Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@01:36:39 GMT

والدین مراقب اضافه وزن کودکان باشند

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۰۰۷۴۷

والدین مراقب اضافه وزن کودکان باشند

آرزو کاوه‌ئی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا به بیان برخی از علل اضافه وزن و چاقی در کودکان پرداخت و افزود: عوامل تغذیه‌ای همچون افزایش کالری دریافتی، افزایش مصرف نوشیدنی‌های شیرین، افزایش مصرف غذاهای آماده و استفاده زیاد از تنقلات چرب و شیرین در بروز اضافه وزن موثر است.

وی کم تحرکی، کاهش فعالیت بدنی، افزایش استفاده از رایانه و افزایش تماشای تلویزیون را از عوامل محیطی موثر در چاقی دانست و اضافه کرد: مدت زمان تماشای تلویزیون یا وجود تلویزیون در اتاق خواب کودک، ارتباط مستقیم با چاقی کودکان و نوجوانان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاوه‌ئی تاکید کرد: تحقیقات نشان می‌دهد کودکان پیش‌دبستانی که ساعت هشت شب می‌خوابند پیشرفت چاقی آنان در نوجوانی ۱۰ درصد بوده و آنهایی که ساعت ۹ یا دیرتر می خوابیدند ۲۳ درصد است.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: کمبود خواب با افزایش دریافت غذا و افزایش وزن همراه است و با کاهش ساعات خواب میزان اشتها افزایش می‌یابد.

کاوه‌ئی درباره برخی از پیامدهای چاقی در کودکان گفت: بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲، پرفشاری خون، چربی خون بالا، کبد چرب، مشکلات تنفسی و اختلالات روانی از جمله کاهش اعتماد به نفس و افسردگی از آثار منفی چاقی است.

وی افزود: چاقی در سنین پیش دبستان با چاقی در سنین نوجوانی ارتباط دارد و کودکانی که در بدو ورود به مهد کودک اضافه وزن داشتند احتمال چاقی آنان در کلاس هشتم چهار برابر کودکانی بوده که وزن طبیعی داشتند. 

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره اقدامات صورت گرفته در مراکز خدمات جامع سلامت برای پیشگیری و درمان چاقی و اضافه وزن کودکان اظهار داشت: بررسی وضعیت تغذیه کودک، ارائه توصیه‌های تغذیه‌ای مناسب گروه سنی کودک، پیگیری بر اساس جدول توالی سنی، ارجاع کودک به پزشک و کارشناس تغذیه در صورت افزایش نامطلوب وزن کودک از جمله اقدام های صورت گرفته است.

کاوهئی بیان کرد: همچنین برگزاری کلاس های آموزشی برای والدین کودکان چاق و دچار اضافه وزن، آموزش مربیان مهد کودک ها و توزیع بروشور و پمفلت از دیگر اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه است.

وی با ارائه توصیه های تغذیه ای ضروری برای کودکان با اضافه وزن، چاق و احتمال اضافه وزن گفت: تداوم تغذیه با شیر مادر در کودکان کمتر از ۲ سال، تهیه صحیح شیر مصنوعی با مقدار آب لازم، دادن شیرمصنوعی به مقدار کافی متناسب با سن به شیرخوار، استفاده از موادغذایی بدون چربی یا کم چرب و کم شیرین، کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین نظیر چای شیرین و آب میوه صنعتی و خودداری از مصرف شیرهای طعم دار مورد تاکید کرد.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: متناسب بودن سهم هر وعده و میان وعده بر اساس  توصیه‌های متناسب با سن کودک، مصرف حداکثر ۳ وعده اصلی غذایی و دو میان وعده غذایی در روز و  تشویق کودک به مصرف میوه، سبزی، غلات کامل و کاهش مصرف لبنیات پرچرب و شیرینی ها مورد توجه قرار گیرد.

کاوه‌ئی افزود: استفاده از میان وعده‌های غذایی پر انرژی همچون چیپس، کیک و شیرینی‌ در برنامه غذایی کودک حداکثر تا  ۲ بار در هفته و  استفاده از فست فود به یک بار در ماه کاهش یابد.  

وی بر نداشتن بیشتر از ۲ ساعت برنامه های نشسته مثل بازی با رایانه، دیدن تلویزیون و یا بازی با موبایل و تبلت، معرفی میان وعده های غذایی مناسب، کاهش مصرف نوشیدنی های شیرین و غذاهای فرآوری شده تاکید کرد.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: مصرف غذاها و میان وعده های شور موجب افزایش مصرف نوشیدنی های شیرین و اضافه وزن و چاقی در کودکان شده است.

