک و پهپاد پرواز می کنند، چه اتفاقی صورت گرفته است، جنگ به سرزمین صهیونیست‌ها کشیده شده است و همه می بینند و برای اولین بار پس از دهه ها یک قدرت جنگ را در سرزمین و فضای صهیونیست‌ها کشیده است. هشت ساعت دلهره آشفتگی، ترس، اضطراب این اراده شلیک قدرت بی نظیری است و همه می دانند این قابل تکرار است و این معادله ما است. 

سردار سلامی افزود: این عملیات همه جهان را آرام کرد حتی دشمنان ما آرام شدند. این کسانی هم که در شمال و غرب و جاهای دیگر ژست اقتدار می‌گرفتند همه خاموش شدند. 

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی اصلا جنگ را در سرزمین خود نمی پذیرد. در دکترین دفاعی اسراییل جنگ در خارج از مرزها است. برای صهیونیست ها بازدارندگی به مفهوم عدم وجود اراده شلیک است نه اصابت. هیچ کس نباید اراده شلیک داشته باشد که همه اینها شکسته شد. جنگ پیش دستانه باطل شد. ما رسما اعلام کردیم که می زنیم و همه می دانستند. این عظمت است که رسما اعلام می کند می زنیم. سیلی می زنیم. می زند و نمی ترسد و به خدا توکل می کند. آخرین عبارتی که رهبری به ما فرمودند این بود که بر خداوند توکل کنید. توکل توام با تدبیر و حکمت و اراده و قدرت. 

فرمانده کل سپاه گفت: باید سپاه را در حد و اندازه‌های این عملیات ها دید. البته این عملیات کوچک بود. سپاه را باید قوی کنید که البته قوی است اما قدرت مانند موجود زنده دائما باید در رشد و کمال و نوسازی باشد. اگر در رشد و قدرت متوقف شویم از دشمن عقب می مانیم. در دیدار با رهبر معظم انقلاب ایشان فرمودند که سپاه در بحث آموزش همه جانبه مجاهدت کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • اساتید نقش مهمی در جهاد تبیین دارند
  • مهم ترین عامل توسعه یك جامعه نظام آموزشی است
  • پیکر شهید «فرزین بلیان» در بانه تشییع شد
  • اصول اساسی نظام «مردم محوری» است
  • ضرورت آرایش‌جنگی رسانه‌ها دربرابر رسانه‌های نظام سلطه
  • ضرورت آرایش جنگی رسانه‌های کشور در برابر رسانه‌های نظام سلطه
  • فرمانده کل سپاه: «وعده صادق» استثنایی‌ترین تصمیم نظام بود
  • «وعده صادق» استثنایی‌ترین تصمیم نظام بود
  • استثنایی‌ترین تصمیم نظام با حمله به اسرائیل به روایت فرمانده کل سپاه /این عملیات قابل تکرار است /رسما اعلام کردیم که می زنیم و همه می دانستند
  • استادان برتر دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تجلیل شدند