کاوه‌ئی بیان کرد: اصلاح عادات غذایی و شیوه زندگی خانواده، مشاوره تغذیه و  اصلاح فعالیت بدنی و ساعات خواب کودک مناسب ترین راهکار پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی در کودکان است.

وی یادآوری کرد: بر اساس آخرین بررسی صورت گرفته در سال ۱۳۹۶ در استان همدان ۳.۱ درصد کودکان زیر ۶ سال استان دچار چاقی و اضافه وزن و ۹.۸ درصد آنان در معرض خطر اضافه وزن قرار دارند که این روند با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد.

۷۵۲۶/۲۰۸۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علوم پزشکی همدان تغذیه کودکان چاقی دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۰۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل ازپاپ سای ، باتری‌های لیتیومی طی دو دهه اخیر تقریبا در تمام تجهیزات الکترونیکی از کنترل از راه دور گرفته تا ساعت‌های هوشمند و صد‌ها وسیله دیگر، تعبیه شده و اکنون به یک ابزار کاملا معمولی خانگی تبدیل شده اند.

همین در دسترس بودن باتری موجب شده هر روز بر تعداد کودکانی که باتری‌های کوچک را می‌بلعند نیز افزوده شود. آمار‌ها حاکی از آن است طی سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ در آمریکا بیش از ۷۰ هزار و ۳۰۰ گزارش از خورده شدن باتری توسط کودکان به فوریت‌های پزشکی داده شده است. از این تعداد حدود ۸۵ درصد مربوط به باتری‌های دکمه‌ای بوده است.

کمیسیون ایمنی محصولات مصرفی آمریکا هشدار می‌دهد جدا از خطر خفگی، مواد شیمیایی موجود در باتری در صورت بلعیده شدن، طی چند ساعت می‌تواند باعث آسیب دیدگی شدید بدنی و حتی مرگ شود. همچنین، جریان الکتریکی تولید شده در اثر واکنش بزاق با باتری می‌تواند به طور همزمان بافت بدن را بسوزاند و منجر به عوارض بالقوه کشنده تری شود.

اکنون شرکت «انرجایزر» «Energizer» به منظور کمک به رفع نگرانی‌های مداوم سلامت عمومی با سازمان غیرانتفاعی ایمنی کودکان «ریسس پرپس» «Reese's Purpose» برای طراحی باتری دکمه‌ای ایمن‌تر و همچنین بسته بندی مقاوم‌تر برای کودکان همکاری می‌کند.

این شرکت در جدیدترین باتری‌های سکه‌ای شکل خود، به غیر از یک پوشش تلخ و غیر سمی که به طور فزاینده‌ای روی محصولات مشابه یافت می‌شود، باتری‌ها را در ظرفی قرار داده برای باز کردن آن به قیچی نیاز است. اما اگر کودکی توانست آن را باز کند و ببلعد، والدین تقریبا فورا می‌توانند متوجه شوند آیا لازم است با اورژانس تماس بگیرند یا خیر.

این باتری که به عنوان «فناوری هشدار رنگی» توصیف می‌شود، وقتی با رطوبت، مانند بزاق دهان مخلوط شود، از قسمت پایین نقطه دار و منفی باتری، رنگ آبی غیرسمی و استاندارد غذایی آزاد می‌کند.

بر اساس اعلام Energizer، این باتری‌ها تقریبا به اندازه یک اونس نوشیدنی ورزشی طعم دار رنگ دارند و پس از چند بار شستشو با آب یا مسواک زدن از بین می‌روند.

با این حال، صرف نظر از نوآوری‌های محافظت از کودکان، والدین در صورت مشکوک شدن به بلع باتری، باید فورا کودک را به مراکز درمانی برسانند.

مرکز ملی سم کاپیتال نسبت به القای استفراغ هشدار می‌دهد و در عوض توصیه می‌کند درصورتی که باتری بلعیده شد، به کودک بالای ۱۲ ماه، عسل بدهند.

انجام این کار می‌تواند باتری بلعیده شده را بپوشاند و در نتیجه تا رسیدن به مراکز درمانی، سوختن شیمیایی بافت داخلی بدن را به تاخیر می‌اندازد. با این حال، کودکان زیر یک سال نباید عسل بخورند، بنابراین باید به سرعت آنها را به اورژانس برای عکسبرداری با اشعه ایکس رساند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • چگونه کودکانی قد بلند داشته باشیم؟
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد